Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

National parks (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Amber van Geest op 13 november 2018

Als familievakantie zeer geschikt, mooie steden en de overweldigende natuur van het land maakt het zo bijzonder. De bergen, hikes, mensen zijn zo mooi en puur. De poppenkast eromheen moet men doorheen kijken maar als dat lukt is het een land waar je nooit uitgekeken zal raken.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • national parks

Minpunten Amerika

  • eten
Ultieme tip: Trek de natuur in
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Santa Barbara, California (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Anouk Duijts op 12 november 2018

Santa Barbara is een prachtige stad gelegen in Californië. Deze stad heeft beetje een Spaans tintje. Het heeft een leuk winkelcentrum en een mooi strand met heel veel volleybalvelden. Er zijn veel activiteiten.

8,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aaridge
  • warm klimaat
  • strand
  • fastfood

Minpunten Amerika

  • bedelaars
  • geweren
  • dure prijs voor goedkope producten
Ultieme tip: Bezoek verschillende steden in de westkust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Op een uur rijden van los Angeles ligt palmdale. Hier valt werkelijk niks te beleven. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Linda Van Gestel op 12 november 2018

Ga doordeweeks naar universal. Niet op vrij- tm zondag. Hiken, maak tochten door de natuur. Niet alleen even “een” boompje in Yosemite bekijken maar ga hiken. Prachtige beleving. In SAN fransisco waait het ! Is het frisser dan de rest van de westkust. Las Vegas; leukst in het weekend. Druk aan de zwembaden met feestjes .

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Realiseer je dat een fooi van 15% daar de standaard is. Uiteten gaan lijkt op het oog goedkoper dan in nl maar reken er dus minimaal 15% bij
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York City (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Minou Keunen van de Kerkhof op 12 november 2018

Geweldige stad en een unieke ervaring. Fietsen door central park en over de Brooklyn bridge is zeker de moeite waard. Op de top off the rock geweest voor een blik over de stad. Het voordeel daarvan is dat de wachtrij korter is en je the empire state op je foto's hebt. Een middagje lekker dwalen zodat je ook de minder bekende plekken ziet maar zo zeker ook het echte New York ontdekt. Must see's zijn zeker lady liberty, time square en central park.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • hele aardige locals die ten alle tijden bereid zijn om te helpen.

Minpunten Amerika

  • redelijk dure stad.
Ultieme tip: Ga een middag fietsen of wandel van uptown-downtown. Zo kom je op plaatsen die je normaal niet zo snel zult ontdekken. Leuke mensen, straatjes en eettentjes gevonden op die manier.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Maria Jurjens op 12 november 2018

Super mooie land vooral de national Parks! Adembenemend natuur! Heel
Uniek landschap! Arizona en Utah zijn de beste! De grand canyon! Bryce canyon, antelope canyon, Glen canyon, Zion en de Yosemite is a must-see!

Pluspunten Amerika

  • mooie natuur
  • uniek landschap
  • adembenemend uitzicht

Minpunten Amerika

  • california is duur
Ultieme tip: Ga naar de national parken in California, Arizona, nevada en utah
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip ZW USA (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jacolien Bolier op 11 november 2018

Van SAN Francisco, Las Vegas, LA en alle daartussen gelegen Nationale Parken. Rondvlucht van 50min boven de Grand Canyon en als afsluiting de Highway 1 gereden van LA naar SF. Wat een super reis hebben wij gehad. We vielen van de ene in de andere verbazing. Ontzettend veel verschillende natuur. Zo rij je over zoutvlakte en zandduinen dan weer tussen de rode rotsblokken of in de gekte van Las Vegas. Zeker een aanrader!

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • schitterende natuur
  • relaxt autorijden

Minpunten Amerika

  • grote porties eten
  • indianen in Monument Valley en Page waren erg nors
  • vreselijk veel zwervers in LA
  • te grote verschillen tussen rijk en arm
Ultieme tip: Café Hollywood in San Francisco voor het heerlijkste ontbijtje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

amerika reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door kimberley kool op 11 november 2018

Amerika is een heerlijk land om te reizen, het is prachtig overal waar je komt. bijzonder hoe verschillend de natuur kan zijn in 1 land. Aanrader is de angels landing lopen voor de sportieve onder ons. En yellow stone park is absoluut de moeite waard!! Wij gaan zeker nog eens terug..

Pluspunten Amerika

  • prachtig
  • goed reizen
  • heerlijk eten

Minpunten Amerika

  • er zijn geen min punten!
Ultieme tip: Ga er lekker op uit en loop een paar mooie routes. De antilope was echt heel erg mooi om even de tour te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een land.. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jimmy van Drunen op 11 november 2018

Mijn eerste verre trip. En wel naar mijn droomland; Amerika! Het land waarvan de meeste mensen een bepaald beeld bij hebben bekend van (social)media en televisie. Deze beelden komen grotendeels overeen met de werkelijkheid. Wat een schitterend land om te reizen.
Aanrader voor iedereen!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • schitterend
  • diversiteit
  • weer

Minpunten Amerika

  • afstanden
  • eten
  • je wilt te veel zien
Ultieme tip: De ultieme tip en kick is een helikoptervlucht boeken boven de Grand Canyon! Wat spectaculair!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Traveling America (bezocht in november 2017)

Review geschreven door nancy smeets op 11 november 2018

Amerika is een geweldig land om met je eigen auto te bereizen! De grootsheid en schoonheid van de natuur, de gastvrijheid van de mensen en het makkelijk kunnen wildkamperen maakt dit land voor ons als een TOP vakantieland!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Less is more... het land is zo ontzettend groot en kent zoveel mooie parken. Alleen al het reizen van bestemming a naar bestemming b is en kadootje...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend uitzicht (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Anne Hurkens op 11 november 2018

Een van de hoogtepunten van West Amerika. Ook zeker een bezoek brengen aan Joshua tree, Zion en Bryce, Sequoia en Yosemite. Vergeet ook de Highway 1 niet. Fantastische uitzichten. Wij zijn helemaal verliefd geworden op Amerika

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • Diversiteit
  • Uitzichten

Minpunten Amerika

  • Vet eten
Ultieme tip: Angels Landing, Zion NP. De trail is een enorme uitdaging, maar het uitzicht is het absoluut absoluut waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Antilope Canyon (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Cathie Willekes op 11 november 2018

Tijdens een zelf georganiseerde rondreis (met dank aan D-Reizen) Antilope Canyon bezocht in de buurt van Page, Arizona. Schitterende tocht door Navajo land en een onvergetelijk bezoek aan de Antilope Canyon. Zorg dat je er rond het middag uur in kunt want dan zorgt het zonlicht voor de meest mooie kleuren en vormen van de rotsen. Van daaruit naar Noordelijk deel gereisd met de huurauto, door Yellowstone Park. Daarna naar het noorden gereden en daar USA bekeken. Weinig toeristisch dus nog authentiek. Overal zijn slaapgelegenheden, bespreken is niet echt nodig.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • De ruimte
Ultieme tip: Reis van zuid naar noord van Arizona door Yellowstone Park. Bezoek daarna het noordelijk gedeelte van de USA. Reis terug via Hotsprings naar Salt Lake International Airport.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West-Amerika (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Jolanda Macke op 11 november 2018

Een maand met een camper door Amerika, wat een avontuur! Onderweg zoveel moois gezien. Hoogtepunten waren Bryce Canyon super overweldigend. Mooie hike naar de bodem van de canyon. Verder naar Arches en Monument Valley waar Antilope Canyon zeer aan te raden is. Boek een fototour. Het prijsverschil is het echt waard!! Daarna door naar Yosemite de Tiogapas was nog afgesloten maar de pas die een stukje verder lag was wel open en ook zeer de moeite waard. Wij hebben een super vakantie gehad!

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Gabrielle Rijkaart-van Der Wal op 11 november 2018

23 dagen met een camper van Cruise America een roadtrip gedaan met mijn man en 2 kinderen. Zelf de hele route uitgestippeld vanaf San Francisco. Wat een avontuur. De mooie natuurparken die nooit hetzelfde zijn. Las Vegas leuk voor 1 keer maar wij vonden het met de camper midden in de natuur staan echt het meest mooie wat er is. Iedere avond kampvuur maken en de mooie wandelingen. Vooral Joshua Tree vond ik erg bijzonder. Helemaal niets en niemand om je heen. En wat zijn de Amerikanen een vriendelijk volk. Zo behulpzaam. Maar wat deze vakantie zo bijzonder maakte is de rust en het samenzijn met je gezin.

Ultieme tip: Stippel je hele route zelf van te voren uit. Zo weet je zeker dat je alle hoogtepunten kunt zien. Zorg voor voldoende rustdagen omdat je veel miles aflegt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Grand Canyon south rim. (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Janneke van Bommel op 11 november 2018

Ongelooflijk mooie bestemming. Je raakt hier niet uitgekeken. We sliepen in de Grand Canyon Lodge. Super service en niet het duurste en toch heel dichtbij de rim! S'morgens lekker eten bij het hotel en weer fris voor de volgende dag! Aanrader!

Pluspunten Amerika

  • De vele natuurwonderen
  • vriendelijke mensen en het gewelige weer!!

Minpunten Amerika

  • het is toch wel een heel beetje duurder aan het worden...
Ultieme tip: Busy Bee Cafe. Dit idyllische dinner ligt op mainst. in Ventura Ca. Als je de 1 rijdt kom je er altijd langs. Doe de afslag en ga er ontbijten, lunchen of dineren. Super!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige roadtrip gemaakt langs de westkust van de USA (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Wendy Brusse op 10 november 2018

Highway one heeft ons enorm verrast!! Echt een aanrader zou er zelf graag nog een keer naar terug gaan. Wij hebben 2 overnachtingen gehad maar zou er een volgende keer zeker 4 of 5 boeken zodat we nog meer tijd hebben om te genieten van deze mooie route!

Pluspunten Amerika

  • gastvrijheid
  • natuur
  • bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: The San Diego Zoo!! In 1 woord ‘prachtig’ je kunt hier makkelijk 2 dagen door brengen als je zou willen...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomtrip (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lotte Schippers op 10 november 2018

Met trekamerica op rondreis geweest door 8 verschillende staten. Een groep van 13 'jongeren' tussen de 18 en 38. De perfecte trip als je van afwisselende landschappen houdt. De reis begon in Seattle en we reden via diverse nationale parken waaronder yellowstone, grand teton en zion naar Las Vegas wat de eindbestemming is van de 24 daagse road trip. De rocky mountain high tour is geschikt voor ieder die van een actieve kampeervakantie houdt, mocht je meer luxe willen is het misschien beter dat je iets anders uitzoekt. Persoonlijk vind ik de landschappen en nationale parken van de USA geweldig. De koffie tentjes in iedere stad en de unieke sfeer die elke staat heeft maken van Amerika een geweldig vakantieland!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • groots
  • voor ieder wat
  • natuur
  • steden

Minpunten Amerika

  • veel toeristen
  • verre afstanden
Ultieme tip: Boulder, Colorado is dé stad voor de unieke shop liefhebbers, vele koffieshops, vintage, boekenwinkels en het feit dat het een studentenstad is maken dit tot een onmisbare hotspot.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Groepsreis West kust USA (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Wilma Fleissner op 10 november 2018

Afgelopen augustus begonnen we aan onze 2de rondreis USA vorig jaar de staat Florida bezocht. Nu waren de staten Californië Utah Arizona en Nevada aan de beurt. Met recht de reis van mijn leven van mooie natuur naar de geweldige steden. Met een geweldige groep mensen enthousiaste gids en super chauffeur hebben we 14 dagen gereisd en geweldige foto's kunnen en mogen maken!

Ultieme tip: Ik vond Bryce Cayon ee n prachtige ervaring en niet te vergeten in de limo in Las Vegas over de strip.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Camperreis Amerika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mariska Ermens van Berlo op 10 november 2018

3 dagen new York gedaan echt fantastische stad. Je raakt niet uitgekeken. Daarna camper opgehaald en toegetrokken. Had niet in de gaten dat Amerikanen zo van camperen houden er zijn prachtige campings!!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen! betaalbaar

Minpunten Amerika

  • geen minpunten
  • prachtig land
  • betaalbaar.
Ultieme tip: New York, grand en Bruce canyons Las vegas
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Montana, Indian country (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Adriana Rietkamp op 10 november 2018

Montana heeft elk jaargetijde voor een ieder wat wils. In de zomer hiken, fietsen, paardrijden, zwemmen en bootje varen bij Flathead Lake. Yellowstone bezoeken en wilde dieren zien. In de winter heerlijk skiën bij the Bridgers in Bozeman of in Big Sky.

Pluspunten Amerika

  • door de prachtige natuur is het heerlijk om te ontspannen

Minpunten Amerika

  • temperatuur kan in een dag varieren van 20 graden naar -15 graden
  • handig om goed voorbereid te zijn met extra dekens
Ultieme tip: Bozeman is een aanrader, leuke stad, met veel verschillende eettentjes, theater, bioscoop, café's waar dans en muziek gratis zijn. Museum the Rockies is leuk voor iedere leeftijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Arches National Park in Amerika was één van de hoogtepunten van onze rondreis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Ada Venema op 10 november 2018

Ons was verteld dat we dit park het beste in de vroege ochtenduren konden bezoeken want het is hier altijd heel erg druk. Als je laat bent kun je moeilijk een parkeerplek voor de auto vinden en wij hebben een hekel aan grote mensenmassa’s. Normaal gesproken hebben we wat moeite bijtijds op te staan maar oh, wat werd onze moeite beloond. We reden al rond 07.30 uur het park binnen en hadden het park praktisch voor ons alleen. We konden op ons gemak fotograferen en filmen, de auto konden we overal kwijt, kortom het was een unieke ervaring op dit vroege tijdstip in het prachtige - voor ons gevoel buitenaardse - park rond te lopen.

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Profiteer van de vroege ochtenduren om parken te bezoeken
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

East side...west side..all around the town (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Rob snoek op 19 oktober 2018

Amerika... in bijna alle staten ben ik geweest. In New York heb ik al drie keer de marathon gelopen, in Las Vegas ben ik getrouwd, aan San Francisco heb ik mijn hart verloren, de Grand Ole Opry heb ik beleefd in Nashville, de Canyons in Arizona, de Rocky's, Astoria, Seattle en natuurlijk Florida. Voor Halloween is Mickey's not so scary Halloween parade in Disney World geweldig!!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • motels
  • supermarkten
  • hamburgers hahaha
Ultieme tip: Zelf je route uitstippelen en gaan!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reis gemaakt van New York naar de Key West (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Corrie Kuivenhoven-mesch op 08 oktober 2018

Was een geweldige ervaring. Washington is zeker een aanrader en als je ook eens deze reis gaat ervaren neem dan vanaf Washington een huurauto en ga dan over de blue ridge parkway. Erg mooi en verder was het gewoon geweldig. De mensen waren erg vriendelijk. Wat ik wel iets minder vond was Daytona zou ik nu overslaan en dan langer in de Key's blijven

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Zijn vanaf New York naar Washington gereisd met de amtrak trein. Helemaal top en erg duidelijk, je kan thuis je tickets al bestellen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Victor Goumans op 14 mei 2018

Homestead prachtige uitvalsbasis voor de Keys. Ook Miami Beach is in een goed uur te bereiken. De moete waard. De Everglades zijn als het ware om de hoek en voor een airboat ride ga je naar het nationaal park. Prima uitleg en zeer vriendelijk.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid

Minpunten Amerika

  • grenscontrole
  • wachttijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Bianca Bloemers-Vos op 10 mei 2018

Samen met mijn jongste zoon ben ik een kleine rondreis gaan maken in West-Amerika. We zijn gestart in San Francisco waar we uitgebreid gebruik hebben gemaakt van de hop on en off. Mede hierdoor hebben we alle toeristische trekpleisters bezocht. Vervolgens zijn we met een huurauto naar Yosemite gereden. Heerlijk de haarspeldbochten opgekropen in 4-jaargetijden. Zon en sneeuw begeleidde ons naar boven en lichte regen naar beneden. Geslapen in een unheated tent is niets voor ons als het kwik 's nachts daalt onder het vriespunt. We hebben er veel gewandeld en de tour gedaan. Heerlijk zo in de natuur en tussen de (wilde) dieren. Vervolgens naar Hayward vertrokken (andere kant van San Francisco) om van daaruit bezoekjes aan de diverse high tech companies in Silicon Valley te brengen. Tja, Apple en Intel zijn aanraders. Ook de Oakland zoo is leuk. Klein maar fijn.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige mensen
  • fijn verkeer
  • duidelijke regels
  • groots

Minpunten Amerika

  • belasting bijtelling
Ultieme tip: The Hayward Ranch, heerlijk eten in cowboy sfeer voor een leuke prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis westkust (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Monique Langendoen op 21 maart 2018

West-Amerika is een prachtig gebied om rond te reizen. De wegen zijn heerlijk breed en de Amerikanen zijn keurige rijders. Ze hanteren het 'stay-in-your-lane' principe en dat werkt prima. De Grand Canyon is alles wat je ervan voorstelt, zeker als je met een vliegtuigje overheen vliegt. Bryce is waanzinnig met fantastische uitzichtpunten en de mooiste kleuren. Yosemite is weer heel anders. Neem vooral 's ochtends vroeg een kijkje bij Mirror Lake. Je zult verrast worden. En dan Zion. Daar kun je met een pendelbus van punt naar punt. Neem de tijd om langs de rivier te wandelen. Wat leuk is, is om een koelbox of koeltas te kopen, 's ochtends vroeg wat etenswaren in te slaan en te picknicken in één de parken. Er staan overal in de parken picknicktafels. Helaas onderweg weinig langs de wegen geen gelegenheid om te picknicken.

Death Valley is een bizarre plek. Stop even bij de Sand dunes. Erg leuk om even doorheen te wandelen. Doe dat niet op blote voeten!

Van de steden die we bezocht hebben viel Los Angeles tegen. Vergane glorie wat mij betreft. Ga niet mee met een celebrity tour. Eén van de meest vreselijke excursies die ik ooit in mijn leven gemaakt hebt.
Las Vegas is leuk voor één of twee dagen, maar reis daarna weer door of ga een kijkje nemen bij de Hoover Dam. Dat is maar een uurtje rijden. San Francisco is echt heel leuk. Heerlijke stad om in rond te dwalen en natuurlijk een ritje met de kabeltram te maken. Reserveer tijdig je kaarten voor Alcatraz. Echt de moeite waard

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • makkelijk te bereizen

Minpunten Amerika

  • veel fastfood restaurants
  • soms een beetje over de top
Ultieme tip: Tip voor onderweg: maak een stop bij Horshoe Bend. Tip voor Page: Antelope Canyon. Tip voor San Francisco: eten bij The Stinking Rose.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De westelijke staten van de USA zijn prachtig (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Bert van Bemmelen op 11 februari 2018

We hebben twee reizen gemaakt met een camper door Amerika (en Canada). De eerste van Phoenix Arizona naar Los Angeles via de Grand Canion, de prachtige natuurparken in Utah zoals Bryce Canyon, Zion National Park en Arches National park Vervolgens via Lake Tahoe naar Yosemite en Seqoia NP naar San Francisco en vervolgens via Coastal Highway 1 naar LA.

De volgende reis begon in Calgary, maar vandaar zijn we direct naar het zuiden de USA in gegaan met als eerste hoogtepunt Yellowstone NP en vervolgens via de noordelijke staten westwaarts tot aan de kust waarna we via Vancouver Island weer Canada zijn ingetrokken.

Pluspunten Amerika

  • De gemiddelde Amerikaan is erg vriendelijk en zeer geïnteresserd als ze merken dat je uit het buitenland komt.
  • lage benzineprijs
Ultieme tip: We hebben een binnenlandse vlucht gemaakt met Southwest Airlines. Bijzonder vriendelijk personeel en niet al te duur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Bliksembezoek New York (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Annemarie Mannee op 15 januari 2018

In de eerste week van januari ben ik naar New York gegaan. Heerlijk rustig qua toeristen, maar dat heeft ook zo zijn redenen. De oostkust van de States wordt in januari wel vaker geteisterd door sneeuwstormen, wat ook nu het geval is geweest. Na een geannuleerde vlucht ben ik alsnog op reis gegaan, en heb uiteindelijk ontzettend genoten. Strakblauwe luchten de meeste dagen, en genoeg te zien. Bijna alles legde ik te voet af; het is dan wel een grote stad, maar als het weer het toestaat en je hebt de tijd, is dit zeer aan te bevelen. Je ziet zo veel meer en proeft de sfeer die in de stad hangt.
Ik ging zelf vooral voor enkele musea naar New York, die heel goed bevielen. Het MOMA heeft een grote collectie (postmoderne kunst, en The Met heeft een veelheid aan kunststromingen in de vaste collectie. Ogen tekort! Daarnaast is The Met ook mooi gelegen, net in Central Park. Het Guggenheim is ook zeer aan te bevelen; alleen al de architectuur van het gebouw spreekt tot de verbeelding.
Eerst twijfelde ik of ik nog van het uitzicht wilde genieten op een wolkenkrabber. Mijn tip? Gewoon doen! Vooral als het zonnig is, zoals op de dag dat ik Rockefeller Center op ging, is het genieten. Ondanks de veelheid aan toeristen bovenop (ik gok dat het in de zomer minder prettig vertoeven is), heerst er een soort rust. Ver boven alle drukte van de stad. Er valt nog zoveel meer te schrijven over New York. Jaren terug riep ik dat ik er nooit heen wilde; toen wist ik nog niet van de kunstcollecties. Nu denk ik alleen: er valt nog zoveel meer dan dat te zien, en de stad heeft een rijke geschiedenis. Gaan dus!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marina Van Der Bij op 29 december 2017

Roadtrip door Californië en een deel van Arizona en Utah. Ik vond Bryce Canyon, Lower Antelope Canyon en Joshua Tree Park echt fantastisch! Ook Zion en de stad San Francisco vond ik erg leuk om te bezoeken. We zijn ook nog naar Lake Tahoe geweest en daar begon het ineens heel erg te sneeuwen. Dit maakte de plek extra bijzonder mooi. Ook hier hebben we prachtige wandelroutes gedaan naar mooie watervallen (Eagle Falls).

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Amerika

  • Prijzig eten
Ultieme tip: Ze verwachten overal vrij veel fooi. Als je naar natuurparken gaat koop dan de Annual Pass zodat je toegang hebt tot alle parken. Ga vooral ook naar Page!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Kamperen in Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bea van der Pool op 26 december 2017

Reis je door Amerika met een camper dan zijn de campings van de State Parks een aanrader. Zo stonden wij in Blue Springs State Park in Florida waar we konden wandelen, in de natuurlijke bron konden zwemmen en een kano konden huren. De sta-plekken zijn veelal met stroom en water. Kijk wel altijd even wat je in het oark tegen kan komen, zo zagen wij een overstekende zwarte beer In het park!

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • natuur
  • mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oatman (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Monique Prevenier op 23 december 2017

Waanzinnig stadje langs Route 66. Na een bochtige weg wordt je verwelkomt door een paar ezels. Je denkt dan ach wat leuk een los lopende ezel totdat je het stadje zelf bereikt. Hier staan en lopen overal ezels. In een souvenirwinkel stond er een achter de toonbank, de eigenaar geeft het beestje koekje dus die komt de hele dag terug. Tevens kan je in het Oatman hotel heerlijke cola en bier drinken waar de wanden en het plafond vol geplakt is met 1 dollar biljetten.

Pluspunten Amerika

  • Voor ieder wat wils
  • zon
  • zee
  • strand
  • natuur
Ultieme tip: Heerlijk met een auto rijden en zo min mogelijk van te voren vast leggen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

onverwachte reis (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Linde Karnebeek op 14 december 2017

Amerika is een land waarvan je moet houden. Toen ik hoorde dat we naar Amerika gingen, dacht ik van hmm liever Zuidoost-Azië. Ik ben natuurlijk niet naar Azië geweest, maar ik vond Amerika zo indrukwekkend! Iedereen zegt dat de cultuur echt niet verschilt van die van ons, maar dit is echt niet zo. Je verbaast je over alle dingen. Amerika heeft alles; sociale mensen, indrukwekkende natuur, grote steden en natuurlijk fastfood restaurants. Maar laat dit je niet afleiden van al het mooie wat Amerika te bieden heeft. Ga vooral op zoek naar die leuke plekjes in Downtown, of Chinatown. Laat je verrassen door het super veranderende landschap. Nu rijd je in San francisco, een uur later in Yosemite.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • sociale mensen
  • veranderend landschap
  • groots en wijds
Ultieme tip: Kom je in Las Vegas? Ga van de strip af en zoek een Vietnamese restaurant, de eigenares is erg geïnteresseerd in Nederlanders.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ultieme vrijheid in het land van ongekende mogelijkheden (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Tibor Lelkes op 12 december 2017

In 2010 ben ik naar het Zuidwesten van Amerika geweest. Een plek waar eigenlijk weinig over gezegd hoeft te worden. Het is algemeen bekend hoe veel mooie en diverse landschappen daar zijn. Van ruige kusten tot dorre woestijnen, van stappen in enerverende steden tot wandelen hoog in de bergen ver van de buitenwereld. En de Amerikanen weten dit en hebben een goede infrastructuur om dit alles te bewonderen. Huur een auto en ervaar de ultieme vrijheid!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige en behulpzame mensen
  • Voor elk budget een accomodatie
  • Diverse en spectaculaire landschappen
  • Vrijheid om te gaan waar je wilt

Minpunten Amerika

  • Streng beleid bij uitgaan
  • niet overal veilig in de grote steden
Ultieme tip: Plan niets en neem ruim de tijd om alle mooie natuur te bewonderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Magical experiences on Native Land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 10 december 2017

Als je van avontuur houdt en terug naar de natuur. Monument Valley is een prachtige ervaring, van en door Navajo beheert. Maar natuurlijk mag je Grand Canyon of Valley of The Gods ook niet missen.
Houd je van Native American Culture (Navajo), dan zijn er enorm veel mooie plekken in Utah en Arizona.

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • Veelzijdig
  • Cultuur

Minpunten Amerika

  • Niet
Ultieme tip: Neem genoeg water mee en zowel lopend. Hiking als met Paard, genoeg te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was het hoogtepunt van onze rondreis door Amerika (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Marloes Kersbergen op 10 december 2017

Het allermooiste van Amerika zijn de nationale parken in Amerika. De een is nog mooier dan de andere. Zeker in het westen heb je de mogelijkheid om tijdens een vakantie van 3 weken de meeste van deze parken te bezoeken.

Pluspunten Amerika

  • hele aardige mensen
  • fantastische natuur

Minpunten Amerika

  • de hoge dollarkoers
  • drukte in grote steden
Ultieme tip: Ga heerlijk rondreizen met eigen vervoer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Grand Teton National Park (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Sandra Bleeker op 10 december 2017

Na het bezoeken van Yellowstone zijn we via Grand Teton National Park naar Jackson gegaan. Grand Teton is bijzonder mooi. Prachtige uitzicht op de Teton's, met de meren ervoor waar serene rust heerst.
Jackson is een echt Amerikaans stadje, met elke dag een cowboyshow op straat. Bezoek de beroemdste bar waar je op zadels aan de bar zit.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige behulpzame mensen
  • Veilig
  • Zeer makkelijk reizen
Ultieme tip: Bar met zadel in Jackson, Million Dollar Cowboy bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Helma de Wit op 09 december 2017

Het mooiste en oudste park van Amerika! Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden en dat is het zeker. Er is voor ieder wat wils, zoals de ongerepte natuur maar ook prachtige steden.
Bezoek ook zeker de kleinere steden zoals Cody of Savanna. Dit is zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • heel veel campgrounds

Minpunten Amerika

  • ben ik nog niet tegen gekomen
Ultieme tip: Maak op tijd een reservering als je met de camper Yellowstone bezoekt, er zijn maar 3 campgrounds in het park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Valley of Fire State Park (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Steffanie Schuster op 09 december 2017

Valley of Fire State park is een absolute aanrader. De wegen zijn goed bereikbaar, er zijn verschillende uitzichtpunten waar je prachtige foto’s kunt maken en van de natuur kan genieten. Dit park staat zonder twijfel hoog in mijn top 5!

Pluspunten Amerika

  • locals zijn zeer behulpzaam en aardig
  • prima eten
  • gedurende het hele jaar mooi weer (oost-west kant)

Minpunten Amerika

  • automobilisten die veelal links blijven rijden
  • prijzig
Ultieme tip: San Francisco heeft mij positief verrast. Ga erheen als het lukt, het is zeer zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

New York (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jérémie Benoit op 08 december 2017

Super toffe ervaring. Vooral om te zien hoe Amerikanen er na een moeilijk jaar er alles proberen uit te halen. Je voelt een gespannen sfeertje maar alles is er gewoon top. Het is er zeer druk, dus wanneer je echt op zoek bent naar een 'chill' vakantie is dit minder aan te raden. Voor kids is dit ook een zeer toffe ervaring!

7,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
5 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • leuke stadjes
  • leuk shoppen

Minpunten Amerika

  • overbevolkt
  • gespannen sfeertje
  • bangelijk gevoel
Ultieme tip: Blijf jezelf! Laat je door niemand leiden. Blijf gewoon jezelf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Roadtrip America 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sharona Stefelmans op 07 december 2017

Afgelopen april hebben mijn vriend en ik een roadtrip door Amerika gemaakt. We zijn 2,5 week onderweg geweest en we zijn met onze huurauto naar de volgende 4 staten gereden: Arizona, Utah, Nevada en Californië. Het was geweldig!!! Vooral Arizona is een echte aanrader!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • In elke staat is het weer zo anders
  • Amerika heeft geweldige wegen voor te rijden
  • de natuurparken zijn geweldig

Minpunten Amerika

  • zelf heb ik aan deze reis geen min punten
Ultieme tip: Mijn vriend en ik hebben de reis helemaal zelf uitgestippeld en de route zelf gereden. Ik denk dat dit net wat spectaculairder is dan als je bijvoorbeeld met een groep meegaat.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone de mooiste plek op aarde! (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Laxmi Mohan op 06 december 2017

Yellowstone is voor mij de mooiste plek op aarde! Je moet hier echt geweest zijn. Het ligt vaak niet op de route maar het is er ruig en er zijn beren, elanden, bizons, herten en geisers. Ook een prachtig landschap!

Pluspunten Amerika

  • mooi
Ultieme tip: Yellowstone, ook al ligt dat voor de meeste mensen niet op de route.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Music City USA (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jimmy van den Nieuwenhuizen op 06 december 2017

Nashville staat bekend om zijn niet te stoppen muziekscene. In iedere bar en op iedere straathoek is de hele dag muziek te vinden. Met de 'Grand Ole Opry' bakermat van de country, maar ook van hedendaagse Amerikaanse popmuziek. Er zijn te gekke restaurants en Urban omgevingen. Must see!

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Makkelijk
  • engelstalig
  • toegankelijk
  • vriendelijk
  • natuur
  • parken
  • steden

Minpunten Amerika

  • Prijzig
  • goed eten kan moeilijk zijn
Ultieme tip: Provincetown. Ter hoogte van Boston, op het schiereiland Cape Cod, vind je een van de mooiste dorpjes van Amerika. Provincetown, ga hier zeker heen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door de Green state (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jack Tuip op 06 december 2017

De Green State wordt niet voor niets zo genoemd. Wat een prachtige natuur. In het voormalige Wilde Westen kom je ook dorpjes tegen die zo kunnen figureren in een Western film. In Seattle is veel te beleven: van aquarium, vliegtuigmuseum tot aan techniekmuseum. Erg leuk is Pike's Place.

Pluspunten Amerika

  • Erg veelzijdig
  • heel veel te doen
  • Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • De gemaakte vriendelijkheid van horecapersoneel
Ultieme tip: De Boeing Everett Factory is erg interessant en groot. Niet voor te stellen als je zo drie jumbojets binnen naast elkaar geparkeerd ziet.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Havasupai - Grand Canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Monique Janssen op 06 december 2017

Supai is een indianendorp verscholen in een zijtak van de Grand Canyon. Het is een indianenreservaat.
Dit dorp is te voet (zo'n 16 km) of per helikopter bereikbaar. Wij gingen te voet heen. Vanaf daar is het nog eens zo'n 14 km retour om alle schitterende watervallen en het prachtige blauwe water te zien. Wij sliepen 2 nachten in de lodge bij de indianen (kamperen is ook mogelijk, beide beperkt aantal plaatsen).
Je mag alleen de Canyon in afdalen als je vooraf bij de indianen een permit hebt geregeld.

We hebben hier echt de tijd van ons leven gehad. Mooiste wat we ooit hebben gezien. En dit wordt versterkt door het afzien tijdens de hike, in ons geval bij 40 graden!

Al met al iets wat we nooit meer zullen vergeten en voor altijd een hele mooie herinnering blijft :)

Pluspunten Amerika

  • de pluspunten van deze specifieke plaats is de schoonheid en de rust

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Op tijd reserveren, plaatsen zijn beperkt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Geesje van dalen op 06 december 2017

Wat een geweldig land en wat een geweldige mensen. We zijn begonnen in Los Angelos en via San Diego, Phoenix, Mesa Verde, Monument Valley, Las Vegas rond gereden in Amerika.
Vooral de parken Monument Valley en de Grand Canyon waren een droom, die ik al als klein meisje had, en nu uitkwam. Het was prachtig. Het waren 23 dagen met een aaneenschakeling van mooie, ontroerende momenten die wij voor geen goud hebben willen missen en heel graag nog eens zouden willen doen.

Pluspunten Amerika

  • De wijdsheid
  • de mensen
  • nergens problemen met betalen of benzine tanken

Minpunten Amerika

  • Hotel in Mesa Verde niet schoon
Ultieme tip: Misschien heel cliché, maar een helikoptervlucht boven de Grand Canyon mag je niet missen. Ook natuurlijk de Cable Cars en Lombard Street in San Francisco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige huwelijksreis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Tamara Senden-Hamers op 06 december 2017

Los Angeles vond ik persoonlijk het minste. Het was een koude stad. Ik had persoonlijk meer verwacht van deze grote stad. San Francisco en Las Vegas vond ik geweldig. Zoveel te zien en te beleven en totaal anders dan Los Angeles. Totale rondreis van 3 weken gehad, waarvan ook 11 dagen met de camper. Geweldige parken bezocht: Yosemite National Park, Antelope Canyon, Hoover Dam, Grand Canyon, Glen Canyon, Lake Tahoe, Powell Lake. Stuk voor stuk prachtig! Alles zelf geboekt, niks via reisorganisaties, aangezien we nergens aan vast wilden zitten. Alles wat je wilt zien, moet je vooraf boeken! Bij aankomst is er een grote kans dat het die dag of meerdere dagen vol is. Wij hebben een geweldige reis gehad.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Super aardige mensen

Minpunten Amerika

  • Grote steden hebben echt ontzettend veel daklozen.
Ultieme tip: Rondreizen. Er is zoveel te zien. Probeer zo veel mogelijk te zien. Huur een camper, is echt een ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik ben in alle staten! (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Johan de Graaf op 04 december 2017

Er zijn zoveel mooie plekken te noemen hier in volgen enkele bijzondere plekken bij vertrek uit Denver:
Sand dunes, Mesa Verde, Antelope canyon in Page, Bryce canyon, Capitol reef, Monument valley, Yellowstone park, Devils tower, Crazy Horse memorial en Rushmore Monument enz.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Lekker handig is je eigen Camper. gaan en staan waar je wil en alles bij de hand.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onwijs mooie reis door West-Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sandor Kwarten op 03 december 2017

Wat een ontzettend mooi land is Amerika om door te reizen, ontzettend vriendelijk, gemakkelijk, mooie natuurparken en het landschap verandert elk moment. Zo gaaf om daar te rijden en dan heel lang niemand tegen te komen. De steden waren ook erg mooi, zijn in San Francisco, Las Vegas en Los Angeles geweest. 6 weken getourd en het was geweldig.

Pluspunten Amerika

  • Nationale parken
  • , vriendelijke mensen
  • , Alles is goed bereikbaar

Minpunten Amerika

  • Steden zijn groot en druk
Ultieme tip: Neem de tijd om te reizen door dit mooie land als je die hebt, de afstanden zijn groot. En geniet van de parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hier verwarming toegepast, weet nog steeds niet waar de bewoners zijn gebleven! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Rita van Bosch op 03 december 2017

Sinds 1991 toen ik voor het eerst naar Amerika ging om mijn zoon te bezoeken op de Universiteit van North Carolina, ben ik zo blij met elke reis die ik gemaakt heb. Intussen heb ik al zo'n 36 staten bezocht! Maar de reis door West-Amerika van 2010 blijft tot op heden mijn favoriet, ondanks dat wij toen wilden pionieren door in een tent te reizen en van gebaande wegen te gaan. Zelfs met Pinksteren hoog in de bergen sneeuw op ons dak en Brrr in ons bed.

Pluspunten Amerika

  • Altijd willen helpen
  • vriendelijk en geinteresserd
  • ,overal kunnen slapen met goede bedden en eetgelegenheden

Minpunten Amerika

  • Het douane gebeuren
  • soms de tipafdwingen
  • ,nog steeds dat de afstanden verder zijn dan je bedenkt
Ultieme tip: Durf te pionieren, want dan ontdek je de mooiste gebieden. Ga bij elke staat langs een visitors centrum om je te laten informeren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis Amerika. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alie Russchen Pruiksma op 03 december 2017

Samen met mijn man per camper van LA naar LA gereden.
Onderweg veel natuurparken aangedaan en helicoptervlucht boven de Grand Canyon gemaakt.
Las Vegas en San Francisco bekeken.
Langs de kust weer terug.
Een prachtige onvergetelijke reis van bijna 4 weken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige en behulpzame mensen.

Minpunten Amerika

  • Geen
Ultieme tip: Zoveel mogelijk natuur bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amerike (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Caat Juh op 03 december 2017

Montery de scenic drive is erg mooi. Doe een canyonering tour om echt in de canyons te komen. We hebben een skydive boven de Grand canyon gedaan en dat was onvergetelijk. Las Vegas, San Fransisco, Venice Beach niet overslaan. Moab is minder bekend maar ook echt een mooie plaats. Western. Bryce canyon is geweldig!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • locals
  • steden

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Skydive the grand Canyon en een canyonering tocht in Escalante.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers