Dé geheime plek van het Grand Central Station

Dé geheime plek van het Grand Central Station

door Kimberly Hermans

"Voer geheime gesprekken via de stenen Whispering Arch op het Grand Central Station in New York City."

Het eerste wat mij opviel was de gouden klok die rustig doortikte, te midden van een gehaaste mensenmassa. Het Grand Central Station is een bekend gebouw in New York City, maar het station kent veel geheime plekjes. Ik liep de trap af naar de bekende Oyster Bar en daar viel mijn oog op de stenen bogen: de Whispering Arch. 

Meerdere mensen zag ik al pratend in een hoekje staan en oogcontact zoeken met iemand die schuin tegenover de boog stond. Een vriendin en ik bemachtigden ook een plekje. Ik stond aan de rechterkant van een boog en zij stond er schuin tegenover. Het is belangrijk om met je gezicht richting de hoek te staan. De muren en het plafond leiden het geluid van de ene zuil naar de andere zuil.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

De Whispering Arch is te vergelijken met een bliktelefoon. Alleen wordt het geluid niet geleidt door een touwtje, maar door het plafond! 'Hallo hallo, is daar iemand?' fluisterde ik sceptisch. 'Ja, ik hoor je!' antwoordde mijn vriendin. Het ziet er misschien een beetje raar uit om tegen een 'muur' aan te praten, maar het is erg leuk om een keer uit te proberen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors