Amerikaans eten

Amerikaans eten

door Marleen de Keyzer

Als geboorteland van McDonalds en Kentucky Fried Chicken staat Amerika bekend om haar fastfood. Op elke hoek van de straat is wel een hamburgertent te vinden. Hotdogs met zuurkool en mosterd zijn populair en meatloaf vind je overal. Welcome to Amerika!

De Amerikanen houden van vlees, maar de Amerikaanse keuken heeft meer te bieden. Wat dacht je van zo'n lekkere bagel met een dikke laag jam bij het ontbijt? Of een donut tijdens de koffiebreak op het werk? En als je een oppepper nodig hebt zit je ook goed, want zowel Coca Cola als Starbucks zijn van Amerikaanse bodem.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Fastfood eten in Amerika

Burger King, Wendy's, Subway en Pizzahut. Het grootste deel van de wereldwijde fastfoodketens is afkomstig uit Amerika. Het concept van fastfood is al vrij oud. Dit goedkope en snel te bereiden eten dat in een afhaalpakket wordt meegegeven, werd in 1950 voor het eerst populair onder de Amerikanen. Maar in de Romeinse tijd was al een soortgelijke trend bezig: kraampjes op straat waar brood, worst en wijn werden verkocht.

Amerikaanse keuken

Typisch voor de Amerikaanse keuken zijn grote porties. Bestel een frietje en je krijgt de hele frituurmand op je bord. XXL menu's worden in overvloed besteld en twee liter frisdrank bij je eten is heel normaal. Zoals de Amerikanen zeggen: 'The bigger the better!'

Amerikaans bier

Onze vrienden aan de andere kant van de oceaan mogen dan wel niet de beste bierbrouwers zijn, Samuel Adams is toch het proberen waard. Dit biermerk is afkomstig van de Boston Beer Company. Zij brouwen ook een light biertje en het hele jaar door worden er verschillende seizoensbieren gemaakt.

Lange tijd heeft Amerikaans bier een slecht naam gehad, maar bierconsumenten zijn de laatste jaren kritischer en zelfbewuster geworden. Kleine brouwerijen veroveren steeds meer de markt en Amerikaanse speciaalbieren worden meer gewaardeerd.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors