Rockefeller

Rockefeller

door Lana Leach

John D. Rockefeller is naar verhouding de rijkste man die ooit heeft geleefd. De Amerikaanse zakenman en filantroop werd groot met olie. Titan: The Life of John D. Rockefeller vertelt het verhaal van de eerste miljardair van Amerika.

Gedreven, gelovig, onbarmhartig, mysterieus, gierig en genereus. De biografie van Ron Chernow biedt nieuwe inzichten in het leven van de man die zijn rijkdom vergaarde met monopoliebedrijf Standard Oil Company.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Titan: The Life of John D. Rockefeller

Het boek begint bij het begin. In 1839 werd de Amerikaan geboren in Richmond als de tweede van zes kinderen. Zijn vader was een verkoopman. John was een goede leerling en kreeg op 16-jarige leeftijd zijn eerste baan als assistent boekhouder.

Tegen iedereen die het wilde horen vertelde hij dat het zijn ambitie was om 100.000 dollar te verdienen en honderd jaar oud te worden.

Na vele baantjes richtte hij zich in 1866 samen met zijn broer op de oliebranche en een jaar later nam hij de Standard Oil Company over. Het bedrijf verwierf al snel een monopoliepositie in de oliebranche.

Controversiële zakenman

Rockefeller werd een van de meest controversiële zakenmannen uit de Amerikaanse geschiedenis. Om aan de top te blijven waren spionage, samenspel en omkoping niet ongewoon. Maar de miljardair was ook een weldoener.

Als toegewijde baptist investeerde hij enorm in zaken die hem aan het hart gingen als gezondheid, educatie en wetenschappelijk onderzoek.

Titan geeft een genuanceerd kijkje in het privé- en zakenleven van deze fascineerde en complexe man. Het is een prachtig boek voor wie is geïnteresseerd in de geboorte van de groot-industrie in de negentiende eeuw en de typisch Amerikaanse denkwijze op het investeren van miljoenen in goede doelen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors