Californische wijn

Californische wijn

door Frans Verhagen

Dit is de belangrijkste, maar zeker niet de enige streek waar Amerikaanse wijn wordt gemaakt - vlak ernaast ligt bijvoorbeeld de minder drukke maar ook interessante Sonoma Valley.

De eerste wijnmakers waren de Spaanse missionarissen die de missieposten opzetten waarover in Amerika, winter 1993/'94 werd geschreven. Pas in 1857 startte in Buena Vista in Sonoma, de eerste commerciéle wijnmakerij, opgezet door graaf Agoston Haraszthy. Napa Valley volgde in 1861, waar Charles Krug de eerste wijnmakerij opzette.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 259 reizen naar Amerika

Wijntour Napa Valley

Vooral sinds de jaren zestig is er sprake van een ware groei in de wijnstreek. Het geheel is nogal toeristisch geworden. Zo wordt er bijvoorbeeld door verschillende aanbieders een wijntour door Napa Valley aangeboden. Vrijwel iedere wijnmaker heeft een proefkamer, meestal geopend van 10 tot 4 uur 's middags. Soms moet een afspraak gemaakt worden. Een lijst van wijnmakers kunt u krijgen door aanvraag bij 'California's Wine Wonderland'.

De ader van Napa Valley is State Highway 29, ook bekend als 'The Great Wine Way'. Het stadje Napa heeft weinig te bieden op wijnterrein, maar heeft wel logies en restaurants. Wie zich wil oriënteren op de diverse wijngaarden kan het beste een goede reisgids bestuderen, of informatie aanvragen bij de Napa Valley Conference and Visitors Bureau.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors