Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

ADVENTURES IN THE WILD WEST (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 14 mei 2017

Een Geweldige Spirituele ervaring. Hiken Bij de Arches in Utah National Park. Voor de Avonturiers en Natuur Liefhebbers een Must-see. Zorg dat je wel goed voorbereid bent tegen de hitte en afstand.
En natuurlijk Goed foto apparatuur en of sport camera hebt zodat je alles vast kunt leggen. Het is een lange geweldige wandel/klim route die je nooit meer vergeet.

Ultieme tip: Neem voldoende water mee. zeker drie liter per persoon, zonnebrandcreme en goede wandel/hike schoenen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een onvergetelijke reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Sangers op 11 mei 2017

Onze vierde keer in Amerika, dit keer voor drie maanden! We zijn geland in Los Angeles en wel op 4 juli, dus we kwamen al knallend het land binnen, 4 juli opzich is al een geweldige ervaring om een mee te maken.

Vanuit LA zijn we via Highway 1 naar San Fransico gereden, vergeet daar vooral de mckenzie falls niet, schitterend! Op naar boven naar Seattle en via Canada kwamen we weer uit in Glacier Park. verder ging onze weg via Yellowstone, eens van de mooiste parken van Amerika, wat een kleuren, en in het echt mooier!

Via mount rushmore ging onze weg naar Denver, en vanuit daar zijn we natuur ingereden. Canyonlands, Arches, Moab, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Zion, waar we in elk een mooie en soms ook zware, vooral met de hete temperaturen, een wandeling hebben gemaakt.

Vergeet ook vooral de zonsopkomst niet! Toen zaten we op Routte66, waar we natuurlijk met het grote logo op de weg foto's hebben gemaakt. Op naar Phoenix, San Diego, Relaxen in Palm Springs, en door naar sequia en Yosemite, ook weer 2 prachtige parken waar we de diktste bomen hebben gezien. Mono lake, Goldfield waar ze auto's rechtop in de grond hebben gezet, door naar Death Valley, Vally of Fire en als eindbestemming Las Vegas.

Ik moet toch zeggen, we zijn er voor de 3e keer en vinden het nog steeds een van de leukste steden. We hebben een te gekke roadtrip gemaakt en zoveel verandering van stad en vooral de veranderingen in natuur. Een trip om nooit meer te vergeten.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mooie afwisellig van natuur en stad

Minpunten Amerika

  • ze doen vaak te nep aardig voor fooi (niet allemaal gelukkig)
Ultieme tip: Geniet van het uitzicht, bekijk je de mensen, maak een praatje met ze. Ga boodschappen doen in een grote supermarkt. Maak een roadtrip, maak foto's van elk mooi moment.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heel indrukwekkend (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tamara Jacoline op 11 mei 2017

Antelope canyon is een bijzondere reis. Wij hebben gekozen voor de upper Antelope canyon en deze is het mooist om twaalf uur als de zon precies boven de canyon staat! Het is ook bijzonder om kennis te maken met de locals. Zij hebben de canyons in hun bezit.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mooie natuur
  • gekke cultuur
  • mooi land

Minpunten Amerika

  • te druk
  • vies
  • duur en ongezond
Ultieme tip: Rondreis West-Amerika
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 11 mei 2017

Mooie rondreis gemaakt van Las Vegas naar Las Vegas. Via de Grand Canyon, Phoenix, Los Angeles, San Fransisco, Yosmite, Death Valley en weer naar Las Vegas. In één woord geweldig zeker een keer doen in je leven.

Pluspunten Amerika

  • afwissellend
  • vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • mooi
  • natuur
Ultieme tip: Moran point zeker doen zó mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

USA land of opportunities. (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Trea van Leeuwen op 10 mei 2017

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Prachtige natuurparken, veel wildlife, meren en rivieren en bovenal ontzettend aardige mensen. Ze staan onmiddellijk voor je klaar en helpen je waar nodig is. Natuur is wonderschoon bij sommige natuurparken heeft God extra zijn best gedaan zo mooi!

Ultieme tip: Las Vegas de grote foute stad maar best leuk om het eens mee te maken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis ! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Carly Speyer op 10 mei 2017

Super reis geboekt bij Exit reizen. Helemaal zelf samen gesteld en zij regelen de rest. Helemaal top ! Na heel wat gezien te hebben zitten wij nu al bij het einde. Maar ik kan de combinatie New York, het westen en Florida zeker aan raden. En dat in 23 dagen. Om te beginnen bij New York. Waar je de One World Observatory zeker niet mag missen. 102 verdiepingen hoog en een top uitzicht ! Verder naar het westen, Bryce Canyon zou ik zeker niet overslaan. Een heel mooi gezicht met zonsopgang bij het inspiration point. Het is er vrij koud in de ochtend dus dikke kleding is daar wel fijn on te hebben. In Florida het bleu spring state park bezocht. Een rustig park wat op de jungle lijkt. En je kunt er ook nog lekker zwemmen. Zo hebben we nog veel meer gezien.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Mocht je naar New York gaan. Download dan de app (Eric's New York). Zo kun je offline bij je bestemming komen. En het laat zijn favoriete plekken zien die je zeker niet mag missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-West Amerika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Indra Deleersnyder op 09 mei 2017

Het mooiste gedeelte van onze rondreis was de route van Los Angeles naar Monterey via de Pacific Highway waar we eveneens walvissen hebben gespot. In Monterey moet je zeker de 17 Mile drive doen. Dit is echt een aanrader. Yosemite is een heel mooi natuurpark met vele watervallen en waar je mooie foto's kan maken daar de wolken laag hangen tussen de bergen.

Pluspunten Amerika

  • behulzame mensen
  • , verschilende landschappen

Minpunten Amerika

  • las vegas is een gekkenhuis
  • los angeles is vergane glorie
Ultieme tip: De Chelsea Motor Inn hotel in San Francisco. Een half uur lopen naar pier 39. Aangename verrassing met in de buurt een hamburger restaurant Joe's jaren 50 stijl.
Aangeraden voor: Gezinnen

Amazing (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Andy Langen op 09 mei 2017

Ben er al vijf keer geweest en nog steeds niet op uitgekeken (Las vegas,San francisco, L.A en de nationalparken). Het mooiste wat ik heb mee gemaakt is Antelope Canyon. Prachtig om daar door heen te lopen!

Ultieme tip: Tip: fastfood keet Panda express.

Bryce Canyon over Grand Canyon (bezocht in september 2007)

Review geschreven door Sigrid Veldhuis op 09 mei 2017

Onze eerste reis, vliegreis wel te verstaan, en gelijk naar Amerika. Alles was overweldigend en fantastisch! We hebben veel dingen gezien en beleefd maar sommige dingen zijn nog mooier dan andere. Grand Canyon was volgens al onze bronnen het meest geweldige natuur fenomeen wat er was. Daar aangekomen was het zeker machtig mooi en vooral groot! Een hele ervaring! Maar toen wij een paar dagen later bij Bryce aankwamen waren wij gelijk verliefd! Wat een mooi natuurpark is dat! Je kunt er prachtige wandelingen maken tussen de natuur door. Je kunt er korte wandelingen naar beneden maken, maar ook langere wandelingen. Je raakt er niet uit gekeken! Hier zouden we graag nog eens naar terug willen! Een aanrader voor elke Amerika liefhebber!

Pluspunten Amerika

  • winkels
  • 24/7

Minpunten Amerika

  • onaardig
  • personeel
  • luchthavens
Ultieme tip: Mr. SMITH in Washington. Echt De beste hamburgers van Amerika! Heerlijk vers en super super lekker!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met RV van oost naar west (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Joyce Kerkhoven op 09 mei 2017

Amerika is RV land bij uitstek. Wat n ruimte! Zeker met een wegbreng camperspecial erg goed te betalen. Benzine in amerika en boodschappen zijn goed betaalbaar en je kan zelf je tempo en route bepalen
Ik raad het iedereen aan. N goede manier om n realistisch beeld van amerika te krijgen.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • prachtige diverse natuur
Ultieme tip: Yellowstone is erg indrukwekkend
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door het wilde westen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Wendy Guichelaar op 09 mei 2017

Van Grand Canyon National Park, Las Vegas, Yosemite National Park tot aan Los Angeles en Route 66 etc.. elk stukje had wel iets.. Een bijzonder mooi stukje van de wereld.
De ene dag loop je door de stad, de andere dag zie je de hoogste bomen van de wereld, geweldig.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Veel te zien
  • Afwisseling van stad en natuur
  • Geweldige natuurparken

Minpunten Amerika

  • Veel controle
Ultieme tip: De afwisseling van steden en natuur maakt je reis compleet!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat nou Amerika geen mooi land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Mira Hamerslag op 09 mei 2017

Nu alweer zes keer de overtocht gemaakt. Wat een veelzijdig land is Amerika toch. Schitterende natuur afgewisseld met geweldige steden. Voor iedereen die van reizen een land om niet over te slaan. Het al om bekende rondje in het Zuid-Westen van Amerika of juist buiten de 'toeristische' plekken, Amerika heeft heel veel moois te bieden. Goed infrastructuur en vriendelijke mensen. Maar vooral genieten van alles wat Amerika te bieden heeft.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Wanneer je in het hoogseizoen gaat en je wil overnachten in de Nationale Parken, op tijd boeken. Bijvoorbeeld bij Yosemite al een jaar van te voren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amerika is eindeloos lang in vele opzichten (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Marian van de Nadort op 08 mei 2017

Vier weken lang gereisd, zowel aan de oost- als aan de westkant. We hebben een binnenlandse vlucht genomen om van oost naar west te gaan. Verder alles zelf gereden. Vrouw van 59 jaar. Geweldig rijden in Amerika. Enorme brede wegen fly/overs etc. Wat een land, schitterend. Zoveel fantastische schitterende natuur. Vele culturen. Ongelooflijk aardige mensen. Een land om enorm van te houden en terug te komen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dreams (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Cynthia Meeldijk op 08 mei 2017

Van Florida tot Californië van Vegas tot Miami. Alles is uniek en mooi voor jong en oud. Indrukwekkend en geweldig. Doe het, voel het, geniet, ervaar en maak herinneringen. Wij zouden het liefst elk jaar teruggaan.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Rondreizen.
Aangeraden voor: Gezinnen

Campertour door Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Evelien de Bock op 08 mei 2017

Amerika is ideaal om te bezoeken met een camper. De Bryce Canyon en de Grand Canyon zijn zeker de moeite waard! Het is adembenemend om aan de rand van de canyon te staan en vervolgens tot in de verste verte te genieten van het prachtige uitzicht. De natuur kent vele bewoners zoals: eekhoorns, rendieren en beren. Geniet van het Amerikaanse leven en rij met je motorhome van de ene mooie plek naar de andere adembenemende plek. Verblijf op de KOA-campings om je avontuur compleet te maken. Kortom: Amerika is awesome!

Pluspunten Amerika

  • Behulpzame inwoners

Minpunten Amerika

  • Alledaagse boodschappen vrij duur
Ultieme tip: Sla Bryce Canyon niet over in je tour door Amerika. De canyon is ontstaan door water en wind en heeft door de jaren heen een kunstwerk ontwikkeld met de mooiste wandelpaden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adventures in the wild west (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 08 mei 2017

Het mooie ongerepte Wild Wild West. Dan is Monument Valley een Must see. 
Je kunt een prachtige Hogan (traditional Native American House) in Monument Valley huren. Of zelf een tent meenemen met een magical view over The Valley. Eten kun je heerlijk Authentic... Fry bread with Mutton ( lam.) Net voordat je Monument Valley binnenkomt, aan de rechterkant waar ook allerlei souvenierswinkeltjes te vinden zijn. Of je rijd een stukje Verder naar Mexican Hat voor een Native " etentje. Huur een auto en ga op avontuur in het wilde westen en ontdek The Navajo Nation.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi landschap (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Daniel Zoon op 07 mei 2017

Het is een mooi land met mooie landschappen wat mensen vaak vergeten bij Amerika. Je moet echt is in de natuur komen daar. Daarnaast is ook alles makkelijk te bereiken ondanks dat het een heel groot land is.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • eten
  • natuur
  • stad
  • huizen
  • dieren
  • winkelcentrums

Minpunten Amerika

  • je moet overal met de auto naartoe
Ultieme tip: Als je naar de bergen gaat of in de natuur neem goede kleren mee en een reisleider.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Milou Braspenning op 07 mei 2017

Must do op je rondreis door west Amerika! Je koopt ter plaatsen een kaartje en daalt af in de prachtige canyon! Vergeet vooral je camera niet, want wauw... wat een natuurschoon. Tijdens je wandeling door de diepe canyon zie je diverse prachtige rotsformaties.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Neem eens een kijkje in het Mexicaanse straatje van LA.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een uitdaging (bezocht in juni 2007)

Review geschreven door Jan Leentvaar op 07 mei 2017

We kwamen aan in Las Vegas. Daar vandaan gereden naar de Hooverdam, verder naar het binnenland in vijf dagen door drie staten gereden. Route 66 in een stuk gereden. Zeker drie parken bezocht Grand Canyon, Zion National Park, Yosemity Park dat is echt een aanrader en natuurlijk San Francisco. Via de kust weer naar Los Angeles. We zouden het zo weer willen doen. En wie weet gaat dat nog eens gebeuren?

Pluspunten Amerika

  • Bijzonder aardige mensen

Minpunten Amerika

  • niet gevonden
Ultieme tip: Yosimetie Park met zijn watervallen en typische hoge bomen.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Zijn naar Phoenix Arizona geweest.En kwamen zo in het plaatsje Sedona. (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Alie Bastiaannet op 07 mei 2017

Mooiste plekken: the redrocks van Sedona, ook voor kunst is dat the place to be! Monument Valley, en natuurlijk the Grand Canyon. Daar voel je je echt heel klein in die oneindige natuur, van rotsen en dieptes! Las Vegas heel bijzonder, en vol leven dag en nacht. Maar na een weekend ben je blij dat je de natuur weer in mag.

Pluspunten Amerika

  • Veel ruimte. Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • Heb ze nog niet ontdekt!!!
Ultieme tip: Neem de tijd en geniet van dit mooie land, en haar gastvrije mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip West-Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Annemieke Peters op 07 mei 2017

De westkust is fantastisch mooi. Echte aanraders zijn zeker Yosemite National Park, Death Valley, Horseshoe Bend, Antilope Canyon, Grand Canyon en Bryce Canyon. Maar zeker ook de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles zijn de moeite waard. In San Francisco moet je zeker Alcatraz niet overslaan. In LA moet je uiteraard naar de Universal Studio's!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur

Minpunten Amerika

  • afstand
Ultieme tip: Boek de tickets voor de Universal en Alacatraz ruim op tijd. Alcatraz is, zeker in het hoogseizoen, altijd volgeboekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

This must be heaven (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Kristof Jans op 07 mei 2017

The West is the best in the USA! Prachtige natuur in Utah, zoals de foto, maar eigenlijk is het overal mooi in Amerika. Iedere staat heeft zijn charmes! Vooral de vrijheid die je hebt tijdens een roadtrip!!

Pluspunten Amerika

  • 🇺🇸
Ultieme tip: Bezoek Oregon! De staat is minder bekend maar o zo mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

yellowstone (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Helma de Wit op 07 mei 2017

Yellowstone het mooiste park ter wereld, natuur zoals het al eeuwen lang is met een groot aanbod van wilde dieren. Je waant je terug in de oertijd, vergezichten zover je kan kijken, watervallen die met donderend geluid naar beneden storten. Prachtige routes om te lopen, wel zwaar maar zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • behulpzame rangers

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Geen bereik voor je mobiel in Yellowstone, bij de meeste rangers kantoren openbare telefoons voor noodgevallen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Thuis opgezocht en het was een geweldige ervaring! (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Jan Hess op 07 mei 2017

Een geweldig land met een prachtige natuur en over het algemeen behulpzame mensen. Het is leuk om twee dagen in een grote stad te zijn maar daarna snel wegwezen en mooie indrukken opdoen.
In 2012 nog met Obama maar Amerika is nu ook nog mooi.

Ultieme tip: Niet te veel van te voren regelen zodat je altijd iets kan wijzigen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Monument Valley is heel bijzonder, adembenemend mooi (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Marja Van Leeuwen-Lokker op 07 mei 2017

De meest mooie natuur vind je hier in Amerika, afgewisseld met unieke steden. Heel vriendelijke mensen en een ongelofelijke gastvrijheid. Maar Amerika is gewoon vrijheid, dat merk je overal waar je komt. Alles is open. Wij zijn verslaafd geworden aan dit fantastische land en haar inwoners. Er is voor elk wat wils, wil je het avontuur tegemoet in de wildernis of lekker shoppen in de outlet malls, alles is geweldig. Als ik naar Amerika mag voel ik mij weer heel happy worden en kan ik niet wachten tot we de lucht in gaan naar mijn favoriete vakantiebestemming.

Ultieme tip: Ga niet zomaar even op reis, ik heb door ervaring nu een half jaar voorbereiding gemaakt. Neem overal de tijd voor want het is een groot land met inmense afstanden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip westcoast en midwest (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Ineke Litjens op 06 mei 2017

Fantastische reis om te maken! Heel makkelijk om zelf met een camper of huurauto doorheen te crossen. Er zijn voldoende slaapmogelijkheden (op sommige plekken waar veel toeristen komen wel aan re raden om wat verder van te voren een overnachting te boeken) en bezienswaardigheden volop! Wij tripten van het hippe San Francisco naar Monterey (walvissensafari op zee - aanrader!) via Highway 1, om vervolgens de prachtige 17-Mile Drive (droomstranden anyone?) naar Carmel-by-the-sea te gaan. Mis de Big Sur-area niet, prachtige oceanviews en magische zonsondergangen.

Vervolgens wat meer landinwaarts gereden naar Yosemite, een must visit! Je kunt bij prachtige uitzichtpunten komen met de auto en enkele minuten lopen, maar je kunt er ook makkelijk dagenlang hiken. Een van de hoogtepunten van onze reis. Sta in de ochtend vroeg op om de zonsondergang bij de tunnel view te zien, it's worth it! Op je route naar Death Valley, stop je af en toe in kleine typische Amerikaanse dorpjes: heel leuk om te zien. Lone Pine lijkt zo uit een wildwestfilm film te komen. Death Valley is mooi, heet en een goede tussenstop naar The City That Really Never Sleeps: Las Vegas! Gok wat geld weg (maar niet te veel) en geniet van de gratis drankjes in de blitse casino's.

Utah heeft prachtige natuurparken waarvan Zion ons hoogtepunt was. Je kunt er voornamelijk alleen maar hiken, maar de hikes die je er kunt doen will blow your mind! Monument Valley is natuurlijk ook erg gaaf!

Arizona heeft alleen maar mooie natuurgebieden waarvan de Grand Canyon de bekendste is. Een helikoptervlucht voor een bird's eye view is het geld meer dan waard! Ook de hikes zijn adembenemend maar je kunt ook op mooie punten met de auto of de parkbus komen. Als je in Arizona bent, sla de Horseshoe Bend niet over (gratis en echt prachtig!) en de Antelope Canyon (cadeautje van moeder natuur!).

Sluit je reis af in Los Angeles, struin over de Hollywood Boulevard, en geniet van de stranden!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • makkelijk rond te reizen
  • afwisselend
  • modern
  • natuur
  • steden
  • goed eten

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
  • kan prijzig zijn op bepaade plekken
Ultieme tip: Sla Zion National Park niet over! Minder bekend bij Europeanen maar echt adembenemend mooie natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New York!! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Roy Bexkens op 04 mei 2017

Stad met veel dingen te doen, zoveel dingen datje gewoon keuzes moet maken. of je moet heel vee ltijd en een grootbudget hebben, maar wij waren er "maar"voor een hele week. We hebben 9/11 memorial ,rockefeller (2x, 1e keer was uitzicht heel matig waarop we GRATIS ons ticket hebben laten omboeken (goede service van kantor aldaar)) ,empire statebuilding en rondvaart om manhattan gedaan. we hebben hiervoor online de tickets al v.t.v. aangeschaft, scheelde wel bij de wachtrijen. iedereen wil deze attracties bezoeken, dus de rijen zijn soms wel lang! met de new york pass kun je deze rijen wel vermijden. verder is het erg druk op de straten rond de spits in de ochtend en avond op werkdagen, daar moet je wel even rekening mee houden. openbaar vervoer met metro is prima te doen en eigenlijk best goedkoop. verder hebben we veel gelopen en centralpark is ook ook goed lopend of fietsend te doen. ik zou niet adviseren om in de stad te fietsen gezien het drukke verkeer. maar als je er nog nooit geweest bent: New York vond ik toch wel mooier en verassender dan bv parijs of barcelona

Ultieme tip: laat je verassen en inspireren in "the big apple".... het is echt de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Van Miami naar Key West (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Danielle Rutten op 27 april 2017

Islamorada is zeer de moeite waard. Bezoek het John Pennekamp State Park waar je kan gaan duiken of met een glassbottomboat een tour kan maken. Wij hebben er ook manatees gezien. Bezoek het schilpaddenziekenhuis. Een aantal keer per dag kan je mee voor een kijkje achter de schermen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • lieve
  • behulpzame mensen
Ultieme tip: Ga eten bij Morada bay op Islamorada Florida Keys, paradijsje op aarde. Eten op het witte strand tussen de palmbomen en kijk naar de zonsondergang!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Monterey (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door michel platje op 20 april 2017

Vanaf de route (17 Mile Drrive) heb je spectaculaire uitzichten op de woeste kust, luxe villa’s, het beroemde Pebble Beach Resort en de Lone Cypress. In Monterey is alles een bezoek waard en even verderop vind je Carmel welke bekend staat om de vele kunstgalerieën en boetiekjes.

GEWELDIG. Zo veelzijdig. Elke staat is weer totaal anders. Beleef dit met eigen ogen! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rosanne Hoen op 20 april 2017

Yellowstone
Crand canyon
Antelope canyon
Zion National Park
Monument valley echte must SEE!

Het is een prachtig land en huur een mooie mustang en ga op road trip. De Amerikanen zijn erg vriendelijk maar een tikkeltje overdreven maar daar raak je aan gewend

Pluspunten Amerika

  • benzine is goedkoop
  • mooie natuur

Minpunten Amerika

  • het eten
Ultieme tip: Ga naar de wallmart en haal daar een gebraden kip voor 5 dollar met verse salades. Betaalbaar en geloof me de burger king en Subway komt je neus uit. Dan voelt de kip echt gezond;)
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite is prachtig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Geraldine de Winter op 20 april 2017

Het is een prachtig park! Ik heb heel erg genoten van de dag dat we naar Glacier Point reden. Zorg dat je vroeg bent want anders is er geen parkeerplaats meer beschikbaar. We hebben daar eerst genoten van het prachtige uitzicht op de half dome en de vallei en toen begonnen aan de wandeling naar Sentinel Dome, echt schitterend, best zwaar maar goed te doen! en daarna naar beneden en heerlijk relaxen in het koele water van The Merced.

Pluspunten Amerika

  • De natuur
  • het klimaat
  • de verscheidenheid

Minpunten Amerika

  • weet ik niet
Ultieme tip: Neem niet alleen de route die iedereen neemt en kies wat je wil doen en vooral wat je nog ooit wil doen. Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi Utah-Arizona (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Marjolein Molegraaf op 19 april 2017

Na verschillende malen het zuidwesten van de USA te hebben bezocht, zijn we er nog steeds niet uit wat nu het mooiste is. Is het de Grand Canyon? Of toch Zion? Maar ook Bryce Canyon is zó geweldig! Echter, verliefd zijn we geworden op Antelope Canyon. En met name de Lower. Vanuit Page prima te bereiken. Zeker is dat we teruggaan om al dat moois opnieuw te bezoeken!!

Ultieme tip: Vanuit Kanab en Page zijn de nationale parken prima bereikbaar .
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie zonsondergang met achter ons onweer op komst. (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Serena Baart op 17 april 2017

Rondreis Denver-San Fransisco. Zoveel verschillende landschappen verdeeld over verschillende continenten. Van gebergte naar woestijn naar rood gesteente tot de sequoia gigantis, de reusachtige bomen. Vanaf de Grand Canyon werd het heel toeristisch.

Pluspunten Amerika

  • Veilig om zelf rond te trekken
  • genoeg keuze in hotels
  • benzine goedkoop
  • aardige bevolking tot aan de touristische plekken
  • makkelijke betaalmogelijkheden
  • prachtige landschappen
  • indrukwekkende nationaal parken

Minpunten Amerika

  • verplicht fooi betalen in restaurants (18% minimaal)
  • grand canyon te tourischtisch
  • us arwaiys geen fijne vliegmaatschappij
Ultieme tip: Neem de tijd! Maak geen gehaaste rondreis, bezichtig nationaal parken op het gemak en niet gehaast. Sommige plaatsen nemen meer tijd in beslag dan een dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ongekend Hawaii (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rik Menting op 15 april 2017

Wij zijn op huwelijksreis naar Hawaii geweest en dit was de beste keuze ooit! Wat een prachtig land is dit. Huur een auto, cruise over de eilanden en val van de ene verbazing in de andere. Eet op Oahu vers Ananasijs van Dole, drink op Big Island een kopje Kona koffie, de beste ter wereld. Zwem en snorkel op Maui met Nemo, zeeschildpadden en de rest van de onderwater familie en vlieg in Kauai over de Waimea Canyon tussen de watervallen van Jurassic Park. Dit is maar een kleine greep uit de tal van avonturen midden in de Pacific!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • behulpzaam
  • vriendelijk
  • geintresseerd
  • natuur
  • Groots
  • overweldigend

Minpunten Amerika

  • prijzig
  • lange afstsnden
  • te grote gerechten
Ultieme tip: Ga verder dan alleen Waikiki op het eiland Oahu, bezoek alle vier de eilanden. Pas dan ervaar je het ultieme landschap van Hawaii waar de natuur je zal verbazen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemde natuur in Noord-Amerika (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Linda Hagenbeek op 07 april 2017

Meerdere malen zijn wij in het westen van Noord-Amerika geweest. Nergens vinden wij de natuur zo mooi en divers als daar. Je rijdt vijfig kilometer en het uitzicht is totaal anders. Van droge woestijnen tot rijke bossen. In Utah stikt het van de nationale parken en je zou hier gemakkelijk een maand kunnen vullen. Als je houdt van wandelen, natuur, vriendelijke/behulpzame mensen, goed eten en af en toe het gevoel te hebben alleen op de wereld te zijn kunnen wij de Verenigde Staten zeer aanraden.
Mocht je houden van steden en winkelen kun je hier ook zeker terecht; onze tip voor shopping en fun: Las Vegas! Hier stikt het van de mooie malls :)! Uiteraard kun je ook in de Wallmart of Target een hele dag rondstruinen.
Tips:
-Huur een auto of camper.
-Stippel je route uit maar houdt rekening met onverwachte pauzes of afwijkingen in de route (in het voorjaar kan het nog onverwacht sneeuwen waardoor je je route om moet gooien)
-Ga bij lokale restaurantjes eten (vooral in de kleine dorpjes kun je de authentieke Amerikaanse keuken vinden)
-Met zonsopgang of zonsondergang is een park vaak nog mooier.
-Probeer weekenden en vakantieperiode's te vermijden (het is dan vaak erg druk in parken).

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto/camper en ga gewoon rijden, laat je verrassen door de adembenemde natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wonderen van de natuur en de mensen (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Guy Van den Abiel op 04 april 2017

Rondreizen in het westen van de USA is de ultime reiservaring die je vastpakt en nooit meer los laat.
De vriendelijkheid van de mensen, de sfeer en de mooie landschappen. Het is alsof je door een grote Imax rijdt. Het verleden is nog tastbaar op vele plaatsen en is zeer fotogeniek. Steeds afwisselende landschappen die nooit vervelen. Woestijnen, gebergtes, bossen, meren, arches, parken enzovoorts.

Ultieme tip: Reis met vier en Jackson en Grand Teton moet je gedaan hebben, dit is volgens mij het mooiste.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondrijden in Calafornia, Nevada, Utah (bezocht in september 2002)

Review geschreven door Jacques Jongmans op 28 maart 2017

Geweldige trip door woestijn, Death Valley Yosimity Park Grand Canyon, Brice canyon.
Drie weken lang, gestart in LA en geëindigd in San Francisco bij vrienden. Overnachtingen in Motel 6 gewoon geweldig. En een stukje route 66. Wat een geweldig land

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Geweldige mensen behulpzaam duidelijke weg bewijzing
Ultieme tip: Starten in New York en dwars door the States naar Minniapolis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

San Fransisco...speechless...love it (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Ilona van Veen-dinslage op 24 maart 2017

Van San Fransisco naar Las Vegas via Yosemite, Highway 1., Los Angeles., de Grand Canyon, Zion en Death Valley. Wat een geweldig stukje Amerika. Zoveel mooie natuur, mooie steden en geweldige mensen. Je komt tijd en ogen te kort.

Pluspunten Amerika

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • mooi
  • indrukwekkend
  • klimaat
  • autorijden
  • natuur
Ultieme tip: Gewoon gaan, het is zo de moeite waard!! Je leeft maar één keer en roadtrippen is geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

LA weekend!! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Jet Albers op 18 maart 2017

Groot, groter grootst. Bijzondere ervaring al die ruimte. Hollywood en Beverlyhills bijzonder om te zien. Veel mooie plekken. Wall of fame bijzonder om te zien. Rond rijden in de omgeving levert veel mooie plaatjes op. Zoals ook het beroemde HOLLYWOOD tegen de berg aan. Ook al geeft men aan dat het niet te bereiken is. Gewoon doorrijden en voila!

Pluspunten Amerika

  • Veel riumte
  • , brede wegen

Minpunten Amerika

  • duur
  • ,grote afstanden
Ultieme tip: Neem een dikke potemonee mee en huur een auto om rond te rijden en veel te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ramona van den Heuvel op 14 maart 2017

Amerika is voor mij een geweldig vakantieland. Ik kom er graag; ik ben drie keer in New york geweest, een keer in Orlando Florida en een keer in Las Vegas. Elke plaats heeft zijn eigen charmes maar voor mij is het altijd genieten. Amerika is voor mij thuiskomen. Er zijn leuke en gezellige mensen die altijd wel in zijn voor een praatje of ze het nou menen of niet, ze zijn altijd even vriendelijk.

Ultieme tip: Heel verschillend. New york beslist de metro pakken die brengt je overal, in las Vegas was de hop on hop off ideaal en in Florida is een auto toch wel erg fijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuidwest-Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Japke Nijholt op 06 februari 2017

Absolute do's: Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Monument Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon, Big Sur.
Las Vegas is leuk om een keer gezien te hebben maar als je niet van gokken houd is twee nachten genoeg.

Pluspunten Amerika

  • Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • Veel fastfood
Ultieme tip: Neem bij een rondreis een comfortabele huurauto, je zult er heel wat uurtjes in spenderen! En koop een koelbox/koeltas zodat je altijd gekoeld drinken en eten bij je hebt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooie reis (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Els Hendriks op 30 januari 2017

De helikoptervlucht boven de Grand Canyon was geweldig. De Bryce Canyon was imposant.
Calico is minder en hoeft van ons niet. Amerika is groots! Las Vegas was mooi om te zien. San Francisco is een prachtige stad.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • Las Vegas

Minpunten Amerika

  • Calico
  • outlets
  • fastfood
Ultieme tip: Probeer zoveel mogelijk mee te doen met de excursies, vooral de helikoptervlucht boven de Grand Canyon mag je niet missen. De Antilope Caves waren prachtig.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Het beste van het westen-tour Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ben Wolbers op 29 januari 2017

Achttien dagen met de touringcar en gemêleerd reisgezelschap door Amerika getoerd.
Persoonlijk: een betere keus dan zelf rijden, want ik wil zelf ook wel genieten van de omgeving.
Verder brengt de reisleider je zonder omwegen naar de mooiste plekken en weet hierover veel te vertellen. Start vanuit LA-X (overnacht op de Queen Mary - nostalgische hotelboot) en via natuurparken en overige bezienswaardigheden naar eindbestemming San Francisco. Het was een geweldige ervaring en zeer gevarieerde momenten. Kortom: een onvergetelijke vakantie !

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • imposant

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Zoek via internet eerst uit, waar je persé naar toe wilt; stel dan je reisprogramma vast en vergelijk dan de aanbieders.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groenland expeditie (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Mirthe van den Berg op 15 januari 2017

Groenland is een bestemming die je daadwerkelijk verwonderd. Oneindige landschappen die onaangetast en rustgevend zijn. Iets wat wij in de meeste landen helaas niet meer tegenkomen.
Vrijwel overal waar je komt zie je de gevolgen van de mensheid. In Groenland is de natuur nog op vele plaatsen onaangetast en daardoor vernieuwend om te zien.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • supermarkt
  • activiteiten
  • cultuur

Minpunten Amerika

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Ga niet in een hotel zitten. Voor de echte Groenlandse ervaring verblijf je bij de Inuit zelf in huis.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige natuurelementen. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marianne V Hoof op 15 januari 2017

Amerika, het land van de vele mogelijkheden, moet je echt gezien hebben. De vele canyons en de natuurpracht die er te beleven is, is een lust voor het oog. Wel moet je de tijd nemen om alles goed te aanschouwen. Ook de steden zijn een bezienswaardigheid op zich. De vele natuurreservaten waar het leven lijkt stil te hebben gestaan zijn een must. Plan je eigen reis en geniet ervan.

Pluspunten Amerika

  • de lodge kamer die betaalbaar zijn
  • de benzine
  • die overal goedkoop is
Ultieme tip: De Bryce Canyon in Utah is iets wat je zelf gezien moet hebben, er zijn geen woorden voor. De pracht en de kleur zijn fantastisch.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie van mijn leven (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carmen Frederiks-Via op 08 januari 2017

We waren in West-Amerika. We hebben een roadtrip gedaan. Het was schitterend. De Canyons, Yosimite park, over de Golden Gate bridge gefietst. Zo gaaf. En natuurlijk naar Las Vegas en Hollywood geweest. Zal deze reis nooit meer vergeten. We zijn een maand weggeweest. We hadden daar een auto gehuurd. Dus alles wat we onderweg tegenkwamen was ontzettend mooi. We reden van stad naar stad. Onderweg hebben we verschillende bezichtigingen gehad.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • De parken
  • de mensen
  • , behulpzaamheid

Minpunten Amerika

  • parkeerplaatsen in de stad
Ultieme tip: Bezoek de nationale parken. Zo mooi. Huur een auto of een camper. Ideaal.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zelf onze droomreis maken (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Kim Poesiat op 29 december 2016

Wat ze zeggen over amerika is waar, alles is groot en veel! Het moment dat je aankomt op het vliegveld, de eerste dikke auto's ziet en vervolgens zelf opgaat in de cultuur daar! Bizar en super tof! Wij hebben een reis langs de hoogte punten van de westkust gemaakt! En alles is zo verschillend! De grand canyon, las vegas, death valley, yosemite, san fransisco, highway 1 en LA! Van cultuur naar natuur! Zelf rijden en organiseren kan hier makkelijk!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • de taal
  • het eten
  • de luxe van alles groot hebben
  • de natuur
  • de cultuur!
Ultieme tip: Ga zelf op onderzoek uit en ontdek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis met leuk gezelschap (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Hendriks op 18 december 2016

De Grand en Bryce Canyon waren absoluut favoriet. San Francisco is een prachtige stad, vooral de Cable Car is heel erg leuk. Las Vegas is erg indrukwekkend. Helikoptervlucht Grand Canyon was geweldig.

Pluspunten Amerika

  • afwisselend xv
  • prachtige natuur
  • lekker eten

Minpunten Amerika

  • alles
  • big
Ultieme tip: Las Vegas is absoluut een aanrader.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

USA, een land vol bezienswaardigheden (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ebe Groen op 11 december 2016

Amerika, een land met veel bestemmingen. De Upper Canyon, een geweldige ervaring met een goede gids. Je kunt er ook niet in zonder. Weet niet wat je kan verwachten ook al heb je er over gelezen. Het is ieder moment anders door de lichtinval van de zon. Door het te ondernemen en zelf te ervaren zul je er over mee kunnen spreken. Heel veel plezier, kijken en genieten.

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

New York & The West Coast (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Iris Berkhof op 11 december 2016

In principe was onze reis gebaseerd op de reis door Amerika van Bassie en Adriaan. Wij hebben gedeeltelijk het zelfde als hen gedaan. Alleen Florida hebben wij overgeslagen. Jammer genoeg had ik toen wij gingen nog geen fatsoenlijke camera. Maar wat een grote indrukken voor ons.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga naar de nationale parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers