In dit dorpje ga je op bezoek bij de kerstman

In dit dorpje ga je op bezoek bij de kerstman

door Getaway Travel

“Met de camper reed ik door het stadje North Pole, ik keek naar rechts en mijn oog viel op een gigantische kerstvilla! Daar moest ik even binnen gluren.”

Toen ik nog jong was, droomde ik ervan om naar de Noordpool te vliegen en de kerstman te ontmoeten. Ik had nooit gedacht dat dit vele jaren later daadwerkelijk ging gebeuren... Maar toen we met onze camper richting Fairbanks in Alaska reden, kwamen we plotseling langs het stadje North Pole. En, het valt niet te missen, pal langs de weg staat een gigantische kerstvilla: Santa Clause House. En deze villa is van niemand minder dan Santa Clause himself. 

De rode en witte kleuren en de flikkerende lichtjes verlevendigen het rustige straatbeeld van North Pole. Door de sneeuw liepen we richting de ingang. Ik stapte over de drempel en keek mijn ogen uit. Het huis van Santa is helemaal van hout. Overal staan kerstbomen en hangen kerstversieringen. En souvenirs koop je hier in overvloed. Van kerstballen tot adventskalenders, de kerstman verkoopt alles wat je maar kunt bedenken. Een kerstbal voor thuis kon ik niet laten liggen. Als kers op de taart ging ik ook nog eens op de foto met de man des huizes. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors