Deze afgelegen warmwaterbron bereik je alléén door erheen te hiken

Deze afgelegen warmwaterbron bereik je alléén door erheen te hiken

door Maurice Kosterink

''Na enkele dagen kamperen was ik echt toe aan een heel warm bad.''

De Bering Land Bridge National Preserve is een woest nationaal park in Alaska. Grote rotsen en goudbruin gras bezaaien de glooiende toendravlaktes. Hoewel het zomer is, bevlekken hoopjes sneeuw het landschap hier en daar. Deze toendra is mijn thuis op dit moment, omdat ik bezig ben met een meerdaagse hike naar een natuurlijk warm bad dat al je pijntjes zou moeten wegnemen. 

Als ik ‘s ochtends mijn tentje openrits en naar de douche loop, zie ik de Serpentine Hot Springs al in de verte. Na het ontbijt vouwen mijn reisgenootjes en ik het tentje op en pakken we onze spullen in om de laatste kilometers te lopen. Af en toe vliegt er een vogel over. Verder zien we in de weide omtrek alleen maar groenbruine vlaktes. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Eenmaal aangekomen bij de Serpentine Hot Springs droppen we onze spullen in een roodgeschilderd hutje. We haasten ons naar de warmwaterbron en laten ons één voor één het water inzakken. Wat is dit water warm! Gelukkig went het snel. Ik sluit m’n ogen en voel alle pijntjes uit mijn lichaam glijden. Ik doezel langzaam weg, terwijl ik op de achtergrond nog wat vogelgeluiden hoor. Dit bad heb je na een lange kampeertocht echt nodig.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors