Dit is het meest waanzinnige uitkijkpunt van Yosemite en (nog) niemand kent het

Dit is het meest waanzinnige uitkijkpunt van Yosemite en (nog) niemand kent het

door Charlotte de Vries

“De Half Dome, Clouds Rest, Bridalveil Meadow: werkelijk alles konden we zien vanaf dit uitkijkpunt. Behalve een ander mens.”

Ik dacht even dat ik in een attractiepark was beland, toen ik voor het eerst voet zette in Yosemite Valley. Anders dan de naam misschien doet vermoeden: dit is niet de verborgen vallei uit je dromen, maar een regelrechte toeristenhotspot. Overal zijn mensen. Watervallen wisselen er af met souvenirwinkels, restaurants en een Starbucks. Er is nog net geen McDonald’s. Gelukkig kwam mijn vriend met het idee om een hike trail af te leggen. Thank god. Anders hadden we niet ingezien wat Yosemite écht te bieden heeft.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Artist Point werd onze bestemming. Omdat de naam ons trok. Dat klinkt misschien gek, maar zo reizen we graag: niet te veel opzoeken, gewoon gaan. Oké, je komt dan inderdaad wel eens uit bij de teleurstelling van de eeuw. Maar soms ontdek je een verborgen parel. Zoals Artist Point...

We zetten onze huurauto (zo’n patserige pick-up) neer bij de parkeerplaats van het drukke uitkijkpunt van Tunnel View. Daar start de Pohono Trail. Een onwijs steil pad met een hoop haarspeldbochten. Toen we aankwamen bij een kruising, sloegen we linksaf. Ik denk dat we nog een kilometer hebben gelopen voordat Artist Point in zicht kwam (na 45 minuten in totaal). Er waren geen borden waar we het aan herkenden, maar we wisten het direct. Een onwerkelijk uitzicht ontvouwde zich voor ons, vergelijkbaar met Tunnel View. De Half Dome, Clouds Rest, Bridalveil Meadow, Royal Arches, Ribbon Fall: werkelijk alles konden we zien vanaf dit uitkijkpunt. Behalve een ander mens.

Liefs van de redactie!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors