Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

Yosemite National Park (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alexandra Swieserijn op 08 november 2017

Yosemite is prachtig een plek waar je heerlijk kan wandelen en genieten van al het moois wat dit National Park te bieden heeft! Wij waren er eind september en het was er koud, lag zelfs sneeuw. Wij hebben geslapen in Half Dome Village, zeker een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • goede wegen

Minpunten Amerika

  • geen
  • niets
  • niks
Ultieme tip: Ga er gewoon heen en geniet van al het moois wat dit land te bieden heeft!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Gratis kampeermogelijkheden in de USA (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter De Maayer op 08 november 2017

West Amerika is BIG met het ene Nationale Park dat het andere overtreft. Koop een "America the Beautifull Pass" voor 80 dollar. Wij vonden Yellowstone en Glacier NP het mooiste en wij hebben ze allemaal gezien in 4 maanden. Beste reistijd vinden we mei-juni, juist voor de grote Europese uittocht.
Met je camper kan je gratis overnachten in de National Forest gebieden (meestal gelegen juist naast het Park) of op BLM grond, men noemt het daar dispersed camping. Benzine is spotgoedkoop vaak halve prijs van bij ons. Rijd nooit te snel, op bijna ieder weg staat wel ergens iemand die graag een ticketje schrijft.

Pluspunten Amerika

  • Wildlife
  • uitstekende gratis camping spots
  • Nationale Parken
  • Prachtige stranden
  • Onbezoedelde sterrenhemels

Minpunten Amerika

  • Amerikanen zijn gehaast en oppervlakkig
Ultieme tip: Verplaats je niet teveel, de afstanden zijn enorm. Je kan in en rond de Grand Canyon, Yellowstone en Glacier gemakkelijk een week per park uittrekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip west Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Leonne Doelitzsch op 07 november 2017

Wij hebben in 3,5 week met de auto door West Amerika getourd. Van LA richting o.a. Monument Valley. En van daaruit via Bryce Canyon en Las Vegas naar San Francisco en weer terug naar LA. Echt een aanrader. 10 vakanties in 1!

Pluspunten Amerika

  • aardige locals

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Bezoek Bryce Canyon en Yosemite, hier krijg je zeker geen spijt van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Raymon de Jong op 06 november 2017

Antelope Canyon is een erg mooie plek om te bezoeken. Met een gids ga je de de Canyon in. Afhankelijk van de stand van de zon schijnt er zonlicht naar binnen waardoor je mooie foto's kan maken. Antelope Canyon ligt net buiten het plaatsje Page. Zeker weten op de bucketlist zetten om te zien.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • de bevolking
  • nationale parken
  • temperatuur

Minpunten Amerika

  • lange afstanden rijden
  • lang vliegen
  • soms veel toeristen op dezelfde plek
Ultieme tip: Huur en camper en ontdek wat het land te bieden heeft
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

horseshoe bend (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Raymon de Jong op 06 november 2017

Tijdens onze reis met een camper van Cruise America zijn wij begonnen in Las Vegas. Tijdens deze mooie reis hebben wij de nationale parken bezochten. Wij wilde ook graag naar het plaatsje Page. Dit hebben wij ook gedaan. Bij Page heb je een mooi uitzicht bij horseshoe Bend op de Colorado River. Op een paar honderd meter hoogte heb je dan ook van de rand van de rotsen een heel mooi uitzicht en zie je Horseshoe Bend. De rotsen en de Colorado river vormen de Horseshoe Bend. Een plek die wij niet wilde missen tijdens onze reis door west-Amerika.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Nationale parken
  • natuur
  • temperatuur
  • de rust

Minpunten Amerika

  • soms lange afstanden rijden
  • lang vliegen
  • afscheid nemen van de mooie natuur
Ultieme tip: Huur een camper en ga op deze manier het gedeelte van Amerika wat bezoekt verkennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika, the best (bezocht in september 2017)

Review geschreven door H.j. Kooiman op 06 november 2017

Dit jaar hebben we het noorden van West-Amerika bezocht. Begonnen in Seatle en geëindigd in Denver.
Vele national parken bezocht, stuk langs de kust van Seatle naar beneden gereden en toen zigzaggend naar North-Dakota.
Prachtige kleuren door de beginnende herfst in september !

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groot
  • weids land
  • ontelbaar mooie plekken
  • heerlijk wandelen
  • wildlife spotten

Minpunten Amerika

  • niet in vakantiepriodes gaan dan ishettedruk
Ultieme tip: best National Park is Yellow Stone !!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondfeis Noord-Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Henriëtte Raassens-Schenkels op 05 november 2017

We hebben deze rondreis met het gezin gemaakt, met 2 dochters van 15 jaar en het was geweldig!
Zelf alles geboekt en samengesteld. Van LA naar San Francisco, via vele nationale parken waaronder
Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Capitol Reef, Canyon Lands, Antilope Canyon, Alcatraz,
Goblin State Park, Arches en Monument Valley.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • aardige mensen
  • ontzettend veel te zien

Minpunten Amerika

  • ongezonder eten
Ultieme tip: Heel gemakkelijk zelf te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canyonlands National Park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne Koote op 05 november 2017

Zelfs in het hoofdseizoen zijn hier maar weinig toeristen te vinden. Misschien dat ik het juist daarom het mooiste park in het westen van de Verenigde Staten vind. Je hebt er mooie bezienswaardigheden (zoals Mesa Arch), prachtige vergezichten (Grand View Point) en dat met maar een handjevol andere mensen!

Ultieme tip: Grand View Point in Canyonlands National Park
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis West Amerika 2017 (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Astrid Klarenbeek op 05 november 2017

Ik heb samen met mijn vriend een rondreis gemaakt door West-Amerika van 25 maart tot 22 april. Onze route: SF-Yosemite-Sequioia-Death valley-Las Vegas-Zion-Bryce-Page-MV-Grand canyon-Joshua tree-SF. We hebben gereisd met een camper, onze eerste keer maar super bevallen In SF een fiets gehuurd voor een dag, de stad verkend en natuurlijk Alcatraz bezocht. Anders dan anderen zijn wij daarna richting Yosemite gereden. Met het risico dat delen nog dicht zouden zijn door de sneeuw. Sequoia en Kings canyon als volgende stop met alle weertypen die voorbij kwamen. Dit leverde echt prachtige plaatjes op en het was er heel rustig. Toen death valley, leuk om gezien te hebben maar verder niet meer dan een dag voor uit getrokken. Las Vegas, zelfde verhaal en veel te druk voor ons. Wel adviseren we iedereen gebruik te maken van het Uber systeem, geweldig! Via de Hooverdam naar Zion, mooie trails en echt de moeite waard. Naar de Bryce Canyon, wauw! Tweede dag paard gereden langs de rand! Bijzondere ervaring, maar voor de ervaren ruiter qua rijden niet veel spannends. Via Horseshoebend en Antelope Canyon naar Page. Vanuit Page naar MV, voor ons niet de moeite waard achteraf. Leuk plaatje maar de indianen zijn heel commercieel geworden. Toen 2,5 dag Grand Canyon, hier de 20km trail gelopen, geweldig! Vermoeiend en veel zelfde uitzichten maar heerlijk rustig en mooi! Dag erna per helikopter, enorm prijzig maar je leeft maar een keer en het is een hele mooie ervaring geweest. Toen via een deel van de oude route 66 bij Oatman gestopt, een oud western dorpje waar we heel blij van werden! Naar Joshua Tree, leuk maar valt in het niets bij de rest. LA, vonden wij niks aan, niets meer van over. Via de kustplaatsen weer terug naar SF. Aan de kust mag Piedras Blancas niet ontbreken, olifantenstrand. En 17 miles drive vonden wij ook leuk. Whalewatching in monterey echt fantastisch, duizende dolfijnen gezien en veel walvissen. Deze reis was er een om nooit meer te vergeten en was fantastisch!

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Hele vriendelijke mensen
  • niet zo overdreven als men altijd doet voorkomen
  • prachtige afwisselende natuur
  • rust
  • schoonheid
  • fantastisch

Minpunten Amerika

  • gezond eten is vrij prijzig
Ultieme tip: Koop in NL al een Amerikaanse simkaart met data, hiermee konden we gedurende 1 mnd gratis Amerikaanse nummers bellen en kon je makkelijk je campings opzoeken bij onvoldoende bereik
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wanderlust (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alycia Klerkx op 05 november 2017

Mooiste plekken zijn de wandelroutes door de Canyons, Antilope vond ik vooral heel bijzonder. Ook de steden zoals Las Vegas was geweldig om mee te maken. Juli is niet de perfecte tijd erg warm op San Francisco na. Hier stond een koele wind.

Pluspunten Amerika

  • locals
  • eten
  • fastfood

Minpunten Amerika

  • zwervers
Ultieme tip: Geniet van uitzichten neem de tijd voor alles
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zomer trip USA (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Judith Vinke op 05 november 2017

Wat een geweldig land. We hebben Angels Landing gelopen in Zion, wat echt een geweldige ervaring was. Maar ook de Narrows was super, een hele dag door een smalle kloof lopend door water, omringd door natuurschoon. We hebben gegeten in geweldige diners, heerlijk bier gedronken, Las Vegas verder ontdekt ( deze super stad blijft je verbazen ) Antilope (upper) met onze native gids en 4 Spanjoolen, te mooi om onder woorden te brengen. Horse shoe band, een beetje heet maar het uitzicht... Rocky Mountains en als kers op de taart een concert in Denver's mooie buiten theater. Red Rock en daar hebben we mogen genieten van de 2 Cellos. Een vakantie die je altijd bij blijft. Dank je wel Amerika.

Pluspunten Amerika

  • de diversiteiten.
Ultieme tip: Geniet en maak niet te veel plannen. Laat het over je heen komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Route 66 (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Kristel Verheyden op 05 november 2017

Prachtige motoreis gedaan, Route 66 van Chicago naar LA.
De vrijheid, de natuur, het on The Road gevoel, voor mij met niks te vergelijken.
Combineer dat met de vriendelijkheid en de pracht vh land, voor mij een ideale reisformule:-) Echte aanrader!!

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • vriendelijk mensen
Ultieme tip: Bezoek Flagstaff, zalig stadje, op steenworp afstand van de Grand Canyo. Bruisend van leven, heel gezellig. Ook 's avonds veel terrasjes:-)!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het wilde, ongerepte, wilde westen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jos Hafkamp op 05 november 2017

Veel mensen hebben notie van de welbekende nationale parken in Amerika. Wat ze helaas niet weten is dat er nog zoveel meer te doen en zien is. Bijvoorbeeld Cliff Dwellingen, stammende uit de 12e eeuw gemaakt door de Indianen. Of Hoodoos, een zeer afwisselend verschijnsel ontstaan door erosie. Of Slot Canyon het tegenover gestelde van de Grand Canyon. En natuurlijk de vele Arches, bogen, in allerlei vormen of de vele mooie gekleurde rotsformaties. Met andere woorden er is meer, veel meer. Met name in de Zuid West staten Arizona California, Colorado, Nevada, New Mexico en Utah zijn boven genoemde natuurwonderen te ontdekken. Vanuit Page of Moab maar ook vanuit het piepkleine Hanksville zijn vele mooie wandelingen te maken naar dit soort natuur. Maar om er te komen moet je soms lang rijden of wandelen maar gelukkig liggen er langs de weg ook diverse mooie bestemmingen waar je een eerste indruk kunt verkrijgen hoe dit soort natuur uitziet. Wil je niet zolang wachten ga dan naar www.westamerica.nl voor de foto’s en meer informatie. Ook op www.amerikasbest.eu veel info met daar de aanrij en wandelroute naar diverse mooie bestemmingen.

Pluspunten Amerika

  • goedkoop
  • vriendeijk personeel
  • veelzijdig
  • ruim
  • the american dream

Minpunten Amerika

  • afstanden
Ultieme tip: Overal zijn motels in alle prijsklasses. Ga buiten het seizoen en je hoeft vrijwel niet te reserveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Zuidwest Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Stèphanie Beumer op 05 november 2017

Roadtrip Zuidwest Amerika, zo geweldig, je ziet er van alles met als hoogtepunten: Grand Canyon en Yosemite Park. Wanneer je bij Page bent vergeet niet om Horshoe Bend te bezichtigen en de Antelope Canyon. Als het regent kan je helaas niet in de Antelope Canyon. Los Angels is een grote stad waar alles uit elkaar ligt, maar in San Francisco is het meer op loopafstand. Ook leuk om daar Alcatraz te bezoeken, hier wel al in NL een kaartje voor kopen.

Budget tip: Een annual pass voor toegang tot alle Amerikaanse parken die een 1 jaar geldig is. Deze is 1x overdraagbaar. Kijk op marktplaats voor de helft van de prijs of zet je pas zelf na je vakantie op marktplaats.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • fijn rijden
  • vriendelijke mensen
  • gevarieerd

Minpunten Amerika

  • In de grote steden veel zwervers
Ultieme tip: Koop in de supermarkt genoeg drinken en snacks/eten voor als je onderweg niks tegen komt. Ook handig om een coolbox bij de Walmart te kopen zodat je drinken koud blijft onderweg.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada -Amerika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lisenka Martens op 05 november 2017

Vermont is een prachtige groene staat van Amerika.
Met een hele boel leuke dingen om te zien en te doen zowel zomer als winter.
In de zomer prachtig om te wandelen, fietsen en zwemmen in de natuurlijke watervallen. In de winter is Stowe een ideale wintersport bestemming.

Pluspunten Amerika

  • betaalbar
  • vriendelijke locals
Ultieme tip: the cider Mill
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaar the windy city (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Anique Conjarts op 05 november 2017

Geweldige stad met veel mogelijkheden en hoogtepunten! Chicago is een van de mooiste steden die ik tot nu toe heb bezocht. De rust, de gastvrijheid, de enorme mooie gebouwen en architecture, maar ook het bezoeken van de Chicago Cubs was in een woord geweldig!!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Gastvrijheid
  • temperatuur
  • Bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • Koude avonden
  • Veel wind
  • Onveilig buiten het centrum
Ultieme tip: Bezoekje aan het house of blues!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

florida voor elk wat wils (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alberdina Mud op 17 augustus 2017

Ik heb Florida al tien keer bezocht en er is nog steeds voldoende om te ontdekken. Een heerlijke vakantie plek. Er zijn prachtige stranden, veel natuur schoon, pretparken, uitgaansgelegenheden en gevarieerde keuken te vinden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zo gevareerde natuur
Ultieme tip: Als je hier een keer geweest bent, ben je verliefd op het land geworden zoek van te voren uit wat je wil doen of zien want de keuze is groot je komt altijd tijd te kort
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heet!! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Hannie Lutjenhuis op 24 juli 2017

Amerika heeft alles voor wat de meest fantastische reis van je leven kan worden; de natuur is overweldigend en je hebt constant het idee in een film mee te lopen. Je kunt er heerlijk schransen maar ook eten in een top restaurant. Alles is over de top en je blijft je verbazen. Universal Studio's in Los Angeles is echt het toppunt van wat er op dit gebied te doen is, zoals ze het alleen in Amerika kunnen is dit het beste op dit gebied én voor alle leeftijden. Je voelt dat je leeft in die sensationele attracties! De nationale parken zijn heel bijzonder, ga vooral daar wandelen en laat de natuur op je inwerken. Elk park heeft zijn eigen sfeer en beauty. Jammer dat sommige parken erg druk geworden zijn zoals Zion, dus ga er vroeg naar toe. De kustweg van San Francisco naar Los Angeles is een van de mooiste die er zijn. Een stop in Monterey/Carmel, liefst met overnachting is een aanrader. Daar voel je je hemels in die prachtige maar rijke omgeving. Een aanrader is Napa Valley, dit prachtige wijngebied boven San Francisco is qua inrichting één van de beste van de wereld, helaas ook één van de duurste maar alla, er is veel te zien en vooral te proeven! Langs de kust dus mooie vergezichten en panorama's. Ga in San Francisco naar de buurt waar de Flower Power ooit is ontsproten, het huis van Jimmy Hendrix is een hotspot geworden!

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • goede wegen
  • behulpzame bevolking
  • makkelijk accomodtie te vinden per dag

Minpunten Amerika

  • dure biertjes en wijntjes
  • soms erg commercieel
  • aparte ontbijtjes....... plastic plastic
Ultieme tip: Ga je naar Universal beknibbel dan niet op de entreeprijs en neem er de 'Front of line acces' bij, dan hoef je nergens in de rij te staan en kun je alle attracties op één dag doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Amerika (bezocht in mei 2009)

Review geschreven door Sandy van der sanden op 29 juni 2017

Wat een veelzijdig land. Van woestijn zo de sneeuw in. Soms uren alleen mooie natuur, bomen, dieren in alle soorten en maten, en soms in een drukke stad waar veel te zien is. De mensen zijn vriendelijk. Het land is te groot om in je leven te ontdekken. Heerlijk!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Veelzijdig

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Alcatraz, San Francisco, zeker de moeite waard. Educatief en gewoon leuk.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

i live my Dream (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Anja van Bergen op 29 juni 2017

Amerika is geweldig. Wat betreft natuur en ook de grote steden is er zoveel afwisseling. Je kunt hier prachtig rond reizen. De wegen zijn goed, de hotels zijn goed en de mensen zijn erg aardig. We zijn nog aan het rondreizen. We hebben nog een week maar het is in een woord niet te beschrijven.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige enbehulpzame mensen.met credit card ales makelijk te betlen
Ultieme tip: Venetian hotel in Vegas Als je in las Vegas bent moet je daar zeker eens binnen lopen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het mooiste van onze vier weken durende reis was Antelope Canyon (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Paulien Custers op 28 juni 2017

Er is zoveel moois te zien in West-USA maar als je voor parken gaat, neem een parkenpas! De mensen willen altijd helpen en zijn heel vriendelijk. In New York hebben we een hop on, hop off bus genomen. Dat helpt je wel om in korte tijd diverse attracties te zien.

Minpunten Amerika

  • Veel Aziaten die niet naar de waarschuwingen luisteren
Ultieme tip: Antelope Canyon, dat moet je gezien hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigende reis. (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Tinie Van Kruchten op 26 juni 2017

Amerika, land van prachtig natuurschoon, afwisselend, boeiend en groots. Onze vakantie was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De meeste indruk heeft echter Monument Valley op mij gemaakt. Op het moment dat wij daar waren, verscheen er een prachtige regenboog wat een geweldig foto moment opleverde en wat een van mijn mooiste herinneringen is. Mijn tip voor andere reizigers. Maak deze reis met een gezelschap. De reisleiders weten de mooiste plekjes en beste hotels te vinden. Wij waren zonder hen nooit op al deze bijzondere plekken gekomen.

Minpunten Amerika

  • Behalve de zeer strenge controle an het vliegveld
Ultieme tip: Zoek de lokale restaurantjes op en geniet van lokale gerechten. Ook heel voornaam: spreek de lokale bevolking aan.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hollywood, here we come (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Karin Vlielander op 25 juni 2017

Een supervakantie. Zeer de moeite waard om rond te reizen met een huurauto.
Wij startten in Los Angeles en eindigden daar ook. Zeer de moeite waard zijn de Grand Canyon neem de tijd om het op je in te laten werken zo indrukwekkend.
Wij deden een wandeling naar de oever van de Grand Canyon. Het was pittig, maar zeer de moeite waard.
De San Diego Zoo met zijn koala's en panda's was ook superleuk.
Maar ook Phoenix met zijn reuze Sewarrahcactussen en kolibries. Wij hadden bijna in alle hotels een continentaal ontbijt, simpel maar een prima, goedkope start. Veel hotels bieden dit gratis aan.

Ultieme tip: Ga ook eens bij een echt Amerikaans eetcafe naar binnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Enorm (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Fransine Boeff op 25 juni 2017

Amerika en alles erin is enorm! Van een kopje koffie met koek tot een kerstboom op Rockefeller. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het: een M&M's winkel met M&M's in alle kleuren, een winkel met kerstspullen die het hele jaar open is, tv zenders die de hele dag alleen maar over een eventuele tornado berichten.
Maar Amerika is meer, want het land heeft hele mooie natuur zoals de Grand Canyon, de eilanden van Hawaï die talrijk en heel verschillend zijn, en de Everglades met krokodillen langs je bootje.
Amerika heeft hele hoge gebouwen zoals de wolkenkrabbers in New York, hele lange bruggen zoals de 7 Miles Bridge in Florida en enorme dammen zoals Hoover Dam.
Als je uit eten gaat heb je bij een hoop restaurants "all you can eat" en de naam zegt het al: zoveel eten als je kunt. Zeker bij restaurants met een buffet hebben ze zo enrom veel dat je niet eens weet wat je allemaal moet kiezen. Met het gevolg dat je er vaker gaat eten omdat je toch alles geprobeerd wilt hebben. Kortom alles is enorm!
Maar de Amerikanen zijn ook enorm gastvrij en zeer geïnteresseerd in waar jij dan vandaan komt. Nederland vinden ze allemaal een boeiend land en ze willen altijd alles weten over Amsterdam en de coffeeshops. Ze nemen ook de tijd voor je en laten je vertellen.
Alles zo ingericht dat je het met de auto kunt doen.
Ik ben verschillende keren in Amerika geweest en in verschillende delen en ben er een beetje verliefd op geworden. Ik zou er ieder jaar wel op vakantie heen willen omdat ik tot nu toe maar een fractie heb gezien en het land heeft nog enorm veel dingen om te bezichtigen!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mensen
  • ruimte
  • landschap

Minpunten Amerika

  • overdreven
  • alles met de auto
Ultieme tip: Als je de mogelijkheid hebt moet je op zeker gaan eiland hoppen op Hawaï! De eilanden zijn allemaal zo verschillend, de natuur is er schitterend en de historie zeer interessant.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleine vogeltjes bij een historische brug (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Martin Wolthuis op 25 juni 2017

De mooiste plekken zijn natuurlijk waar het ongerept is en er relatief rustig is. Maar steden als San Francisco zijn geweldig en in een paar uur ben je in Yosemite N.P. en één dag later al in Las Vegas. Twee plaatsen van uitersten.

8,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • benzineprijs
  • mensen
  • bereikbaarheid
  • natuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • wegen
  • daklozen
  • bewegwijzering
Ultieme tip: Ga zo vroeg mogelijk op stap, want ook veel Amerikanen gaan op vakantie in eigen land en het verschil in toeristen is enorm tussen 7 en 12 uur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Road Trip met campervan (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Saskia Deckers op 25 juni 2017

Zo'n afwisselende natuur, veel zon, vrij reizen! Erg mooi om met een (klein) campertje doorheen te trekken. Wel handig om op tijd campings te reserveren (vooral aan de Westkust en bij Yosemite Valley).

7,9
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zon
  • vrij reizen
  • natuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • cultuur
Ultieme tip: Lostcampervans om je van te huren. En recreatie.gov om mooie campings te reserveren; midden in de natuur, niet zo duur en door rangers onderhouden. Je staat veel tussen locals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn droom is uitgekomen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jacco Mak op 24 juni 2017

Je valt van de ene verbazing in het andere, wat een prachtig land. Zo groot, mooi en schoon . Elke keer werden wij weer verbaasd van wat wij zagen. Mensen zijn extreem behulpzaam en vriendelijk. De natuur is niet te beschrijven, zo mooi. Wij zijn met een huurauto 23 dagen aan het rondreizen geweest en zouden graag veel meer gezien hebben, dus gaan zeker terug.

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • verplicht fooi
Ultieme tip: Als je met de auto gaat rondreizen, koop dan in Amerika een koelbox en iets waar je ijs in kan meenemen. Openbaar vervoer is super geregeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigende natuur in Yosemite National Park (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marcel Korbee op 21 juni 2017

Yosemite National Park is het eerste park dat wij tijdens onze reis door het zuidwesten van Amerika bezoeken. Het park ligt in de staat Californië en beslaat een oppervlakte van ruim 3.000 km2. Hier vind je onder andere de granieten bergwand El Capitan, het rustgevende Mirror Lake, de granietkoepel Half Dome en het natuurgeweld van de Yosemite Falls. We lopen een aantal trails en genieten van de indrukwekkende natuur. Metershoge watervallen, immense rotsformaties met besneeuwde toppen, adembenemende vergezichten, prachtige groene natuur en oude bossen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • wegennet
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: San Diego wordt vaak overgeslagen tijdens een roadtrip door het zuidwesten van Amerika. Erg jammer! De stad heeft enorm veel te bieden. Het Balboa Park is een must see.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA 2016 (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Milou Bisschop op 19 juni 2017

Best of the West, een prachtige raodtrip vol natuur, cultuur, steden en wild life. Heerlijk cruisen met de auto over de verlaten wegen. Van national park naar stad naar de kust. Meer diversiteit in enkele weken kun je niet wensen. Voornamelijk Yosemite, Zion en Bryce zijn ontzettend mooie parken om te hiken.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • westers
  • natuur
  • wild life
  • diversiteit

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Stap ook eens de auto uit in de national parks. Wordt een met de natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canon City Colorado (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Willie Lammers op 18 juni 2017

Ik ging voor de eerste keer alleen met het vliegtuig naar Amerika. Wat een mooi land. Ik ben ruim drie weken in Colorado geweest. Heb daar verschillende dingen bekeken. Hoop volgend jaar terug te gaan met mijn man.

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijkheid
  • behulpzaam
Ultieme tip: Probeer via mensen die daar in de buurt wonen uit vinden wat de bezienswaardigheden zijn. Lokale mensen weten vaak plekjes die anderen niet weten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Levenservaring reis Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivonne Jansen-Lamers op 17 juni 2017

Aangevlogen op New York. Binnenlandse vluchten naar goedkoopste aanvlieghaven: Las Vegas. Vanuit daar verder binnenlandse vluchten en autohuur geregeld. Veel natuur gezien. Paardgereden in natuurgebieden. Baseball game gezien (zelf online geboekt). Op het strand gelegen. Zelf unieke hotels geboekt ook bij mensen thuis om contact en leven van Amerikanen dichtbij te hebben. Ik ben altijd op zoek naar unieke overnachtingsmogelijkheden.
Trip was: Dusseldorf-New York-Las Vegas-Salt Lake City-Yellowstone-Salt Lake City-Las Vegas-L.A.-San Diego-Phoenix-Grand Canyon-Route 66-Las Vegas-Dusseldorf.
Kortom: We kwamen tijd tekort en gaan zeker nog een keer terug!

9,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Gaan! Het is een ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis door de USA (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Willem van Breda op 14 juni 2017

Wat een mooi land is het toch. Of je nu met de camper of auto gaat, het constant wisselende landschap, de prachtige nationale- en staatsparken afgewisseld met indrukwekkende steden en mooie dorpjes: dat is gewoon genieten!

Ultieme tip: Als je naar Utah gaat en de mooie parken wilt bezoeken, sla dan zeker niet Scenic Byway 12 over. Dit is een van de mooiste wegen die ik ooit gereden heb.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Discovery cove een geweldige en mooie ervaring ..Prchtige en mooie dieren (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Henry Van der Spoel op 06 juni 2017

AMERIKA HET LAND VAN DIVERSE NATUURPARKEN EN HELE MOOIE GEBOUWEN, AARDIGE MENSEN EN LEKKER ETEN.OOK EEN LAND OM MET KINDEREN HEEN TE GAAN DENK AAN ORLANDO MET ZIJN PRETPARKEN .. OOK MOOI OM HEEN TEGAAN IS MEMPHIS STAD VAN ELVIS PRESLEY ZEKER DE MOEITE WAARD

Pluspunten Amerika

  • divers
Ultieme tip: San Francisco is een boeiende stad.
Aangeraden voor: Gezinnen

Je leeft maar een keer! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Mark Gr op 01 juni 2017

Doe een route trip the best of the west start in San Francisco en eindig in Las Vegas.
3 weken of een maand is lang genoeg: San Francisco - Bryce National Park - Yosemite Sequoia National Park - Zion National Park - Grand Canyon National Park - Las Vegas - Los Angeles - Hollywood.

Ultieme tip: Neem een SUV rijd fijner op lange afstanden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annemarie Dinnissen op 31 mei 2017

Prachtig land. Veel afwisseling van mooie natuur en grote steden. Neem je tijd en geniet van dit prachtige land. De afwisseling van geweldige natuur en mooie steden maakt dit land zo bijzonder.
San Francisco in het bijzonder.

Pluspunten Amerika

  • veelzijdig
  • ,mooie natuur
  • ,groots
Ultieme tip: Geniet volop.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Roelie Wiersema op 30 mei 2017

Het mooiste en gaafste wat we ooit hebben gedaan, drie weken met een camper van jucy door LA naar Las Vegas, de Grand Canyon, Page, Zion, Yosemite, Silicon Valley, San Francisco en Alcatraz. Mooie rit van vijfduizend kilometer over Highway 1. Echt een aanrader en in Alcatraz moet je zeker eens geweest zijn.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • wegen
  • historie
  • mensen
  • eten
Ultieme tip: Alcatraz Pentaluma koa campground
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand Canyon (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 29 mei 2017

Moran point bij zonsondergang adembenemend mooi, zeker doen. Het is er meestal rustig je je kan hier op je gemak de zonsondergang zien geweldig. Bezoek op de weg ernaartoe ook eens het plaatsje Haxkberry liefhebbers van route 66 kunnen hier hun hart ophalen.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • rustig verkeer
Ultieme tip: Bezoek het dorpje Haxkberry.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Amerika met de camper (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ton Te Nijenhuis op 29 mei 2017

West-Amerika is ronduit een van de mooiste gebieden van Amerika als je van natuurparken houdt.
Je hebt de mogelijkheid om in drie weken maar liefst kennis te maken met zeventien natuurparken en Las Vegas, al is dit bezoek een ervaring op zich.

Pluspunten Amerika

  • Natuurparken

Minpunten Amerika

  • Het is de laatste jaren veel duurder geworden
Ultieme tip: Ga met de camper, vrijheid blijheid en je kunt gaan en staan wanneer je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Amerika, het land waar alles kan met een geweldige natuur en veel historie. Weidse landschappen en monumentale bouwwerken zoals de Hooverdam, Golden Gate bridge, wolkenkrabbers en zo gaat het nog wel even door. Het land waar je fantasie op hol kan slaan. Waanzinnig open en beleefde mensen.

Ultieme tip: Neem de tijd voor alles en doe niets overhaast daar krijg je spijt van en MOET je terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onwerkelijk (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Amerika, een land met onbegrensde mogelijkheden zeggen ze wel eens, maar het is echt waar. Wat een topland en wat een prachtige nationale parken heeft dat land. Yellowstone is volgens mij het mooiste park met veel afwisselende landschappen.

Pluspunten Amerika

  • naturu
Ultieme tip: Neem de tijd en laat je niet gek maken om veel in weinig tijd te zien.Daar is het land TE mooi voor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Wie voor de eerste keer de USA bezoekt, is voor het leven verslaafd aan dit prachtige land. Overweldigende landschappen en vriendelijke mensen, ruimte alom en een geweldige natuur en variatie aan flora en fauna.

Pluspunten Amerika

  • overweldigende landsc happen
  • vriendelijk betaaalbaar
  • prachtige natuur
  • ruime wegen en steden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Davina Alexandra op 25 mei 2017

Een fantastische roadtrip van uit het noorden van Amerika (Seattle, Oregon...) via california naar Nevada, Arizona, Utah, om vervolgens via salt Lake city te eindigen in Montana. Deze vier weken durende roadtrip omvatte alles wat je wilt zien tijdens een reis. De afwisseling van bergen, zee, de city trips, de valleien, de droogtes en de bossen was geweldig. We hebben twintig nationale parken gezien, twaalf staten en ongeveer zes grote steden. Elke staat is weer anders en heeft zijn eigen identiteit. Ook de natuur blijft je verassen... een echte aanrader voor iemand die van avontuur houdt en veel verschillende gebieden wil zien in één reis.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • uitgestrekt
  • immense natuur

Minpunten Amerika

  • slecht eten
Ultieme tip: Voor lekker eten moet je echt in de grote steden zijn. Kleinere steden of dorpen bieden vaak niet veel variatie. De lekkerste taco's haal je bij Chipotle.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Niet verwacht maar wat mooi (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Paul Waanders op 24 mei 2017

Wat een natuur geweld...elke dag werd weer een belevenis om nooit meer te vergeten. Via zeer goede wegen hebben we vijf natuurparken bezocht welke zeer divers waren. San Francisco is een sfeervolle stad met vriendelijke mensen. De westkant is zeer de moeite waard.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • schoon
  • zeker betaalbaar
  • ruimte

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Bryce Canyon heeft op mij de meeste indruk gemaakt.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Californië (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jerry de Koning op 23 mei 2017

Vanuit San Francisco via Nevada nar Los Angeles gereden. Neem er de tijd voor, ieder stadje of dorpje is een bezienswaardigheid op zich. Het is mijn mooiste reis ooit en we gaan zeker nog een keer terug.

Ultieme tip: Laat in Las Vegas je huurauto bij het hotel achter en doe alles te voet. Ga zeker kijken in hotel/casino Venetian waar echte gondels varen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Westkust Amerika (bezocht in juli 2010)

Review geschreven door Jeffrey Steenbergen op 20 mei 2017

Rondreis langs de mooiste natuur in het westelijke deel van Amerika. Van LA naar Las Vegas eindigend in San Francisco. Erg fijne reis langs Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley en Yosemite National Park.

Het is een mooie reis ik was er in een erg warme periode op een drie weekse reis waarbij je al je locaties weet maar zelf rijd. In het boek dat we mee kregen voor de reis stonden ook zaken die langs de weg te doen waren zoals Rainbow Bridge (bij lake powell echter aanrader), sunset crater en een hoop nationale parken. Hier zitten de wat minder toeristische juwelen tussen die echt de moeite waard zijn.

Kleine sidenote is wel dat wij zoveel natuurschoon hebben gezien dat Yosemite en San Francisco wat tegenvielen. Terugkijkend op de foto's was dat toch ook wel indrukwekkend we waren gewoon vol met indrukken.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Taal
  • natuur

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Kies de relax reis dan neem je veel meer in je op en kan je naast de grote bekende dingen ook andere juwelen bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Walter Hol op 19 mei 2017

Wat een belevenis. Met een Camper door Zuidwest-Amerika. Californië, Arizona, Utah. Prachtige National Parks. Dat afgewisseld met het bezoek aan steden als Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco maakt het een afwisselend vakantiegebied.

Ultieme tip: Bezoek zoveel mogelijk natiinal parks. Fantastisch om in te camperen. Must see qua stad is San Fransisco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het is de mooiste plek die ik heb gezien en het was zo stil en mooi (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jan ten Klooster op 15 mei 2017

Amerika is een mooi land voor mensen die van natuur en ook cultuur houden. Er zijn veel nationale parken waar je moet zijn geweest. Er zijn vele mogelijkheden ergens te gaan eten. En je moet sowieso bij de cheesecake factory eten, dat is goed eten.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Amerika

  • fooi
Ultieme tip: Tip: vraag in het vliegtuig het papier dat je in moet vullen om door de douane heen te gaan .
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Westen Amerika (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Anna OpdeDijk op 15 mei 2017

Begonnen in San Francisco daarna met huurauto rondreis door natuurparken, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills en langs de kust Santa Monica retour naar San Fransisco. Een topper deze reis, I love America!

Pluspunten Amerika

  • Uit eten gaan is een aanrader
Ultieme tip: Huur een auto bij Hertz met Never Lost een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Chantal Breeman op 15 mei 2017

Vakantie land nummer één. Voor een zonvakantie, stedentrip, rondreis het kan allemaal en dat in één land. Waar men je ook nog zeer vriendelijk ontvangt en je alles over de buurt wil vertellen. Lekker 's morgens een lokaal breakfast pakken, touren in de auto, genieten van natuur en cultuur.

Pluspunten Amerika

  • altijd locale mensen die je willen helpen

Minpunten Amerika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Sky walk grand canyon, Yellowstone park, ground zero.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip van San Fransisco to Los Angeles (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Bianca Hertstein-westen op 15 mei 2017

We hebben een roadtrip gemaakt en zijn in San Fransisco begonnen. We hadden een auto gehuurd en zijn begonnen met Alcatraz: geweldig om te zien! De Golden Gate Bridge hebben we ook gezien en daarna hebben we alle natuurparken aangedaan, gewoon op de bonnefooi door te slapen in motels. Deze reis was een geweldige ervaring. We zijn ook nog in Hollywood geweest, dit vond ik het minste van de hele reis. Ik kan nog zoveel vertellen, maar het was gewoon in één woord een geweldige vakantie.

Ultieme tip: Huur een auto en stippel in grote lijnen je route en ga gewoon rijden. Je komt zulke verrassende dingen tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers