Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 380
  • Aantal waarderingen: 228

Geweldig rondreizen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Petra Kaaken op 17 november 2017

Amerika zo'n mooi land, voor de derde keer rondreis gemaakt op eigen gelegenheid door het west -midwest. Geweldige nationale parken om te bezichtigen we kunnen er geen genoeg van krijgen.
Over het algemeen genomen zijn de mensen daar vriendelijk en behulpzaam, wij hebben geen slechte ervaringen.
Wat wij het allermooiste aan het rondreizen vinden is dat er op verschildende plaatsen langs de snelweg of steden en dorpen soort van openbare picknick / speelplaatsen zijn waar je gebruik van kan maken en meestal staat er ook een bbq bij, alleen kolen erin en gezellig bbq-en met de kids. Onze kinderen vinden het ook een geweldig land, makkelijk in de taal, eten, enz.

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • eten geenprobleem
  • alles goed verkrijgbaar
  • niet duur
  • mooie nationale parken
  • gewoon een gewelidig land

Minpunten Amerika

  • op sommige plaatsen teveel toerisma zoals midden in de zomer nationale parken
  • kun je wel ontwijken door dingen te doen wat een ander al gauw teveel moeite vind
  • restaurants zijn aan de prijzige kant met 3 kids.
Ultieme tip: Ga zelf op rondreis regel dingen zelf, zo leuk deze voorpret. En niet eens zo moeilijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Astrid Hondius van Brink op 16 november 2017

Geweldig land, overweldigende natuur, vriendelijke gastvrije mensen, teveel om op te noemen. Een fantastische levenservaring rijker geworden door deze reis! Heel goed te reizen met auto en camper. Veel verschillende landschappen. Verrassend!

Pluspunten Amerika

  • schitterende natuur
  • gastvrije en behulpzame amerikanen
  • makkelijk reizen

Minpunten Amerika

  • veel fastfood
Ultieme tip: Neem de tijd! Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtreis door Zuid-Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ludo Merckx op 15 november 2017

Ben gedurende één maand door Zuid-Amerika getrokken. Zelf de hotels vastgelegd en vliegreis geboekt. Landen in Los Angels. Lieve mensen en hulpvaardig op alle gebied. Restaurants zijn super en wat je zeker moet doen is een biefstuk gaan eten bij de cowboy's op een ranch. Wat je wel in het oog moet houden is de Tiago Pass, zelfs in juni nog 2 meter sneeuw. Een reis die de moeite waard is!

Pluspunten Amerika

  • eerlijk
Ultieme tip: Maak een goede voorbereiding van wat je wil zien voor je vertrekt als je zelf de reis uitstippelt !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een minireis door Amerika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sanne De Jong op 15 november 2017

Na 3 maanden hard werken op een Summercamp heb ik nog 10 dagen de toerist kunnen zijn in Amerika.
Ik ben begonnen in Chicago, wat een prachtige stad is met veel dingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het Millennium Park waar de welbekende Cloud Gate oftewel, the Bean staat. Een wandeling over de Navy Pier en een bezoek aan een echte baseball game mag zeker niet ontbreken. En als je dan toch in Chicago bent, kunnen de Chicago Cubs je geen beter beeld van een typisch Amerikaanse baseballwedstrijd geven.
In Chicago zijn ook verschillende mooi beschilderde muren te vinden, wij hebben de Flamingowall bezocht erg leuk als je een bijzondere foto op je Instagram wilt plaatsen. Dan heb je ook nog het Skydeck die van vele foto’s bekend staat om z'n glazen vloer. Als je de tijd en het geld er voor over hebt is dit zeker een aanrader!
Van Chicago heb ik een 17 uur durende trein naar Washington genomen, dit omdat ik maar een korte tijd had voor mijn reis en ik vanaf New York naar huis vloog.
Washington D.C. ja, prachtig! Zoveel om te bekijken, deze stad is dan ook leuk als je van wandelen houdt en dingen zien in plaats van echt doen. Je kunt natuurlijk ook de speciale bussen pakken om alles te bekijken maar als je wilt wandelen raad ik je dat zeker aan!
Het Witte Huis, de verschillende monumenten en het Holocaust Museum bijvoorbeeld, achter alles zit wel een verhaal!
Van Washington zijn we naar de Niagara Falls gegaan met een Chinese organisatie, ze zijn volgens mij allemaal grotendeels hetzelfde, maar ook zeker aan te raden. We hebben naast de Niagara Falls zelf ook de Whirlpool gezien en hebben een bezoek gebracht aan de Old Niagara Fort.
En de watervallen zelf, ja prachtig. In het donker en ook zeker overdag, een boottocht op de Maid of the Mist mag je ook echt niet overlslaan, echt ongelooflijk mooi!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • behulpzame mensen
  • ontzettend vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • weinig gezellige knusse restaurantjes
Ultieme tip: Een boottocht op de Maid of the Mist, dit is iets wat je echt moet meemaken! Dat wat je ziet, zie je op geen enkele foto, ontzettend mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip westkust Amerika 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nancy Penninx op 15 november 2017

Wat was Amerika een geweldige ervaring. De eerste nacht hebben we in het hotel Baymont Inn & Suites LAX geslapen. Dit is een prima hotel om uit te rusten van de vliegreis.
De volgende dag hebben we om 11.00 uur ‘s ochtends de camper opgehaald bij Cruise America. Alles werd uitgelegd en we konden snel genoeg aan onze reis beginnen. Meteen de eerste Wallmart opgezocht en boodschappen gedaan. Verder zijn we met onze camper naar super mooie nationale parken geweest.
Het eerste kwamen we aan bij Joshua Tree: Een super mooi park waar je veel mooie hike’s kan maken. De camping was ook geweldig. Je zit midden in de natuur en kunt hier echt optimaal genieten van hoe mooi het landschap is! Het lijkt wel of je in de film van de Flinstones zit, zo gaaf!
Tweede park, Grand Canyon: Ja, die moet je gewoon gezien hebben. Als je hier aan komt lopen geloof je je eigen ogen niet. Ècht ge-wel-dig! Tip: zorg dat je de zonsopkomst ziet.
Monument Valley: Het land van de Navajo-indianen. Heel gaaf om eens in hun wereld te kruipen. Wij hebben dit op het paard gedaan, dat is echt een aanrader. Let wel op: je kunt hier niet dit park op met je nationale parken-pas.
Lake Powell: Even lekker relaxen aan het water en wat je zeker niet mag missen is de Antelope Canyon. Bryce Canyon: Een heel mooi park, maar hier zou ik wel echt gaan hiken om de mooiste uitzichten te zien.
Zion: Ook weer een geweldig park. Wij hebben hier de hike door het water gedaan, echt een super leuke ervaring.
Las Vegas: Dit moet je gewoon echt met je eigen ogen zien, ècht super super gaaf!
Death Valley: Heel erg mooi, ga sowieso naar Bathwater Basin, dan heb je het echte Death Valley gezien. Yosemite: Heel erg gaaf park, met wederom mooie hikes, waar de uitzichtpunten het meer dan waard zijn.
Als laatst hebben we in San Fransisco en LA de vakantie relaxed afgesloten met toeristische hotspots: Golden Gate Bridge, Venice Beach, Santa Monica, Hollywood, Beverly Hills & Alcatraz mag je zéker niet vergeten!!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • amerikanen zijn gastvrij

Minpunten Amerika

  • je bent verplicht om overal fooi te geven
Ultieme tip: Zorg dat je een nationale parken pas koopt, dan ben je uiteindelijk goedkoper uit dan dat je bij elk park entree betaald.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Bryan Werner op 14 november 2017

The city that never sleeps! Een hele dikke aanrader voor iedereen die eraan zit te denken om er een keer heen te gaan. Zoveel te zien dat je ogen te kort komt!! Je hebt echt minstens een week nodig om alles wat NY te bieden heeft ook te kunnen zien.

Pluspunten Amerika

  • Uber
  • Bezienswaardigheden
  • Taal

Minpunten Amerika

  • Prijzig
  • Drukte
  • Verkeer
Ultieme tip: Ga je New York? Gebruik dan de metro, want dag scheelt je veel tijd en het is ook nog eens betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Top of the Rock (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Kurt Provost Provost op 13 november 2017

Wij logeerden in Washington bij familie en namen de tripperbus die we vanuit België geboekt hadden naar New York voor vijf dagen. De bus is snel, niet duur en je ziet veel. De foto hebben we genomen op Top of de Rock, adembenemend mooi. Op de 70ste verdieping en 259 meter hoog gelegen binnen het Rockefellercenter.

Pluspunten Amerika

  • zeer vriendelijke mensen en als je in of uit de metro stapt de mensen laten je eerst eruit de locals niet de toeristen welteverstaan
Ultieme tip: Wij aten vaak bij West Way diner prijs kwaliteit het beste
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mariella Hendriks op 13 november 2017

Mijn vriend en ik hebben eind dit jaar een 17 daagse roadtrip gemaakt in Amerika. We zijn in 4 staten geweest, Californië, Arizona, Utah en Nevada. We zijn in verschillende parken geweest o.a Joshua Three Park, Zion, Deathvalley. We hebben Los Angeles en Las Vegas bezocht en nog veel meer. We vonden het geweldig!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • eten
  • het weer

Minpunten Amerika

  • zwervers
  • drukte
  • afstanden
Ultieme tip: Los Angeles is geweldig! Venice en Santa Monica.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Hermien Nagelholt op 13 november 2017

Wat een geweldig ruim mooi land. Je raakt er niet uitgekeken.
Fijne lokale mensen en perfect om een rondreis te maken.
Vooral de vrijheid die je met een camper hebt vonden wij het fijnste. Ik zou zo weer gaan.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruim
  • veelzijdig
  • goede wegen
  • prachtige natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Ga met een camper!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West kust (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Silvia De Laet op 13 november 2017

Met de auto een rondreis door de westkust gemaakt.
Mooie parken zoals Yosemite, Grand canyon, Zion, Bryce, Antilope enz bezocht.
Ook de leukere steden zoals Las Vegas, LA, Dan Francisco bezocht.
Alles is groots en uitgestrekt.

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • wegen zijn goed berijbaar
  • aardige mensen

Minpunten Amerika

  • te veek junkfood
  • best duur
Ultieme tip: Neem de tijd.. alles is ver weg en een park zoals yosemite is niet te bezoeken in 1 dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis nr 2 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jolanda Droogh op 13 november 2017

2e Rondreis met een camper door Amerika. Wat een prachtige natuur. Per dag rijd je door diverse landschappen van vlak land tot bergen van verschillende rotsformaties naar bosrijke gebieden. En dan hebben we het nog niet gehad over het wildlife. Overweldigend mooi. Conclusie: heerlijk vakantieland!

Pluspunten Amerika

  • Ruim
  • Natuur
  • Arrdige behulpzame mensen

Minpunten Amerika

  • Druk in het hoogseizoen
Ultieme tip: Boek in Yellowstone park hotels/kampeerplaatsen op verschillende plekken in het park. En belangrijkste tip BOEK VROEG.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ritje van 5472 km (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Ton van den Bos op 13 november 2017

Van San Francisco naar San Francisco over highway 1 naar LA , San Diego, Tucson, Grand Canyon, Yosemite Park. Enorme rit waarvan de mountains het meest fascinerende is geweest. En zeker als je in de ochtend nog 45 graden hebt, en om 5 uur dezelfde dag -2 graden.

Ultieme tip: Indien je de Zuidwest-kant kiest, ga dan niet in november.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Hermien Nagelholt op 13 november 2017

Geweldig land. Er is van alles te zien en te doen. Locals zijn heel vriendelijk. Het is een makkelijk te bereizen land. Met een camper heb je veel vrijheid en beter zicht onderweg. Dit is een aanrader.

Pluspunten Amerika

  • ruim
  • groot
  • geweldige landschappen
  • veelzijdig

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Ga met een camper langs alle hoogtepunten. Pak de Scenic Byways voor mooie routes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Diepe buiging (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Martijn Kool op 12 november 2017

Een fantastische ervaring en een betoverend land. Met als hoogtepunten highway 101, San Fransisco, the Grand canyon en Bruce Canyon. Prachtig natuurschoon in al zijn vormen, van oneindige woestijnvlaktes, tot watervallen en prachtige ravijnen. Een magische ervaring die je nederig maakt.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De helikoptervlucht over de grand canyons, een onwerkelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Colors (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Adri van Oudenaarden op 12 november 2017

Voor het eerst een grote reis door Amerika gemaakt, ons eerste natuurpark was Yellowstone, het was een geweldige ervaring om alle hotsprings etc te zien. Bij de diverse bronnen hebben we geweldige mooie kleuren ervaren. Onze Amerika reis was een superervaring, 6100 km gereden, ruim 6000 foto's gemaakt en waarschijnlijk is het niet de eerste en laatste keer dat we dit hebben ondernomen. Een aanrader voor iedereen die van verrassende en overweldigende natuur houdt.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Gastvrij
  • vriendelijk

Minpunten Amerika

  • veel chinezen
  • niet goedkoop
Ultieme tip: Gewoon doen, het is geweldig om zelf met een Camper op pad te gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Cindy Bootsman op 12 november 2017

Ik heb Amerika ervaren als een heel veelzijdig land. Zo veel mooie steden maar ook heel veel mooie natuur. Yellowstone vond ik een van de allermooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweest. Wildlife, prachtig bijzondere vulkanische natuur.

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ik raad aan om Yellowstone zeker niet over te slaan, en de Grand canyon en Bryce canyon ook niet :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

California (bezocht in april 2017)

Review geschreven door N van der Wijck op 12 november 2017

Wij zijn naar Las Vegas geweest, 7 dagen. 5 dagen in een mansion met 20 vrienden. 5 dagen strip, nieuwe Vegas bekeken. Vervolgens 2 dagen Freemontstreet, het oude Vegas. Blij dat we dat hebben gedaan. Het oude Vegas is veel leuker. Vervolgens naar San Francisco gevlogen, auto opgehaald. 2 dagen San Fran en toen via Highway 1 richting Los Angeles. Onderweg overnachting in Monterey en Santa Barbara zijn we 2 dagen gebleven. Vervolgens nog eens 3 dagen in LA.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • locals
  • weer
  • natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Highway 1 en Santa Barbara.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Westkust Amerika, een mooie mix (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Debbie Teitsma op 12 november 2017

We hebben een rondreis gemaakt langs de westkust van Amerika. Van een bezoek aan diverse grote steden (Las Vegas, Los Angeles, San Diego etc.) tot mooie hikes door de bekende National Parks. Een mix van cultuur, historie, natuur, sport, funshopping. Fantastisch!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • historie
  • cultuur
  • vriendelijk

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
Ultieme tip: Stel je eigen reis samen. Op social media (pinterest, facebook, instagram) zijn tal van leuke reistips te vinden. Hikes, restaurantjes, uitzichtpunten en wat dan al niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijke reis (bezocht in maart 2002)

Review geschreven door Hilda Hofstra op 12 november 2017

Met een groepsreis naar de hoogtepunten aan de westkust. Wat een belevenis!
Als eerste de stad Los Angeles. Oude en supermoderne architectuur vlak bij elkaar, de Walk of Fame, de filmstudios. Eindeloze stranden. Teveel te bekijken voor een paar dagen.
Daarna de Nationale Parken... En natuurlijk een bezoek aan Las Vegas. Een reis om nooit te vergeten.
Alles was veel leuker en indrukwekkender dan we ooit konden dromen. Ook zoveel afwisseling: drukke steden en eindeloos lege woestijnlandschappen.
Ook de mensen zijn belangstellend en vriendelijk. Tijd om weer te gaan!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groots
  • mooie natuur
  • relaxed

Minpunten Amerika

  • veel regeltjes
Ultieme tip: Ga in ieder geval een helikoptervlucht maken boven de grand Canyon. Echt onvergetelijk.
Aangeraden voor: Avonturiers

ongelooflijk en adembenemend mooi! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Willem de Bruine op 12 november 2017

4300 km afgelegd in verschillende staten. De natuur daar is zo mooi, elke 100km veranderd het wel weer. Het ene moment rij je in een woestijn en voor je het weet weer in de bossen. Wij hebben een auto gehuurd en de kampeerspullen daar gekocht. Heerlijk overnachten in de vrije natuur. Zou het zo weer over doen! Het mooiste was toch zeker wel de parken vooral de Grand Canyon. Wat voel je je daar klein zeg zo ongelooflijk groot en mooi! San Francisco ook een hele mooie stad met alle heuvels en de bezienswaardigheden.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • alles!

Minpunten Amerika

  • geen idee
Ultieme tip: Zelf een auto huren en gaan kamperen om het echte gevoel te beleven van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Rinie Van Bodegom op 12 november 2017

Samen met mijn broer een roadtrip gemaakt door Amerika. 33 staten bezocht 43 dagen gereisd en in 30 verschillende plaatsen geslapen.
Wat een geweldig land, zo divers. Vriendelijke mensen prachtige natuur, parken en nationale parken. Hoogtepunt Yellowstone nat. park. Arizona als staat is werkelijk schitterend.
Kan niet wachten op mijn volgende reis door Amerika.

Pluspunten Amerika

  • Heel divers
  • Vrijheid
  • natuur
  • eten
  • winkels

Minpunten Amerika

  • internet/wifi
Ultieme tip: Yellowstone Washington Rocky Mountains
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Arches (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mariet Tielen op 12 november 2017

Arches is super mooi! De mooie kleuren en de vele bogen maken dit landschap uniek! Tegenover Arches ligt Canyonland wat je ook echt gezien moet hebben. Moab is dan de ideale plek. Vooral zonsondergang en zonsopgang is super om te mogen ervaren. En de wandelingen zijn voor iedereen te doen.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
4 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga er niet heen in de zomermaanden dan is het er heel erg warm.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Karlijn Nijhuis op 12 november 2017

Samen met mijn zus hebben we een camper gehuurd en zijn we door West Amerika gaan roadtrippen met als startpunt Las Vegas. Na eerst een aantal dagen daar te hebben doorgebracht zijn we doorgereden naar Zion NP en Bryce Canyon. Vervolgens zijn we naar Page gereden voor horsehoe bend en Antelope Canyon. Daarna zijn we via Monument Valley en de Grand Canyon naar LA gereden. LA viel ons wat tegen. Het plan was om daarna door te rijden naar Death Valley om vanuit daar naar Yosemite te rijden. Helaas was de Tioga road nog dicht wat zou betekenen dat we van Death Valley naar Yosemite veel te veel uren onderweg zouden zijn. We hebben dus besloten om Death Valley over te slaan helaas. Na Yosemite zijn we naar onze eindbestemming SF gereden.
Al met al een absoluut onvergetelijke reis! Alle parken zijn net weer wat anders en de keuze aan wandelingen is groot! We hadden graag overal wat langer willen blijven.

Pluspunten Amerika

  • de natuur
  • vriendelijke mensen
  • zoveel variatie
  • steden
  • natuur

Minpunten Amerika

  • soms lange afstanden
  • niet goedkoop
  • veel toeristen
Ultieme tip: Boek Antelope Canyon ver van te voren gezien dit snel vol raakt. Koop ook een annual pass voor alle nationale parken. Dit scheelt je veel geld
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jelle Boelhouwer op 12 november 2017

Ik vond Amerika erg mooi, alle berglanden en alle typische dingen die je vaak op televisie ziet. Het was heel gaaf om mee te maken! Ook is het erg speciaal on de reis ernaar toe mee te maken en alles van boven mee te maken.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • palm springs
Ultieme tip: Plan uit wat je gaat doen maar vooral hoe want dan wordt het nog leuker, je kan je verheugen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Kim Willems op 12 november 2017

Amerika is een super mooi land wat zeker een bezoekje waard is! Je kunt heel veel dingen bekijken en bewonderen in een korte tijd. De benodigde kilometers moet je echt wel maken per dag anders kom je niet op de mooie bestemmingen.

Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Aan de overkant (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Heleen de Jong op 11 november 2017

Hoe mooi kan een reis zijn? Amerika heeft zoveel gezichten. Na een bezoek aan vele natuurparken in het westen. Dit jaar NY en Washington, en vervolgens naar het zuiden. De start in New Orleans via vele leuke steden als Memphis, Dallas, Houston en alles er tussen. Muziek stond toch wel centraal met een bezoek aan Bourbon Street, New Orleans. Sun Studio, Graceland in Memphis en Bluebird Cafe in Nashville. Ook de oude plantages in die regio maakte veel indruk. En een Swamp tour is zeker een aanrader. Wat ik ook wel bijzonder vond? Central Park in New York, waar een wereldstad en natuur samen komen. En inderdaad het land met onbegrensde mogelijkheden!

Pluspunten Amerika

  • ruimte

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Mocht je ooit in Rapid City komen. Ga dan eten bij de verbouwde brandweerkazerne in het centrum! Zowel het eten als de plek zijn geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 11 november 2017

Rondreis Amerika, van Las Vegas naar Las Vegas. Via de Grand Canyon naar L.A., via Malibu en Pebble Beach naar San Francisco> Vanuit daar naar Yosemite Park Death Vally en weer terug naar Las Vegas.
Leuke tips op deze route zijn: pompstation Hackberry van Route 66, Moran point, Chapel of The Holy Cross in Cedona en 17 miles drive.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • goed betaaldbaar
  • goed eten
  • genoeg te doen voor ieder wat wils \
Ultieme tip: Silver City Ghost Town. Leuk om te bezoeken en er is een geweldig hotel midden in de woestijn van Long Street.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West kust (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alexandra Swieserijn op 09 november 2017

Prachtige reis gemaakt door Californië, Nevada, Arizona en Utah. Zoveel verschillende landschappen, echt prachtig. Amerikanen die wij tegen kwamen allemaal even behulpzaam en vriendelijk. Dit gedeelte van Amerika is echt een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • Goede wegen

Minpunten Amerika

  • niets
  • nothing
  • Nada
Ultieme tip: Neem in de grotere steden een Hop on Hop off bus!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alexandra Swieserijn op 08 november 2017

Yosemite is prachtig een plek waar je heerlijk kan wandelen en genieten van al het moois wat dit National Park te bieden heeft! Wij waren er eind september en het was er koud, lag zelfs sneeuw. Wij hebben geslapen in Half Dome Village, zeker een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • goede wegen

Minpunten Amerika

  • geen
  • niets
  • niks
Ultieme tip: Ga er gewoon heen en geniet van al het moois wat dit land te bieden heeft!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Gratis kampeermogelijkheden in de USA (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter De Maayer op 08 november 2017

West Amerika is BIG met het ene Nationale Park dat het andere overtreft. Koop een "America the Beautifull Pass" voor 80 dollar. Wij vonden Yellowstone en Glacier NP het mooiste en wij hebben ze allemaal gezien in 4 maanden. Beste reistijd vinden we mei-juni, juist voor de grote Europese uittocht.
Met je camper kan je gratis overnachten in de National Forest gebieden (meestal gelegen juist naast het Park) of op BLM grond, men noemt het daar dispersed camping. Benzine is spotgoedkoop vaak halve prijs van bij ons. Rijd nooit te snel, op bijna ieder weg staat wel ergens iemand die graag een ticketje schrijft.

Pluspunten Amerika

  • Wildlife
  • uitstekende gratis camping spots
  • Nationale Parken
  • Prachtige stranden
  • Onbezoedelde sterrenhemels

Minpunten Amerika

  • Amerikanen zijn gehaast en oppervlakkig
Ultieme tip: Verplaats je niet teveel, de afstanden zijn enorm. Je kan in en rond de Grand Canyon, Yellowstone en Glacier gemakkelijk een week per park uittrekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip west Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Leonne Doelitzsch op 07 november 2017

Wij hebben in 3,5 week met de auto door West Amerika getourd. Van LA richting o.a. Monument Valley. En van daaruit via Bryce Canyon en Las Vegas naar San Francisco en weer terug naar LA. Echt een aanrader. 10 vakanties in 1!

Pluspunten Amerika

  • aardige locals

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Bezoek Bryce Canyon en Yosemite, hier krijg je zeker geen spijt van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Raymon de Jong op 06 november 2017

Antelope Canyon is een erg mooie plek om te bezoeken. Met een gids ga je de de Canyon in. Afhankelijk van de stand van de zon schijnt er zonlicht naar binnen waardoor je mooie foto's kan maken. Antelope Canyon ligt net buiten het plaatsje Page. Zeker weten op de bucketlist zetten om te zien.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • de bevolking
  • nationale parken
  • temperatuur

Minpunten Amerika

  • lange afstanden rijden
  • lang vliegen
  • soms veel toeristen op dezelfde plek
Ultieme tip: Huur en camper en ontdek wat het land te bieden heeft
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

horseshoe bend (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Raymon de Jong op 06 november 2017

Tijdens onze reis met een camper van Cruise America zijn wij begonnen in Las Vegas. Tijdens deze mooie reis hebben wij de nationale parken bezochten. Wij wilde ook graag naar het plaatsje Page. Dit hebben wij ook gedaan. Bij Page heb je een mooi uitzicht bij horseshoe Bend op de Colorado River. Op een paar honderd meter hoogte heb je dan ook van de rand van de rotsen een heel mooi uitzicht en zie je Horseshoe Bend. De rotsen en de Colorado river vormen de Horseshoe Bend. Een plek die wij niet wilde missen tijdens onze reis door west-Amerika.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Nationale parken
  • natuur
  • temperatuur
  • de rust

Minpunten Amerika

  • soms lange afstanden rijden
  • lang vliegen
  • afscheid nemen van de mooie natuur
Ultieme tip: Huur een camper en ga op deze manier het gedeelte van Amerika wat bezoekt verkennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika, the best (bezocht in september 2017)

Review geschreven door H.j. Kooiman op 06 november 2017

Dit jaar hebben we het noorden van West-Amerika bezocht. Begonnen in Seatle en geëindigd in Denver.
Vele national parken bezocht, stuk langs de kust van Seatle naar beneden gereden en toen zigzaggend naar North-Dakota.
Prachtige kleuren door de beginnende herfst in september !

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groot
  • weids land
  • ontelbaar mooie plekken
  • heerlijk wandelen
  • wildlife spotten

Minpunten Amerika

  • niet in vakantiepriodes gaan dan ishettedruk
Ultieme tip: best National Park is Yellow Stone !!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondfeis Noord-Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Henriëtte Raassens-Schenkels op 05 november 2017

We hebben deze rondreis met het gezin gemaakt, met 2 dochters van 15 jaar en het was geweldig!
Zelf alles geboekt en samengesteld. Van LA naar San Francisco, via vele nationale parken waaronder
Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Capitol Reef, Canyon Lands, Antilope Canyon, Alcatraz,
Goblin State Park, Arches en Monument Valley.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • aardige mensen
  • ontzettend veel te zien

Minpunten Amerika

  • ongezonder eten
Ultieme tip: Heel gemakkelijk zelf te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canyonlands National Park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne Koote op 05 november 2017

Zelfs in het hoofdseizoen zijn hier maar weinig toeristen te vinden. Misschien dat ik het juist daarom het mooiste park in het westen van de Verenigde Staten vind. Je hebt er mooie bezienswaardigheden (zoals Mesa Arch), prachtige vergezichten (Grand View Point) en dat met maar een handjevol andere mensen!

Ultieme tip: Grand View Point in Canyonlands National Park
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis West Amerika 2017 (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Astrid Klarenbeek op 05 november 2017

Ik heb samen met mijn vriend een rondreis gemaakt door West-Amerika van 25 maart tot 22 april. Onze route: SF-Yosemite-Sequioia-Death valley-Las Vegas-Zion-Bryce-Page-MV-Grand canyon-Joshua tree-SF. We hebben gereisd met een camper, onze eerste keer maar super bevallen In SF een fiets gehuurd voor een dag, de stad verkend en natuurlijk Alcatraz bezocht. Anders dan anderen zijn wij daarna richting Yosemite gereden. Met het risico dat delen nog dicht zouden zijn door de sneeuw. Sequoia en Kings canyon als volgende stop met alle weertypen die voorbij kwamen. Dit leverde echt prachtige plaatjes op en het was er heel rustig. Toen death valley, leuk om gezien te hebben maar verder niet meer dan een dag voor uit getrokken. Las Vegas, zelfde verhaal en veel te druk voor ons. Wel adviseren we iedereen gebruik te maken van het Uber systeem, geweldig! Via de Hooverdam naar Zion, mooie trails en echt de moeite waard. Naar de Bryce Canyon, wauw! Tweede dag paard gereden langs de rand! Bijzondere ervaring, maar voor de ervaren ruiter qua rijden niet veel spannends. Via Horseshoebend en Antelope Canyon naar Page. Vanuit Page naar MV, voor ons niet de moeite waard achteraf. Leuk plaatje maar de indianen zijn heel commercieel geworden. Toen 2,5 dag Grand Canyon, hier de 20km trail gelopen, geweldig! Vermoeiend en veel zelfde uitzichten maar heerlijk rustig en mooi! Dag erna per helikopter, enorm prijzig maar je leeft maar een keer en het is een hele mooie ervaring geweest. Toen via een deel van de oude route 66 bij Oatman gestopt, een oud western dorpje waar we heel blij van werden! Naar Joshua Tree, leuk maar valt in het niets bij de rest. LA, vonden wij niks aan, niets meer van over. Via de kustplaatsen weer terug naar SF. Aan de kust mag Piedras Blancas niet ontbreken, olifantenstrand. En 17 miles drive vonden wij ook leuk. Whalewatching in monterey echt fantastisch, duizende dolfijnen gezien en veel walvissen. Deze reis was er een om nooit meer te vergeten en was fantastisch!

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Hele vriendelijke mensen
  • niet zo overdreven als men altijd doet voorkomen
  • prachtige afwisselende natuur
  • rust
  • schoonheid
  • fantastisch

Minpunten Amerika

  • gezond eten is vrij prijzig
Ultieme tip: Koop in NL al een Amerikaanse simkaart met data, hiermee konden we gedurende 1 mnd gratis Amerikaanse nummers bellen en kon je makkelijk je campings opzoeken bij onvoldoende bereik
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wanderlust (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alycia Klerkx op 05 november 2017

Mooiste plekken zijn de wandelroutes door de Canyons, Antilope vond ik vooral heel bijzonder. Ook de steden zoals Las Vegas was geweldig om mee te maken. Juli is niet de perfecte tijd erg warm op San Francisco na. Hier stond een koele wind.

Pluspunten Amerika

  • locals
  • eten
  • fastfood

Minpunten Amerika

  • zwervers
Ultieme tip: Geniet van uitzichten neem de tijd voor alles
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zomer trip USA (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Judith Vinke op 05 november 2017

Wat een geweldig land. We hebben Angels Landing gelopen in Zion, wat echt een geweldige ervaring was. Maar ook de Narrows was super, een hele dag door een smalle kloof lopend door water, omringd door natuurschoon. We hebben gegeten in geweldige diners, heerlijk bier gedronken, Las Vegas verder ontdekt ( deze super stad blijft je verbazen ) Antilope (upper) met onze native gids en 4 Spanjoolen, te mooi om onder woorden te brengen. Horse shoe band, een beetje heet maar het uitzicht... Rocky Mountains en als kers op de taart een concert in Denver's mooie buiten theater. Red Rock en daar hebben we mogen genieten van de 2 Cellos. Een vakantie die je altijd bij blijft. Dank je wel Amerika.

Pluspunten Amerika

  • de diversiteiten.
Ultieme tip: Geniet en maak niet te veel plannen. Laat het over je heen komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Route 66 (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Kristel Verheyden op 05 november 2017

Prachtige motoreis gedaan, Route 66 van Chicago naar LA.
De vrijheid, de natuur, het on The Road gevoel, voor mij met niks te vergelijken.
Combineer dat met de vriendelijkheid en de pracht vh land, voor mij een ideale reisformule:-) Echte aanrader!!

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • vriendelijk mensen
Ultieme tip: Bezoek Flagstaff, zalig stadje, op steenworp afstand van de Grand Canyo. Bruisend van leven, heel gezellig. Ook 's avonds veel terrasjes:-)!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het wilde, ongerepte, wilde westen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jos Hafkamp op 05 november 2017

Veel mensen hebben notie van de welbekende nationale parken in Amerika. Wat ze helaas niet weten is dat er nog zoveel meer te doen en zien is. Bijvoorbeeld Cliff Dwellingen, stammende uit de 12e eeuw gemaakt door de Indianen. Of Hoodoos, een zeer afwisselend verschijnsel ontstaan door erosie. Of Slot Canyon het tegenover gestelde van de Grand Canyon. En natuurlijk de vele Arches, bogen, in allerlei vormen of de vele mooie gekleurde rotsformaties. Met andere woorden er is meer, veel meer. Met name in de Zuid West staten Arizona California, Colorado, Nevada, New Mexico en Utah zijn boven genoemde natuurwonderen te ontdekken. Vanuit Page of Moab maar ook vanuit het piepkleine Hanksville zijn vele mooie wandelingen te maken naar dit soort natuur. Maar om er te komen moet je soms lang rijden of wandelen maar gelukkig liggen er langs de weg ook diverse mooie bestemmingen waar je een eerste indruk kunt verkrijgen hoe dit soort natuur uitziet. Wil je niet zolang wachten ga dan naar www.westamerica.nl voor de foto’s en meer informatie. Ook op www.amerikasbest.eu veel info met daar de aanrij en wandelroute naar diverse mooie bestemmingen.

Pluspunten Amerika

  • goedkoop
  • vriendeijk personeel
  • veelzijdig
  • ruim
  • the american dream

Minpunten Amerika

  • afstanden
Ultieme tip: Overal zijn motels in alle prijsklasses. Ga buiten het seizoen en je hoeft vrijwel niet te reserveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Zuidwest Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Stèphanie Beumer op 05 november 2017

Roadtrip Zuidwest Amerika, zo geweldig, je ziet er van alles met als hoogtepunten: Grand Canyon en Yosemite Park. Wanneer je bij Page bent vergeet niet om Horshoe Bend te bezichtigen en de Antelope Canyon. Als het regent kan je helaas niet in de Antelope Canyon. Los Angels is een grote stad waar alles uit elkaar ligt, maar in San Francisco is het meer op loopafstand. Ook leuk om daar Alcatraz te bezoeken, hier wel al in NL een kaartje voor kopen.

Budget tip: Een annual pass voor toegang tot alle Amerikaanse parken die een 1 jaar geldig is. Deze is 1x overdraagbaar. Kijk op marktplaats voor de helft van de prijs of zet je pas zelf na je vakantie op marktplaats.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • fijn rijden
  • vriendelijke mensen
  • gevarieerd

Minpunten Amerika

  • In de grote steden veel zwervers
Ultieme tip: Koop in de supermarkt genoeg drinken en snacks/eten voor als je onderweg niks tegen komt. Ook handig om een coolbox bij de Walmart te kopen zodat je drinken koud blijft onderweg.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada -Amerika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lisenka Martens op 05 november 2017

Vermont is een prachtige groene staat van Amerika.
Met een hele boel leuke dingen om te zien en te doen zowel zomer als winter.
In de zomer prachtig om te wandelen, fietsen en zwemmen in de natuurlijke watervallen. In de winter is Stowe een ideale wintersport bestemming.

Pluspunten Amerika

  • betaalbar
  • vriendelijke locals
Ultieme tip: the cider Mill
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaar the windy city (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Anique Conjarts op 05 november 2017

Geweldige stad met veel mogelijkheden en hoogtepunten! Chicago is een van de mooiste steden die ik tot nu toe heb bezocht. De rust, de gastvrijheid, de enorme mooie gebouwen en architecture, maar ook het bezoeken van de Chicago Cubs was in een woord geweldig!!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Gastvrijheid
  • temperatuur
  • Bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • Koude avonden
  • Veel wind
  • Onveilig buiten het centrum
Ultieme tip: Bezoekje aan het house of blues!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

florida voor elk wat wils (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alberdina Mud op 17 augustus 2017

Ik heb Florida al tien keer bezocht en er is nog steeds voldoende om te ontdekken. Een heerlijke vakantie plek. Er zijn prachtige stranden, veel natuur schoon, pretparken, uitgaansgelegenheden en gevarieerde keuken te vinden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zo gevareerde natuur
Ultieme tip: Als je hier een keer geweest bent, ben je verliefd op het land geworden zoek van te voren uit wat je wil doen of zien want de keuze is groot je komt altijd tijd te kort
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heet!! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Hannie Lutjenhuis op 24 juli 2017

Amerika heeft alles voor wat de meest fantastische reis van je leven kan worden; de natuur is overweldigend en je hebt constant het idee in een film mee te lopen. Je kunt er heerlijk schransen maar ook eten in een top restaurant. Alles is over de top en je blijft je verbazen. Universal Studio's in Los Angeles is echt het toppunt van wat er op dit gebied te doen is, zoals ze het alleen in Amerika kunnen is dit het beste op dit gebied én voor alle leeftijden. Je voelt dat je leeft in die sensationele attracties! De nationale parken zijn heel bijzonder, ga vooral daar wandelen en laat de natuur op je inwerken. Elk park heeft zijn eigen sfeer en beauty. Jammer dat sommige parken erg druk geworden zijn zoals Zion, dus ga er vroeg naar toe. De kustweg van San Francisco naar Los Angeles is een van de mooiste die er zijn. Een stop in Monterey/Carmel, liefst met overnachting is een aanrader. Daar voel je je hemels in die prachtige maar rijke omgeving. Een aanrader is Napa Valley, dit prachtige wijngebied boven San Francisco is qua inrichting één van de beste van de wereld, helaas ook één van de duurste maar alla, er is veel te zien en vooral te proeven! Langs de kust dus mooie vergezichten en panorama's. Ga in San Francisco naar de buurt waar de Flower Power ooit is ontsproten, het huis van Jimmy Hendrix is een hotspot geworden!

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • goede wegen
  • behulpzame bevolking
  • makkelijk accomodtie te vinden per dag

Minpunten Amerika

  • dure biertjes en wijntjes
  • soms erg commercieel
  • aparte ontbijtjes....... plastic plastic
Ultieme tip: Ga je naar Universal beknibbel dan niet op de entreeprijs en neem er de 'Front of line acces' bij, dan hoef je nergens in de rij te staan en kun je alle attracties op één dag doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Amerika (bezocht in mei 2009)

Review geschreven door Sandy van der sanden op 29 juni 2017

Wat een veelzijdig land. Van woestijn zo de sneeuw in. Soms uren alleen mooie natuur, bomen, dieren in alle soorten en maten, en soms in een drukke stad waar veel te zien is. De mensen zijn vriendelijk. Het land is te groot om in je leven te ontdekken. Heerlijk!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Veelzijdig

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Alcatraz, San Francisco, zeker de moeite waard. Educatief en gewoon leuk.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

i live my Dream (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Anja van Bergen op 29 juni 2017

Amerika is geweldig. Wat betreft natuur en ook de grote steden is er zoveel afwisseling. Je kunt hier prachtig rond reizen. De wegen zijn goed, de hotels zijn goed en de mensen zijn erg aardig. We zijn nog aan het rondreizen. We hebben nog een week maar het is in een woord niet te beschrijven.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige enbehulpzame mensen.met credit card ales makelijk te betlen
Ultieme tip: Venetian hotel in Vegas Als je in las Vegas bent moet je daar zeker eens binnen lopen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het mooiste van onze vier weken durende reis was Antelope Canyon (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Paulien Custers op 28 juni 2017

Er is zoveel moois te zien in West-USA maar als je voor parken gaat, neem een parkenpas! De mensen willen altijd helpen en zijn heel vriendelijk. In New York hebben we een hop on, hop off bus genomen. Dat helpt je wel om in korte tijd diverse attracties te zien.

Minpunten Amerika

  • Veel Aziaten die niet naar de waarschuwingen luisteren
Ultieme tip: Antelope Canyon, dat moet je gezien hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overweldigende reis. (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Tinie Van Kruchten op 26 juni 2017

Amerika, land van prachtig natuurschoon, afwisselend, boeiend en groots. Onze vakantie was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De meeste indruk heeft echter Monument Valley op mij gemaakt. Op het moment dat wij daar waren, verscheen er een prachtige regenboog wat een geweldig foto moment opleverde en wat een van mijn mooiste herinneringen is. Mijn tip voor andere reizigers. Maak deze reis met een gezelschap. De reisleiders weten de mooiste plekjes en beste hotels te vinden. Wij waren zonder hen nooit op al deze bijzondere plekken gekomen.

Minpunten Amerika

  • Behalve de zeer strenge controle an het vliegveld
Ultieme tip: Zoek de lokale restaurantjes op en geniet van lokale gerechten. Ook heel voornaam: spreek de lokale bevolking aan.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers