Dit romantische kustgebied is de setting van de Nicholas Sparks films

Dit romantische kustgebied is de setting van de Nicholas Sparks films

door Emma van Kampen

“In de staat North Carolina liggen de Outer Banks, hier vind je de prachtigste serene stranden en locaties uit de bestsellers van Nicholas Sparks."

Dat de boeken van Nicholas Sparks populair zijn is een understatement! Alle boeken spelen af in North Carolina. In bijna alle films die voortgekomen zijn uit Sparks’ bestsellers vormen de Outer Banks de romantische setting. De lange stranden, zonsondergangen en de wilde paarden die je voorbij ziet lopen zijn allemaal deel van dit kustgebied in North Carolina. Ik ben fan en dus móest ik erheen!

Ik was een week in de Outer Banks en verbleef in een strandhuis aan de kust. Ik heb veel karakteristieke plekken uit de films bezocht. Een van mijn favoriete plekken was het kustplaatsje Wilmington, waar delen uit de film 'The Choice' zijn opgenomen. In het stadje kan je leuk aan het water eten, de stad heeft een gezellige sfeer en de mensen zijn vriendelijk. De Riverwalk in Downtown was prachtig, wandelend langs de leukste restaurants en winkels luister je naar het serene geluid van de rivier. Na bijna drie kilometer te hebben gelopen, kwam ik aan bij het einde van de Riverwalk. Tip: ga ‘s avonds tijdens zonsondergang voor het mooiste uitzicht over de rivier.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Een plek die ik heel bijzonder vond in de Outer Banks is Rodanthe. De zee is er wild en heeft een mooie diepblauwe kleur. Er staan veel strandhuizen; de verschillende kleuren en vormen van de huizen zorgen voor een leuk gezicht. Het bekendste strandhuis is het huis uit de film ‘Nights in Rodanthe’. Dit huisje staat op Hatteras Island, een prachtig stukje Outer Banks dankzij haar eindeloze zandstrand. Het huis is zelfs te huren voor een weekje, genoeg tijd om zelf de Outer Banks te gaan ontdekken! 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors