Tabasco

Tabasco

door Frans Verhagen

In Acadiana, de regio in Louisiana waar de Cajuns wonen, is Tabasco een deel van het dagelijks voedsel. Het hart van Acadiana ligt niet meer dan een paar uur rijden ten westen van New Orleans.

Echter de beste plek om het te exploreren is Lafayette, volgens eigen zeggen de hoofdstad van Frans Louisiana. Hoewel Lafayette de afgelopen twintig jaar sterk gegroeid is (dankzij het doortrekken van de I-10 vanuit Baton Rouge, dwars door de moerassen), kun je van hieruit in hoogstens twintig minuten rijden in alle richtingen nog landelijk Cajunleven aantreffen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Avery Island ligt mijlen ver van de Golf van Mexico, maar wordt toch als eiland beschouwd omdat het een zout-dome is. Dat wil zeggen dat de grond ligt bovenop een enorm blok zout dat meer dan tien kilometer diep ligt. In de jaren zestig van de negentiende eeuw begon een bankier uit New Orleans (tevens amateur tuinier) met het produceren van een saus gebaseerd op een rode peper uit de Tabasco regio van Mexico, gecombineerd met azijn en zout.

In de grote bakstenen fabriek van Tabasco saus kunnen bezoekers niet veel meer zien dan een lopende band waar de bekende flesjes afrollen.

Tabasco is de bekendste maar niet de enige hot sauce uit deze regio. Een dertig kilometer verderop, in New Iberia, ligt Bruce Foods, de producent van de Original Louisiana Hot Sauce, gemaakt van cayenne pepers en van Louisiana Gold, gemaakt van tabasco en cayenne pepers). Deze sauzen bevatten minder azijn.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors