Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,2 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 373
  • Aantal waarderingen: 207

Monument Valley (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Lene Mesman op 10 december 2018

Super mooie gesteente uit die typische cowboys films. Vooral de zonsondergangen zijn mooi. In monument valley is een camping, daarentegen raad ik jr niet aan om daar te gaan staan vanwege de hitte, desondanks heb ik hierdoor niet de zonsondergang gemist

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • locals
  • mooie omgeving

Minpunten Amerika

  • lange reistijden
Ultieme tip: Bezoek de mooie en meest natuurlijke plekken, waarvan je verwacht dat ze niet in Amerika staan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Westcoast roadtrip (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Steffanie Schuster op 08 december 2018

Prachtige tour gemaakt met allerlei hoogtepunten als; Las Vegas, Valley of Fire, Zion national Park, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco. Echt geweldig om deze weide natuur te zien en te beleven. Elk stukje is zo anders, een hele andere wereld zoals ik zelf gewend ben in het dunbevolkte Nederland. Vriendelijke mensen, ongerepte natuur, dit gedeelte van Amerika heeft veel te bieden voor jong én oud. Foto en natuurliefhebbers kijken hun ogen uit. Zeker een tip om te ervaren! Ik zou het zo nogmaals eens willen beleven. Dit was de reis van mijn leven.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • veel eten
  • vriendelijke mensen
  • redelijk betaalbaar

Minpunten Amerika

  • strenge douane bij binnenkomst Amerika
Ultieme tip: Het rijden op de snelwegen gaat anders dan in Nederland, rechts inhalen is in Amerika geen enkel probleem..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Drie weken van Minneapolis naar San Francisco met een Winnebago (Camper) (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Heidi Claassen op 03 december 2018

Wij zijn met z'n tweetjes, twee vrouwen, gestart in Minneapolis, toen met een camper van Forest city Iowa, naar Omaha Nebraska, Cheyenne Wyoming, Fruita Gran Junction Colorado, Moab Utah, Capitol Reef Utah, Bryce Canyon Utah, Springdale (Zion) Utah, Page Arizona, Kanab Utah, Las Vegas Nevada, Los Angeles Callifornië, Santa Barbara Californië, Paolo Alto Californië en San Francisco Californië gereden. Ik kan vooral de vrijheid van een camper en het wildkamperen in Capitol Reef en Bryce National park aanraden! Je zit midden in de natuur en hebt de mooiste kampeerplek van de wereld! Mooier kan haast niet. In Las Vegas kun je met de camper achter de strip, bij Circus Circus staan, goed te doen, is netjes en je loopt zo de strip op. In Los Angeles is kamperen aan het strand bij Dockweiler RV park een aanrader. Je staat dan met je neus tegen het strand, waanzinnig! Wel van te voren boeken. Kamperen in Zion vraagt ook om reservering, verder zou ik me nog niet te veel vast leggen aan het boeken van campsites. Plan je route, installeer een campsite app en zo heb je alle vrijheid. Let wel, wij reisden buiten het seizoen om, wat een absolute aanrader is! Ook qua weer, wat vooral in Utah, Arizona, Nevada en Californië erg fijn is. We hebben in Omaha wel -13 gehad en Estes Park, De Rocky's over moeten slaan vanwege sneeuwval, maar juist in de gebieden waar het in de zomer boven de 30 gaat, is de lente een geweldige tijd om te reizen.
Wij waren dus met z'n tweetjes, twee vrouwen van 44 en 48 jaar en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Van burgers eten met de stamgasten en cowboys bij T Joe's Steakhouse in Cheyenne, tot aan hout van indianen in Page, het was geweldig.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • goeie infrastructuur
  • vriendelijke mensen
  • lage dollar
  • natuur
  • wijdsheid
Ultieme tip: Bestel van te voren een Travel USA simkaart voor 1 maand internet en internationaal bellen voor 40,- Je kunt navigeren en gewoon met je oude nummer whatappen en whatsapp bellen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika, here we come (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Irene van op 28 november 2018

NY en de westcoast met het gezin is een droom die uit kwam in juli 2018.
Overweldigend, easy, gastvrij en servicegericht zijn woorden die waar zijn.

Van de grote steden (NY, LA, San Francisco en Las Vegas) naar de grote parken, Yosemite, Sequia, Zion, Brice en Grand Canyon. Nu nog genieten we van de foto's en de ervaringen.
Het fietsen in Brooklyn en Manhattan, de bruggen ertussen en het fietsen in San Francisco over the Golden Gate zijn ervaringen die je niet snel vergeet.

Wandelen in Bryce en de uitzichten over de Grand Canyon, de cactussen en verlaten mijndorpjes/westerndorpjes in regio Phoenix, we kunnen het beeld zo weer oproepen.
De indrukwekkende warmte en schoonheid van Death Valley, je wil zo weer terug.

Tuurlijk hebben we de daklozen gezien in San Francisco en de drukte in Las Vegas, maar bij grote steden hoort ook grootstedelijke problematiek.

Een reis van Kras, we zouden het zo weer doen!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • * servicegerichtheid

Minpunten Amerika

  • Het lawaai en de drukte van Las Vegas
  • , heb ik trouwens niet willen missen
Ultieme tip: Fietsen in NY over de Manhattan en Brooklynbridge, dat moet je gedaan hebben. Wandelen in Bryce is een ervaring die nooit meer weggaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip USA & Hawaii (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Desi van de Reep op 24 november 2018

Wij hebben een roadtrip gedaan en zijn van LA naar het binnenland gereden en daarbij allerlei natuurparken bezocht, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Mammoth Lakes en nog veel meer. Daarna zijn we door gereden naar San Francisco super leuke stad en alles kan je doen op de fiets of met tram. Een zekere aanrader is om via Highway 1 langs de kust te rijden terug naar LA, super mooie kustplaatsen en natuur en je rijdt direct langs de oceaan.

Pluspunten Amerika

  • Natuurverschillen

Minpunten Amerika

  • prijzig
Ultieme tip: Nooit in tegengestelde richting je auto parkeren, dit is niet toegestaan in Californië.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika the west side (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Sandra Dresen op 22 november 2018

California met zijn prachtige brug en fantastische huizen, Nevada was mooi maar warm, Las Vegas superleuk en veel mooie gebouwen en toppertje is grand canyon, ongelofelijk mooi en neem vliegtuigje om erover te vliegen, super. Yosemite park is onbeschrijflijk, moet je gezien hebben. San diego show gezien van orca’s, mooi maar wat een kleine ruimte voor zulke grote dieren, schande. Rondreis met bus en begeleider, volgende keer yellow stone.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • in mei is het goedkoper

Minpunten Amerika

  • enorm groot land
Ultieme tip: Yosemite park vond ik het mooist en daarachter komt grand canyon, ik ben een natuurliefhebber!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Big music in Amerika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Paula Hemmen op 22 november 2018

Geweldig land waar alles goed georganiseerd en gericht op comfort is. Zelf rijden is geen probleem. Alleen even wennen aan keep youre lane en dat rechts inhalen geen probleem is. Mensen zijn in het eerste contact behulpzaam en geïnteresseerd. En het land heeft genoeg te bieden. Het moeilijkste is kiezen. Ik vond New Orleans en Memphis geweldig. Overal music, gemoedelijke sfeer en heerlijk soulfood. Gewoon doen!

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
nvt Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Amerikanen zijn de koning van small talk. Meest gehoorde vraag: where are you from?

Minpunten Amerika

  • Het eten...
Ultieme tip: Neem een klein knijpflesje ranja mee. Alle drank is zo zoet. Je zult me dankbaar zijn voor deze tip. En qua navigatie download de app here! Vooraf wel alle kaarten downloaden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze Droomreis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Maria Ria Rijn V Toorn op 21 november 2018

Eindelijk met pensioen en dan de kans aangrijpen om de reis te maken waar we naar uitgekeken hadden. We hadden bewust voor een rondreis gekozen om zoveel mogelijk te zien van Amerika. Na dagen genoten te hebben van alle mooie dingen kwamen we aan bij de Great Canyon. Dit overtrof alles zo groot en divers prachtig. We besloten ook een rondvlucht te nemen om het hele gebied van boven te kunnen bekijken Vandaar ook deze foto maar we kwamen ogen te kort om al het mooist te kunnen bevatten Het zou het mooist zijn om deze reis nogmaals te doen om alles nog eens rustig over je heen te laten komen Echt een aanrader

Pluspunten Amerika

  • betaalbaar
  • en erg aardige mensen

Minpunten Amerika

  • te grote porties bij eten en drinken
Ultieme tip: Ga goed uitgerust heen want het is best een druk programma als je een rondreis neemt en geniet van alkes om je heen
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

3 super weken gehad! Get that american vibe (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Fleur Van de Wiel op 20 november 2018

Super land! De mensen zijn heel vriendelijk en ze willen je met alles helpen! Omdat we met een huur auto rondtrokken hadden we veel vrijheid en de hotels waren allemaal prika geregeld echt een top reis gehad en een top 3 weken echt een aanrader! We zijn begonnen in LA en toen afgezakt naar San Fransisco met tussen door een afwisseling met natuur parken van San Fransisco door naar Las vegas met enige tussen stoppen, las vegas is zoals je het verwacht echt amazing ! Maar alle plaatsen in amerika zijn zo anders dat je ze moeilijk kan vergelijken ga het zelf zien en ervaren dat is het beste

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • overal een walmart waar alles goed betaalbaar is

Minpunten Amerika

  • veel zwervers
Ultieme tip: Santa monica pier! Las vegas the strip Los angeles ( walk of fame) San Fransisco En voor de dames de victoria secret ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Miami (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Ellen Maas-van Der Vorst op 20 november 2018

Miami heeft t eigenlijk allemaal, down town, de mooie wijken zoals little Havana en Wynwood, uiteraard Miami beach en als je even buiten Miami bent kom je in het mooie natuurgebied the everglades Dus alles in 1 vakantie bij de hand,heerlijke plek om te verblijven

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en rijd naar de everglades, onvergetelijk mooie natuur en even buiten de drukte van de stad Miami

Top bestemming! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Esther Hellmann op 19 november 2018

West Amerika is zo veelzijdig en fantastisch om te bezoeken met kinderen. Voor iedereen is er iets leuks te doen of te bezoeken. Van cultuur tot natuur. Zelfs in de zomer vonden wij het goed te doen. Neem je tijd om te reizen. Je moet niet teveel willen in korte tijd. Neem tijd om te genieten!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Koop gelijk een piepschuim koelbox bij aankomst. Elk hotel heeft een ijsblokjes machine. Altijd koel drinken bij de hand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Roadtrip (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rob van der Made op 18 november 2018

We hebben een geweldige roadtrip gemaakt van Seattle naar Las vegas. We bezochten onder andere Glacier National park , Yellowstone, Arches, Monument valley, antelope Canyo en Zion. We kunnen iedereen deze reis aanbevelen het was echt geweldig.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Yellowstone National park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ge wel dig (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Martin de kreek op 16 november 2018

We zijn 9 weken weg geweest met een camper van Miami via key west, Chicago, Orlando, Atlanta, Chicago, Nashville, New Orleans, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Utah, en toen weer terug naar Las Vegas, helemaal geweldig, ook een heel de route 66 gereden tussendoor, ik wil zo snel mogelijk weer terug, wat een land, zo verschillend en zo mooi, te veel om te vertellen wat we allemaal gezien hebben en meegemaakt.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Walmart
  • goedkoop
  • groot
  • rustig
Ultieme tip: Bezuinig niet op geld en doe de dingen die je leuk vind, je bent er misschien maar een keer van je leven ;-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

There's a lot going on (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Roos Bik op 15 november 2018

The first 3 weeks in Portland, Texas were very easy-going. It was at least 30 degrees Celsius outside, which makes any kind of body of water an invitation. Public transport is quite shitty to non-existent, which makes traveling as a 17 year old without a car alot harder. Nonetheless, the people are super friendly and made you feel like royalty, especially at restaurants.
Going to California afterwards was quite different, people seemed more rushed and less interested, maybe because they were way more used to tourists than in Portland.
It was easier to find vegetarian food, especially in San Francisco, and it was delicious!!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Nice waiters
  • YOSEMITE
  • Friendly staff

Minpunten Amerika

  • Fire hazard
Ultieme tip: A hidden gem of Nevada is definitely Virginia City, it's classic, it's fun, and the people are amazing!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Roadtrip West-Amerika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Eva Sweers op 14 november 2018

Ik zou iedereen deze rondreis aanraden. We zijn begonnen in San Fransisco, wat een geweldige stad. Daarna richting t binnenland om daar 5 verschillende parken aan te doen, allemaal op zijn eigen manier weer prachtig, Las Vegas bezocht, en we de laatste stop van onze rondreis was LA.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • iedereen is vriendelijk
  • veel variatie tijdens de reis
  • prachtig land
  • makkelijk te berijden

Minpunten Amerika

  • alles was positief
Ultieme tip: Huurauto om Amerika te bekijken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De betoverende West kust van Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Mevrouwtje Claudje op 14 november 2018

Wij hebben met een huurauto een rondreis gedaan, begonnen in LA waar wij de grove hebben bezocht, veel winkels, leuke gezellige sfeer, muziek, lekker eten. De mooiste plekken vonden wij sowieso Antelope Canyon van onze foto en natuurlijk alle andere plekken, de magische bomen in sequoia, de watervallen in Zion en de uitzichten van Bryce en Grand Canyon. Verder was de afwisseling steden en natuur perfect. Sedona vonden wij een heel gezellige kleine stad in red rock country. Met de slide rock waar je in de natuur ban de stenen door het water kan glijden. Nog veel en veel meer moois gezien en gedaan.

Pluspunten Amerika

  • de natuur
  • vriendelijke mensen
  • de afwisseling
  • veel te zien en te doen
  • het is prachtig

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • lange afstanden
Ultieme tip: De hele rondreis langs de westkust , alles zien, proeven en ruiken, veel mooie wandelingen maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope canyon, plek van de mooiste foto (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Mijke Passchier op 14 november 2018

Vanuit Las Vegas de Grand Canyon door met een overnachting in Page. Tour door Antelope Canyon. Een door flash floods uitgesleten schacht waar door inval van de zon de mooiste kleuren zichtbaar worden. De Navajo tourguide liet ons deze prachtige plek en alle wonderlijke kleuren zien. De foto's zijn prachtige herinneringen geworden aan een fantastische ervaring.

Pluspunten Amerika

  • Diversiteit

Minpunten Amerika

  • Groot
Ultieme tip: Antelope canyon.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Windows of Monument Vally (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 14 november 2018

Even wegdromen!! Wat was dit prachtig! In de middag paard gereden door de prachtige natuur! Zo beleefden wij het echte cowboy gevoel. Ik snap nu waarom dit zo'n beroemd film decor is! In 1 woord... geweldig!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtig Grand Canyon (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 13 november 2018

Hoe kan je het beste de Grand Canyon beleven en ontdekken dan vanuit de lucht! Wat een onwijs gave belevenis! Het uitzicht als je de Canyon nadert is echt onbeschrijflijk mooi! We zaten naast de piloot en hadden rondom uitzicht!

Pluspunten Amerika

  • Alles is groot
  • groter

Minpunten Amerika

  • dure vlucht maar zeker de moeite waard
Ultieme tip: Bucketlist vinkje.... helicopter vlucht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Just speechless (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 13 november 2018

Bij de ingang van de Lower moesten we via een steile strap naar beneden. Ook hier was het knetter druk. Wij liepen vooraan en hadden de mazzel dat de vrouw die achter ons liep zich niet gemakkelijk door de nauwe gangen kon bewegen. Zo hadden wij tijd om prachtige plaatjes te schieten en te genieten van de Canyon.
De Lower is 400 meter lang. Veel langer dan de Upper. Door de nauwe gangen, ongelijke ondergrond en af en toe wat klimmen en klauteren, duurde de tour veel langer.
De lichtinval op de rotsen was zo adembenemend mooi en indrukwekkend! Ook echt weer een kippenvelmomentje! Wat kan de natuur prachtig zijn!

Ultieme tip: Bezoek zeker de Antelope Canyon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

roadtrip in the usa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door An Mei van Dam op 13 november 2018

Geweldig land met veel verschillende plekken om te bezoeken. voor elk soort reiziger beschikbaar. avontuurlijke reiziger of een luxe reiziger. Roadtrip aan de westkust vanaf LA naar Grand canyon gereisd. Las Vegas gezien, gehiked in yosemite en door naar de golden bridge. super gaaf!

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • voor alle leeftijden
  • veel ubers

Minpunten Amerika

  • slecht internet
  • veel toeristen
  • groot
Ultieme tip: camperen en daarna yosemite national park in gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

National parks (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Amber van Geest op 13 november 2018

Als familievakantie zeer geschikt, mooie steden en de overweldigende natuur van het land maakt het zo bijzonder. De bergen, hikes, mensen zijn zo mooi en puur. De poppenkast eromheen moet men doorheen kijken maar als dat lukt is het een land waar je nooit uitgekeken zal raken.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • national parks

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Trek de natuur in
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Santa Barbara, California (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Anouk Duijts op 12 november 2018

Santa Barbara is een prachtige stad gelegen in Californië. Deze stad heeft beetje een Spaans tintje. Het heeft een leuk winkelcentrum en een mooi strand met heel veel volleybalvelden. Er zijn veel activiteiten.

8,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aaridge
  • warm klimaat
  • strand
  • fastfood

Minpunten Amerika

  • bedelaars
  • geweren
  • dure prijs voor goedkope producten
Ultieme tip: Bezoek verschillende steden in de westkust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Op een uur rijden van los Angeles ligt palmdale. Hier valt werkelijk niks te beleven. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Linda Van Gestel op 12 november 2018

Ga doordeweeks naar universal. Niet op vrij- tm zondag. Hiken, maak tochten door de natuur. Niet alleen even “een” boompje in Yosemite bekijken maar ga hiken. Prachtige beleving. In SAN fransisco waait het ! Is het frisser dan de rest van de westkust. Las Vegas; leukst in het weekend. Druk aan de zwembaden met feestjes .

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Realiseer je dat een fooi van 15% daar de standaard is. Uiteten gaan lijkt op het oog goedkoper dan in nl maar reken er dus minimaal 15% bij
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York City (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Minou Keunen van de Kerkhof op 12 november 2018

Geweldige stad en een unieke ervaring. Fietsen door central park en over de Brooklyn bridge is zeker de moeite waard. Op de top off the rock geweest voor een blik over de stad. Het voordeel daarvan is dat de wachtrij korter is en je the empire state op je foto's hebt. Een middagje lekker dwalen zodat je ook de minder bekende plekken ziet maar zo zeker ook het echte New York ontdekt. Must see's zijn zeker lady liberty, time square en central park.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • hele aardige locals die ten alle tijden bereid zijn om te helpen.

Minpunten Amerika

  • redelijk dure stad.
Ultieme tip: Ga een middag fietsen of wandel van uptown-downtown. Zo kom je op plaatsen die je normaal niet zo snel zult ontdekken. Leuke mensen, straatjes en eettentjes gevonden op die manier.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Maria Jurjens op 12 november 2018

Super mooie land vooral de national Parks! Adembenemend natuur! Heel
Uniek landschap! Arizona en Utah zijn de beste! De grand canyon! Bryce canyon, antelope canyon, Glen canyon, Zion en de Yosemite is a must-see!

Pluspunten Amerika

  • mooie natuur
  • uniek landschap
  • adembenemend uitzicht

Minpunten Amerika

  • california is duur
Ultieme tip: Ga naar de national parken in California, Arizona, nevada en utah
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip ZW USA (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jacolien Bolier op 11 november 2018

Van SAN Francisco, Las Vegas, LA en alle daartussen gelegen Nationale Parken. Rondvlucht van 50min boven de Grand Canyon en als afsluiting de Highway 1 gereden van LA naar SF. Wat een super reis hebben wij gehad. We vielen van de ene in de andere verbazing. Ontzettend veel verschillende natuur. Zo rij je over zoutvlakte en zandduinen dan weer tussen de rode rotsblokken of in de gekte van Las Vegas. Zeker een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • schitterende natuur
  • relaxt autorijden

Minpunten Amerika

  • grote porties eten
  • indianen in Monument Valley en Page waren erg nors
  • vreselijk veel zwervers in LA
  • te grote verschillen tussen rijk en arm
Ultieme tip: Café Hollywood in San Francisco voor het heerlijkste ontbijtje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

amerika reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door kimberley kool op 11 november 2018

Amerika is een heerlijk land om te reizen, het is prachtig overal waar je komt. bijzonder hoe verschillend de natuur kan zijn in 1 land. Aanrader is de angels landing lopen voor de sportieve onder ons. En yellow stone park is absoluut de moeite waard!! Wij gaan zeker nog eens terug..

Pluspunten Amerika

  • prachtig
  • goed reizen
  • heerlijk eten

Minpunten Amerika

  • er zijn geen min punten!
Ultieme tip: Ga er lekker op uit en loop een paar mooie routes. De antilope was echt heel erg mooi om even de tour te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een land.. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jimmy van Drunen op 11 november 2018

Mijn eerste verre trip. En wel naar mijn droomland; Amerika! Het land waarvan de meeste mensen een bepaald beeld bij hebben bekend van (social)media en televisie. Deze beelden komen grotendeels overeen met de werkelijkheid. Wat een schitterend land om te reizen.
Aanrader voor iedereen!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • schitterend
  • diversiteit
  • weer

Minpunten Amerika

  • afstanden
  • eten
  • je wilt te veel zien
Ultieme tip: De ultieme tip en kick is een helikoptervlucht boeken boven de Grand Canyon! Wat spectaculair!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Traveling America (bezocht in november 2017)

Review geschreven door nancy smeets op 11 november 2018

Amerika is een geweldig land om met je eigen auto te bereizen! De grootsheid en schoonheid van de natuur, de gastvrijheid van de mensen en het makkelijk kunnen wildkamperen maakt dit land voor ons als een TOP vakantieland!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Less is more... het land is zo ontzettend groot en kent zoveel mooie parken. Alleen al het reizen van bestemming a naar bestemming b is en kadootje...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend uitzicht (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Anne Hurkens op 11 november 2018

Een van de hoogtepunten van West Amerika. Ook zeker een bezoek brengen aan Joshua tree, Zion en Bryce, Sequoia en Yosemite. Vergeet ook de Highway 1 niet. Fantastische uitzichten. Wij zijn helemaal verliefd geworden op Amerika

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • Diversiteit
  • Uitzichten

Minpunten Amerika

  • Vet eten
Ultieme tip: Angels Landing, Zion NP. De trail is een enorme uitdaging, maar het uitzicht is het absoluut absoluut waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Antilope Canyon (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Cathie Willekes op 11 november 2018

Tijdens een zelf georganiseerde rondreis (met dank aan D-Reizen) Antilope Canyon bezocht in de buurt van Page, Arizona. Schitterende tocht door Navajo land en een onvergetelijk bezoek aan de Antilope Canyon. Zorg dat je er rond het middag uur in kunt want dan zorgt het zonlicht voor de meest mooie kleuren en vormen van de rotsen. Van daaruit naar Noordelijk deel gereisd met de huurauto, door Yellowstone Park. Daarna naar het noorden gereden en daar USA bekeken. Weinig toeristisch dus nog authentiek. Overal zijn slaapgelegenheden, bespreken is niet echt nodig.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • De ruimte
Ultieme tip: Reis van zuid naar noord van Arizona door Yellowstone Park. Bezoek daarna het noordelijk gedeelte van de USA. Reis terug via Hotsprings naar Salt Lake International Airport.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West-Amerika (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Jolanda Macke op 11 november 2018

Een maand met een camper door Amerika, wat een avontuur! Onderweg zoveel moois gezien. Hoogtepunten waren Bryce Canyon super overweldigend. Mooie hike naar de bodem van de canyon. Verder naar Arches en Monument Valley waar Antilope Canyon zeer aan te raden is. Boek een fototour. Het prijsverschil is het echt waard!! Daarna door naar Yosemite de Tiogapas was nog afgesloten maar de pas die een stukje verder lag was wel open en ook zeer de moeite waard. Wij hebben een super vakantie gehad!

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Gabrielle Rijkaart-van Der Wal op 11 november 2018

23 dagen met een camper van Cruise America een roadtrip gedaan met mijn man en 2 kinderen. Zelf de hele route uitgestippeld vanaf San Francisco. Wat een avontuur. De mooie natuurparken die nooit hetzelfde zijn. Las Vegas leuk voor 1 keer maar wij vonden het met de camper midden in de natuur staan echt het meest mooie wat er is. Iedere avond kampvuur maken en de mooie wandelingen. Vooral Joshua Tree vond ik erg bijzonder. Helemaal niets en niemand om je heen. En wat zijn de Amerikanen een vriendelijk volk. Zo behulpzaam. Maar wat deze vakantie zo bijzonder maakte is de rust en het samenzijn met je gezin.

Ultieme tip: Stippel je hele route zelf van te voren uit. Zo weet je zeker dat je alle hoogtepunten kunt zien. Zorg voor voldoende rustdagen omdat je veel miles aflegt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Grand Canyon south rim. (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Janneke van Bommel op 11 november 2018

Ongelooflijk mooie bestemming. Je raakt hier niet uitgekeken. We sliepen in de Grand Canyon Lodge. Super service en niet het duurste en toch heel dichtbij de rim! S'morgens lekker eten bij het hotel en weer fris voor de volgende dag! Aanrader!

Pluspunten Amerika

  • De vele natuurwonderen
  • vriendelijke mensen en het gewelige weer!!

Minpunten Amerika

  • het is toch wel een heel beetje duurder aan het worden...
Ultieme tip: Busy Bee Cafe. Dit idyllische dinner ligt op mainst. in Ventura Ca. Als je de 1 rijdt kom je er altijd langs. Doe de afslag en ga er ontbijten, lunchen of dineren. Super!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige roadtrip gemaakt langs de westkust van de USA (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Wendy Brusse op 10 november 2018

Highway one heeft ons enorm verrast!! Echt een aanrader zou er zelf graag nog een keer naar terug gaan. Wij hebben 2 overnachtingen gehad maar zou er een volgende keer zeker 4 of 5 boeken zodat we nog meer tijd hebben om te genieten van deze mooie route!

Pluspunten Amerika

  • gastvrijheid
  • natuur
  • bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: The San Diego Zoo!! In 1 woord ‘prachtig’ je kunt hier makkelijk 2 dagen door brengen als je zou willen...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomtrip (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lotte Schippers op 10 november 2018

Met trekamerica op rondreis geweest door 8 verschillende staten. Een groep van 13 'jongeren' tussen de 18 en 38. De perfecte trip als je van afwisselende landschappen houdt. De reis begon in Seattle en we reden via diverse nationale parken waaronder yellowstone, grand teton en zion naar Las Vegas wat de eindbestemming is van de 24 daagse road trip. De rocky mountain high tour is geschikt voor ieder die van een actieve kampeervakantie houdt, mocht je meer luxe willen is het misschien beter dat je iets anders uitzoekt. Persoonlijk vind ik de landschappen en nationale parken van de USA geweldig. De koffie tentjes in iedere stad en de unieke sfeer die elke staat heeft maken van Amerika een geweldig vakantieland!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groots
  • voor ieder wat
  • natuur
  • steden

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • verre afstanden
Ultieme tip: Boulder, Colorado is dé stad voor de unieke shop liefhebbers, vele koffieshops, vintage, boekenwinkels en het feit dat het een studentenstad is maken dit tot een onmisbare hotspot.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Groepsreis West kust USA (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Wilma Fleissner op 10 november 2018

Afgelopen augustus begonnen we aan onze 2de rondreis USA vorig jaar de staat Florida bezocht. Nu waren de staten Californië Utah Arizona en Nevada aan de beurt. Met recht de reis van mijn leven van mooie natuur naar de geweldige steden. Met een geweldige groep mensen enthousiaste gids en super chauffeur hebben we 14 dagen gereisd en geweldige foto's kunnen en mogen maken!

Ultieme tip: Ik vond Bryce Cayon ee n prachtige ervaring en niet te vergeten in de limo in Las Vegas over de strip.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Camperreis Amerika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mariska Ermens van Berlo op 10 november 2018

3 dagen new York gedaan echt fantastische stad. Je raakt niet uitgekeken. Daarna camper opgehaald en toegetrokken. Had niet in de gaten dat Amerikanen zo van camperen houden er zijn prachtige campings!!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen! betaalbaar

Minpunten Amerika

  • geen minpunten
  • prachtig land
  • betaalbaar.
Ultieme tip: New York, grand en Bruce canyons Las vegas
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Montana, Indian country (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Adriana Rietkamp op 10 november 2018

Montana heeft elk jaargetijde voor een ieder wat wils. In de zomer hiken, fietsen, paardrijden, zwemmen en bootje varen bij Flathead Lake. Yellowstone bezoeken en wilde dieren zien. In de winter heerlijk skiën bij the Bridgers in Bozeman of in Big Sky.

Pluspunten Amerika

  • door de prachtige natuur is het heerlijk om te ontspannen

Minpunten Amerika

  • temperatuur kan in een dag varieren van 20 graden naar -15 graden
  • handig om goed voorbereid te zijn met extra dekens
Ultieme tip: Bozeman is een aanrader, leuke stad, met veel verschillende eettentjes, theater, bioscoop, café's waar dans en muziek gratis zijn. Museum the Rockies is leuk voor iedere leeftijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Arches National Park in Amerika was één van de hoogtepunten van onze rondreis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Ada Venema op 10 november 2018

Ons was verteld dat we dit park het beste in de vroege ochtenduren konden bezoeken want het is hier altijd heel erg druk. Als je laat bent kun je moeilijk een parkeerplek voor de auto vinden en wij hebben een hekel aan grote mensenmassa’s. Normaal gesproken hebben we wat moeite bijtijds op te staan maar oh, wat werd onze moeite beloond. We reden al rond 07.30 uur het park binnen en hadden het park praktisch voor ons alleen. We konden op ons gemak fotograferen en filmen, de auto konden we overal kwijt, kortom het was een unieke ervaring op dit vroege tijdstip in het prachtige - voor ons gevoel buitenaardse - park rond te lopen.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Profiteer van de vroege ochtenduren om parken te bezoeken
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

East side...west side..all around the town (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Rob snoek op 19 oktober 2018

Amerika... in bijna alle staten ben ik geweest. In New York heb ik al drie keer de marathon gelopen, in Las Vegas ben ik getrouwd, aan San Francisco heb ik mijn hart verloren, de Grand Ole Opry heb ik beleefd in Nashville, de Canyons in Arizona, de Rocky's, Astoria, Seattle en natuurlijk Florida. Voor Halloween is Mickey's not so scary Halloween parade in Disney World geweldig!!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • motels
  • supermarkten
  • hamburgers hahaha
Ultieme tip: Zelf je route uitstippelen en gaan!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reis gemaakt van New York naar de Key West (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Corrie Kuivenhoven-mesch op 08 oktober 2018

Was een geweldige ervaring. Washington is zeker een aanrader en als je ook eens deze reis gaat ervaren neem dan vanaf Washington een huurauto en ga dan over de blue ridge parkway. Erg mooi en verder was het gewoon geweldig. De mensen waren erg vriendelijk. Wat ik wel iets minder vond was Daytona zou ik nu overslaan en dan langer in de Key's blijven

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Zijn vanaf New York naar Washington gereisd met de amtrak trein. Helemaal top en erg duidelijk, je kan thuis je tickets al bestellen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Victor Goumans op 14 mei 2018

Homestead prachtige uitvalsbasis voor de Keys. Ook Miami Beach is in een goed uur te bereiken. De moete waard. De Everglades zijn als het ware om de hoek en voor een airboat ride ga je naar het nationaal park. Prima uitleg en zeer vriendelijk.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid

Minpunten Amerika

  • grenscontrole
  • wachttijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Bianca Bloemers-Vos op 10 mei 2018

Samen met mijn jongste zoon ben ik een kleine rondreis gaan maken in West-Amerika. We zijn gestart in San Francisco waar we uitgebreid gebruik hebben gemaakt van de hop on en off. Mede hierdoor hebben we alle toeristische trekpleisters bezocht. Vervolgens zijn we met een huurauto naar Yosemite gereden. Heerlijk de haarspeldbochten opgekropen in 4-jaargetijden. Zon en sneeuw begeleidde ons naar boven en lichte regen naar beneden. Geslapen in een unheated tent is niets voor ons als het kwik 's nachts daalt onder het vriespunt. We hebben er veel gewandeld en de tour gedaan. Heerlijk zo in de natuur en tussen de (wilde) dieren. Vervolgens naar Hayward vertrokken (andere kant van San Francisco) om van daaruit bezoekjes aan de diverse high tech companies in Silicon Valley te brengen. Tja, Apple en Intel zijn aanraders. Ook de Oakland zoo is leuk. Klein maar fijn.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige mensen
  • fijn verkeer
  • duidelijke regels
  • groots

Minpunten Amerika

  • belasting bijtelling
Ultieme tip: The Hayward Ranch, heerlijk eten in cowboy sfeer voor een leuke prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis westkust (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Monique Langendoen op 21 maart 2018

West-Amerika is een prachtig gebied om rond te reizen. De wegen zijn heerlijk breed en de Amerikanen zijn keurige rijders. Ze hanteren het 'stay-in-your-lane' principe en dat werkt prima. De Grand Canyon is alles wat je ervan voorstelt, zeker als je met een vliegtuigje overheen vliegt. Bryce is waanzinnig met fantastische uitzichtpunten en de mooiste kleuren. Yosemite is weer heel anders. Neem vooral 's ochtends vroeg een kijkje bij Mirror Lake. Je zult verrast worden. En dan Zion. Daar kun je met een pendelbus van punt naar punt. Neem de tijd om langs de rivier te wandelen. Wat leuk is, is om een koelbox of koeltas te kopen, 's ochtends vroeg wat etenswaren in te slaan en te picknicken in één de parken. Er staan overal in de parken picknicktafels. Helaas onderweg weinig langs de wegen geen gelegenheid om te picknicken.

Death Valley is een bizarre plek. Stop even bij de Sand dunes. Erg leuk om even doorheen te wandelen. Doe dat niet op blote voeten!

Van de steden die we bezocht hebben viel Los Angeles tegen. Vergane glorie wat mij betreft. Ga niet mee met een celebrity tour. Eén van de meest vreselijke excursies die ik ooit in mijn leven gemaakt hebt.
Las Vegas is leuk voor één of twee dagen, maar reis daarna weer door of ga een kijkje nemen bij de Hoover Dam. Dat is maar een uurtje rijden. San Francisco is echt heel leuk. Heerlijke stad om in rond te dwalen en natuurlijk een ritje met de kabeltram te maken. Reserveer tijdig je kaarten voor Alcatraz. Echt de moeite waard

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • makkelijk te bereizen

Minpunten Amerika

  • veel fastfood restaurants
  • soms een beetje over de top
Ultieme tip: Tip voor onderweg: maak een stop bij Horshoe Bend. Tip voor Page: Antelope Canyon. Tip voor San Francisco: eten bij The Stinking Rose.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De westelijke staten van de USA zijn prachtig (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Bert van Bemmelen op 11 februari 2018

We hebben twee reizen gemaakt met een camper door Amerika (en Canada). De eerste van Phoenix Arizona naar Los Angeles via de Grand Canion, de prachtige natuurparken in Utah zoals Bryce Canyon, Zion National Park en Arches National park Vervolgens via Lake Tahoe naar Yosemite en Seqoia NP naar San Francisco en vervolgens via Coastal Highway 1 naar LA.

De volgende reis begon in Calgary, maar vandaar zijn we direct naar het zuiden de USA in gegaan met als eerste hoogtepunt Yellowstone NP en vervolgens via de noordelijke staten westwaarts tot aan de kust waarna we via Vancouver Island weer Canada zijn ingetrokken.

Pluspunten Amerika

  • De gemiddelde Amerikaan is erg vriendelijk en zeer geïnteresserd als ze merken dat je uit het buitenland komt.
  • lage benzineprijs
Ultieme tip: We hebben een binnenlandse vlucht gemaakt met Southwest Airlines. Bijzonder vriendelijk personeel en niet al te duur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Bliksembezoek New York (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Annemarie Mannee op 15 januari 2018

In de eerste week van januari ben ik naar New York gegaan. Heerlijk rustig qua toeristen, maar dat heeft ook zo zijn redenen. De oostkust van de States wordt in januari wel vaker geteisterd door sneeuwstormen, wat ook nu het geval is geweest. Na een geannuleerde vlucht ben ik alsnog op reis gegaan, en heb uiteindelijk ontzettend genoten. Strakblauwe luchten de meeste dagen, en genoeg te zien. Bijna alles legde ik te voet af; het is dan wel een grote stad, maar als het weer het toestaat en je hebt de tijd, is dit zeer aan te bevelen. Je ziet zo veel meer en proeft de sfeer die in de stad hangt.
Ik ging zelf vooral voor enkele musea naar New York, die heel goed bevielen. Het MOMA heeft een grote collectie (postmoderne kunst, en The Met heeft een veelheid aan kunststromingen in de vaste collectie. Ogen tekort! Daarnaast is The Met ook mooi gelegen, net in Central Park. Het Guggenheim is ook zeer aan te bevelen; alleen al de architectuur van het gebouw spreekt tot de verbeelding.
Eerst twijfelde ik of ik nog van het uitzicht wilde genieten op een wolkenkrabber. Mijn tip? Gewoon doen! Vooral als het zonnig is, zoals op de dag dat ik Rockefeller Center op ging, is het genieten. Ondanks de veelheid aan toeristen bovenop (ik gok dat het in de zomer minder prettig vertoeven is), heerst er een soort rust. Ver boven alle drukte van de stad. Er valt nog zoveel meer te schrijven over New York. Jaren terug riep ik dat ik er nooit heen wilde; toen wist ik nog niet van de kunstcollecties. Nu denk ik alleen: er valt nog zoveel meer dan dat te zien, en de stad heeft een rijke geschiedenis. Gaan dus!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marina Van Der Bij op 29 december 2017

Roadtrip door Californië en een deel van Arizona en Utah. Ik vond Bryce Canyon, Lower Antelope Canyon en Joshua Tree Park echt fantastisch! Ook Zion en de stad San Francisco vond ik erg leuk om te bezoeken. We zijn ook nog naar Lake Tahoe geweest en daar begon het ineens heel erg te sneeuwen. Dit maakte de plek extra bijzonder mooi. Ook hier hebben we prachtige wandelroutes gedaan naar mooie watervallen (Eagle Falls).

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Amerika

  • Prijzig eten
Ultieme tip: Ze verwachten overal vrij veel fooi. Als je naar natuurparken gaat koop dan de Annual Pass zodat je toegang hebt tot alle parken. Ga vooral ook naar Page!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Kamperen in Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bea van der Pool op 26 december 2017

Reis je door Amerika met een camper dan zijn de campings van de State Parks een aanrader. Zo stonden wij in Blue Springs State Park in Florida waar we konden wandelen, in de natuurlijke bron konden zwemmen en een kano konden huren. De sta-plekken zijn veelal met stroom en water. Kijk wel altijd even wat je in het oark tegen kan komen, zo zagen wij een overstekende zwarte beer In het park!

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • natuur
  • mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers