Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 380
  • Aantal waarderingen: 228

Hollywood, here we come (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Karin Vlielander op 25 juni 2017

Een supervakantie. Zeer de moeite waard om rond te reizen met een huurauto.
Wij startten in Los Angeles en eindigden daar ook. Zeer de moeite waard zijn de Grand Canyon neem de tijd om het op je in te laten werken zo indrukwekkend.
Wij deden een wandeling naar de oever van de Grand Canyon. Het was pittig, maar zeer de moeite waard.
De San Diego Zoo met zijn koala's en panda's was ook superleuk.
Maar ook Phoenix met zijn reuze Sewarrahcactussen en kolibries. Wij hadden bijna in alle hotels een continentaal ontbijt, simpel maar een prima, goedkope start. Veel hotels bieden dit gratis aan.

Ultieme tip: Ga ook eens bij een echt Amerikaans eetcafe naar binnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Enorm (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Fransine Boeff op 25 juni 2017

Amerika en alles erin is enorm! Van een kopje koffie met koek tot een kerstboom op Rockefeller. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het: een M&M's winkel met M&M's in alle kleuren, een winkel met kerstspullen die het hele jaar open is, tv zenders die de hele dag alleen maar over een eventuele tornado berichten.
Maar Amerika is meer, want het land heeft hele mooie natuur zoals de Grand Canyon, de eilanden van Hawaï die talrijk en heel verschillend zijn, en de Everglades met krokodillen langs je bootje.
Amerika heeft hele hoge gebouwen zoals de wolkenkrabbers in New York, hele lange bruggen zoals de 7 Miles Bridge in Florida en enorme dammen zoals Hoover Dam.
Als je uit eten gaat heb je bij een hoop restaurants "all you can eat" en de naam zegt het al: zoveel eten als je kunt. Zeker bij restaurants met een buffet hebben ze zo enrom veel dat je niet eens weet wat je allemaal moet kiezen. Met het gevolg dat je er vaker gaat eten omdat je toch alles geprobeerd wilt hebben. Kortom alles is enorm!
Maar de Amerikanen zijn ook enorm gastvrij en zeer geïnteresseerd in waar jij dan vandaan komt. Nederland vinden ze allemaal een boeiend land en ze willen altijd alles weten over Amsterdam en de coffeeshops. Ze nemen ook de tijd voor je en laten je vertellen.
Alles zo ingericht dat je het met de auto kunt doen.
Ik ben verschillende keren in Amerika geweest en in verschillende delen en ben er een beetje verliefd op geworden. Ik zou er ieder jaar wel op vakantie heen willen omdat ik tot nu toe maar een fractie heb gezien en het land heeft nog enorm veel dingen om te bezichtigen!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mensen
  • ruimte
  • landschap

Minpunten Amerika

  • overdreven
  • alles met de auto
Ultieme tip: Als je de mogelijkheid hebt moet je op zeker gaan eiland hoppen op Hawaï! De eilanden zijn allemaal zo verschillend, de natuur is er schitterend en de historie zeer interessant.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleine vogeltjes bij een historische brug (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Martin Wolthuis op 25 juni 2017

De mooiste plekken zijn natuurlijk waar het ongerept is en er relatief rustig is. Maar steden als San Francisco zijn geweldig en in een paar uur ben je in Yosemite N.P. en één dag later al in Las Vegas. Twee plaatsen van uitersten.

8,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • benzineprijs
  • mensen
  • bereikbaarheid
  • natuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • wegen
  • daklozen
  • bewegwijzering
Ultieme tip: Ga zo vroeg mogelijk op stap, want ook veel Amerikanen gaan op vakantie in eigen land en het verschil in toeristen is enorm tussen 7 en 12 uur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Road Trip met campervan (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Saskia Deckers op 25 juni 2017

Zo'n afwisselende natuur, veel zon, vrij reizen! Erg mooi om met een (klein) campertje doorheen te trekken. Wel handig om op tijd campings te reserveren (vooral aan de Westkust en bij Yosemite Valley).

7,9
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zon
  • vrij reizen
  • natuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • cultuur
Ultieme tip: Lostcampervans om je van te huren. En recreatie.gov om mooie campings te reserveren; midden in de natuur, niet zo duur en door rangers onderhouden. Je staat veel tussen locals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn droom is uitgekomen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jacco Mak op 24 juni 2017

Je valt van de ene verbazing in het andere, wat een prachtig land. Zo groot, mooi en schoon . Elke keer werden wij weer verbaasd van wat wij zagen. Mensen zijn extreem behulpzaam en vriendelijk. De natuur is niet te beschrijven, zo mooi. Wij zijn met een huurauto 23 dagen aan het rondreizen geweest en zouden graag veel meer gezien hebben, dus gaan zeker terug.

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • verplicht fooi
Ultieme tip: Als je met de auto gaat rondreizen, koop dan in Amerika een koelbox en iets waar je ijs in kan meenemen. Openbaar vervoer is super geregeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigende natuur in Yosemite National Park (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marcel Korbee op 21 juni 2017

Yosemite National Park is het eerste park dat wij tijdens onze reis door het zuidwesten van Amerika bezoeken. Het park ligt in de staat Californië en beslaat een oppervlakte van ruim 3.000 km2. Hier vind je onder andere de granieten bergwand El Capitan, het rustgevende Mirror Lake, de granietkoepel Half Dome en het natuurgeweld van de Yosemite Falls. We lopen een aantal trails en genieten van de indrukwekkende natuur. Metershoge watervallen, immense rotsformaties met besneeuwde toppen, adembenemende vergezichten, prachtige groene natuur en oude bossen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • wegennet
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: San Diego wordt vaak overgeslagen tijdens een roadtrip door het zuidwesten van Amerika. Erg jammer! De stad heeft enorm veel te bieden. Het Balboa Park is een must see.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA 2016 (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Milou Bisschop op 19 juni 2017

Best of the West, een prachtige raodtrip vol natuur, cultuur, steden en wild life. Heerlijk cruisen met de auto over de verlaten wegen. Van national park naar stad naar de kust. Meer diversiteit in enkele weken kun je niet wensen. Voornamelijk Yosemite, Zion en Bryce zijn ontzettend mooie parken om te hiken.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • westers
  • natuur
  • wild life
  • diversiteit

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Stap ook eens de auto uit in de national parks. Wordt een met de natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canon City Colorado (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Willie Lammers op 18 juni 2017

Ik ging voor de eerste keer alleen met het vliegtuig naar Amerika. Wat een mooi land. Ik ben ruim drie weken in Colorado geweest. Heb daar verschillende dingen bekeken. Hoop volgend jaar terug te gaan met mijn man.

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijkheid
  • behulpzaam
Ultieme tip: Probeer via mensen die daar in de buurt wonen uit vinden wat de bezienswaardigheden zijn. Lokale mensen weten vaak plekjes die anderen niet weten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Levenservaring reis Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivonne Jansen-Lamers op 17 juni 2017

Aangevlogen op New York. Binnenlandse vluchten naar goedkoopste aanvlieghaven: Las Vegas. Vanuit daar verder binnenlandse vluchten en autohuur geregeld. Veel natuur gezien. Paardgereden in natuurgebieden. Baseball game gezien (zelf online geboekt). Op het strand gelegen. Zelf unieke hotels geboekt ook bij mensen thuis om contact en leven van Amerikanen dichtbij te hebben. Ik ben altijd op zoek naar unieke overnachtingsmogelijkheden.
Trip was: Dusseldorf-New York-Las Vegas-Salt Lake City-Yellowstone-Salt Lake City-Las Vegas-L.A.-San Diego-Phoenix-Grand Canyon-Route 66-Las Vegas-Dusseldorf.
Kortom: We kwamen tijd tekort en gaan zeker nog een keer terug!

9,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Gaan! Het is een ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis door de USA (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Willem van Breda op 14 juni 2017

Wat een mooi land is het toch. Of je nu met de camper of auto gaat, het constant wisselende landschap, de prachtige nationale- en staatsparken afgewisseld met indrukwekkende steden en mooie dorpjes: dat is gewoon genieten!

Ultieme tip: Als je naar Utah gaat en de mooie parken wilt bezoeken, sla dan zeker niet Scenic Byway 12 over. Dit is een van de mooiste wegen die ik ooit gereden heb.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Discovery cove een geweldige en mooie ervaring ..Prchtige en mooie dieren (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Henry Van der Spoel op 06 juni 2017

AMERIKA HET LAND VAN DIVERSE NATUURPARKEN EN HELE MOOIE GEBOUWEN, AARDIGE MENSEN EN LEKKER ETEN.OOK EEN LAND OM MET KINDEREN HEEN TE GAAN DENK AAN ORLANDO MET ZIJN PRETPARKEN .. OOK MOOI OM HEEN TEGAAN IS MEMPHIS STAD VAN ELVIS PRESLEY ZEKER DE MOEITE WAARD

Pluspunten Amerika

  • divers
Ultieme tip: San Francisco is een boeiende stad.
Aangeraden voor: Gezinnen

Je leeft maar een keer! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Mark Gr op 01 juni 2017

Doe een route trip the best of the west start in San Francisco en eindig in Las Vegas.
3 weken of een maand is lang genoeg: San Francisco - Bryce National Park - Yosemite Sequoia National Park - Zion National Park - Grand Canyon National Park - Las Vegas - Los Angeles - Hollywood.

Ultieme tip: Neem een SUV rijd fijner op lange afstanden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annemarie Dinnissen op 31 mei 2017

Prachtig land. Veel afwisseling van mooie natuur en grote steden. Neem je tijd en geniet van dit prachtige land. De afwisseling van geweldige natuur en mooie steden maakt dit land zo bijzonder.
San Francisco in het bijzonder.

Pluspunten Amerika

  • veelzijdig
  • ,mooie natuur
  • ,groots
Ultieme tip: Geniet volop.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Roelie Wiersema op 30 mei 2017

Het mooiste en gaafste wat we ooit hebben gedaan, drie weken met een camper van jucy door LA naar Las Vegas, de Grand Canyon, Page, Zion, Yosemite, Silicon Valley, San Francisco en Alcatraz. Mooie rit van vijfduizend kilometer over Highway 1. Echt een aanrader en in Alcatraz moet je zeker eens geweest zijn.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • wegen
  • historie
  • mensen
  • eten
Ultieme tip: Alcatraz Pentaluma koa campground
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand Canyon (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 29 mei 2017

Moran point bij zonsondergang adembenemend mooi, zeker doen. Het is er meestal rustig je je kan hier op je gemak de zonsondergang zien geweldig. Bezoek op de weg ernaartoe ook eens het plaatsje Haxkberry liefhebbers van route 66 kunnen hier hun hart ophalen.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • rustig verkeer
Ultieme tip: Bezoek het dorpje Haxkberry.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Amerika met de camper (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ton Te Nijenhuis op 29 mei 2017

West-Amerika is ronduit een van de mooiste gebieden van Amerika als je van natuurparken houdt.
Je hebt de mogelijkheid om in drie weken maar liefst kennis te maken met zeventien natuurparken en Las Vegas, al is dit bezoek een ervaring op zich.

Pluspunten Amerika

  • Natuurparken

Minpunten Amerika

  • Het is de laatste jaren veel duurder geworden
Ultieme tip: Ga met de camper, vrijheid blijheid en je kunt gaan en staan wanneer je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Amerika, het land waar alles kan met een geweldige natuur en veel historie. Weidse landschappen en monumentale bouwwerken zoals de Hooverdam, Golden Gate bridge, wolkenkrabbers en zo gaat het nog wel even door. Het land waar je fantasie op hol kan slaan. Waanzinnig open en beleefde mensen.

Ultieme tip: Neem de tijd voor alles en doe niets overhaast daar krijg je spijt van en MOET je terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onwerkelijk (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Amerika, een land met onbegrensde mogelijkheden zeggen ze wel eens, maar het is echt waar. Wat een topland en wat een prachtige nationale parken heeft dat land. Yellowstone is volgens mij het mooiste park met veel afwisselende landschappen.

Pluspunten Amerika

  • naturu
Ultieme tip: Neem de tijd en laat je niet gek maken om veel in weinig tijd te zien.Daar is het land TE mooi voor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Wie voor de eerste keer de USA bezoekt, is voor het leven verslaafd aan dit prachtige land. Overweldigende landschappen en vriendelijke mensen, ruimte alom en een geweldige natuur en variatie aan flora en fauna.

Pluspunten Amerika

  • overweldigende landsc happen
  • vriendelijk betaaalbaar
  • prachtige natuur
  • ruime wegen en steden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Davina Alexandra op 25 mei 2017

Een fantastische roadtrip van uit het noorden van Amerika (Seattle, Oregon...) via california naar Nevada, Arizona, Utah, om vervolgens via salt Lake city te eindigen in Montana. Deze vier weken durende roadtrip omvatte alles wat je wilt zien tijdens een reis. De afwisseling van bergen, zee, de city trips, de valleien, de droogtes en de bossen was geweldig. We hebben twintig nationale parken gezien, twaalf staten en ongeveer zes grote steden. Elke staat is weer anders en heeft zijn eigen identiteit. Ook de natuur blijft je verassen... een echte aanrader voor iemand die van avontuur houdt en veel verschillende gebieden wil zien in één reis.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • uitgestrekt
  • immense natuur

Minpunten Amerika

  • slecht eten
Ultieme tip: Voor lekker eten moet je echt in de grote steden zijn. Kleinere steden of dorpen bieden vaak niet veel variatie. De lekkerste taco's haal je bij Chipotle.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Niet verwacht maar wat mooi (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Paul Waanders op 24 mei 2017

Wat een natuur geweld...elke dag werd weer een belevenis om nooit meer te vergeten. Via zeer goede wegen hebben we vijf natuurparken bezocht welke zeer divers waren. San Francisco is een sfeervolle stad met vriendelijke mensen. De westkant is zeer de moeite waard.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • schoon
  • zeker betaalbaar
  • ruimte

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Bryce Canyon heeft op mij de meeste indruk gemaakt.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Californië (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jerry de Koning op 23 mei 2017

Vanuit San Francisco via Nevada nar Los Angeles gereden. Neem er de tijd voor, ieder stadje of dorpje is een bezienswaardigheid op zich. Het is mijn mooiste reis ooit en we gaan zeker nog een keer terug.

Ultieme tip: Laat in Las Vegas je huurauto bij het hotel achter en doe alles te voet. Ga zeker kijken in hotel/casino Venetian waar echte gondels varen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Westkust Amerika (bezocht in juli 2010)

Review geschreven door Jeffrey Steenbergen op 20 mei 2017

Rondreis langs de mooiste natuur in het westelijke deel van Amerika. Van LA naar Las Vegas eindigend in San Francisco. Erg fijne reis langs Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley en Yosemite National Park.

Het is een mooie reis ik was er in een erg warme periode op een drie weekse reis waarbij je al je locaties weet maar zelf rijd. In het boek dat we mee kregen voor de reis stonden ook zaken die langs de weg te doen waren zoals Rainbow Bridge (bij lake powell echter aanrader), sunset crater en een hoop nationale parken. Hier zitten de wat minder toeristische juwelen tussen die echt de moeite waard zijn.

Kleine sidenote is wel dat wij zoveel natuurschoon hebben gezien dat Yosemite en San Francisco wat tegenvielen. Terugkijkend op de foto's was dat toch ook wel indrukwekkend we waren gewoon vol met indrukken.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Taal
  • natuur

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Kies de relax reis dan neem je veel meer in je op en kan je naast de grote bekende dingen ook andere juwelen bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Walter Hol op 19 mei 2017

Wat een belevenis. Met een Camper door Zuidwest-Amerika. Californië, Arizona, Utah. Prachtige National Parks. Dat afgewisseld met het bezoek aan steden als Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco maakt het een afwisselend vakantiegebied.

Ultieme tip: Bezoek zoveel mogelijk natiinal parks. Fantastisch om in te camperen. Must see qua stad is San Fransisco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het is de mooiste plek die ik heb gezien en het was zo stil en mooi (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jan ten Klooster op 15 mei 2017

Amerika is een mooi land voor mensen die van natuur en ook cultuur houden. Er zijn veel nationale parken waar je moet zijn geweest. Er zijn vele mogelijkheden ergens te gaan eten. En je moet sowieso bij de cheesecake factory eten, dat is goed eten.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Amerika

  • fooi
Ultieme tip: Tip: vraag in het vliegtuig het papier dat je in moet vullen om door de douane heen te gaan .
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Westen Amerika (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Anna OpdeDijk op 15 mei 2017

Begonnen in San Francisco daarna met huurauto rondreis door natuurparken, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills en langs de kust Santa Monica retour naar San Fransisco. Een topper deze reis, I love America!

Pluspunten Amerika

  • Uit eten gaan is een aanrader
Ultieme tip: Huur een auto bij Hertz met Never Lost een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Chantal Breeman op 15 mei 2017

Vakantie land nummer één. Voor een zonvakantie, stedentrip, rondreis het kan allemaal en dat in één land. Waar men je ook nog zeer vriendelijk ontvangt en je alles over de buurt wil vertellen. Lekker 's morgens een lokaal breakfast pakken, touren in de auto, genieten van natuur en cultuur.

Pluspunten Amerika

  • altijd locale mensen die je willen helpen

Minpunten Amerika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Sky walk grand canyon, Yellowstone park, ground zero.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip van San Fransisco to Los Angeles (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Bianca Hertstein-westen op 15 mei 2017

We hebben een roadtrip gemaakt en zijn in San Fransisco begonnen. We hadden een auto gehuurd en zijn begonnen met Alcatraz: geweldig om te zien! De Golden Gate Bridge hebben we ook gezien en daarna hebben we alle natuurparken aangedaan, gewoon op de bonnefooi door te slapen in motels. Deze reis was een geweldige ervaring. We zijn ook nog in Hollywood geweest, dit vond ik het minste van de hele reis. Ik kan nog zoveel vertellen, maar het was gewoon in één woord een geweldige vakantie.

Ultieme tip: Huur een auto en stippel in grote lijnen je route en ga gewoon rijden. Je komt zulke verrassende dingen tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

ADVENTURES IN THE WILD WEST (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 14 mei 2017

Een Geweldige Spirituele ervaring. Hiken Bij de Arches in Utah National Park. Voor de Avonturiers en Natuur Liefhebbers een Must-see. Zorg dat je wel goed voorbereid bent tegen de hitte en afstand.
En natuurlijk Goed foto apparatuur en of sport camera hebt zodat je alles vast kunt leggen. Het is een lange geweldige wandel/klim route die je nooit meer vergeet.

Ultieme tip: Neem voldoende water mee. zeker drie liter per persoon, zonnebrandcreme en goede wandel/hike schoenen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een onvergetelijke reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Sangers op 11 mei 2017

Onze vierde keer in Amerika, dit keer voor drie maanden! We zijn geland in Los Angeles en wel op 4 juli, dus we kwamen al knallend het land binnen, 4 juli opzich is al een geweldige ervaring om een mee te maken.

Vanuit LA zijn we via Highway 1 naar San Fransico gereden, vergeet daar vooral de mckenzie falls niet, schitterend! Op naar boven naar Seattle en via Canada kwamen we weer uit in Glacier Park. verder ging onze weg via Yellowstone, eens van de mooiste parken van Amerika, wat een kleuren, en in het echt mooier!

Via mount rushmore ging onze weg naar Denver, en vanuit daar zijn we natuur ingereden. Canyonlands, Arches, Moab, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Zion, waar we in elk een mooie en soms ook zware, vooral met de hete temperaturen, een wandeling hebben gemaakt.

Vergeet ook vooral de zonsopkomst niet! Toen zaten we op Routte66, waar we natuurlijk met het grote logo op de weg foto's hebben gemaakt. Op naar Phoenix, San Diego, Relaxen in Palm Springs, en door naar sequia en Yosemite, ook weer 2 prachtige parken waar we de diktste bomen hebben gezien. Mono lake, Goldfield waar ze auto's rechtop in de grond hebben gezet, door naar Death Valley, Vally of Fire en als eindbestemming Las Vegas.

Ik moet toch zeggen, we zijn er voor de 3e keer en vinden het nog steeds een van de leukste steden. We hebben een te gekke roadtrip gemaakt en zoveel verandering van stad en vooral de veranderingen in natuur. Een trip om nooit meer te vergeten.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mooie afwisellig van natuur en stad

Minpunten Amerika

  • ze doen vaak te nep aardig voor fooi (niet allemaal gelukkig)
Ultieme tip: Geniet van het uitzicht, bekijk je de mensen, maak een praatje met ze. Ga boodschappen doen in een grote supermarkt. Maak een roadtrip, maak foto's van elk mooi moment.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heel indrukwekkend (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tamara Jacoline op 11 mei 2017

Antelope canyon is een bijzondere reis. Wij hebben gekozen voor de upper Antelope canyon en deze is het mooist om twaalf uur als de zon precies boven de canyon staat! Het is ook bijzonder om kennis te maken met de locals. Zij hebben de canyons in hun bezit.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • mooie natuur
  • gekke cultuur
  • mooi land

Minpunten Amerika

  • te druk
  • vies
  • duur en ongezond
Ultieme tip: Rondreis West-Amerika
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 11 mei 2017

Mooie rondreis gemaakt van Las Vegas naar Las Vegas. Via de Grand Canyon, Phoenix, Los Angeles, San Fransisco, Yosmite, Death Valley en weer naar Las Vegas. In één woord geweldig zeker een keer doen in je leven.

Pluspunten Amerika

  • afwissellend
  • vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • mooi
  • natuur
Ultieme tip: Moran point zeker doen zó mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

USA land of opportunities. (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Trea van Leeuwen op 10 mei 2017

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Prachtige natuurparken, veel wildlife, meren en rivieren en bovenal ontzettend aardige mensen. Ze staan onmiddellijk voor je klaar en helpen je waar nodig is. Natuur is wonderschoon bij sommige natuurparken heeft God extra zijn best gedaan zo mooi!

Ultieme tip: Las Vegas de grote foute stad maar best leuk om het eens mee te maken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis ! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Carly Speyer op 10 mei 2017

Super reis geboekt bij Exit reizen. Helemaal zelf samen gesteld en zij regelen de rest. Helemaal top ! Na heel wat gezien te hebben zitten wij nu al bij het einde. Maar ik kan de combinatie New York, het westen en Florida zeker aan raden. En dat in 23 dagen. Om te beginnen bij New York. Waar je de One World Observatory zeker niet mag missen. 102 verdiepingen hoog en een top uitzicht ! Verder naar het westen, Bryce Canyon zou ik zeker niet overslaan. Een heel mooi gezicht met zonsopgang bij het inspiration point. Het is er vrij koud in de ochtend dus dikke kleding is daar wel fijn on te hebben. In Florida het bleu spring state park bezocht. Een rustig park wat op de jungle lijkt. En je kunt er ook nog lekker zwemmen. Zo hebben we nog veel meer gezien.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Mocht je naar New York gaan. Download dan de app (Eric's New York). Zo kun je offline bij je bestemming komen. En het laat zijn favoriete plekken zien die je zeker niet mag missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-West Amerika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Indra Deleersnyder op 09 mei 2017

Het mooiste gedeelte van onze rondreis was de route van Los Angeles naar Monterey via de Pacific Highway waar we eveneens walvissen hebben gespot. In Monterey moet je zeker de 17 Mile drive doen. Dit is echt een aanrader. Yosemite is een heel mooi natuurpark met vele watervallen en waar je mooie foto's kan maken daar de wolken laag hangen tussen de bergen.

Pluspunten Amerika

  • behulzame mensen
  • , verschilende landschappen

Minpunten Amerika

  • las vegas is een gekkenhuis
  • los angeles is vergane glorie
Ultieme tip: De Chelsea Motor Inn hotel in San Francisco. Een half uur lopen naar pier 39. Aangename verrassing met in de buurt een hamburger restaurant Joe's jaren 50 stijl.
Aangeraden voor: Gezinnen

Amazing (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Andy Langen op 09 mei 2017

Ben er al vijf keer geweest en nog steeds niet op uitgekeken (Las vegas,San francisco, L.A en de nationalparken). Het mooiste wat ik heb mee gemaakt is Antelope Canyon. Prachtig om daar door heen te lopen!

Ultieme tip: Tip: fastfood keet Panda express.

Bryce Canyon over Grand Canyon (bezocht in september 2007)

Review geschreven door Sigrid Veldhuis op 09 mei 2017

Onze eerste reis, vliegreis wel te verstaan, en gelijk naar Amerika. Alles was overweldigend en fantastisch! We hebben veel dingen gezien en beleefd maar sommige dingen zijn nog mooier dan andere. Grand Canyon was volgens al onze bronnen het meest geweldige natuur fenomeen wat er was. Daar aangekomen was het zeker machtig mooi en vooral groot! Een hele ervaring! Maar toen wij een paar dagen later bij Bryce aankwamen waren wij gelijk verliefd! Wat een mooi natuurpark is dat! Je kunt er prachtige wandelingen maken tussen de natuur door. Je kunt er korte wandelingen naar beneden maken, maar ook langere wandelingen. Je raakt er niet uit gekeken! Hier zouden we graag nog eens naar terug willen! Een aanrader voor elke Amerika liefhebber!

Pluspunten Amerika

  • winkels
  • 24/7

Minpunten Amerika

  • onaardig
  • personeel
  • luchthavens
Ultieme tip: Mr. SMITH in Washington. Echt De beste hamburgers van Amerika! Heerlijk vers en super super lekker!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met RV van oost naar west (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Joyce Kerkhoven op 09 mei 2017

Amerika is RV land bij uitstek. Wat n ruimte! Zeker met een wegbreng camperspecial erg goed te betalen. Benzine in amerika en boodschappen zijn goed betaalbaar en je kan zelf je tempo en route bepalen
Ik raad het iedereen aan. N goede manier om n realistisch beeld van amerika te krijgen.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • prachtige diverse natuur
Ultieme tip: Yellowstone is erg indrukwekkend
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door het wilde westen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Wendy Guichelaar op 09 mei 2017

Van Grand Canyon National Park, Las Vegas, Yosemite National Park tot aan Los Angeles en Route 66 etc.. elk stukje had wel iets.. Een bijzonder mooi stukje van de wereld.
De ene dag loop je door de stad, de andere dag zie je de hoogste bomen van de wereld, geweldig.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Veel te zien
  • Afwisseling van stad en natuur
  • Geweldige natuurparken

Minpunten Amerika

  • Veel controle
Ultieme tip: De afwisseling van steden en natuur maakt je reis compleet!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat nou Amerika geen mooi land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Mira Hamerslag op 09 mei 2017

Nu alweer zes keer de overtocht gemaakt. Wat een veelzijdig land is Amerika toch. Schitterende natuur afgewisseld met geweldige steden. Voor iedereen die van reizen een land om niet over te slaan. Het al om bekende rondje in het Zuid-Westen van Amerika of juist buiten de 'toeristische' plekken, Amerika heeft heel veel moois te bieden. Goed infrastructuur en vriendelijke mensen. Maar vooral genieten van alles wat Amerika te bieden heeft.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Wanneer je in het hoogseizoen gaat en je wil overnachten in de Nationale Parken, op tijd boeken. Bijvoorbeeld bij Yosemite al een jaar van te voren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amerika is eindeloos lang in vele opzichten (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Marian van de Nadort op 08 mei 2017

Vier weken lang gereisd, zowel aan de oost- als aan de westkant. We hebben een binnenlandse vlucht genomen om van oost naar west te gaan. Verder alles zelf gereden. Vrouw van 59 jaar. Geweldig rijden in Amerika. Enorme brede wegen fly/overs etc. Wat een land, schitterend. Zoveel fantastische schitterende natuur. Vele culturen. Ongelooflijk aardige mensen. Een land om enorm van te houden en terug te komen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dreams (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Cynthia Meeldijk op 08 mei 2017

Van Florida tot Californië van Vegas tot Miami. Alles is uniek en mooi voor jong en oud. Indrukwekkend en geweldig. Doe het, voel het, geniet, ervaar en maak herinneringen. Wij zouden het liefst elk jaar teruggaan.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Rondreizen.
Aangeraden voor: Gezinnen

Campertour door Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Evelien de Bock op 08 mei 2017

Amerika is ideaal om te bezoeken met een camper. De Bryce Canyon en de Grand Canyon zijn zeker de moeite waard! Het is adembenemend om aan de rand van de canyon te staan en vervolgens tot in de verste verte te genieten van het prachtige uitzicht. De natuur kent vele bewoners zoals: eekhoorns, rendieren en beren. Geniet van het Amerikaanse leven en rij met je motorhome van de ene mooie plek naar de andere adembenemende plek. Verblijf op de KOA-campings om je avontuur compleet te maken. Kortom: Amerika is awesome!

Pluspunten Amerika

  • Behulpzame inwoners

Minpunten Amerika

  • Alledaagse boodschappen vrij duur
Ultieme tip: Sla Bryce Canyon niet over in je tour door Amerika. De canyon is ontstaan door water en wind en heeft door de jaren heen een kunstwerk ontwikkeld met de mooiste wandelpaden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adventures in the wild west (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 08 mei 2017

Het mooie ongerepte Wild Wild West. Dan is Monument Valley een Must see. 
Je kunt een prachtige Hogan (traditional Native American House) in Monument Valley huren. Of zelf een tent meenemen met een magical view over The Valley. Eten kun je heerlijk Authentic... Fry bread with Mutton ( lam.) Net voordat je Monument Valley binnenkomt, aan de rechterkant waar ook allerlei souvenierswinkeltjes te vinden zijn. Of je rijd een stukje Verder naar Mexican Hat voor een Native " etentje. Huur een auto en ga op avontuur in het wilde westen en ontdek The Navajo Nation.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi landschap (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Daniel Zoon op 07 mei 2017

Het is een mooi land met mooie landschappen wat mensen vaak vergeten bij Amerika. Je moet echt is in de natuur komen daar. Daarnaast is ook alles makkelijk te bereiken ondanks dat het een heel groot land is.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • eten
  • natuur
  • stad
  • huizen
  • dieren
  • winkelcentrums

Minpunten Amerika

  • je moet overal met de auto naartoe
Ultieme tip: Als je naar de bergen gaat of in de natuur neem goede kleren mee en een reisleider.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Milou Braspenning op 07 mei 2017

Must do op je rondreis door west Amerika! Je koopt ter plaatsen een kaartje en daalt af in de prachtige canyon! Vergeet vooral je camera niet, want wauw... wat een natuurschoon. Tijdens je wandeling door de diepe canyon zie je diverse prachtige rotsformaties.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Neem eens een kijkje in het Mexicaanse straatje van LA.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een uitdaging (bezocht in juni 2007)

Review geschreven door Jan Leentvaar op 07 mei 2017

We kwamen aan in Las Vegas. Daar vandaan gereden naar de Hooverdam, verder naar het binnenland in vijf dagen door drie staten gereden. Route 66 in een stuk gereden. Zeker drie parken bezocht Grand Canyon, Zion National Park, Yosemity Park dat is echt een aanrader en natuurlijk San Francisco. Via de kust weer naar Los Angeles. We zouden het zo weer willen doen. En wie weet gaat dat nog eens gebeuren?

Pluspunten Amerika

  • Bijzonder aardige mensen

Minpunten Amerika

  • niet gevonden
Ultieme tip: Yosimetie Park met zijn watervallen en typische hoge bomen.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Zijn naar Phoenix Arizona geweest.En kwamen zo in het plaatsje Sedona. (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Alie Bastiaannet op 07 mei 2017

Mooiste plekken: the redrocks van Sedona, ook voor kunst is dat the place to be! Monument Valley, en natuurlijk the Grand Canyon. Daar voel je je echt heel klein in die oneindige natuur, van rotsen en dieptes! Las Vegas heel bijzonder, en vol leven dag en nacht. Maar na een weekend ben je blij dat je de natuur weer in mag.

Pluspunten Amerika

  • Veel ruimte. Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • Heb ze nog niet ontdekt!!!
Ultieme tip: Neem de tijd en geniet van dit mooie land, en haar gastvrije mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip West-Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Annemieke Peters op 07 mei 2017

De westkust is fantastisch mooi. Echte aanraders zijn zeker Yosemite National Park, Death Valley, Horseshoe Bend, Antilope Canyon, Grand Canyon en Bryce Canyon. Maar zeker ook de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles zijn de moeite waard. In San Francisco moet je zeker Alcatraz niet overslaan. In LA moet je uiteraard naar de Universal Studio's!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur

Minpunten Amerika

  • afstand
Ultieme tip: Boek de tickets voor de Universal en Alacatraz ruim op tijd. Alcatraz is, zeker in het hoogseizoen, altijd volgeboekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

This must be heaven (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Kristof Jans op 07 mei 2017

The West is the best in the USA! Prachtige natuur in Utah, zoals de foto, maar eigenlijk is het overal mooi in Amerika. Iedere staat heeft zijn charmes! Vooral de vrijheid die je hebt tijdens een roadtrip!!

Pluspunten Amerika

  • 🇺🇸
Ultieme tip: Bezoek Oregon! De staat is minder bekend maar o zo mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers