Geschiedenis Los Angeles

Geschiedenis Los Angeles

door Nina Bergh

De geschiedenis van Los Angeles begint bij de indianen. Zij bewonen het gebied al lang voordat de Europeanen naar California komen. In de zestiende eeuw zetten de eerste kolonisten voet op Californisch grondgebied.

Pas tweehonderd jaar later raken de Spaanse veroveraars overtuigd van het strategische belang van de omgeving. Ze beginnen met het bouwen van een kleine nederzetting. Los Angeles speelt lange tijd een vrij onbelangrijke rol. Pas in het begin van de negentiende eeuw begint de stad uit te breiden en neemt het inwoneraantal toe.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Industrie Los Angeles

Halverwege de negentiende eeuw wordt California onafhankelijk van het Spaanse rijk. Gedurende de Mexicaans-Amerikaanse oorlog verslaan de Amerikanen hun zuiderburen. In 1848 wordt het verdrag van Hidalgo ondertekend, wat 'Alta California' officieel onderdeel maakt van Amerika.

Bij het begin van de twintigste eeuw is de bevolking van Los Angeles enorm gegroeid, mede vanwege de goedlopende petroleum industrie.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog groeit de industrie van de stad vooral op het gebied van defensie. De lucht- en ruimtevaartindustrie bloeit langzaam op. De groeiende economie en maakt Los Angeles in één klap tot een gewilde woonplaats.

Los Angeles vandaag de dag

Uitvindingen zoals het Internet, maar ook de 'free spirit' op het gebied van (homo) seksualiteit, zorgen ervoor dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot het vrije Los Angeles. Het inwoneraantal blijft groeien en de stad breidt zich uit richting de San Fernando Valley.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors