Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

Westkust Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Robin Thijs op 03 december 2017

Wij zijn 18 juli 2017 voor 3 weken vertrokken naar de Westkust in Amerika, maar waarom net de westkust? Iedereen heeft al wel eens gehoord van Death Valley of The Grand Canyon. Bekende nationale parken bij mensen over de hele wereld. De Westkust heeft zoveel te bieden van cultuur en natuur. Het hoogste punt en het laagste punt in Amerika liggen in vogelvlucht enorm kort bij elkaar. Dit maakt de natuur heel afwisselend is. Dit maakt het leuker, omdat je veel verschillende nationale parken hebt, maar ook steden. Zo lijkt Las Vegas wel een sprookje. San Francisco stond bij mij persoonlijk op nummer 1. Het is een enorm mooi grote stad dat veel te bieden heeft. Een reis naar de Westkust behoort gegarandeerd op je bucktetlist!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • mooi
  • betaalbaar

Minpunten Amerika

  • grote afstandenden
Ultieme tip: Verblijf meer in nationale parken dan in de steden
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door West Amerika (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Marlou Formijn op 30 november 2017

Amerika is een super vet land. Ik ben samen met 30 andere leerlingen van havo en vmbo op reis geweest. We hebben 17 dagen rondgetrokken door de west kust. We zijn door verschillende parken geweest waaronder the Grandcanon en Bryce Canon. Ik vond de hotels in Las Vegas heel mooi. Daarnaast vond ik de sfeer in Santa Monica ook heel bijzonder. Januari 2018 ga ik naar NYC.

Pluspunten Amerika

  • lekker eten
  • mooie parken
  • beren

Minpunten Amerika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Fietsen door Santa Monica en door het Veneticaanse hotel lopen in Las Vegas.
Aangeraden voor: Avonturiers

een groot avontuur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Overgaauw op 30 november 2017

De reis door West Amerika is afwisselend, avontuurlijk en prachtig wat de natuur betreft. De bevolking is heel behulpzaam wanneer je vragen hebt. Daarbij is de benzine ook heel voordelig. Dus al met al een prima vakantieland!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Amerika

  • veel daklozen in de grote steden
Ultieme tip: Antylope canyoun, Bryce Canyon, Las Vegas.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

een groot avontuur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Overgaauw op 30 november 2017

De reis door west Amerika is afwisselend, avontuurlijk en prachtig wat de natuur betreft. De bevolking is heel behulpzaam wanneer je vragen hebt. Daarbij is de benzine ook heel voordelig. Dus al met al een prima vakantieland!

Minpunten Amerika

  • veel daklozen in de grote steden
Ultieme tip: Antylope canyoun, bryce canyon, las vegas.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mysterieuze Schaduwen in de mist! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rita van Bosch op 28 november 2017

Mijn eerste reis was een echte pioniers reis. In een tent, maar wel een grote. Van San Francisco via vele Nationale Parken. De eerste was Yosemite Park met de prachtige hoge bomen. Om half 11 in de avond kwamen we aan op de KOA camping. Wij hadden gehoord dat er in de buurt een leuk zilvermijnstadje Coulterville was., Het plaatsje is ongeveer 45 kilometer rijden. Dwars door de bergen met mooie vergezichten rijden we er heen. Onderweg zien we veel motorrijders op hun Harley's. Voor 80 dollar mogen we Yosemite en de rest van alle Nationale Parken een jaar lang bezoeken. Dat werden er veel! We gaan via de bergen door Sequioa National Park. Via bergachtige wegen gingen we naar Kings Canyon. Bij de meest bekende Sequoia zijn we gestopt om te kijken. De zogenaamde General Sherman Tree stond fier in het midden omringd door een aantal minder hoge bomen. Het pad naar de boom lag nog vol met smeltende sneeuw en was spiegelglad. Al slingerend en stijgend en dalend ging de weg verder richting Visalia. Mooie vergezichten, met uitzicht op bergen met nog meer sneeuw en overal grote bomen. Het eerste deel van de route brengt ons door een gedeelte met geelachtige bergen, weilanden met koeien en squirrels (eekhoornachtige beestjes).
Het is ontzettend mooi en heel erg rustig. Langzaam verandert het soort bergen en de vegetatie. De volgende dag gaan we pionieren. Langs de weg zien we het bord staan Silvermine City. Voor een kleine bijdrage kunnen we het stadje in. Je waant je in het Wilde Westen.
Onze route verder naar Death Valley. Bij Salt Creek op een houten looppad, een easy wandeling gemaakt. We gingen naar Badwater. Dit is geen bad, maar`n zoutvlakte het laagste punt van Noord Amerika en ligt 85 meter onder zeeniveau. Onze reis vervolgen naar LasVegas, Zion Park, in Utah, Dixie forest,. RedCanyon, Bryce Canyon, CapitalReef, Canyonlands NP, Lake Powell, Mesa Verde, Arches, MonumentValley NavajoTribal Park. Laatste NP de Grand Canyon. Dit was onze mooiste reis!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Altijd vriendelijk en behulpzaam
  • ,goede informatie
  • , altijd eet en slaap gelegenheid

Minpunten Amerika

  • Soms lijken de mijlen erg lange mijlen
  • , niet gewend in het kleine Nederland
  • ,Tip bij restaurants is soms wel heel veel
Ultieme tip: Ga naar de visiters centra waar je veel informatie krijgt en je reis meer wordt dan alleen van A naar B. De binnenwegen zijn zo bijzonder en altijd weer spannend wat je tegenkomt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De seizoenen en Florida (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 28 november 2017

Hou je van prachtige stranden, ongerepte natuur, wilde dieren en zon, dan is Florida een prima bestemming. 's Zomers is het weer vaak wel drukkend vanwege de invloed van de Mexicaanse Golf. Vanaf november, aan het einde van het hurricane seizoen, is het echter de "Sunshine State". Vooral aan de westkust van Florida is het dan (bijna) dagelijks heerlijk weer. De ideale plek om de winters door te komen en te genieten van het eten, de natuur en afwisseling die dit deel van de USA kan brengen. Je hoeft niet de Nationale Parken langs te gaan om te genieten van hetgeen Florida te bieden heeft. De State Parks zijn minstens zo interessant. Bovendien is niet alles wat mooi is in parken ondergebracht. Hou je van de eilandencultuur van de Keys met zijn Caraïbische invloeden/sfeer of van de ongerepte natuur van Sanibel en Captiva. Florida heeft het. Zoek je meer naar wilde dieren dan kun je in de Everglades, de bergen of de kuststrook aan je trekken komen. De overal aanwezige Osprey, de dolfijnen van de Mexicaanse Golf, de zeekoeien in het noordelijker deel, de krokodillen in het zuidelijke deel en de moerassen met het vele waterleven. Niet voor niets kun je hier naar hartenlust vissen op de grootste vissoorten. Kortom, Florida heeft het allemaal !

Pluspunten Amerika

  • verstaanbaarheid
  • hulpvaardig
  • openheid
  • ongerepte natuur

Minpunten Amerika

  • lange vluchten
Ultieme tip: Als je van verzorgd eten houdt, bezoek dan eens de Carrabas Grill, een Outback, Bonefish. Ook vele Italiaanse steakrestaurants zijn meer dan de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De ruige natuur van Washington State (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivonne Calis op 27 november 2017

In het uiterste noordwesten van Amerika vind je de prachtige, ruige natuur van Washington State. Je verkent de regio het best met de eigen auto. Natuurlijk moet je ook zeker zo veel mogelijk uit die auto stappen om al dat natuurgeweld van dichtbij te zien en voelen. In de regio is een overvloed aan prachtige campings en er zijn diverse nationale parken. Wat is er fijner dan je eigen potje koken onder een heldere sterrenhemel na een dag buiten. Houtvuurtje aan en daarna heerlijk slapen midden in de natuur.

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • uitgestrekt
  • makkelijk rijden
  • vriendelijke mensen
  • ultieme vrijheid
  • wildlife

Minpunten Amerika

  • Campsites in de zomer zijn moeilijk te verkrijgen als je niet hebt gereserveerd
Ultieme tip: Ga kamperen in de nationale parken, bossen en natuurgebieden die de regio rijk is. De campings zijn zeer ruim opgezet en je bent echt één met de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mystery persons in the shadow Geyser!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rita van Bosch op 27 november 2017

In 2016 deze ongelooflijke mooie reis gemaakt met vrienden. Dit blijft tot op heden nog steeds de mooiste pioniers reis! Daarna nog 5 reizen door veel andere staten gemaakt. De laatste in oktober van Washington via de Bleu Ridge Parkway met de prachtige herfst kleuren,naar het oudste stadje in Florida St Augustine. Mijn hart ligt in Noord Amerika! Waar ik volgende keer heen ga weet ik nog niet. Maar is geen probleem, wat je ook onderneemt je geniet van zoveel!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke enthousiaste mensen
Ultieme tip: Geniet want het is altijd later dan je denkt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemende vergezichten (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anita Den Hollander-Hart op 26 november 2017

Het was een prachtige vakantie in Amerika, met bezoeken aan een aantal national parken in Amerika, o.a. Yellowstone national park, Archers national park en het Canyonlands national park met adembenemende vergezichten! Onvergetelijke reis door prachtige natuur, met mooie autotochten en prettige overnachtingen.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • natuur
  • prettige wegen

Minpunten Amerika

  • prijzig
Ultieme tip: Overnachten in Canyon lodge and cabins in Yellowstone park. Dreamcatcher Bed and Breakfast in Victor.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Viva Las Vegas (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linda Stemerdink op 25 november 2017

Geweldige stad! Overweldigend gaaf! Heerlijk weer! Lovely people! Goede reis, 14 uur, maar prima te doen. Huur een auto en bezoek o.a. de Grand Canyon en Red Canyon. Ga zeker nog eens terug.
Love Amerika!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Amerika wat ben je mooi! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Thomas Weiss op 23 november 2017

Samen met mijn schoonouders en vriendin heb ik in augustus een rondreis gemaakt door West-Amerika. De start in het mooie San Francisco was bijzonder en heeft indruk gemaakt. Een onvergetelijk moment was de fietstocht over de Golden Gate bridge naar Sausalito en terug met de boot. Na San Francisco hebben we de reis vervolgd richting Yosemite National Park met een tussenstop in Sonora. Tijdens deze stop werd toevallig een muzikaal festival georganiseerd waardoor we s'avonds hebben genoten de Amerikaanse gezelligheid. De volgende dag werd de wekker vroeg gezet en bezochten we Yosemite. De zon scheen en we waren op tijd in het park aanwezig. Persoonlijk heb ik genoten van de prachtige natuur en de meest geweldige uitzichten. Het nadeel was de enorme mensenmassa die allemaal een poging waagden voor de mooiste foto's. Op dezelfde dag hebben we vele miles afgelegd om de mammoetbomen in Sequoia National Park te zien. Prachtig maar haast niet te combineren op een dag. Na de overnachting in Bakersfield werd onze reis vervolg naar Death Valley. Een bijzonder park met eindeloze uitzichten. Weinig groen, veel zand en erg warm. De echte kenners voelen aankomen dat Las Vegas de volgende tussenstop is geweest. Entertainment ten top! Las Vegas toverde een glimlach op mijn gezicht maar ik snakte na twee dagen weer naar de weelderige natuur van Amerika. Op naar de Grand Canyon... Hier had ik persoonlijk meer van verwacht maar wat het landschap is uiteraard prachtig. Een bezoek aan Flagstaff is zeker aan te raden. Onze tocht werd voortgezet richting Zion en Bryce. De mooie bossen, rotsachtige formaties en stromende rivieren hebben indruk gemaakt. Via Los Angeles hebben we de tocht gemaakt over de bekende Highway 1. Persoonlijke vond ik dit het mooiste gedeelte van de hele reis. Met als hoogtepunt het zien van walvissen en zeehonden vanaf de kust. Bezoek onderweg zeker Santa Barbara even! Dagelijks denk ik nog terug aan deze reis. Wat wil ik graag eens terug...

Ultieme tip: Geniet van ieder moment en neem de tijd om alles te zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige reis (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anouk Kusters op 22 november 2017

Prachtige rondreis gedaan bij de west kust met de auto van hotels naar hotels. Van het begin tot het einde veel hoogtepunten beleefd. Mooie afwisseling met steden en prachtige nationale parken. Vele hikes gedaan en helikopter vlucht boven de Grand canyon.

Ultieme tip: Must do: fietsen over de golden gate
Aangeraden voor: Stellen

Geweldig indrukwekkend! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jacquelien de Vries op 20 november 2017

Deze keer hebben we een stedentrip gedaan. New York, prachtige stad, veel te zien, meeste bezienswaardigheden in Manhattan, alles goed te doen met de metro. Gebruik van de NewYorkpass aan te raden. Bij twijfel doen. Soms zijn de entreeprijzen hoog, maar als je niet gaat, heb je vaak spijt. Washington, prachtig, maar weer totaal anders, gratis musea.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid
  • bezienswaardigheden
  • klimaat

Minpunten Amerika

  • regels
  • rijen
  • tarieven OV
Ultieme tip: Bij twijfel doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

USA fotocursus in Chicago (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

Een camper trip en een foto cursus in USA, Chicago gaf mij de mogelijkheid om dit geweldige land eens te bekijken met andere ogen. Zoveel te zien en prachtig. Een combinatie van een route trip en een cursus geeft je een totaal compleet beeld over dit land.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • betaaldbaar
  • veilig
  • groot
  • vele mogelijkheden

Minpunten Amerika

  • lange reistijd
  • veel te zien
Ultieme tip: Natuurparken en de grote steden, het land met de vele mogelijkheden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ga van de highway af te gaan deze ongelooflijke inspirerende omgeving ontdekt! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Rita van Bosch op 19 november 2017

In 2010 deze ongelooflijke mooie reis gemaakt met vrienden. Van San Francisco door 7 staten gereden en zoveel moois op mijn pad gekregen. Dit blijft tot op heden nog steeds de mooiste pioniers reis! Daarna nog 5 reizen door veel andere staten gemaakt. De laatste in oktober van Washington via de Bleu Ridge Parkway, met de prachtige herfst kleuren, naar het oudste stadje in Florida St Augustine. Mijn hart ligt in Noord Amerika! Waar ik volgende keer heen ga weet ik nog niet. Maar is geen probleem, wat je ook onderneemt je geniet van zoveel! Neem de tijd en ontdek de mooiste gebieden door van de grote wegen te gaan en het pioniers gevoel te krijgen. Ik word nu al blij met het vooruitzicht naar 2018!

Pluspunten Amerika

  • Sinds 1997 ervaringen opgedaan
  • Een prachtige natuur
  • Leuke kleine stadjes
  • ,Vriendelijk en behulpzame mensen
  • Altijd voor eten en slapen een verblijf te vinden

Minpunten Amerika

  • Soms bij grote atracties veel mensen
  • ,bussen met toeristen die dan effe een selfie maken en dringen
  • ,Bij tip geven worden verwachtingen hoog
Ultieme tip: Neem de tijd en ontdek de mooiste gebieden door van de grote wegen te gaan. Geniet van je herinneringen dat doet weer nieuwe energie geven voor je volgende reis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

LA maar dan net wat anders (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

USA heeft zoveel mooie kanten en je kunt er van alles mee maken. Er zijn grote steden maar ook geweldige natuurgebieden en soms kom je andere bijzonder dingen tegen. Elke dag een ervaring rijker en een land met erg veel mogelijkheden.

Pluspunten Amerika

  • groot
  • betaalbaar
  • veilig
  • mooi

Minpunten Amerika

  • groot
  • lange reis
  • je moet kiezen
Ultieme tip: Huur een camper en maak een route trip door het land en geniet van elke moment. Van natuurgebieden tot grote steden of een gokje in Las Vegas. Het kan bijna niet op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Natuurgebied bij stad MOAB is zeer groot en bijna onwerkelijk. (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

De route trip in de USA bracht ons bijna overal. Het land is zo groot dat je steeds een keuze moet maken, dit keer doen we dit en de volgende keer gaan we dat doen. Het natuurgebied bij MOAB is zo groot dat moet je zeker twee keer doen.

Pluspunten Amerika

  • Groot
  • Veelzijdig
  • betaalbaar
  • uitdagend

Minpunten Amerika

  • lange reis
  • erg veel te zien
  • verslavend mooi
Ultieme tip: Breng een bezoek aan MOAB, een natuurgebied wat zo gaaf is en bijna niet onwerkelijk lijkt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

POW WOW bezoek bij de indianen in de USA (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

Een route trip van Chicago naar Los Angels met een camper. Vanuit Chicago een geweldige route trip gehad via vele mooie steden en natuurgebieden. Het bezoek aan de POW Wow was een ook een hoogtepunt. Er is zoveel te zien van natuurgebieden, steden en cultuur en muziek. Er is van alles en allemaal even mooi.

Pluspunten Amerika

  • Mooie Natuurgebieden
  • Amerikanenzijn zeer vriendelijk
  • betaalbaar
  • veilig

Minpunten Amerika

  • Zeer groot land
Ultieme tip: Als je de kans hebt om een bezoek te brengen aan een Pow WOW evenement, zeker doen, echt gaaf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Alles kan in Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marja Van Leeuwen-Lokker op 19 november 2017

Amerika het land van de vele mogelijkheden, en dat geldt zeker voor ons, beide gebruikmakend van een rolstoel. Alles is nagenoeg toegankelijk en anders is iedereen bereid je te helpen zonder opdringerig te zijn. Van aangepaste auto, hotel, blokhut,tent tot trein is toegankelijk. De schoonheid van de natuur vind ik overweldigend mooi en de mensen heel vriendelijk en gastvrij. Je hoeft nooit lang te zoeken naar een eettentje of tankstation of motel/hotel, keuze genoeg. Proberen elke 2 jaar een reis te plannen naar Amerika omdat we het in Europa wel gezien hebben, het is bijna nergens zo goed voor ons geregeld als in Amerika. We houden echt van dit land met zijn mooie steden, fantastische natuur en geweldige mensen en natuurlijk de vrijheid.

Pluspunten Amerika

  • toegankelijkheid
  • vrijheid
  • natuur
  • winkelen

Minpunten Amerika

  • douane
  • veel toeristen
Ultieme tip: Plan goed van tevoren waar je naar toe wilt en wil zien, onze ervaring is dat je overal te kort blijft om het echt te zien, er is ook zoveel te zien en het land is ook zo groot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

USAtrip2017!#4weken#oostnaarwest#prachtige ervaring!!! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Steffie van den Hork op 19 november 2017

Prachtig land, zoveel verschillende culturen! Indrukwekkend, gigantisch, voor ieder wat wils! Vriendelijke mensen, super behulpzaam! Heerlijk om met de auto rond te trekken. Makkelijke wegen en routes!

Ultieme tip: Rondtrekken met de auto/camper!!
Aangeraden voor: Avonturiers

Lower Antelope canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Fleur Stegers op 18 november 2017

Wij zijn begonnen in LA. De stad waar vanuit de mogelijkheden eindeloos zijn. Wij vonden de stad erg tegenvallen. De highlights waren leuk maar de rest van de stad viel ons toch erg tegen. Hierna zijn wij verder gegaan naar Sequoia National Park en Kings Canyon. Dit zijn twee schitterende parken en wat zijn de bomen immens! Na dezelfde twee mooie parken zijn wij richting San Francisco gegaan. Onze favoriete stad van onze reis. Hele mooie, leuke en gezellige stad. Veel bezienswaardigheden. Na SF zijn wij verder gereden naar Yosemite. Dit was ook een groot en mooi NP. Dit was tijdens onze reis onze favoriet. Het park heeft zo veel te bieden! Na Yosemite zijn wij door Death Valley door gereden naar Las Vegas. In Death Valley hebben wij een stop gemaakt bij badwater Basin. Wat een hitte! Maar liefst 52 graden. We zijn na de korte stop snel doorgereden. Las Vegas was geweldig. Alles wat je in de films ziet, zie je zelf ook. Wij hebben erg genoten. Na Las Vegas zijn wij doorgereden naar Zion NP. Dit is ook een schitterend park en heeft ook zo veel verschillende uitzichtpunten. Een immens park met een prachtige natuur. Hierna zijn we naar Bryce Canyon geweest. Heel bizar hoe de natuur zich zo kan uiten. Werkelijk prachtig. Na Bryce zijn we doorgereden naar Arches NP. Ook een erg mooi park met alle natuurlijke bogen. Na Arches zijn wij doorgereden naar Page waar we horse shoe bend hebben bezocht (prachtig) en naar Antelope canyon zijn geweest. Dit is echt een MUST DO. Wij zijn in de lower canyon geweest en dit was echt een super vette ervaring en wat een mooie foto’s hebben wij kunnen maken!! Na deze canyon zijn we doorgereden naar de Grand Canyon. Dit was het park waar wij het meest naar uitkeken en het voldeed aan al onze verwachtingen. Wat een uitzicht!! Na the grand zijn we doorgereden naar San Diego waar we onze laatste dagen hebben doorgebracht van onze mega vette vakantie. Het is zeker een aanrader en een must do voor reisliefhebbers!!!

Ultieme tip: Lower Antelope canyon
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Western roadtrip! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Danielle Polderman op 18 november 2017

Een maand lang hebben we nodig gehad om van Los Angeles met de klok mee weer te eindigen in Los Angeles. En wat was het fantastisch! Highway 1, San Francisco, Yosemite, Sequoia, Death Valley, Vegas, Zion, Bryce, Arches, Monument Valley, Antelope, Horseshoe, Grand Canyon, Sedona, Route 66, Joshua Tree en San Diego. Wat een verschil in natuur en cultuur hebben we meegemaakt. Het was echt geweldig!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen (aziaten)
  • lange afstanden
  • Duur
Ultieme tip: Huur een auto! Amerika is zó groot dat een auto echt een must is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig rondreizen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Petra Kaaken op 17 november 2017

Amerika zo'n mooi land, voor de derde keer rondreis gemaakt op eigen gelegenheid door het west -midwest. Geweldige nationale parken om te bezichtigen we kunnen er geen genoeg van krijgen.
Over het algemeen genomen zijn de mensen daar vriendelijk en behulpzaam, wij hebben geen slechte ervaringen.
Wat wij het allermooiste aan het rondreizen vinden is dat er op verschildende plaatsen langs de snelweg of steden en dorpen soort van openbare picknick / speelplaatsen zijn waar je gebruik van kan maken en meestal staat er ook een bbq bij, alleen kolen erin en gezellig bbq-en met de kids. Onze kinderen vinden het ook een geweldig land, makkelijk in de taal, eten, enz.

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • eten geenprobleem
  • alles goed verkrijgbaar
  • niet duur
  • mooie nationale parken
  • gewoon een gewelidig land

Minpunten Amerika

  • op sommige plaatsen teveel toerisma zoals midden in de zomer nationale parken
  • kun je wel ontwijken door dingen te doen wat een ander al gauw teveel moeite vind
  • restaurants zijn aan de prijzige kant met 3 kids.
Ultieme tip: Ga zelf op rondreis regel dingen zelf, zo leuk deze voorpret. En niet eens zo moeilijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Astrid Hondius van Brink op 16 november 2017

Geweldig land, overweldigende natuur, vriendelijke gastvrije mensen, teveel om op te noemen. Een fantastische levenservaring rijker geworden door deze reis! Heel goed te reizen met auto en camper. Veel verschillende landschappen. Verrassend!

Pluspunten Amerika

  • schitterende natuur
  • gastvrije en behulpzame amerikanen
  • makkelijk reizen

Minpunten Amerika

  • veel fastfood
Ultieme tip: Neem de tijd! Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtreis door Zuid-Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ludo Merckx op 15 november 2017

Ben gedurende één maand door Zuid-Amerika getrokken. Zelf de hotels vastgelegd en vliegreis geboekt. Landen in Los Angels. Lieve mensen en hulpvaardig op alle gebied. Restaurants zijn super en wat je zeker moet doen is een biefstuk gaan eten bij de cowboy's op een ranch. Wat je wel in het oog moet houden is de Tiago Pass, zelfs in juni nog 2 meter sneeuw. Een reis die de moeite waard is!

Pluspunten Amerika

  • eerlijk
Ultieme tip: Maak een goede voorbereiding van wat je wil zien voor je vertrekt als je zelf de reis uitstippelt !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een minireis door Amerika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sanne De Jong op 15 november 2017

Na 3 maanden hard werken op een Summercamp heb ik nog 10 dagen de toerist kunnen zijn in Amerika.
Ik ben begonnen in Chicago, wat een prachtige stad is met veel dingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het Millennium Park waar de welbekende Cloud Gate oftewel, the Bean staat. Een wandeling over de Navy Pier en een bezoek aan een echte baseball game mag zeker niet ontbreken. En als je dan toch in Chicago bent, kunnen de Chicago Cubs je geen beter beeld van een typisch Amerikaanse baseballwedstrijd geven.
In Chicago zijn ook verschillende mooi beschilderde muren te vinden, wij hebben de Flamingowall bezocht erg leuk als je een bijzondere foto op je Instagram wilt plaatsen. Dan heb je ook nog het Skydeck die van vele foto’s bekend staat om z'n glazen vloer. Als je de tijd en het geld er voor over hebt is dit zeker een aanrader!
Van Chicago heb ik een 17 uur durende trein naar Washington genomen, dit omdat ik maar een korte tijd had voor mijn reis en ik vanaf New York naar huis vloog.
Washington D.C. ja, prachtig! Zoveel om te bekijken, deze stad is dan ook leuk als je van wandelen houdt en dingen zien in plaats van echt doen. Je kunt natuurlijk ook de speciale bussen pakken om alles te bekijken maar als je wilt wandelen raad ik je dat zeker aan!
Het Witte Huis, de verschillende monumenten en het Holocaust Museum bijvoorbeeld, achter alles zit wel een verhaal!
Van Washington zijn we naar de Niagara Falls gegaan met een Chinese organisatie, ze zijn volgens mij allemaal grotendeels hetzelfde, maar ook zeker aan te raden. We hebben naast de Niagara Falls zelf ook de Whirlpool gezien en hebben een bezoek gebracht aan de Old Niagara Fort.
En de watervallen zelf, ja prachtig. In het donker en ook zeker overdag, een boottocht op de Maid of the Mist mag je ook echt niet overlslaan, echt ongelooflijk mooi!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • behulpzame mensen
  • ontzettend vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • weinig gezellige knusse restaurantjes
Ultieme tip: Een boottocht op de Maid of the Mist, dit is iets wat je echt moet meemaken! Dat wat je ziet, zie je op geen enkele foto, ontzettend mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip westkust Amerika 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nancy Penninx op 15 november 2017

Wat was Amerika een geweldige ervaring. De eerste nacht hebben we in het hotel Baymont Inn & Suites LAX geslapen. Dit is een prima hotel om uit te rusten van de vliegreis.
De volgende dag hebben we om 11.00 uur ‘s ochtends de camper opgehaald bij Cruise America. Alles werd uitgelegd en we konden snel genoeg aan onze reis beginnen. Meteen de eerste Wallmart opgezocht en boodschappen gedaan. Verder zijn we met onze camper naar super mooie nationale parken geweest.
Het eerste kwamen we aan bij Joshua Tree: Een super mooi park waar je veel mooie hike’s kan maken. De camping was ook geweldig. Je zit midden in de natuur en kunt hier echt optimaal genieten van hoe mooi het landschap is! Het lijkt wel of je in de film van de Flinstones zit, zo gaaf!
Tweede park, Grand Canyon: Ja, die moet je gewoon gezien hebben. Als je hier aan komt lopen geloof je je eigen ogen niet. Ècht ge-wel-dig! Tip: zorg dat je de zonsopkomst ziet.
Monument Valley: Het land van de Navajo-indianen. Heel gaaf om eens in hun wereld te kruipen. Wij hebben dit op het paard gedaan, dat is echt een aanrader. Let wel op: je kunt hier niet dit park op met je nationale parken-pas.
Lake Powell: Even lekker relaxen aan het water en wat je zeker niet mag missen is de Antelope Canyon. Bryce Canyon: Een heel mooi park, maar hier zou ik wel echt gaan hiken om de mooiste uitzichten te zien.
Zion: Ook weer een geweldig park. Wij hebben hier de hike door het water gedaan, echt een super leuke ervaring.
Las Vegas: Dit moet je gewoon echt met je eigen ogen zien, ècht super super gaaf!
Death Valley: Heel erg mooi, ga sowieso naar Bathwater Basin, dan heb je het echte Death Valley gezien. Yosemite: Heel erg gaaf park, met wederom mooie hikes, waar de uitzichtpunten het meer dan waard zijn.
Als laatst hebben we in San Fransisco en LA de vakantie relaxed afgesloten met toeristische hotspots: Golden Gate Bridge, Venice Beach, Santa Monica, Hollywood, Beverly Hills & Alcatraz mag je zéker niet vergeten!!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • amerikanen zijn gastvrij

Minpunten Amerika

  • je bent verplicht om overal fooi te geven
Ultieme tip: Zorg dat je een nationale parken pas koopt, dan ben je uiteindelijk goedkoper uit dan dat je bij elk park entree betaald.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Bryan Werner op 14 november 2017

The city that never sleeps! Een hele dikke aanrader voor iedereen die eraan zit te denken om er een keer heen te gaan. Zoveel te zien dat je ogen te kort komt!! Je hebt echt minstens een week nodig om alles wat NY te bieden heeft ook te kunnen zien.

Pluspunten Amerika

  • Uber
  • Bezienswaardigheden
  • Taal

Minpunten Amerika

  • Prijzig
  • Drukte
  • Verkeer
Ultieme tip: Ga je New York? Gebruik dan de metro, want dag scheelt je veel tijd en het is ook nog eens betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Top of the Rock (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Kurt Provost Provost op 13 november 2017

Wij logeerden in Washington bij familie en namen de tripperbus die we vanuit België geboekt hadden naar New York voor vijf dagen. De bus is snel, niet duur en je ziet veel. De foto hebben we genomen op Top of de Rock, adembenemend mooi. Op de 70ste verdieping en 259 meter hoog gelegen binnen het Rockefellercenter.

Pluspunten Amerika

  • zeer vriendelijke mensen en als je in of uit de metro stapt de mensen laten je eerst eruit de locals niet de toeristen welteverstaan
Ultieme tip: Wij aten vaak bij West Way diner prijs kwaliteit het beste
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mariella Hendriks op 13 november 2017

Mijn vriend en ik hebben eind dit jaar een 17 daagse roadtrip gemaakt in Amerika. We zijn in 4 staten geweest, Californië, Arizona, Utah en Nevada. We zijn in verschillende parken geweest o.a Joshua Three Park, Zion, Deathvalley. We hebben Los Angeles en Las Vegas bezocht en nog veel meer. We vonden het geweldig!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • eten
  • het weer

Minpunten Amerika

  • zwervers
  • drukte
  • afstanden
Ultieme tip: Los Angeles is geweldig! Venice en Santa Monica.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Hermien Nagelholt op 13 november 2017

Wat een geweldig ruim mooi land. Je raakt er niet uitgekeken.
Fijne lokale mensen en perfect om een rondreis te maken.
Vooral de vrijheid die je met een camper hebt vonden wij het fijnste. Ik zou zo weer gaan.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruim
  • veelzijdig
  • goede wegen
  • prachtige natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Ga met een camper!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West kust (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Silvia De Laet op 13 november 2017

Met de auto een rondreis door de westkust gemaakt.
Mooie parken zoals Yosemite, Grand canyon, Zion, Bryce, Antilope enz bezocht.
Ook de leukere steden zoals Las Vegas, LA, Dan Francisco bezocht.
Alles is groots en uitgestrekt.

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • wegen zijn goed berijbaar
  • aardige mensen

Minpunten Amerika

  • te veek junkfood
  • best duur
Ultieme tip: Neem de tijd.. alles is ver weg en een park zoals yosemite is niet te bezoeken in 1 dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis nr 2 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jolanda Droogh op 13 november 2017

2e Rondreis met een camper door Amerika. Wat een prachtige natuur. Per dag rijd je door diverse landschappen van vlak land tot bergen van verschillende rotsformaties naar bosrijke gebieden. En dan hebben we het nog niet gehad over het wildlife. Overweldigend mooi. Conclusie: heerlijk vakantieland!

Pluspunten Amerika

  • Ruim
  • Natuur
  • Arrdige behulpzame mensen

Minpunten Amerika

  • Druk in het hoogseizoen
Ultieme tip: Boek in Yellowstone park hotels/kampeerplaatsen op verschillende plekken in het park. En belangrijkste tip BOEK VROEG.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ritje van 5472 km (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Ton van den Bos op 13 november 2017

Van San Francisco naar San Francisco over highway 1 naar LA , San Diego, Tucson, Grand Canyon, Yosemite Park. Enorme rit waarvan de mountains het meest fascinerende is geweest. En zeker als je in de ochtend nog 45 graden hebt, en om 5 uur dezelfde dag -2 graden.

Ultieme tip: Indien je de Zuidwest-kant kiest, ga dan niet in november.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Hermien Nagelholt op 13 november 2017

Geweldig land. Er is van alles te zien en te doen. Locals zijn heel vriendelijk. Het is een makkelijk te bereizen land. Met een camper heb je veel vrijheid en beter zicht onderweg. Dit is een aanrader.

Pluspunten Amerika

  • ruim
  • groot
  • geweldige landschappen
  • veelzijdig

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Ga met een camper langs alle hoogtepunten. Pak de Scenic Byways voor mooie routes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Diepe buiging (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Martijn Kool op 12 november 2017

Een fantastische ervaring en een betoverend land. Met als hoogtepunten highway 101, San Fransisco, the Grand canyon en Bruce Canyon. Prachtig natuurschoon in al zijn vormen, van oneindige woestijnvlaktes, tot watervallen en prachtige ravijnen. Een magische ervaring die je nederig maakt.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De helikoptervlucht over de grand canyons, een onwerkelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Colors (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Adri van Oudenaarden op 12 november 2017

Voor het eerst een grote reis door Amerika gemaakt, ons eerste natuurpark was Yellowstone, het was een geweldige ervaring om alle hotsprings etc te zien. Bij de diverse bronnen hebben we geweldige mooie kleuren ervaren. Onze Amerika reis was een superervaring, 6100 km gereden, ruim 6000 foto's gemaakt en waarschijnlijk is het niet de eerste en laatste keer dat we dit hebben ondernomen. Een aanrader voor iedereen die van verrassende en overweldigende natuur houdt.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Gastvrij
  • vriendelijk

Minpunten Amerika

  • veel chinezen
  • niet goedkoop
Ultieme tip: Gewoon doen, het is geweldig om zelf met een Camper op pad te gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Cindy Bootsman op 12 november 2017

Ik heb Amerika ervaren als een heel veelzijdig land. Zo veel mooie steden maar ook heel veel mooie natuur. Yellowstone vond ik een van de allermooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweest. Wildlife, prachtig bijzondere vulkanische natuur.

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ik raad aan om Yellowstone zeker niet over te slaan, en de Grand canyon en Bryce canyon ook niet :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

California (bezocht in april 2017)

Review geschreven door N van der Wijck op 12 november 2017

Wij zijn naar Las Vegas geweest, 7 dagen. 5 dagen in een mansion met 20 vrienden. 5 dagen strip, nieuwe Vegas bekeken. Vervolgens 2 dagen Freemontstreet, het oude Vegas. Blij dat we dat hebben gedaan. Het oude Vegas is veel leuker. Vervolgens naar San Francisco gevlogen, auto opgehaald. 2 dagen San Fran en toen via Highway 1 richting Los Angeles. Onderweg overnachting in Monterey en Santa Barbara zijn we 2 dagen gebleven. Vervolgens nog eens 3 dagen in LA.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • locals
  • weer
  • natuur

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Highway 1 en Santa Barbara.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Westkust Amerika, een mooie mix (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Debbie Teitsma op 12 november 2017

We hebben een rondreis gemaakt langs de westkust van Amerika. Van een bezoek aan diverse grote steden (Las Vegas, Los Angeles, San Diego etc.) tot mooie hikes door de bekende National Parks. Een mix van cultuur, historie, natuur, sport, funshopping. Fantastisch!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • historie
  • cultuur
  • vriendelijk

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
Ultieme tip: Stel je eigen reis samen. Op social media (pinterest, facebook, instagram) zijn tal van leuke reistips te vinden. Hikes, restaurantjes, uitzichtpunten en wat dan al niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijke reis (bezocht in maart 2002)

Review geschreven door Hilda Hofstra op 12 november 2017

Met een groepsreis naar de hoogtepunten aan de westkust. Wat een belevenis!
Als eerste de stad Los Angeles. Oude en supermoderne architectuur vlak bij elkaar, de Walk of Fame, de filmstudios. Eindeloze stranden. Teveel te bekijken voor een paar dagen.
Daarna de Nationale Parken... En natuurlijk een bezoek aan Las Vegas. Een reis om nooit te vergeten.
Alles was veel leuker en indrukwekkender dan we ooit konden dromen. Ook zoveel afwisseling: drukke steden en eindeloos lege woestijnlandschappen.
Ook de mensen zijn belangstellend en vriendelijk. Tijd om weer te gaan!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groots
  • mooie natuur
  • relaxed

Minpunten Amerika

  • veel regeltjes
Ultieme tip: Ga in ieder geval een helikoptervlucht maken boven de grand Canyon. Echt onvergetelijk.
Aangeraden voor: Avonturiers

ongelooflijk en adembenemend mooi! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Willem de Bruine op 12 november 2017

4300 km afgelegd in verschillende staten. De natuur daar is zo mooi, elke 100km veranderd het wel weer. Het ene moment rij je in een woestijn en voor je het weet weer in de bossen. Wij hebben een auto gehuurd en de kampeerspullen daar gekocht. Heerlijk overnachten in de vrije natuur. Zou het zo weer over doen! Het mooiste was toch zeker wel de parken vooral de Grand Canyon. Wat voel je je daar klein zeg zo ongelooflijk groot en mooi! San Francisco ook een hele mooie stad met alle heuvels en de bezienswaardigheden.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • alles!

Minpunten Amerika

  • geen idee
Ultieme tip: Zelf een auto huren en gaan kamperen om het echte gevoel te beleven van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Rinie Van Bodegom op 12 november 2017

Samen met mijn broer een roadtrip gemaakt door Amerika. 33 staten bezocht 43 dagen gereisd en in 30 verschillende plaatsen geslapen.
Wat een geweldig land, zo divers. Vriendelijke mensen prachtige natuur, parken en nationale parken. Hoogtepunt Yellowstone nat. park. Arizona als staat is werkelijk schitterend.
Kan niet wachten op mijn volgende reis door Amerika.

Pluspunten Amerika

  • Heel divers
  • Vrijheid
  • natuur
  • eten
  • winkels

Minpunten Amerika

  • internet/wifi
Ultieme tip: Yellowstone Washington Rocky Mountains
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Arches (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mariet Tielen op 12 november 2017

Arches is super mooi! De mooie kleuren en de vele bogen maken dit landschap uniek! Tegenover Arches ligt Canyonland wat je ook echt gezien moet hebben. Moab is dan de ideale plek. Vooral zonsondergang en zonsopgang is super om te mogen ervaren. En de wandelingen zijn voor iedereen te doen.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
4 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga er niet heen in de zomermaanden dan is het er heel erg warm.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Karlijn Nijhuis op 12 november 2017

Samen met mijn zus hebben we een camper gehuurd en zijn we door West Amerika gaan roadtrippen met als startpunt Las Vegas. Na eerst een aantal dagen daar te hebben doorgebracht zijn we doorgereden naar Zion NP en Bryce Canyon. Vervolgens zijn we naar Page gereden voor horsehoe bend en Antelope Canyon. Daarna zijn we via Monument Valley en de Grand Canyon naar LA gereden. LA viel ons wat tegen. Het plan was om daarna door te rijden naar Death Valley om vanuit daar naar Yosemite te rijden. Helaas was de Tioga road nog dicht wat zou betekenen dat we van Death Valley naar Yosemite veel te veel uren onderweg zouden zijn. We hebben dus besloten om Death Valley over te slaan helaas. Na Yosemite zijn we naar onze eindbestemming SF gereden.
Al met al een absoluut onvergetelijke reis! Alle parken zijn net weer wat anders en de keuze aan wandelingen is groot! We hadden graag overal wat langer willen blijven.

Pluspunten Amerika

  • de natuur
  • vriendelijke mensen
  • zoveel variatie
  • steden
  • natuur

Minpunten Amerika

  • soms lange afstanden
  • niet goedkoop
  • veel toeristen
Ultieme tip: Boek Antelope Canyon ver van te voren gezien dit snel vol raakt. Koop ook een annual pass voor alle nationale parken. Dit scheelt je veel geld
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jelle Boelhouwer op 12 november 2017

Ik vond Amerika erg mooi, alle berglanden en alle typische dingen die je vaak op televisie ziet. Het was heel gaaf om mee te maken! Ook is het erg speciaal on de reis ernaar toe mee te maken en alles van boven mee te maken.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • palm springs
Ultieme tip: Plan uit wat je gaat doen maar vooral hoe want dan wordt het nog leuker, je kan je verheugen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Kim Willems op 12 november 2017

Amerika is een super mooi land wat zeker een bezoekje waard is! Je kunt heel veel dingen bekijken en bewonderen in een korte tijd. De benodigde kilometers moet je echt wel maken per dag anders kom je niet op de mooie bestemmingen.

Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Aan de overkant (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Heleen de Jong op 11 november 2017

Hoe mooi kan een reis zijn? Amerika heeft zoveel gezichten. Na een bezoek aan vele natuurparken in het westen. Dit jaar NY en Washington, en vervolgens naar het zuiden. De start in New Orleans via vele leuke steden als Memphis, Dallas, Houston en alles er tussen. Muziek stond toch wel centraal met een bezoek aan Bourbon Street, New Orleans. Sun Studio, Graceland in Memphis en Bluebird Cafe in Nashville. Ook de oude plantages in die regio maakte veel indruk. En een Swamp tour is zeker een aanrader. Wat ik ook wel bijzonder vond? Central Park in New York, waar een wereldstad en natuur samen komen. En inderdaad het land met onbegrensde mogelijkheden!

Pluspunten Amerika

  • ruimte

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Mocht je ooit in Rapid City komen. Ga dan eten bij de verbouwde brandweerkazerne in het centrum! Zowel het eten als de plek zijn geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marja van den Berg op 11 november 2017

Rondreis Amerika, van Las Vegas naar Las Vegas. Via de Grand Canyon naar L.A., via Malibu en Pebble Beach naar San Francisco> Vanuit daar naar Yosemite Park Death Vally en weer terug naar Las Vegas.
Leuke tips op deze route zijn: pompstation Hackberry van Route 66, Moran point, Chapel of The Holy Cross in Cedona en 17 miles drive.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • goed betaaldbaar
  • goed eten
  • genoeg te doen voor ieder wat wils \
Ultieme tip: Silver City Ghost Town. Leuk om te bezoeken en er is een geweldig hotel midden in de woestijn van Long Street.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West kust (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alexandra Swieserijn op 09 november 2017

Prachtige reis gemaakt door Californië, Nevada, Arizona en Utah. Zoveel verschillende landschappen, echt prachtig. Amerikanen die wij tegen kwamen allemaal even behulpzaam en vriendelijk. Dit gedeelte van Amerika is echt een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • Goede wegen

Minpunten Amerika

  • niets
  • nothing
  • Nada
Ultieme tip: Neem in de grotere steden een Hop on Hop off bus!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers