Bezoek de verlaten tramtunnels van D.C. die omgetoverd zijn tot kunstruimte

Bezoek de verlaten tramtunnels van D.C. die omgetoverd zijn tot kunstruimte

door Emma van Kampen

“Diep onder de grond, een paar kilometer van het Witte Huis, bezoek je een verborgen tramtunnel die is omgetoverd tot het witte doek van kunstenaars.”

Ik loop door de drukke straten van Dupont Circle in Washington D.C. Maar al gauw verruil ik het geluid van gierende banden, toeterende auto’s en pratende mensen voor stilte onder de grond. Ik ben namelijk onderweg naar de Dupont Underground, de verlaten tramtunnels van D.C. die zijn omgetoverd tot kunstruimte. Bij de ingang van de Dupont Underground staat de gids al op me te wachten. De ingang naar de tramtunnel is bespoten met een abstract graffiti-kunstwerk. En in de trolleytunnel wacht er nog veel meer kunst op ons…

Betonnen muren en betegelde vloeren vormen in het eerste gedeelte van de tunnels het witte doek voor tags en streetart. Terwijl we door een schimmige gang lopen, vertelt de gids dat deze tunnels tot voor kort fungeerden als schuilkelder in het geval dat er een nucleaire oorlog met de Sovjet-Unie zou uitbreken. Na een tijdje te hebben rondgelopen, komen we aan bij het pronkstuk: de World Press Photo Exhibition. Deze tentoonstelling creëert bewustzijn voor actuele gebeurtenissen in de maatschappij en de wereld. Zo zie ik meerdere foto’s die klimaatverandering uitbeelden. De foto van een schildpad die verstrengeld is geraakt in plastic, raakt mij pas echt. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Fotocredits: Daniel Lobo

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors