Column De planning van de grote reis

De planning van de grote reis

door Miquelli

In mijn vorige column vertelde ik over mijn eerste keer naar Amerika, de reis die ik naar New York maakte om het 25-jarig huwelijk van mijn ouders te vieren. Na die eerste keer wist ik dat ik graag terug wilde gaan naar het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Een paar maanden na mijn reis naar New York leerde ik mijn vriendin, en tegenwoordig zelfs verloofde, kennen. Zij was nog nooit in Amerika geweest en op dat moment zat zij nog aan het einde van haar tienerjaren en ik was begin twintig. We hadden dus nog niet veel geld en moesten echt gaan sparen om een reis naar de andere kant van de oceaan te kunnen maken.

Samen gingen we naar allerlei pretparken in Nederland en het buitenland. Onze droom om naar Orlando te gaan werd alsmaar groter. We wilden ontzettend graag naar de pretparken van het Walt Disney World Resort en Universal Studios. De plannen werden steeds concreter en we besloten om er toch voor te gaan. Ik had nog nooit zo’n grote reis geregeld en het was in eerste instantie echt zoeken waar ik moest beginnen. We wilden geen georganiseerde reis, maar alles zelf regelen. Ik begon met het zoeken naar vliegtickets, dit leek mij de eerste belangrijke stap. We moesten in eerste instantie immers in Orlando terecht zien te komen. Zoals jullie weten had ik op dat moment toch nog wel wat last van vliegangst en het liefste wilde ik dan ook een rechtstreekse vlucht boeken. Continental Airlines (waar ik mee naar New York was gevlogen) vloog helaas niet rechtstreeks naar Orlando, maar er was (toen nog) een Nederlandse maatschappij die wel rechtstreeks naar de pretparkhoofdstad van de wereld vloog. Deze luchtvaartmaatschappij was Martinair en ik besloot om onze vluchten bij deze maatschappij te boeken. De prijs voor twee tickets was € 1.036,84 (€ 518,42 per persoon, een mooie prijs dacht ik zo). We vlogen op 26 april vanaf Schiphol naar Orlando en zouden op 17 mei weer terugkeren om vervolgens op 18 mei te landen in Amsterdam.

De vliegtickets waren dus geboekt en de volgende stap die ik tijdens deze planning maakte was het boeken van hotels. We wilden gedurende de helft van de reis verblijven in een hotel aan de International Drive om alle attractieparken in en rondom de buurt van deze straat te bezoeken en de andere helft van de reis wilden we in een Disney Hotel verblijven in het Walt Disney World Resort om daar alle parken te bezoeken. Via Expedia kwam ik uit bij het Hampton Inn Universal South Hotel, een hotel met goede recensies, dicht in de buurt van de pretparken en de I-Ride Trolley (we waren nog underage drivers en wilden geen auto huren) en het verblijf was ook nog eens inclusief ontbijt. Voor een verblijf van 26 april tot 8 mei hoefden we slechts € 386,40 te betalen, dit vond ik een erg goede deal en dat is het achteraf ook gebleken.

Het eerste hotel hadden we nu dus geboekt en we gingen verder met het zoeken naar een leuk, betaalbaar Disneyhotel. Ik kwam er al snel achter dat de prijzen van de Disneyhotels in een hele andere categorie dan het Hampton Inn lagen. Toch wilden we op het resort verblijven en kozen we daarom voor het minst dure hotel, het Disney’s All-Star Movies Resort. Dit hotel kende ik al van internet en met alle Disneyfiguren in en rondom de verschillende gebouwen was het ook nog eens heel erg leuk gethematiseerd. Voor een verblijf van 8 mei tot en met 17 mei, inclusief een tien dagen Magic Your Way package met parkhopper, waterpark en DisneyQuest daarbij inbegrepen, betaalden we $ 1.749,32. In die tijd stond de koers op ongeveer € 1,00 = $ 1,60 (hopelijk komt deze tijd snel weer terug) en kwamen we uit op een bedrag van een kleine € 1.100.

Wat betreft Disney zaten we nu goed, we konden alle zeven parken (inclusief de waterparken en DisneyQuest) gaan bezoeken, alleen moesten we nog even bepalen welke parken we wanneer aan zouden doen. Op internet vonden we een hele handige kalender welke aangaf op welke dagen het rustig zou zijn in bepaalde parken en deze kalender hebben we aangehouden om onze tien dagen Disney World vol te plannen.

Nu moesten we nog gaan kijken waarmee we onze dagen in het hotel aan de International Drive zouden gaan vullen. We wilden sowieso naar Universal Studios en Islands of Adventure. Het waterpark Wet ’n Wild had een aanbieding voor een zeven-dagenkaart voor deze drie parken voor $ 134,12, we besloten dan ook om twee van deze tickets te kopen. Ook wilden we graag naar Bush Gardens, SeaWorld en het bijbehorende waterpark Aquatica. Ook hier kochten we twee combinatietickets van. Ik had wel gezien dat er ook Orlando Flextickets verkrijgbaar waren, maar door de tickets van de zes parken op deze manier te boeken, waren we toch nog wat goedkoper uit. Ik koos er voor om deze zes parken in zeven dagen te bezoeken (drie dagen voor Universal Studios en Islands of Adventure samen).

Naast deze pretparken wilden we ook nog een dagje naar het Kennedy Space Center. We hadden natuurlijk geen auto en moesten dus op zoek naar een tour. Uiteindelijk kwamen we terecht bij het bekende Grayline, waarbij we twee tours naar het Kennedy Space Center hebben geboekt voor een bedrag van $ 190. De overige vrije dagen die we hadden tijdens ons verblijf in het Hampton Inn Hotel stonden in het teken van shoppen in de verschillende outletcentra van Orlando.

We waren nu klaar met het boeken van de vluchten, de hotels en de pretparken. De planning was zo goed als gereed. Transport vanaf de luchthaven naar het Hampton Inn zouden we met de taxi gaan doen en ook vanaf het Hampton Inn naar het Disney´s All-Star Movies Resort kozen we voor een taxi (voor taxi’s kies ik nu eigenlijk nooit meer, maar meestal gebruiken we de shuttle van Go Airport Shuttle of anders SuperShuttle). Voor het transport op en rondom de International Drive kozen we voor de I-Ride Trolley en kochten hier dan ook twee veertien-dagenkaarten voor. Vanaf Disney terug naar het vliegveld werden we door de Disney’s Magical Express gebracht en op het Walt Disney World Resort zelf reden allerlei gratis bussen die ons overal naartoe zouden brengen.

Wanneer ik nu een planning maak voor onze reizen, zoek ik ook altijd vooraf de restaurants uit waar we kunnen gaan eten en print er dan ook coupons van uit, dat heb ik toen niet gedaan. Ik was er toen nog niet zo heel erg bedreven in als dat ik nu ben, maar dat is er met de jaren in geslopen.

De planning voor onze eerste grote verre reis samen naar Amerika was dus klaar. Ik ben er toch een aantal maanden mee zoet geweest en het is voor mij het begin geweest van iets wat ik nu het liefste doe. De voorpret is voor mij heel erg belangrijk, het uitzoeken en plannen van de reis maakt me vrolijk en ik kan er ook echt van genieten wanneer er weer iets nieuws is geboekt. Ik hoop het nog vaak te mogen doen en ben nu ook al volop bezig met het plannen van onze komende reis. Deze reis zal gaan naar Seattle en Hawaii, ik kijk er ontzettend naar uit.

Definitieve planning pretparkreis Orlando:
Dag 1 Heenreis
Dag 2 Bezoek Shopping Malls
Dag 3 Bezoek Seaworld
Dag 4 Bezoek Bush Gardens
Dag 5 Bezoek Aquatica
Dag 6 Bezoek Universal Studios
Dag 7 Bezoek Islands of Adventure
Dag 8 Bezoek Kennedy Space Center
Dag 9 Bezoek Wet n' Wild
Dag 10 Bezoek Shopping Malls
Dag 11 Combinatie Universal Studios & Islands of Adventure
Dag 12 Vrije invulling I-Drive bekijken en shoppen
Dag 13 Vertrek naar Disneyworld, bekijken hotel en bezoek Magic Kingdom
Dag 14 Bezoek Epcot
Dag 15 Bezoek Typhoon Lagoon ('s avonds Hollywood Studios)
Dag 16 Bezoek Blizzard Beach ('s avonds park naar keuze)
Dag 17 Bezoek MGM studios
Dag 18 Bezoek Disneyquest, Midgetgolf en Wide World of Sports ('s avonds park naar keuze)
Dag 19 Bezoek Magic Kingdom
Dag 20 Bezoek Animal Kingdom
Dag 21 Bezoek leukste Disneypark 
Dag 22 Bezoek leukste Disneypark en vertek naar huis

Over Miquelli

Miquelli is 32 jaar oud en Amerikaverslaafd. Zijn grootste hobby’s hebben met dit land aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te maken. Hij probeert elk jaar tenminste eenmaal de oversteek naar de VS te maken.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors