Column Fast Food en Coupons

Fast Food en Coupons

door Miquelli

Een van de redenen waarom ik zoveel van het land Amerika hou is het fast food dat op elke hoek van de straat kan worden gegeten. Misschien verklaren jullie mij voor gek, maar ik kijk er elke keer weer echt naar uit om te gaan genieten van de heerlijke hamburgers.

Zoals die van Wendy’s, de Boomin’ Onion van Outback Steakhouse en de nacho’s met de heerlijke dipsauzen van Chili’s. Op de bekende social media sites ben ik aangemeld bij ontzettend veel ketenrestaurants, zodat ik elke dag de lekkerste fast food gerechten voorbij zie komen. Bij elk plaatje geniet ik weer en kijk ik uit naar mijn volgende reis naar de Verenigde Staten. Wanneer ik een nieuw restaurant met fast food voorbij zie komen, sla ik deze op en kijk ik of dat er een vestiging van de keten aanwezig is in de buurt van de plaatsen waar we zullen gaan verblijven. Zo veel mogelijk verschillende Amerikaanse fast food ketens wil ik gaan bezoeken en over schrijven op mijn blog. Inmiddels heb ik er al heel wat bezocht, maar voorlopig ben ik nog lang niet klaar. Ik heb nog een lange lijst met restaurants die ik wil gaan bezoeken om de hamburgers, de sweet potatoe fries en de heerlijke ijsjes te gaan proeven.

Zoals ik in mijn vorige column schreef, vind ik het erg leuk om onze reizen van te voren helemaal uit te stippelen en dag per dag te plannen wat we gaan doen. Bij die planning zoek ik dan tevens de restaurants waar we kunnen gaan ontbijten (het liefst pancakes, onze favoriet is IHOP met op de tweede plaats Denny’s. Onze volgende reis gaat naar Hawaii en ik heb al veel lokale restaurants gevonden waar pancakes worden geserveerd. Ik ben benieuwd of deze boven onze favorieten zullen gaan uitstijgen), lunchen en dineren. Tevens zoek ik de zaken op waar ice cream wordt verkocht. Een bezoek aan Dairy Queen (DQ) en Stone Cold Creamery is een vaste prik tijdens onze reizen, maar we staan ook open voor de ijsjes van Baskin’ Robbins, Ben & Jerry’s en Haagen Dasz. Zelf ben ik nog erg benieuwd naar de ijsjes van Marble Slab Creamery, welke we tijdens onze volgende reis ook zullen gaan bezoeken. Mijn vriendin wilde in het verleden een keer een yoghurtijsje proberen, maar geef mij toch maar het echte werk. Geen yoghurtijsjes meer voor mij, geef mij maar lekkere bollen chocolade-ijs, met chocoladestukken er in en chocoladesaus er overheen, daar nog een of twee chocolate chip cookies bij en het feest is helemaal compleet. Ik laat me nu weer even gaan en ben alweer aan het dagdromen over al het lekkers aan de overkant van de grote plas.

Ik wilde het nog hebben over het fast food van de lunches en het diner, de hamburgers van Five Guys, Smashburger, Fatburger, Wendy’s, Red Robin, Fuddruckers en Jack in the Box. De ene smaakt nog lekkerder dan de ander en er is ook zoveel keuze. Meestal zijn de hamburgers ook nog eens erg groot, behalve dan bij de sliders van White Castle, hier hadden we er wel twintig van kunnen hebben.

Er is zo veel keuze in verschillende fast foodketens dat het voor mij steeds lastiger wordt om de restaurants in te plannen. Elke reis wil ik naar mijn favoriete ketens gaan, maar dat worden er steeds meer en ik wil ook nieuwe restaurants gaan bezoeken. Zo staat een bezoek aan onder andere Wienerschnitzel (waar ze hotdogs in plaats van schnitzels verkopen, hoe verzinnen ze het?), Big Boy en In-N-Out Burger ook nog steeds op mijn verlanglijstje. Het is dus zaak om elke reis steeds langer in de Verenigde Staten te verblijven, zodat ik genoeg tijd heb om meer restaurants te bezoeken om lekker te kunnen eten en te genieten.

Jullie denken nu natuurlijk dat ik heel erg dik ben, maar dat valt wel mee hoor. Na elke reis ga ik op streng dieet om de aangekomen kilo’s (dat zijn er vaak nogal wat) af te vallen. Voorlopig zit ik echter nog op de 75 kilo, maar ben er wel weer klaar voor om een paar kilootjes aan te komen door het eten van de gerechten van de Amerikaanse fast food-keuken.

Over Miquelli

Miquelli is 32 jaar oud en Amerikaverslaafd. Zijn grootste hobby’s hebben met dit land aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te maken. Hij probeert elk jaar tenminste eenmaal de oversteek naar de VS te maken.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors