Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 380
  • Aantal waarderingen: 228

yellowstone (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Helma de Wit op 07 mei 2017

Yellowstone het mooiste park ter wereld, natuur zoals het al eeuwen lang is met een groot aanbod van wilde dieren. Je waant je terug in de oertijd, vergezichten zover je kan kijken, watervallen die met donderend geluid naar beneden storten. Prachtige routes om te lopen, wel zwaar maar zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • behulpzame rangers

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Geen bereik voor je mobiel in Yellowstone, bij de meeste rangers kantoren openbare telefoons voor noodgevallen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Thuis opgezocht en het was een geweldige ervaring! (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Jan Hess op 07 mei 2017

Een geweldig land met een prachtige natuur en over het algemeen behulpzame mensen. Het is leuk om twee dagen in een grote stad te zijn maar daarna snel wegwezen en mooie indrukken opdoen.
In 2012 nog met Obama maar Amerika is nu ook nog mooi.

Ultieme tip: Niet te veel van te voren regelen zodat je altijd iets kan wijzigen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Monument Valley is heel bijzonder, adembenemend mooi (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Marja Van Leeuwen-Lokker op 07 mei 2017

De meest mooie natuur vind je hier in Amerika, afgewisseld met unieke steden. Heel vriendelijke mensen en een ongelofelijke gastvrijheid. Maar Amerika is gewoon vrijheid, dat merk je overal waar je komt. Alles is open. Wij zijn verslaafd geworden aan dit fantastische land en haar inwoners. Er is voor elk wat wils, wil je het avontuur tegemoet in de wildernis of lekker shoppen in de outlet malls, alles is geweldig. Als ik naar Amerika mag voel ik mij weer heel happy worden en kan ik niet wachten tot we de lucht in gaan naar mijn favoriete vakantiebestemming.

Ultieme tip: Ga niet zomaar even op reis, ik heb door ervaring nu een half jaar voorbereiding gemaakt. Neem overal de tijd voor want het is een groot land met inmense afstanden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip westcoast en midwest (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Ineke Litjens op 06 mei 2017

Fantastische reis om te maken! Heel makkelijk om zelf met een camper of huurauto doorheen te crossen. Er zijn voldoende slaapmogelijkheden (op sommige plekken waar veel toeristen komen wel aan re raden om wat verder van te voren een overnachting te boeken) en bezienswaardigheden volop! Wij tripten van het hippe San Francisco naar Monterey (walvissensafari op zee - aanrader!) via Highway 1, om vervolgens de prachtige 17-Mile Drive (droomstranden anyone?) naar Carmel-by-the-sea te gaan. Mis de Big Sur-area niet, prachtige oceanviews en magische zonsondergangen.

Vervolgens wat meer landinwaarts gereden naar Yosemite, een must visit! Je kunt bij prachtige uitzichtpunten komen met de auto en enkele minuten lopen, maar je kunt er ook makkelijk dagenlang hiken. Een van de hoogtepunten van onze reis. Sta in de ochtend vroeg op om de zonsondergang bij de tunnel view te zien, it's worth it! Op je route naar Death Valley, stop je af en toe in kleine typische Amerikaanse dorpjes: heel leuk om te zien. Lone Pine lijkt zo uit een wildwestfilm film te komen. Death Valley is mooi, heet en een goede tussenstop naar The City That Really Never Sleeps: Las Vegas! Gok wat geld weg (maar niet te veel) en geniet van de gratis drankjes in de blitse casino's.

Utah heeft prachtige natuurparken waarvan Zion ons hoogtepunt was. Je kunt er voornamelijk alleen maar hiken, maar de hikes die je er kunt doen will blow your mind! Monument Valley is natuurlijk ook erg gaaf!

Arizona heeft alleen maar mooie natuurgebieden waarvan de Grand Canyon de bekendste is. Een helikoptervlucht voor een bird's eye view is het geld meer dan waard! Ook de hikes zijn adembenemend maar je kunt ook op mooie punten met de auto of de parkbus komen. Als je in Arizona bent, sla de Horseshoe Bend niet over (gratis en echt prachtig!) en de Antelope Canyon (cadeautje van moeder natuur!).

Sluit je reis af in Los Angeles, struin over de Hollywood Boulevard, en geniet van de stranden!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • makkelijk rond te reizen
  • afwisselend
  • modern
  • natuur
  • steden
  • goed eten

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
  • kan prijzig zijn op bepaade plekken
Ultieme tip: Sla Zion National Park niet over! Minder bekend bij Europeanen maar echt adembenemend mooie natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New York!! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Roy Bexkens op 04 mei 2017

Stad met veel dingen te doen, zoveel dingen datje gewoon keuzes moet maken. of je moet heel vee ltijd en een grootbudget hebben, maar wij waren er "maar"voor een hele week. We hebben 9/11 memorial ,rockefeller (2x, 1e keer was uitzicht heel matig waarop we GRATIS ons ticket hebben laten omboeken (goede service van kantor aldaar)) ,empire statebuilding en rondvaart om manhattan gedaan. we hebben hiervoor online de tickets al v.t.v. aangeschaft, scheelde wel bij de wachtrijen. iedereen wil deze attracties bezoeken, dus de rijen zijn soms wel lang! met de new york pass kun je deze rijen wel vermijden. verder is het erg druk op de straten rond de spits in de ochtend en avond op werkdagen, daar moet je wel even rekening mee houden. openbaar vervoer met metro is prima te doen en eigenlijk best goedkoop. verder hebben we veel gelopen en centralpark is ook ook goed lopend of fietsend te doen. ik zou niet adviseren om in de stad te fietsen gezien het drukke verkeer. maar als je er nog nooit geweest bent: New York vond ik toch wel mooier en verassender dan bv parijs of barcelona

Ultieme tip: laat je verassen en inspireren in "the big apple".... het is echt de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Van Miami naar Key West (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Danielle Rutten op 27 april 2017

Islamorada is zeer de moeite waard. Bezoek het John Pennekamp State Park waar je kan gaan duiken of met een glassbottomboat een tour kan maken. Wij hebben er ook manatees gezien. Bezoek het schilpaddenziekenhuis. Een aantal keer per dag kan je mee voor een kijkje achter de schermen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • lieve
  • behulpzame mensen
Ultieme tip: Ga eten bij Morada bay op Islamorada Florida Keys, paradijsje op aarde. Eten op het witte strand tussen de palmbomen en kijk naar de zonsondergang!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Monterey (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door michel platje op 20 april 2017

Vanaf de route (17 Mile Drrive) heb je spectaculaire uitzichten op de woeste kust, luxe villa’s, het beroemde Pebble Beach Resort en de Lone Cypress. In Monterey is alles een bezoek waard en even verderop vind je Carmel welke bekend staat om de vele kunstgalerieën en boetiekjes.

GEWELDIG. Zo veelzijdig. Elke staat is weer totaal anders. Beleef dit met eigen ogen! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rosanne Hoen op 20 april 2017

Yellowstone
Crand canyon
Antelope canyon
Zion National Park
Monument valley echte must SEE!

Het is een prachtig land en huur een mooie mustang en ga op road trip. De Amerikanen zijn erg vriendelijk maar een tikkeltje overdreven maar daar raak je aan gewend

Pluspunten Amerika

  • benzine is goedkoop
  • mooie natuur

Minpunten Amerika

  • het eten
Ultieme tip: Ga naar de wallmart en haal daar een gebraden kip voor 5 dollar met verse salades. Betaalbaar en geloof me de burger king en Subway komt je neus uit. Dan voelt de kip echt gezond;)
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite is prachtig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Geraldine de Winter op 20 april 2017

Het is een prachtig park! Ik heb heel erg genoten van de dag dat we naar Glacier Point reden. Zorg dat je vroeg bent want anders is er geen parkeerplaats meer beschikbaar. We hebben daar eerst genoten van het prachtige uitzicht op de half dome en de vallei en toen begonnen aan de wandeling naar Sentinel Dome, echt schitterend, best zwaar maar goed te doen! en daarna naar beneden en heerlijk relaxen in het koele water van The Merced.

Pluspunten Amerika

  • De natuur
  • het klimaat
  • de verscheidenheid

Minpunten Amerika

  • weet ik niet
Ultieme tip: Neem niet alleen de route die iedereen neemt en kies wat je wil doen en vooral wat je nog ooit wil doen. Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi Utah-Arizona (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Marjolein Molegraaf op 19 april 2017

Na verschillende malen het zuidwesten van de USA te hebben bezocht, zijn we er nog steeds niet uit wat nu het mooiste is. Is het de Grand Canyon? Of toch Zion? Maar ook Bryce Canyon is zó geweldig! Echter, verliefd zijn we geworden op Antelope Canyon. En met name de Lower. Vanuit Page prima te bereiken. Zeker is dat we teruggaan om al dat moois opnieuw te bezoeken!!

Ultieme tip: Vanuit Kanab en Page zijn de nationale parken prima bereikbaar .
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie zonsondergang met achter ons onweer op komst. (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Serena Baart op 17 april 2017

Rondreis Denver-San Fransisco. Zoveel verschillende landschappen verdeeld over verschillende continenten. Van gebergte naar woestijn naar rood gesteente tot de sequoia gigantis, de reusachtige bomen. Vanaf de Grand Canyon werd het heel toeristisch.

Pluspunten Amerika

  • Veilig om zelf rond te trekken
  • genoeg keuze in hotels
  • benzine goedkoop
  • aardige bevolking tot aan de touristische plekken
  • makkelijke betaalmogelijkheden
  • prachtige landschappen
  • indrukwekkende nationaal parken

Minpunten Amerika

  • verplicht fooi betalen in restaurants (18% minimaal)
  • grand canyon te tourischtisch
  • us arwaiys geen fijne vliegmaatschappij
Ultieme tip: Neem de tijd! Maak geen gehaaste rondreis, bezichtig nationaal parken op het gemak en niet gehaast. Sommige plaatsen nemen meer tijd in beslag dan een dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ongekend Hawaii (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rik Menting op 15 april 2017

Wij zijn op huwelijksreis naar Hawaii geweest en dit was de beste keuze ooit! Wat een prachtig land is dit. Huur een auto, cruise over de eilanden en val van de ene verbazing in de andere. Eet op Oahu vers Ananasijs van Dole, drink op Big Island een kopje Kona koffie, de beste ter wereld. Zwem en snorkel op Maui met Nemo, zeeschildpadden en de rest van de onderwater familie en vlieg in Kauai over de Waimea Canyon tussen de watervallen van Jurassic Park. Dit is maar een kleine greep uit de tal van avonturen midden in de Pacific!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • behulpzaam
  • vriendelijk
  • geintresseerd
  • natuur
  • Groots
  • overweldigend

Minpunten Amerika

  • prijzig
  • lange afstsnden
  • te grote gerechten
Ultieme tip: Ga verder dan alleen Waikiki op het eiland Oahu, bezoek alle vier de eilanden. Pas dan ervaar je het ultieme landschap van Hawaii waar de natuur je zal verbazen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemde natuur in Noord-Amerika (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Linda Hagenbeek op 07 april 2017

Meerdere malen zijn wij in het westen van Noord-Amerika geweest. Nergens vinden wij de natuur zo mooi en divers als daar. Je rijdt vijfig kilometer en het uitzicht is totaal anders. Van droge woestijnen tot rijke bossen. In Utah stikt het van de nationale parken en je zou hier gemakkelijk een maand kunnen vullen. Als je houdt van wandelen, natuur, vriendelijke/behulpzame mensen, goed eten en af en toe het gevoel te hebben alleen op de wereld te zijn kunnen wij de Verenigde Staten zeer aanraden.
Mocht je houden van steden en winkelen kun je hier ook zeker terecht; onze tip voor shopping en fun: Las Vegas! Hier stikt het van de mooie malls :)! Uiteraard kun je ook in de Wallmart of Target een hele dag rondstruinen.
Tips:
-Huur een auto of camper.
-Stippel je route uit maar houdt rekening met onverwachte pauzes of afwijkingen in de route (in het voorjaar kan het nog onverwacht sneeuwen waardoor je je route om moet gooien)
-Ga bij lokale restaurantjes eten (vooral in de kleine dorpjes kun je de authentieke Amerikaanse keuken vinden)
-Met zonsopgang of zonsondergang is een park vaak nog mooier.
-Probeer weekenden en vakantieperiode's te vermijden (het is dan vaak erg druk in parken).

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto/camper en ga gewoon rijden, laat je verrassen door de adembenemde natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wonderen van de natuur en de mensen (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Guy Van den Abiel op 04 april 2017

Rondreizen in het westen van de USA is de ultime reiservaring die je vastpakt en nooit meer los laat.
De vriendelijkheid van de mensen, de sfeer en de mooie landschappen. Het is alsof je door een grote Imax rijdt. Het verleden is nog tastbaar op vele plaatsen en is zeer fotogeniek. Steeds afwisselende landschappen die nooit vervelen. Woestijnen, gebergtes, bossen, meren, arches, parken enzovoorts.

Ultieme tip: Reis met vier en Jackson en Grand Teton moet je gedaan hebben, dit is volgens mij het mooiste.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondrijden in Calafornia, Nevada, Utah (bezocht in september 2002)

Review geschreven door Jacques Jongmans op 28 maart 2017

Geweldige trip door woestijn, Death Valley Yosimity Park Grand Canyon, Brice canyon.
Drie weken lang, gestart in LA en geëindigd in San Francisco bij vrienden. Overnachtingen in Motel 6 gewoon geweldig. En een stukje route 66. Wat een geweldig land

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Geweldige mensen behulpzaam duidelijke weg bewijzing
Ultieme tip: Starten in New York en dwars door the States naar Minniapolis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

San Fransisco...speechless...love it (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Ilona van Veen-dinslage op 24 maart 2017

Van San Fransisco naar Las Vegas via Yosemite, Highway 1., Los Angeles., de Grand Canyon, Zion en Death Valley. Wat een geweldig stukje Amerika. Zoveel mooie natuur, mooie steden en geweldige mensen. Je komt tijd en ogen te kort.

Pluspunten Amerika

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • mooi
  • indrukwekkend
  • klimaat
  • autorijden
  • natuur
Ultieme tip: Gewoon gaan, het is zo de moeite waard!! Je leeft maar één keer en roadtrippen is geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

LA weekend!! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Jet Albers op 18 maart 2017

Groot, groter grootst. Bijzondere ervaring al die ruimte. Hollywood en Beverlyhills bijzonder om te zien. Veel mooie plekken. Wall of fame bijzonder om te zien. Rond rijden in de omgeving levert veel mooie plaatjes op. Zoals ook het beroemde HOLLYWOOD tegen de berg aan. Ook al geeft men aan dat het niet te bereiken is. Gewoon doorrijden en voila!

Pluspunten Amerika

  • Veel riumte
  • , brede wegen

Minpunten Amerika

  • duur
  • ,grote afstanden
Ultieme tip: Neem een dikke potemonee mee en huur een auto om rond te rijden en veel te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ramona van den Heuvel op 14 maart 2017

Amerika is voor mij een geweldig vakantieland. Ik kom er graag; ik ben drie keer in New york geweest, een keer in Orlando Florida en een keer in Las Vegas. Elke plaats heeft zijn eigen charmes maar voor mij is het altijd genieten. Amerika is voor mij thuiskomen. Er zijn leuke en gezellige mensen die altijd wel in zijn voor een praatje of ze het nou menen of niet, ze zijn altijd even vriendelijk.

Ultieme tip: Heel verschillend. New york beslist de metro pakken die brengt je overal, in las Vegas was de hop on hop off ideaal en in Florida is een auto toch wel erg fijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuidwest-Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Japke Nijholt op 06 februari 2017

Absolute do's: Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Monument Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon, Big Sur.
Las Vegas is leuk om een keer gezien te hebben maar als je niet van gokken houd is twee nachten genoeg.

Pluspunten Amerika

  • Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • Veel fastfood
Ultieme tip: Neem bij een rondreis een comfortabele huurauto, je zult er heel wat uurtjes in spenderen! En koop een koelbox/koeltas zodat je altijd gekoeld drinken en eten bij je hebt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooie reis (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Els Hendriks op 30 januari 2017

De helikoptervlucht boven de Grand Canyon was geweldig. De Bryce Canyon was imposant.
Calico is minder en hoeft van ons niet. Amerika is groots! Las Vegas was mooi om te zien. San Francisco is een prachtige stad.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • Las Vegas

Minpunten Amerika

  • Calico
  • outlets
  • fastfood
Ultieme tip: Probeer zoveel mogelijk mee te doen met de excursies, vooral de helikoptervlucht boven de Grand Canyon mag je niet missen. De Antilope Caves waren prachtig.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Het beste van het westen-tour Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ben Wolbers op 29 januari 2017

Achttien dagen met de touringcar en gemêleerd reisgezelschap door Amerika getoerd.
Persoonlijk: een betere keus dan zelf rijden, want ik wil zelf ook wel genieten van de omgeving.
Verder brengt de reisleider je zonder omwegen naar de mooiste plekken en weet hierover veel te vertellen. Start vanuit LA-X (overnacht op de Queen Mary - nostalgische hotelboot) en via natuurparken en overige bezienswaardigheden naar eindbestemming San Francisco. Het was een geweldige ervaring en zeer gevarieerde momenten. Kortom: een onvergetelijke vakantie !

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • imposant

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Zoek via internet eerst uit, waar je persé naar toe wilt; stel dan je reisprogramma vast en vergelijk dan de aanbieders.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groenland expeditie (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Mirthe van den Berg op 15 januari 2017

Groenland is een bestemming die je daadwerkelijk verwonderd. Oneindige landschappen die onaangetast en rustgevend zijn. Iets wat wij in de meeste landen helaas niet meer tegenkomen.
Vrijwel overal waar je komt zie je de gevolgen van de mensheid. In Groenland is de natuur nog op vele plaatsen onaangetast en daardoor vernieuwend om te zien.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • supermarkt
  • activiteiten
  • cultuur

Minpunten Amerika

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Ga niet in een hotel zitten. Voor de echte Groenlandse ervaring verblijf je bij de Inuit zelf in huis.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige natuurelementen. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marianne V Hoof op 15 januari 2017

Amerika, het land van de vele mogelijkheden, moet je echt gezien hebben. De vele canyons en de natuurpracht die er te beleven is, is een lust voor het oog. Wel moet je de tijd nemen om alles goed te aanschouwen. Ook de steden zijn een bezienswaardigheid op zich. De vele natuurreservaten waar het leven lijkt stil te hebben gestaan zijn een must. Plan je eigen reis en geniet ervan.

Pluspunten Amerika

  • de lodge kamer die betaalbaar zijn
  • de benzine
  • die overal goedkoop is
Ultieme tip: De Bryce Canyon in Utah is iets wat je zelf gezien moet hebben, er zijn geen woorden voor. De pracht en de kleur zijn fantastisch.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie van mijn leven (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carmen Frederiks-Via op 08 januari 2017

We waren in West-Amerika. We hebben een roadtrip gedaan. Het was schitterend. De Canyons, Yosimite park, over de Golden Gate bridge gefietst. Zo gaaf. En natuurlijk naar Las Vegas en Hollywood geweest. Zal deze reis nooit meer vergeten. We zijn een maand weggeweest. We hadden daar een auto gehuurd. Dus alles wat we onderweg tegenkwamen was ontzettend mooi. We reden van stad naar stad. Onderweg hebben we verschillende bezichtigingen gehad.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • De parken
  • de mensen
  • , behulpzaamheid

Minpunten Amerika

  • parkeerplaatsen in de stad
Ultieme tip: Bezoek de nationale parken. Zo mooi. Huur een auto of een camper. Ideaal.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zelf onze droomreis maken (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Kim Poesiat op 29 december 2016

Wat ze zeggen over amerika is waar, alles is groot en veel! Het moment dat je aankomt op het vliegveld, de eerste dikke auto's ziet en vervolgens zelf opgaat in de cultuur daar! Bizar en super tof! Wij hebben een reis langs de hoogte punten van de westkust gemaakt! En alles is zo verschillend! De grand canyon, las vegas, death valley, yosemite, san fransisco, highway 1 en LA! Van cultuur naar natuur! Zelf rijden en organiseren kan hier makkelijk!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • de taal
  • het eten
  • de luxe van alles groot hebben
  • de natuur
  • de cultuur!
Ultieme tip: Ga zelf op onderzoek uit en ontdek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis met leuk gezelschap (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Hendriks op 18 december 2016

De Grand en Bryce Canyon waren absoluut favoriet. San Francisco is een prachtige stad, vooral de Cable Car is heel erg leuk. Las Vegas is erg indrukwekkend. Helikoptervlucht Grand Canyon was geweldig.

Pluspunten Amerika

  • afwisselend xv
  • prachtige natuur
  • lekker eten

Minpunten Amerika

  • alles
  • big
Ultieme tip: Las Vegas is absoluut een aanrader.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

USA, een land vol bezienswaardigheden (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ebe Groen op 11 december 2016

Amerika, een land met veel bestemmingen. De Upper Canyon, een geweldige ervaring met een goede gids. Je kunt er ook niet in zonder. Weet niet wat je kan verwachten ook al heb je er over gelezen. Het is ieder moment anders door de lichtinval van de zon. Door het te ondernemen en zelf te ervaren zul je er over mee kunnen spreken. Heel veel plezier, kijken en genieten.

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

New York & The West Coast (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Iris Berkhof op 11 december 2016

In principe was onze reis gebaseerd op de reis door Amerika van Bassie en Adriaan. Wij hebben gedeeltelijk het zelfde als hen gedaan. Alleen Florida hebben wij overgeslagen. Jammer genoeg had ik toen wij gingen nog geen fatsoenlijke camera. Maar wat een grote indrukken voor ons.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga naar de nationale parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onze zelf samengestelde ontdekkingsreis (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Serena Baart op 11 december 2016

Geweldige ervaring. Zoveel landschapsverschil gezien. Van geisers, tot hoodoo's, tot de grootste bomen van de wereld. Echt een aanrader. Wij reden van Denver naar San Francisco en doordat we zelf de vliegtickets elf maanden van tevoren geboekt hadden en via booking.com. de hotels gereserveerd, viel de prijs heel erg mee!

Pluspunten Amerika

  • betaalbaar
  • veilig voor zelfstandig reizen
  • veel diversiteit op natuur en landchap
  • overal engels verstaanbaar
  • niet afhankelijk van retaurants veel walmarkten waar wij boodschappen deden
  • bijna alle hotels hebben magnetron voorziening en veel hebben gratis ijsmachines
  • mensen zeer vriendelijk vooral in de minder toeristische gebieden zoals van denver - south dakota- yellowstone tot aan bryce canyon

Minpunten Amerika

  • ze verplichten je minimaal 18% fooi te betalen in restaurants
  • us airways is de rampzaligste maatschappij die wij tot nu hebben mee gemaakt. iedereen mag 18 kg handbagage mee. geen wonder dat de koffers niet meer in de opbergvakken paste
Ultieme tip: Geef Amerika de tijd als je goed wil genieten, maak van tevoren een keuze in wat je wil zien. Onze ervaring: in bepaalde nationale parken heb je meer dagen nodig dan je denkt.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Droomland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Heleen de Jong op 10 december 2016

New Orleans is zeer de moeite waard! En een bezoek aan een oude plantage brengen en op een Swamptour gaan ook zeker doen! Ook steden als San Antonio zijn erg leuk om te bezoeken, met onder andere Thema Alamo en de Riverwalk.

Pluspunten Amerika

  • enorm veelzijdig land
  • natuur
  • mooie grote steden
  • gastvrij en behulpzaam
Ultieme tip: Bereid je thuis goed voor, zodat je alles kunt bekijken en bezoeken wat je wil. Reis in voor- of naseizoen, heerlijk rustig.

Bezoek Las Vegas anders (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Fred Vrijhof op 10 december 2016

Natuurlijk trekt de naam Las Vegas iedereen om de 24/7-bezienswaardigheid als gokparadijs en entertainmentstad. Ik ben er al een paar keer geweest en buiten dat ik daar mijn vrienden bezoek, ga ik er vooral om de directe omgeving heen. Even de stilte van de omringende woestijn ervaren.
Zo rij ik elke keer als ik daar kom graag even naar Kingman en passeer dan de nieuwe brug over de Hooverdam en begeef me dan voor een klein uurtje in de woestijn van Arizona. Of we gaan eropuit naar Red Rock in het noordwesten en stappen daar uit de auto om de prachtige omgeving te verkennen.
Las Vegas heeft veel meer te bieden!

Ultieme tip: Rij richting Hooverdam op de US-93 en stap uit bij Hoover Dam Lodge Casino om even de hete woestijnwind te voelen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hot springs Arkansas (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door José Pelz-Kelderman op 10 december 2016

Gewoon een mooie stad om je even in de vergane tijd terug te wanen. Hier groeide Al Capone op en dit is de plaats waar Bill Clinton vandaan komt. Geniet van de hotsprings, de spa's en de mooie rustige omgeving.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis met camper (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Gerard Kamp op 10 december 2016

Supermooie roadtrip gehad, nog steeds heimwee om terug te gaan. Vertrokken van San Francisco, via nationale parken, Las Vegas, Los Angeles en zo weer terug naar San Francisco. Erg veel gezien, grote steden, veel natuurschoon, ook pretparken voor de kinderen. In één woord: GEWELDIG.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke bevolking
  • mooie natuur
  • rust
  • ruimte

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Californië, Arizona, nationale parken, Zion, Bryce, Monument Valley, te veel om op te noemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige locatie (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Joke Hof op 10 december 2016

Mooiste staat Florida.
Omdat dit het walhalla is voor waterskiërs.
Groot en groter. Van alles te doen. Van sport tot lol tot alles. Alles kan en niks moet. Aardige mensen die hard werken.
We komen er per jaar wel drie à vier keer.

Ultieme tip: Lekker weer. Mooiste gebied om te waterskiën en om te vertoeven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carmen Frederiks-Via op 09 december 2016

Verjaardagscadeau van mijn man. West Coast roadtrip. Het was schitterend. Nationale parken aangedaan en de grote steden bezocht. Een auto gehuurd en samen deze reis gemaakt. Het was onbeschrijfelijk mooi. Een reis om nooit te vergeten.

Ultieme tip: Nationale parken bezichtigen. Zo mooi. Zo onwerkelijk. Ik zou het iedereen aanraden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De lang verwachte reis (na uitstel door ziekte) ging eindelijk door (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Maria Ria Rijn V Toorn op 07 december 2016

Prachtige rondreis met als hoogtepunt de vliegreis (klein vliegtuigje) boven de Grand Canyon. Daarna gingen we per jeep erdoorheen, een aanrader voor iedereen. Wij hebben erg veel gezien, omdat we kozen voor een rondreis en hopen de volgende keer een andere kant van Amerika te bezoeken.

Pluspunten Amerika

  • betaalbaar
  • aardigemensen

Minpunten Amerika

  • de groote porsies eten
Ultieme tip: Nadat we over de Golden Bridge gereden hadden zijn we heerlijk langs de pieren van San Francisco geslenterd, waar heerlijke restaurantjes zijn voor iedere keuze.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Westkust en Canyonlands (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Lydwien Elie op 30 november 2016

Rondreis aan de westkust. Gestart in LA, was niet de mooiste stad trouwens, het beroemde Venice Beach was erg leuk en herkenbaar uit films.
Palmsprings, dikke dure auto's.
Heet was het tijdens de Apache trail, zeer de moeite waard. Duurde wel lang op de zandweggetjes maar geweldig: arenden gezien, oud goudmijn stadje, echt the Wild West.
Scotsdale mooie omgeving, indianenmuseum! Flagstaff, bij de Grand Canyon daar was het koud, met korte broeken kwamen we uit Arizona met 30 graden naar maar net 12 graden hier. Bij de Grand Canyon was het gelukkig warmer zo'n 20 graden. Tevens indrukwekkendste plek van de reis. Mooie lange wandelroute bovenlangs the south Rim.
Daarna Lake Powell en horseshoe bend.
Bryce canyon. Door de woestijn naar Las Vegas. Daar was het 45 graden pfff en 's nachts 39, niet te hebben. Je kon niet buiten lopen!
Op naar San Francisco, daar was het ronduit koel met mist en 20 graden. Gelukkig ook zon.
De brug was erg indrukwekkend, wel 10 keer overheen gereden.
Naar de stad toe voordat je de brug opgaat kun je bochtig weggetje omhoog rijden. Mooi zicht op de stad, mits er geen mist hangt, anders wel mooie sfeervolle mysterieuze foto's van de bridge!
Mooiste stad van het westen.

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • stoplichten aan overzijde weg
  • je mag bijna altijd rechtsaf zonder stoplicht
  • relaxte rijstijl
  • schoon
  • veel ruimte weinig steden

Minpunten Amerika

  • Zeker niet goedkoop! Wij waren net bij aanvang holiday season! Niet gunstig druk bij NP
  • onvriendelijke douane
Ultieme tip: In Arizona daar moet je Mexicaans eten, dat is top! San Francisco heeft mooi centrum rond first street. Koop een jaarabonnement op de NP's America's most beautiful pas.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grizzly beren! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marja Mulder op 28 november 2016

Wij, koppel van 60 plussers , hebben samen met vrienden een prachtige reis naar Canada, Amerika en Alaska gemaakt. Wat een overweldigende ervaring. The Rocky Mountains, zo onbeschrijflijk mooi! We hebben er een 2 daagse treinreis met de Mounteneer gemaakt, absolute aanrader. Een cruise met de Holland Americalijn naar Alaska, veel gezien, excursies gedaan met als hoogtepunt een ontmoeting met grizzlyberen. Moeder met 3 jongen was aan het vissen op zalm, geweldig! Wij stonden op de oever van de rivier, zó dichtbij, maar ze trok zich niks van ons aan, ongelooflijk! Tsja... wat kan ik nog meer zeggen, Vancouver, Vancouver Island, Walvis spotten, de gletsjers in Glacier Bay, met een watervliegtuig over een stukje Alaska gevlogen, prachtige wandelingen gemaakt, Lake Louise, te veel om op te noemen, zó veel indrukken. We hebben het er nóg over.
En wat schoon is het overal en veel behulpzame, vriendelijke mensen, top!
Neem verschillende soorten kleding mee: in Vancouver was het 24 graden en in Alaska rond de
5 graden! Goeie bergschoenen ook een must.
Prachtige landen om te bezoeken, natuur, cultuur, wildlife...... we gaan zéker terug want nog lang niet genoeg gezien!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Behulpzame vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • Wij vonden het eten niet geweldig
  • Veel frituur en weinig tot geen groenten.
Ultieme tip: Huur vooral een auto en ga er zelf op uit. Heel goed te doen. Verkeersdeelnemers zijn daar veel rustiger, niet zo opgefokt als hier.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beautiful things don't ask for attention (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Belinda Rabelink op 27 november 2016

Het bijzondere aan de VS is dat het een land is met 1.000.000 verschillende landschappen. In 2013 begonnen aan de oost-kust, daarmee voor het eerst kennis gemaakt met het betalen met US-dollars, de gallons met een super laag benzineprijsje en natuurlijk de fastfoodketens waar ze wél echte hamburgers maken! Maar nog mooier zijn alle prachtige ritjes en stops door de verschillende staten die Amerika ons te bieden heeft. Het unieke daar aan is, is dat hier de mensen ontzettend behulpzaam zijn. Wanneer ik weer voor de zoveelste keer wazig om me heen kijk, omhoogkijkend of ik nu naar links of naar rechts moet lopen, de blauwe, rode of groene metrolijn moet nemen, er was altijd wel iemand aanwezig die ons verder kon helpen! En een ding is zeker, als je een keer kennis hebt gemaakt met Amerika, dan heb je het Amerika virus te pakken. Zo volgde de volgende reis door de West kust van Amerika en staat ook de volgde reis gepland beginnend in Chicago door naar Miami. Oke, even terugkomend op de 1.000.000 landschappen.. De vele bijzonder mooie natuurparken, het warme weer aan de kust, de beren van Yosemite, een vorstlaagje bij Bryce, ski gebieden van Aspen Valley en natuurlijk Death Valley.... Al met al, het enige wat ik jou wil meegeven, is dat je het moet doen. Minimaal een keer in je leven kennis maken met Amerika, het echte Amerika! See you soon!

Reis naar de toekomst (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Liesbeth Buis op 26 november 2016

In oktober 2014 zijn mijn dochter en ik voor twee weken naar Californië geweest om een vriend op te zoeken, Wat een prachtige stad is San Francisco, Fort Alcatraz, Lombard street en pier 39 zijn absoluut dingen die je MOET hebben gezien. Onze droom is om daar over twee jaar te gaan wonen. Dan kunnen we hier dagelijks van gaan genieten. Het weer is er altijd prachtig , de natuur adembenemend, zeer vriendelijke mensen, Wij hebben ons hart verloren aan de Bay Area

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Het weer

Minpunten Amerika

  • veel zwervers op bepaalde plaatsen
Ultieme tip: Een handig vervoer middel is BART, (Bay Area Rapid Transit), Deze trein brengt je langs allemaal leuke plaatsen en vertrekt met grote regelmaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Las Vegas (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marianne Roskamp op 25 november 2016

9 dagen Las Vegas, wat een belevenis, daar kom je echt ogen te kort. Vooral in de verschillende hotels, die ook verschillende attracties hebben. Toen wij er waren was alles al versierd voor de kerst, maar het is ook een goede uitvalsbasis om met de auto de omgeving te bekijken zoals the Valley of Fire, en natuurlijk de Grand Canyon, voor mij de mooiste plek op aarde, zo indrukwekkend. Helemaal als je er met een helikopter overheen vliegt, adembenemend.
En bij de meeste hotels in Las Vegas kun je gratis parkeren, maar ook zonder auto zijn erg genoeg mogelijkheden om er op uit te gaan. Het aanbod is erg groot, ook wat betreft shows. Wij zijn naar de show van Celine Dion geweest, die geweldig was. Wij gaan zeker terug, want we willen nog veel meer gaan zien daar.

Pluspunten Amerika

  • De bevolking is erg behulpzaam en vriendelijk

Minpunten Amerika

  • Dat alles wat je koopt zonder btw is
Ultieme tip: Ga de Grand Canyon zien, en met de bus naar Los Angeles, als je geen auto wilt huren. Het landschap onderweg is prachtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

San Diego in een dag (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marya Sheikh Rashid op 17 november 2016

Ik was voor een wetenschappelijke conferentie naar San Diego en had maar één vrije dag om nog wat rond te kijken. Samen met mijn collega heb ik toen een route uitgestippeld om alle hotspots in een dag te kunnen zien. We hebben alles (heel goedkoop) met de metro/tram en bus gedaan. We begonnen met een bezoek aan het charmante La Jolla Cove, buiten de stad. Je hebt daar prachtige stranden en een mooi uitzicht op de Pacific. Je kan er ook zeehonden spotten. In de middag hebben we Old Town bezocht. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten (ik dacht aan een oud centrum) maar het had meer weg van een openluchtmuseum/dorp. Het is dan ook een State Park, vol met musea, restaurants en schattige winkeltjes. Hier zijn de Mexicaanse invloeden wel heel aanwezig. We hebben dan lekker uitgebreid geluncht bij een geweldig groot en levendig Mexicaans restaurant, genaamd Café Coyote. Vervolgens zijn we snel doorgegaan naar het Balboa Park. Dit is een prachtig aangelegd stadspark met mooie botanische tuinen. De cactustuin was mijn favoriet. We hebben de dag afgesloten met een rondje door het centrum van San Diego. Ons plan was om iets te eten in de wijk Little Italy of Gaslamp Quarter. Echter zaten we nog zo vol van de lunch (Amerikaanse hoeveelheden), dat we alleen nog maar een kopje koffie hebben gedronken.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals

Minpunten Amerika

  • jetlag
  • lange vlucht
Ultieme tip: Neem de bus!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stedentrip New York (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Hans de Vlaming op 16 november 2016

Na het westen in 2013 nu New York in het oosten bezocht. The Comfort Inn Chelsea Hotel in 25th Street is uitstekend bevallen. Met de metro ben je in no time bij alle bezienswaardigheden!
Overzichtelijke stad en alle highlights zijn eenvoudig per metro of boot te bereiken!!

Pluspunten Amerika

  • Goede wegen
  • , goedkoop eten (dinner)

Minpunten Amerika

  • Bier is duur
  • Onthijt meestal matig tot slecht
Ultieme tip: Natuur: Bryce Canyon Stad: San Francisco
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Teveel woorden om op te noemen (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Mimi Claro op 16 november 2016

Beste plek ooit om te feesten, gokken, zuipen, om je uit te leven met het eten, gewoon top! Kan niet wachten tot ik hier naartoe ga. Ik zal er zelfs met huwelijksreis heen willen. En genieten van alle steden in Amerika het liefst. Als ik rijk was had ik alle steden afgevlogen.

Pluspunten Amerika

  • alles

Minpunten Amerika

  • niet
Ultieme tip: Nog grotere burgers!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Als au pair Amerika bezoeken (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anne-Kari van den Hil op 15 november 2016

Mijn eerste ervaring met NYC in fall met een prachtige zon. Veel beter had ik het niet kunnen treffen. De drukte van de stad achter me gelaten en de rust van het water en de verliefde stelletjes opgezocht. Je zou bijna denken dat je er alleen bent. Tot er wordt gevraagd of je een foto kan nemen van een stelletje naast je. Genieten van het niemand kennen en even helemaal alleen zijn met al die mensen.

Een ervaring om nooit te vergeten!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vershillende culture

Minpunten Amerika

  • Trump
Ultieme tip: Praat met mensen die je tegenkomt en vraag om hun ervaring. Zo leer je de cultuur kennen en heb je fijne mensen om je heen die je willen helpen waar nodig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Miami Beach, Florida (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Simone Varenkamp op 15 november 2016

Een rondreis door Florida is heel goed te doen en zeker aan te raden.
De afwisseling van de stranden, het binnenland met zijn alligators en de pretparken van Orlando maken het tot een leuke afwisselende vakantie. Auto huren is erg makkelijk.

Pluspunten Amerika

  • Mooie stranden
  • shopping malls
  • alligators
  • pretparken
  • sanibel island

Minpunten Amerika

  • veel junkfood
Ultieme tip: De Everglades moet je gezien hebben! Maar ook Cape Canaveral is een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

East Coast trip (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Safae KS op 15 november 2016

Wij hebben een rondrijd gemaakt door Florida en eentje in de noordelijke staten rondom New York. Elke stad is zo verschillend van de ander. In Florida krijg je echt een beetje dat Zuid-Amerikaanse tropische gevoel. New York, Philadelphia , Atlantic City en Washington DC zijn echt een aanrader! Plan alles goed van te voren, een huurauto is wel nodig.

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • lekker eten
  • verschillende weersomstandigheden
  • natuur is mooi

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Rijd in Florida helemaal naar het laatste eilandje: de Key West. Ga ook zeker het koraal bekijken met een boot met een glazen onderkant.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tijdens de Marathon (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Alex Engel op 14 november 2016

Tijdens de run over de Verozanobrug van de New Yorkse Marathon, met 55.000 mensen die meededen, zagen ze de blusboot met een schitterend schouwspel van water waardoor je de regenboog ziet en met achtergrond Manhattan.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Minpunten Amerika

  • rekening betalen komt nog btw erbij
  • appart de fooi bijtellen op de rekening
  • drukte met auto rijden
Ultieme tip: Skyline van New York met niet te vergeten Time Square en Ground Zero. Central Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

We lived the American dream (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Samira El Aboussi op 14 november 2016

Amerika was in een woord GEWELDIG! We hebben een roadtrip gemaakt langs de westkust en het was een groot avontuur. De landschappen, natuur, eten en ook de vriendelijkheid van de mensen was prachtig. Amerika heeft zoveel te bieden en als je er eenmaal een keer bent geweest wil je zeker vaker terug!

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • locals
  • eten

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Maak een roadtrip, huur die auto en ga het avontuur aan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Alle vrijheid voor dieren... (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Debbie Van Wijk op 09 november 2016

Voor alle leeftijden heeft Amerika iets te ontdekken, of dat nou de natuur is, met heel veel dieren in het wild, of de vetste skateparken ter wereld, iedereen beleeft het op zijn eigen unieke manier van jong tot oud...

Pluspunten Amerika

  • voor alle leeftijden is het een bijzondere belevenis
  • te veel om in het kort te omschrijven
  • niks is te gek in dit land

Minpunten Amerika

  • weinig
  • niks
  • nopes
Ultieme tip: Bereid van te voren goed voor wat je wil zien, maar laat het ook gewoon op je af komen wat je allemaal tegen komt...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers