Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

U.S.A.. Weggeblazen door de verscheidenheid ! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door solange decroix op 28 december 2019

We hebben Californië, Utah en Arizona bezocht. Ook hebben we een deel van de route 66 gevolgd. Alles onderweg kwam ons zo bekend voor van 'in the movies' . Toch hebben we ons bewogen op een reisritme en namen tijd om het leven van de Amerikanen te ontdekken. Van studenten tot ouderen, verschillende rassen en culturen. Genoten hebben we van de , soms korte, gesprekken. Veelzijdig ontdekken en reizen met een 'open geest' , opent vele deuren. Niet steeds met je neus in een reisgids zitten , is belangrijk. Er gebeurt veel rondom je . De vele natuurparken vervelen je nooit en elk park heeft wel zijn troeven. Reizen met een camper is volgens mij het beste wat je kan doen. Je legt wel wat miles af, maar het verveelt nooit!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Geef u over aan het alledaagse van een Amerikaanse stad . Converseer met de mens in de straat/ natuur/eettenten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onze mooiste overnachtingsplek in Amerika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Marleen Fouchier-van Blanken op 19 december 2019

Wat een vrijheidsgevoel om met de camper door Amerika te reizen. Vooral de National Parcs zijn stuk voor stuk geweldig. Prachtige natuur, leuke activiteiten, aardige rangers en geweldig georganiseerd.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
Ultieme tip: Als je de kans krijgt, overnacht dan in het National Parc in plaats van daarbuiten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een magische roadtrip (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Linda Schouw op 25 november 2019

Amerika was voor ons een droombestemming. Twee maanden lang maakten wij een geweldige roadtrip die al onze verwachtingen overtrof. De natuur is geweldig en het is er zo afwisselend, dat het land je geen seconde verveeld. Amerika is echt een geweldige bestemming voor elke natuurliefhebber en ik zou zo weer gaan!

Pluspunten Amerika

  • De natuur
  • Afwisselend
  • roadtrip

Minpunten Amerika

  • Duur
Ultieme tip: Yellowstone! Dat is de mooiste plek ooit
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Tineke Bolhuis op 25 november 2019

Je moet echt naar grand canyon als je in dat gebied bent. Wij zijn er met een helikopter overheen gevlogen geweldig!
Ook de red wood trees is een goede tip.
Hollywood ook mooi over de walk of fame te lopen.
Dan heb je de strip in las vegas ook daar kijk je je ogen uit.

Ultieme tip: Bij het boeken van een hotel alles goed doorlezen. Je kan achteraf nog veel bij moeten betalen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awesome! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jeffrey Krouwel op 24 november 2019

Prachtig land. Cultuur is zo divers. Alles kan. Alles mag. Niets is te gek, alles is daar!
Lekker weer, goed eten en gezelligheid.

Vermaak is top! Pretparkeren, souvenir shops, strandtentjes! Super!.

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijk
  • warm

Minpunten Amerika

  • af en toe onweer
Ultieme tip: Clearwater beach is top!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Rondreis van zuid/west amerika. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Tineke Bolhuis op 22 november 2019

Red wood trees
Prachtig die grote dikke bomen.
En het is een lange weg waar allemaal stoppunten zijn waar je dan kunt lopen naar een mooi uitzicht plek en de grootste boom staat daar ook.
Grand canyon! Wij zijn er in een helicopter overheen gevlogen. Wat een uitzicht.
Las vegas de strip. Ook daar kijk je je ogen uit. Niet alleen winkels maar ook de aankleding mooie themas parijs,italie enz.
Achtbaan bij het thema amerika.
Stratophere toren daar moet je absoluut boven in geweest zijn. Heeel mooi uitzicht.

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • veel hotels
  • prachtige natuur

Minpunten Amerika

  • op de toeristische plekken vaak aangesproken worden door mensen die graag je iets willen aansmeren
  • veel zwervers
Ultieme tip: Hotels goed voor de tijd de tekst lezen hoe en wat wij hebben bij 1 hotel achteraf nog 200 extra moeten betalen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie rondreis vanaf Denver Colorado (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Paul Rooijackers op 22 november 2019

Geweldig land. Alle ruimte veel natuur, grote verscheidenheid. Mooie accommodaties. Als je de weg weet alles goed betaalbaar! Lekker eten en drinken. Vriendelijke mensen erg behulpzaam. Als je de taal spreekt krijgje alles voor elkaar. Alles is super bereikbaar zelfs in de winter.
Kortom ga er eens heen!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groot
  • vriendelijk
  • natuur
  • hotels
  • eten
  • drinken

Minpunten Amerika

  • soms veel toeristen
Ultieme tip: Huur de goedkoopste auto en ga upgraden aan de balie. En ga dan afdingen op de prijs. Goedkoper kun je dan nergens een auto huren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Super leuk , het beste van het westen van Amerika (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Mimi van Aarle op 20 november 2019

Brice canyon was super appart met sneeuw
Grand Canyon, met helicoptervlucht
Las Vegas moet je ook gezien hebben .
San Francisco en Alkatras ook super...
Was mooie afwisselende rondreis van 18 dagen

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Best wel lekker eten Mooie uitgestrekte afwisselende natuur Rustige wegen Aanrader voor mensen die van avontuur houden
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nationale parken West-Amerika (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Marijn Maljaars op 18 november 2019

De nationale parken in West-Amerika zijn een bezoek allemaal waard. Afgelopen zomer in de meeste nationale parken van West-Amerika geweest, maar allemaal zijn ze stuk voor stuk een bezoek waard. In de zomer kan het druk zijn op de toeristische uitkijkpunten, maar met een korte hike heb je al snel de natuur voor jezelf.

Pluspunten Amerika

  • Mooie natuur
  • aardige mensen
  • veel kampeerplaatsen

Minpunten Amerika

  • Bekende plaatsen heel druk
Ultieme tip: Ga kamperen in de nationale parken of de state parken voor een echte natuurervaring. De sterrenluchten alleen al zijn een fantastische ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groepsrondreis Best of the West (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Ina Soering-Willemsen op 18 november 2019

Wat een fantastische rondreis gemaakt, zoveel gezien en gedaan. LA, Hollywood, San Fransisco, Bryce Canyon, Grand Canyon, etc. etc. Teveel om op te noemen, het hoogtepunt was een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, wat een belevenis. Fantastische reisgenoten wat een leuke groep, ondanks dat we niet heel mooi weer hebben gehad viel er geen ongetogen woord. En wat natuurlijk niet mocht ontbreken is het spectaculaire trammetje in San Fransisco, zo leuk echt een aanrader.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Slapen op de Queen Mary in Los Angeles, leuke belevenis en nog wen ongelooflijk ruime hut.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groepsrondreis Best of the West (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Ina Soering-Willemsen op 18 november 2019

Wat een fantastische rondreis gemaakt, zoveel gezien en gedaan. LA, Hollywood, San Fransisco, Bryce Canyon, Grand Canyon, etc. etc. Teveel om op te noemen, het hoogtepunt was een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, wat een belevenis. Fantastische reisgenoten wat een leuke groep, ondanks dat we niet heel mooi weer hebben gehad viel er geen ongetogen woord. En wat natuurlijk niet mocht ontbreken is het spectaculaire trammetje in San Fransisco, zo leuk echt een aanrader.

Ultieme tip: Slapen op de Queen Mary in Los Angeles, leuke belevenis en nog wen ongelooflijk ruime hut.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groepsrondreis Best of the West (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Ina Soering-Willemsen op 18 november 2019

Wat een fantastische rondreis gemaakt, zoveel gezien en gedaan. LA, Hollywood, San Fransisco, Bryce Canyon, Grand Canyon, etc. etc. Teveel om op te noemen, het hoogtepunt was een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, wat een belevenis. Fantastische reisgenoten wat een leuke groep, ondanks dat we niet heel mooi weer hebben gehad viel er geen ongetogen woord. En wat natuurlijk niet mocht ontbreken is het spectaculaire trammetje in San Fransisco, zo leuk echt een aanrader.

Minpunten Amerika

  • Restaurants best duur
  • Komt door de tips
Ultieme tip: Slapen op de Queen Mary in Los Angeles, leuke belevenis en nog wen ongelooflijk ruime hut.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Land of differences (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ron Matthee op 18 november 2019

Het kost even moeite voor je binnen bent, maar dat ben je snel weer vergeten. Het is een echte aanrader om met de auto van oost naar west te rijden. Je krijgt op die manier snel een indruk van Amerika en haar verborgen schatten. De Route 66 is natuurlijk wereld bekend maar wie heeft hem ooit helemaal gereden? Langs de RTE66 vind je buiten de nostalgische jaren 60 tank stations en Motels ook heel veel armoede, mensen die in half weg gerotte caravans leven maar wel tientallen oldtimers in hun tuin hebben staan. En niet te vergeten de talloze kunst objecten zoals de Cadillac range en de bottle tree range. Ook voor wie van natuur houd kan zijn hart ophalen in Amerika. Er is zo veel te zien dat je niet weet waar te beginnen. Gelukkig weet Google dat wel

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Death valley en dead horse point als je eens helemaal niemand wilt horen of zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip West kust Amerika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Shannah van der Leij op 18 november 2019

Een reis die je gemaakt moet hebben! Huur een auto of camper en rij vanuit Las Vegas langs alle nationale parken naar Los Angeles; death valley, valley of dure, Zion national park, bryce canyon, horseshoe bend, antilope canyon, grand canyon. Bezoek dé highligts en maak de reis van je leven. Wij hebben deze reis in 11 dagen kunnen doen en fantastische dingen gezien. De westkust van Amerika is zo veelzijdig, ruige natuur, stranden, woestijn, je vindt er alles! Wordt echt de reis van je leven.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • wisselende natuur
  • voor ieder wat wils

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Zion National park is echt magisch! En boek een Airbnb villa voor een prikje in LA, super toffe ervaring!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

USA the southern states (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Suzanne Vos op 18 november 2019

Amerika een land waar je alles mee kunt maken. Je kunt van 30 graden naar -10 reizen van bergen tot onder het zeeniveau. De zuidelijke staten hebben iets magisch de mensen zijn extra vriendelijk hier. The southern hospitality. Wij hebben een camper gehuurd en prachtige plekken gezien. Begonnen in Orlando langs de mooie kust van Florida naar de muziek steden, Nashville, Memphis en New Orleans en weer terug naar Orlando. Een reis vol cultuur en natuur. Als je van muziek houdt dan is dit een perfect reisdoel.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijk
  • mooie natuur
  • prijzen gelijk aan Nederland

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Ga je is het laagseizoen en met een camper..(ook met een auto goed te doen) ga dan gewoon op de bonnefooi dan maak je de mooiste dingen mee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kuala Lumpur (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Roos Zijmers op 18 november 2019

Wat een fantastische, indrukwekkende stad. Erg schoon en ik voelde me heel veilig hier. Super vriendelijke mensen en heerlijk eten. Je kunt natuurlijke naar de luxe restaurants gaan maar in de winkelcentra bij de food-courts kun je ook de heerlijkste dingen krijgen en dat is zeer betaalbaar!

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mooie schone stad

Minpunten Amerika

  • lawaaierig
Ultieme tip: Eten in de winkel-malls is zalig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende reis (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Ingrid Vlekke op 17 november 2019

Hele mooie reis door West Amerika. San Francisco leuk om een keer geweest te zijn met de Golden Gate Bridge en kabeltrams. Las Vegas geweldig om een keer gezien te hebben. Los Angeles vond ik niet zoveel aan. Natuurparken allemaal erg mooi. Bryce Canyon het mooiste maar Grand Canyon, Zion, Capitol Reef, Arches, Monument Valley, Yosemite, en Death Valley ook erg mooi.

Ultieme tip: Vliegen over Grand Canyon duurt langer dan met helikopter en is goedkoper.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Stille highways en prachtige parken (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jenny La Heij op 17 november 2019

Amerika is een land dat nooit verveeld. Diversiteit, prachtige natuur, mooie wandelingen en totaal geen stress. De national parks maar ook de stateparks zijn echte aanraders. Ga niet alleen naar de Grand Canyon. Er zijn zoveel meer wonderen te zien. De steden zijn ook een aanrader. Boston met een wandelroute door de stad. En nog veel meer leuke steden. New York moet je geweest zijn maar er is nog zoveel meer te bewonderen.

Ultieme tip: Boek alleen een vlucht met auto. Er zijn overal motels of hotels te vinden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip westkust Amerika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Julia Meijvogel op 17 november 2019

Tips voor USA: Grand Canyon, Bryce Canyon, Sequoia National Park, Yellowstone! Overweldigende natuur hebben deze parken. Vanwege drukte waren Zion National Park en Yosemite National Park minder succesvol, maar overall mooie natuur!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • overweldigende natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Neem een helikopter vlucht boven de Grand Canyon als je de kans hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip westkust Amerika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Julia Meijvogel op 17 november 2019

Mooiste plekken: Yellowstone, Bryce Canyon en Grand Canyon. Supermooie parken met overweldigende natuur! Vanwege drukte waren Yosemite en Zion National Park het minst favoriet. San Francisco is een mooie stad, Los Angeles viel een beetje tegen.

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • overweldigende natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Neem een helikopter vlucht over de Grand Canyon als je de mogelijkheid hebt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yellowstone is uniek! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Matthijs Mos op 17 november 2019

Yellowstone is een unieke plek op deze wereld, Ga van actieve geisers met hun unieke kleur palletten naar open vlaktes waar de bizons vrij rondlopen naar de watervallen.

Yellowstone heeft voor iedereen iets wils!

Ultieme tip: - boek tijdig voor de bekende parken (> 1 jaar) - houdt rekening met lange reisafstanden. Zorg voor voldoende breaks.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een route trip gemaakt in de USA, echt ook van alles gezien. (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Arno Reijnen op 16 november 2019

We zijn begonnen in New York, wat een gave stad. Dit moet je nooit overslaan
Chicago bezocht en toen een route trip met een camper, zoveel gezien.
Route 66 zou ik zeker ook doen.
Las vegas en LA zeker ook bezoeken.

Pluspunten Amerika

  • Groot en erg veel te zien
Ultieme tip: IN New YORK alleen reizen met de metro, geweldig
Aangeraden voor: Vriendengroep

Rondreis West - Amerika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Patrick Vallons op 28 september 2019

Vertrek was San Francisco nadien doorgereden tot San Simeon (Big sur ) dan Sequoia en Kings Canyon nadien Yosemite, Tioga Pas en Bodie, Mono Lake, Death Valley, Red Rock Canyo, Las Vegas naar Zion, Bryce. Canyon, Escalante 12 tot Fruita dan Moab , Arches naar Monument Valley, Antilope Canyon, Page, Grand canyon, Route 66 tot Las Vegas

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • de natuur er is zo veel te zien

Minpunten Amerika

  • de prijzen zijn nooit wat er vermeld staat zonder tax en tips
Ultieme tip: Maak een goede planning en rij maximum 250 kilometer per dag
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Genieten met een grote G (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Monique Sanders op 15 september 2019

Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt. Begonnen in Los Angeles en daarna 3724 kilometer rond gereden. Zoveel afwisseling in landschap, geweldige natuur, steden... Je vervalt van de ene verbazing in de andere. Ook de andere kant van Amerika gezien, zoveel daklozen en verslaafden, gewoon bizar. Het is een land van grote contrasten, maar de locals zijn zeer vriendelijk en ook in het verkeer is men relaxed. Gaan zeker nog eens terug, dan wel naar de oostkust of het noorden.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige Locals
  • mooie supermarkten

Minpunten Amerika

  • het duurt ongeveer 3 uur voor je door de douane bent
  • weinig keus in de restaurants
  • best wel duur
Ultieme tip: Ga eens naar de outlet in los Angeles, daar zit Ruby's. Echt een restaurant uit de films van Grease. De inrichting en het personeel zijn echt subliem.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip zuidwestenp (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Mirjam de Graaff-Biere op 24 juni 2019

Wat een fantastische reis en wat een mooi land! Iedere dag is anders en iedere bocht geeft een nieuw spectaculair uitzicht. We zijn van Las Vegas naar San Francisco gereden in 3 weken tijd. Via Grand Canyon, monument Valley, Arches, deadhorse Point, Bryce, Zion , Antelope canyon, Horseshoe Bend, Lake Powell, Death Valley, sequoia en Yosemite. Amerikanen zijn super beleefd, vooral zeer geïnteresseerd en helpen graag waar nodig is.
Bij ieder nationaal park (schaf de ‘ america the beautiful pass' aan!) rijden gratis bussen en bij iedere halte kun je prachtige wandelingen maken van 1,5 km t/m hele dagtochten. Prachtig mooi en even weg van alle toeristen die hun vakantie door een selfiestick bekijken..
In San Francisco hebben wij voor 15 dollar pp een buskaart gekocht, daarmee kan je op alle trams en bussen stappen. De hop on hop off bus is 55 dollar, maar achteraf is dat wel aan te raden vanwege de grote hoeveelheid zwervers en junks die met het openbaar vervoer reizen..
Ik heb geen voorkeur voor welk park het mooiste is. Ieder park heeft zijn eigen unieke natuur die je mond steeds weer laat openvallen. Wij hadden het geluk dat het in de voorafgaande maanden behoorlijk geregend had, dus nu overal prachtige bloemen gezien! Zelfs Death Valley had er nog wat staan. Tip; schaf direct bij de supermarkt een piepschuim koelbox aan en vul die met ijsblokjes (ieder hotel heeft een ijsmachine) dat houd je drinken lekker lang koel!

Pluspunten Amerika

  • vrijheid
  • gastvrijheid

Minpunten Amerika

  • zwervers
Ultieme tip: Wij hebben alleen voor de eerste 2 en de laatste 2 nachten een hotel vooraf geboekt. Verder alleen airbnb via de app geboekt, kan al een dag van te voren! Prachtige huizen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

San Francisco: je verveelt je geen moment (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Anne van Rosmalen op 31 december 2019

San Francisco: de hop-on-hop-off-bus neemt je mee naar alle bezienswaardigheden. Je kunt de zee op, de stad in, de natuur is op loopafstand in het Golden Gate Park, super-toeristisch (Fisherman's Warf) of met een oude tram op stap, je vindt het er allemaal. Het openbaar vervoer is goed geregeld en een huurauto is hier alleen maar lastig want parkeren kun je nauwelijks.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • goed ov in de stad
  • genoeg te doen
  • afwisselend

Minpunten Amerika

  • druk
  • vrij duur
Ultieme tip: Golden Gate Park: wandel het door tot aan de zee, je kunt de Golden Gate Bridge zien liggen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Om elke bocht een ander uitzicht (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Anne van Rosmalen op 31 december 2019

Wat een prachtig en afwisselend land! Om elke bocht van de immens lange highways zie je ineens een heel ander landschap. Natuur, dieren, cultuur: voor elk wat wils. Met je eigen huurauto op stap: heerlijk.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • afwisselend
  • natuur
  • landschappen
  • dieren

Minpunten Amerika

  • ontbijt in de hotels
Ultieme tip: Boek op tijd je overnachtingsplekken bij de bekendere nationale parken, want vol is echt vol...
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1 ste keer buiten Europa, 1 ste keer met camper op reis. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alie Russchen op 30 december 2018

Een droom is werkelijkheid geworden. Met camper op reis door Amerika. Goed geïnformeerd door Tioga Tours uit Zwolle. Samen de reis uitgestippeld en zelf de campgrounds geregeld. Een prachtige reis gehad en veel parken bezocht.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige en behulpzame mensen.
  • Prachtige natuur.
Ultieme tip: Plan van te voren goed je reis en kijk wat je wel en niet wilt zien of bezoeken. Kijk hoelang je ergens wilt verblijven. Maar vooral geniet van alles.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De key west (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Corrie Kuivenhoven-mesch op 16 december 2018

Wat een geweldig land is het toch zijn begonnen in new york en zo langs de kust afgezakt naar de keys
Veel gezien en ook erg veel natuur en in Washington erg veel memorials waaronder Lincoln. Was heel overweldigend

Ultieme tip: Zijn vanaf new york met de amtrak ( metro ) naar Washington gegaan echt een aanrader
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monument Valley (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Lene Mesman op 10 december 2018

Super mooie gesteente uit die typische cowboys films. Vooral de zonsondergangen zijn mooi. In monument valley is een camping, daarentegen raad ik je niet aan om daar te gaan staan vanwege de hitte, desondanks heb ik hierdoor niet de zonsondergang gemist.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • locals
  • mooie omgeving

Minpunten Amerika

  • lange reistijden
Ultieme tip: Bezoek de mooie en meest natuurlijke plekken, waarvan je verwacht dat ze niet in Amerika staan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Westcoast roadtrip (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Steffanie Schuster op 08 december 2018

Prachtige tour gemaakt met allerlei hoogtepunten als; Las Vegas, Valley of Fire, Zion national Park, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco. Echt geweldig om deze weide natuur te zien en te beleven. Elk stukje is zo anders, een hele andere wereld zoals ik zelf gewend ben in het dunbevolkte Nederland. Vriendelijke mensen, ongerepte natuur, dit gedeelte van Amerika heeft veel te bieden voor jong én oud. Foto en natuurliefhebbers kijken hun ogen uit. Zeker een tip om te ervaren! Ik zou het zo nogmaals eens willen beleven. Dit was de reis van mijn leven.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • veel eten
  • vriendelijke mensen
  • redelijk betaalbaar

Minpunten Amerika

  • strenge douane bij binnenkomst Amerika
Ultieme tip: Het rijden op de snelwegen gaat anders dan in Nederland, rechts inhalen is in Amerika geen enkel probleem..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Drie weken van Minneapolis naar San Francisco met een Winnebago (Camper) (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Heidi Claassen op 03 december 2018

Wij zijn met z'n tweetjes, twee vrouwen, gestart in Minneapolis, toen met een camper van Forest city Iowa, naar Omaha Nebraska, Cheyenne Wyoming, Fruita Gran Junction Colorado, Moab Utah, Capitol Reef Utah, Bryce Canyon Utah, Springdale (Zion) Utah, Page Arizona, Kanab Utah, Las Vegas Nevada, Los Angeles Callifornië, Santa Barbara Californië, Paolo Alto Californië en San Francisco Californië gereden. Ik kan vooral de vrijheid van een camper en het wildkamperen in Capitol Reef en Bryce National park aanraden! Je zit midden in de natuur en hebt de mooiste kampeerplek van de wereld! Mooier kan haast niet. In Las Vegas kun je met de camper achter de strip, bij Circus Circus staan, goed te doen, is netjes en je loopt zo de strip op. In Los Angeles is kamperen aan het strand bij Dockweiler RV park een aanrader. Je staat dan met je neus tegen het strand, waanzinnig! Wel van te voren boeken. Kamperen in Zion vraagt ook om reservering, verder zou ik me nog niet te veel vast leggen aan het boeken van campsites. Plan je route, installeer een campsite app en zo heb je alle vrijheid. Let wel, wij reisden buiten het seizoen om, wat een absolute aanrader is! Ook qua weer, wat vooral in Utah, Arizona, Nevada en Californië erg fijn is. We hebben in Omaha wel -13 gehad en Estes Park, De Rocky's over moeten slaan vanwege sneeuwval, maar juist in de gebieden waar het in de zomer boven de 30 gaat, is de lente een geweldige tijd om te reizen.
Wij waren dus met z'n tweetjes, twee vrouwen van 44 en 48 jaar en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Van burgers eten met de stamgasten en cowboys bij T Joe's Steakhouse in Cheyenne, tot aan hout van indianen in Page, het was geweldig.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • goeie infrastructuur
  • vriendelijke mensen
  • lage dollar
  • natuur
  • wijdsheid
Ultieme tip: Bestel van te voren een Travel USA simkaart voor 1 maand internet en internationaal bellen voor 40,- Je kunt navigeren en gewoon met je oude nummer whatappen en whatsapp bellen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika, here we come (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Irene van op 28 november 2018

NY en de westcoast met het gezin is een droom die uit kwam in juli 2018.
Overweldigend, easy, gastvrij en servicegericht zijn woorden die waar zijn.

Van de grote steden (NY, LA, San Francisco en Las Vegas) naar de grote parken, Yosemite, Sequia, Zion, Brice en Grand Canyon. Nu nog genieten we van de foto's en de ervaringen.
Het fietsen in Brooklyn en Manhattan, de bruggen ertussen en het fietsen in San Francisco over the Golden Gate zijn ervaringen die je niet snel vergeet.

Wandelen in Bryce en de uitzichten over de Grand Canyon, de cactussen en verlaten mijndorpjes/westerndorpjes in regio Phoenix, we kunnen het beeld zo weer oproepen.
De indrukwekkende warmte en schoonheid van Death Valley, je wil zo weer terug.

Tuurlijk hebben we de daklozen gezien in San Francisco en de drukte in Las Vegas, maar bij grote steden hoort ook grootstedelijke problematiek.

Een reis van Kras, we zouden het zo weer doen!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • * servicegerichtheid

Minpunten Amerika

  • Het lawaai en de drukte van Las Vegas
  • , heb ik trouwens niet willen missen
Ultieme tip: Fietsen in NY over de Manhattan en Brooklynbridge, dat moet je gedaan hebben. Wandelen in Bryce is een ervaring die nooit meer weggaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip USA & Hawaii (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Desi van de Reep op 24 november 2018

Wij hebben een roadtrip gedaan en zijn van LA naar het binnenland gereden en daarbij allerlei natuurparken bezocht, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Mammoth Lakes en nog veel meer. Daarna zijn we door gereden naar San Francisco super leuke stad en alles kan je doen op de fiets of met tram. Een zekere aanrader is om via Highway 1 langs de kust te rijden terug naar LA, super mooie kustplaatsen en natuur en je rijdt direct langs de oceaan.

Pluspunten Amerika

  • Natuurverschillen

Minpunten Amerika

  • prijzig
Ultieme tip: Nooit in tegengestelde richting je auto parkeren, dit is niet toegestaan in Californië.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika the west side (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Sandra Dresen op 22 november 2018

California met zijn prachtige brug en fantastische huizen, Nevada was mooi maar warm, Las Vegas superleuk en veel mooie gebouwen en toppertje is grand canyon, ongelofelijk mooi en neem vliegtuigje om erover te vliegen, super. Yosemite park is onbeschrijflijk, moet je gezien hebben. San diego show gezien van orca’s, mooi maar wat een kleine ruimte voor zulke grote dieren, schande. Rondreis met bus en begeleider, volgende keer yellow stone.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • in mei is het goedkoper

Minpunten Amerika

  • enorm groot land
Ultieme tip: Yosemite park vond ik het mooist en daarachter komt grand canyon, ik ben een natuurliefhebber!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Big music in Amerika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Paula Hemmen op 22 november 2018

Geweldig land waar alles goed georganiseerd en gericht op comfort is. Zelf rijden is geen probleem. Alleen even wennen aan keep youre lane en dat rechts inhalen geen probleem is. Mensen zijn in het eerste contact behulpzaam en geïnteresseerd. En het land heeft genoeg te bieden. Het moeilijkste is kiezen. Ik vond New Orleans en Memphis geweldig. Overal music, gemoedelijke sfeer en heerlijk soulfood. Gewoon doen!

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
nvt Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Amerikanen zijn de koning van small talk. Meest gehoorde vraag: where are you from?

Minpunten Amerika

  • Het eten...
Ultieme tip: Neem een klein knijpflesje ranja mee. Alle drank is zo zoet. Je zult me dankbaar zijn voor deze tip. En qua navigatie download de app here! Vooraf wel alle kaarten downloaden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze Droomreis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Maria Ria Rijn V Toorn op 21 november 2018

Eindelijk met pensioen en dan de kans aangrijpen om de reis te maken waar we naar uitgekeken hadden. We hadden bewust voor een rondreis gekozen om zoveel mogelijk te zien van Amerika. Na dagen genoten te hebben van alle mooie dingen kwamen we aan bij de Great Canyon. Dit overtrof alles zo groot en divers prachtig. We besloten ook een rondvlucht te nemen om het hele gebied van boven te kunnen bekijken Vandaar ook deze foto maar we kwamen ogen te kort om al het mooist te kunnen bevatten Het zou het mooist zijn om deze reis nogmaals te doen om alles nog eens rustig over je heen te laten komen Echt een aanrader

Pluspunten Amerika

  • betaalbaar
  • en erg aardige mensen

Minpunten Amerika

  • te grote porties bij eten en drinken
Ultieme tip: Ga goed uitgerust heen want het is best een druk programma als je een rondreis neemt en geniet van alkes om je heen
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

3 super weken gehad! Get that american vibe (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Fleur Van de Wiel op 20 november 2018

Super land! De mensen zijn heel vriendelijk en ze willen je met alles helpen! Omdat we met een huur auto rondtrokken hadden we veel vrijheid en de hotels waren allemaal prika geregeld echt een top reis gehad en een top 3 weken echt een aanrader! We zijn begonnen in LA en toen afgezakt naar San Fransisco met tussen door een afwisseling met natuur parken van San Fransisco door naar Las vegas met enige tussen stoppen, las vegas is zoals je het verwacht echt amazing ! Maar alle plaatsen in amerika zijn zo anders dat je ze moeilijk kan vergelijken ga het zelf zien en ervaren dat is het beste

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • overal een walmart waar alles goed betaalbaar is

Minpunten Amerika

  • veel zwervers
Ultieme tip: Santa monica pier! Las vegas the strip Los angeles ( walk of fame) San Fransisco En voor de dames de victoria secret ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Miami (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Ellen Maas-van Der Vorst op 20 november 2018

Miami heeft t eigenlijk allemaal, down town, de mooie wijken zoals little Havana en Wynwood, uiteraard Miami beach en als je even buiten Miami bent kom je in het mooie natuurgebied the everglades Dus alles in 1 vakantie bij de hand,heerlijke plek om te verblijven

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en rijd naar de everglades, onvergetelijk mooie natuur en even buiten de drukte van de stad Miami

Top bestemming! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Esther Hellmann op 19 november 2018

West Amerika is zo veelzijdig en fantastisch om te bezoeken met kinderen. Voor iedereen is er iets leuks te doen of te bezoeken. Van cultuur tot natuur. Zelfs in de zomer vonden wij het goed te doen. Neem je tijd om te reizen. Je moet niet teveel willen in korte tijd. Neem tijd om te genieten!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Koop gelijk een piepschuim koelbox bij aankomst. Elk hotel heeft een ijsblokjes machine. Altijd koel drinken bij de hand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Roadtrip (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rob van der Made op 18 november 2018

We hebben een geweldige roadtrip gemaakt van Seattle naar Las vegas. We bezochten onder andere Glacier National park , Yellowstone, Arches, Monument valley, antelope Canyo en Zion. We kunnen iedereen deze reis aanbevelen het was echt geweldig.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Yellowstone National park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ge wel dig (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Martin de kreek op 16 november 2018

We zijn 9 weken weg geweest met een camper van Miami via key west, Chicago, Orlando, Atlanta, Chicago, Nashville, New Orleans, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Utah, en toen weer terug naar Las Vegas, helemaal geweldig, ook een heel de route 66 gereden tussendoor, ik wil zo snel mogelijk weer terug, wat een land, zo verschillend en zo mooi, te veel om te vertellen wat we allemaal gezien hebben en meegemaakt.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Walmart
  • goedkoop
  • groot
  • rustig
Ultieme tip: Bezuinig niet op geld en doe de dingen die je leuk vind, je bent er misschien maar een keer van je leven ;-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

There's a lot going on (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Roos Bik op 15 november 2018

The first 3 weeks in Portland, Texas were very easy-going. It was at least 30 degrees Celsius outside, which makes any kind of body of water an invitation. Public transport is quite shitty to non-existent, which makes traveling as a 17 year old without a car alot harder. Nonetheless, the people are super friendly and made you feel like royalty, especially at restaurants.
Going to California afterwards was quite different, people seemed more rushed and less interested, maybe because they were way more used to tourists than in Portland.
It was easier to find vegetarian food, especially in San Francisco, and it was delicious!!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Nice waiters
  • YOSEMITE
  • Friendly staff

Minpunten Amerika

  • Fire hazard
Ultieme tip: A hidden gem of Nevada is definitely Virginia City, it's classic, it's fun, and the people are amazing!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Roadtrip West-Amerika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Eva Sweers op 14 november 2018

Ik zou iedereen deze rondreis aanraden. We zijn begonnen in San Fransisco, wat een geweldige stad. Daarna richting t binnenland om daar 5 verschillende parken aan te doen, allemaal op zijn eigen manier weer prachtig, Las Vegas bezocht, en we de laatste stop van onze rondreis was LA.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • iedereen is vriendelijk
  • veel variatie tijdens de reis
  • prachtig land
  • makkelijk te berijden

Minpunten Amerika

  • alles was positief
Ultieme tip: Huurauto om Amerika te bekijken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De betoverende West kust van Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Mevrouwtje Claudje op 14 november 2018

Wij hebben met een huurauto een rondreis gedaan, begonnen in LA waar wij de grove hebben bezocht, veel winkels, leuke gezellige sfeer, muziek, lekker eten. De mooiste plekken vonden wij sowieso Antelope Canyon van onze foto en natuurlijk alle andere plekken, de magische bomen in sequoia, de watervallen in Zion en de uitzichten van Bryce en Grand Canyon. Verder was de afwisseling steden en natuur perfect. Sedona vonden wij een heel gezellige kleine stad in red rock country. Met de slide rock waar je in de natuur ban de stenen door het water kan glijden. Nog veel en veel meer moois gezien en gedaan.

Pluspunten Amerika

  • de natuur
  • vriendelijke mensen
  • de afwisseling
  • veel te zien en te doen
  • het is prachtig

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • lange afstanden
Ultieme tip: De hele rondreis langs de westkust , alles zien, proeven en ruiken, veel mooie wandelingen maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope canyon, plek van de mooiste foto (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Mijke Passchier op 14 november 2018

Vanuit Las Vegas de Grand Canyon door met een overnachting in Page. Tour door Antelope Canyon. Een door flash floods uitgesleten schacht waar door inval van de zon de mooiste kleuren zichtbaar worden. De Navajo tourguide liet ons deze prachtige plek en alle wonderlijke kleuren zien. De foto's zijn prachtige herinneringen geworden aan een fantastische ervaring.

Pluspunten Amerika

  • Diversiteit

Minpunten Amerika

  • Groot
Ultieme tip: Antelope canyon.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Windows of Monument Vally (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 14 november 2018

Even wegdromen!! Wat was dit prachtig! In de middag paard gereden door de prachtige natuur! Zo beleefden wij het echte cowboy gevoel. Ik snap nu waarom dit zo'n beroemd film decor is! In 1 woord... geweldig!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtig Grand Canyon (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 13 november 2018

Hoe kan je het beste de Grand Canyon beleven en ontdekken dan vanuit de lucht! Wat een onwijs gave belevenis! Het uitzicht als je de Canyon nadert is echt onbeschrijflijk mooi! We zaten naast de piloot en hadden rondom uitzicht!

Pluspunten Amerika

  • Alles is groot
  • groter

Minpunten Amerika

  • dure vlucht maar zeker de moeite waard
Ultieme tip: Bucketlist vinkje.... helicopter vlucht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Just speechless (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Laris Laris op 13 november 2018

Bij de ingang van de Lower moesten we via een steile strap naar beneden. Ook hier was het knetter druk. Wij liepen vooraan en hadden de mazzel dat de vrouw die achter ons liep zich niet gemakkelijk door de nauwe gangen kon bewegen. Zo hadden wij tijd om prachtige plaatjes te schieten en te genieten van de Canyon.
De Lower is 400 meter lang. Veel langer dan de Upper. Door de nauwe gangen, ongelijke ondergrond en af en toe wat klimmen en klauteren, duurde de tour veel langer.
De lichtinval op de rotsen was zo adembenemend mooi en indrukwekkend! Ook echt weer een kippenvelmomentje! Wat kan de natuur prachtig zijn!

Ultieme tip: Bezoek zeker de Antelope Canyon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

roadtrip in the usa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door An Mei van Dam op 13 november 2018

Geweldig land met veel verschillende plekken om te bezoeken. voor elk soort reiziger beschikbaar. avontuurlijke reiziger of een luxe reiziger. Roadtrip aan de westkust vanaf LA naar Grand canyon gereisd. Las Vegas gezien, gehiked in yosemite en door naar de golden bridge. super gaaf!

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • voor alle leeftijden
  • veel ubers

Minpunten Amerika

  • slecht internet
  • veel toeristen
  • groot
Ultieme tip: camperen en daarna yosemite national park in gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers