Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 380
  • Aantal waarderingen: 228

Florida (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Victor Goumans op 14 mei 2018

Homestead prachtige uitvalsbasis voor de Keys. Ook Miami Beach is in een goed uur te bereiken. De moete waard. De Everglades zijn als het ware om de hoek en voor een airboat ride ga je naar het nationaal park. Prima uitleg en zeer vriendelijk.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid

Minpunten Amerika

  • grenscontrole
  • wachttijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Bianca Bloemers-Vos op 10 mei 2018

Samen met mijn jongste zoon ben ik een kleine rondreis gaan maken in West-Amerika. We zijn gestart in San Francisco waar we uitgebreid gebruik hebben gemaakt van de hop on en off. Mede hierdoor hebben we alle toeristische trekpleisters bezocht. Vervolgens zijn we met een huurauto naar Yosemite gereden. Heerlijk de haarspeldbochten opgekropen in 4-jaargetijden. Zon en sneeuw begeleidde ons naar boven en lichte regen naar beneden. Geslapen in een unheated tent is niets voor ons als het kwik 's nachts daalt onder het vriespunt. We hebben er veel gewandeld en de tour gedaan. Heerlijk zo in de natuur en tussen de (wilde) dieren. Vervolgens naar Hayward vertrokken (andere kant van San Francisco) om van daaruit bezoekjes aan de diverse high tech companies in Silicon Valley te brengen. Tja, Apple en Intel zijn aanraders. Ook de Oakland zoo is leuk. Klein maar fijn.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige mensen
  • fijn verkeer
  • duidelijke regels
  • groots

Minpunten Amerika

  • belasting bijtelling
Ultieme tip: The Hayward Ranch, heerlijk eten in cowboy sfeer voor een leuke prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis westkust (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Monique Langendoen op 21 maart 2018

West-Amerika is een prachtig gebied om rond te reizen. De wegen zijn heerlijk breed en de Amerikanen zijn keurige rijders. Ze hanteren het 'stay-in-your-lane' principe en dat werkt prima. De Grand Canyon is alles wat je ervan voorstelt, zeker als je met een vliegtuigje overheen vliegt. Bryce is waanzinnig met fantastische uitzichtpunten en de mooiste kleuren. Yosemite is weer heel anders. Neem vooral 's ochtends vroeg een kijkje bij Mirror Lake. Je zult verrast worden. En dan Zion. Daar kun je met een pendelbus van punt naar punt. Neem de tijd om langs de rivier te wandelen. Wat leuk is, is om een koelbox of koeltas te kopen, 's ochtends vroeg wat etenswaren in te slaan en te picknicken in één de parken. Er staan overal in de parken picknicktafels. Helaas onderweg weinig langs de wegen geen gelegenheid om te picknicken.

Death Valley is een bizarre plek. Stop even bij de Sand dunes. Erg leuk om even doorheen te wandelen. Doe dat niet op blote voeten!

Van de steden die we bezocht hebben viel Los Angeles tegen. Vergane glorie wat mij betreft. Ga niet mee met een celebrity tour. Eén van de meest vreselijke excursies die ik ooit in mijn leven gemaakt hebt.
Las Vegas is leuk voor één of twee dagen, maar reis daarna weer door of ga een kijkje nemen bij de Hoover Dam. Dat is maar een uurtje rijden. San Francisco is echt heel leuk. Heerlijke stad om in rond te dwalen en natuurlijk een ritje met de kabeltram te maken. Reserveer tijdig je kaarten voor Alcatraz. Echt de moeite waard

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke mensen
  • makkelijk te bereizen

Minpunten Amerika

  • veel fastfood restaurants
  • soms een beetje over de top
Ultieme tip: Tip voor onderweg: maak een stop bij Horshoe Bend. Tip voor Page: Antelope Canyon. Tip voor San Francisco: eten bij The Stinking Rose.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De westelijke staten van de USA zijn prachtig (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Bert van Bemmelen op 11 februari 2018

We hebben twee reizen gemaakt met een camper door Amerika (en Canada). De eerste van Phoenix Arizona naar Los Angeles via de Grand Canion, de prachtige natuurparken in Utah zoals Bryce Canyon, Zion National Park en Arches National park Vervolgens via Lake Tahoe naar Yosemite en Seqoia NP naar San Francisco en vervolgens via Coastal Highway 1 naar LA.

De volgende reis begon in Calgary, maar vandaar zijn we direct naar het zuiden de USA in gegaan met als eerste hoogtepunt Yellowstone NP en vervolgens via de noordelijke staten westwaarts tot aan de kust waarna we via Vancouver Island weer Canada zijn ingetrokken.

Pluspunten Amerika

  • De gemiddelde Amerikaan is erg vriendelijk en zeer geïnteresserd als ze merken dat je uit het buitenland komt.
  • lage benzineprijs
Ultieme tip: We hebben een binnenlandse vlucht gemaakt met Southwest Airlines. Bijzonder vriendelijk personeel en niet al te duur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Bliksembezoek New York (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Annemarie Mannee op 15 januari 2018

In de eerste week van januari ben ik naar New York gegaan. Heerlijk rustig qua toeristen, maar dat heeft ook zo zijn redenen. De oostkust van de States wordt in januari wel vaker geteisterd door sneeuwstormen, wat ook nu het geval is geweest. Na een geannuleerde vlucht ben ik alsnog op reis gegaan, en heb uiteindelijk ontzettend genoten. Strakblauwe luchten de meeste dagen, en genoeg te zien. Bijna alles legde ik te voet af; het is dan wel een grote stad, maar als het weer het toestaat en je hebt de tijd, is dit zeer aan te bevelen. Je ziet zo veel meer en proeft de sfeer die in de stad hangt.
Ik ging zelf vooral voor enkele musea naar New York, die heel goed bevielen. Het MOMA heeft een grote collectie (postmoderne kunst, en The Met heeft een veelheid aan kunststromingen in de vaste collectie. Ogen tekort! Daarnaast is The Met ook mooi gelegen, net in Central Park. Het Guggenheim is ook zeer aan te bevelen; alleen al de architectuur van het gebouw spreekt tot de verbeelding.
Eerst twijfelde ik of ik nog van het uitzicht wilde genieten op een wolkenkrabber. Mijn tip? Gewoon doen! Vooral als het zonnig is, zoals op de dag dat ik Rockefeller Center op ging, is het genieten. Ondanks de veelheid aan toeristen bovenop (ik gok dat het in de zomer minder prettig vertoeven is), heerst er een soort rust. Ver boven alle drukte van de stad. Er valt nog zoveel meer te schrijven over New York. Jaren terug riep ik dat ik er nooit heen wilde; toen wist ik nog niet van de kunstcollecties. Nu denk ik alleen: er valt nog zoveel meer dan dat te zien, en de stad heeft een rijke geschiedenis. Gaan dus!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marina Van Der Bij op 29 december 2017

Roadtrip door Californië en een deel van Arizona en Utah. Ik vond Bryce Canyon, Lower Antelope Canyon en Joshua Tree Park echt fantastisch! Ook Zion en de stad San Francisco vond ik erg leuk om te bezoeken. We zijn ook nog naar Lake Tahoe geweest en daar begon het ineens heel erg te sneeuwen. Dit maakte de plek extra bijzonder mooi. Ook hier hebben we prachtige wandelroutes gedaan naar mooie watervallen (Eagle Falls).

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Amerika

  • Prijzig eten
Ultieme tip: Ze verwachten overal vrij veel fooi. Als je naar natuurparken gaat koop dan de Annual Pass zodat je toegang hebt tot alle parken. Ga vooral ook naar Page!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Kamperen in Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bea van der Pool op 26 december 2017

Reis je door Amerika met een camper dan zijn de campings van de State Parks een aanrader. Zo stonden wij in Blue Springs State Park in Florida waar we konden wandelen, in de natuurlijke bron konden zwemmen en een kano konden huren. De sta-plekken zijn veelal met stroom en water. Kijk wel altijd even wat je in het oark tegen kan komen, zo zagen wij een overstekende zwarte beer In het park!

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • natuur
  • mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oatman (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Monique Prevenier op 23 december 2017

Waanzinnig stadje langs Route 66. Na een bochtige weg wordt je verwelkomt door een paar ezels. Je denkt dan ach wat leuk een los lopende ezel totdat je het stadje zelf bereikt. Hier staan en lopen overal ezels. In een souvenirwinkel stond er een achter de toonbank, de eigenaar geeft het beestje koekje dus die komt de hele dag terug. Tevens kan je in het Oatman hotel heerlijke cola en bier drinken waar de wanden en het plafond vol geplakt is met 1 dollar biljetten.

Pluspunten Amerika

  • Voor ieder wat wils
  • zon
  • zee
  • strand
  • natuur
Ultieme tip: Heerlijk met een auto rijden en zo min mogelijk van te voren vast leggen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

onverwachte reis (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Linde Karnebeek op 14 december 2017

Amerika is een land waarvan je moet houden. Toen ik hoorde dat we naar Amerika gingen, dacht ik van hmm liever Zuidoost-Azië. Ik ben natuurlijk niet naar Azië geweest, maar ik vond Amerika zo indrukwekkend! Iedereen zegt dat de cultuur echt niet verschilt van die van ons, maar dit is echt niet zo. Je verbaast je over alle dingen. Amerika heeft alles; sociale mensen, indrukwekkende natuur, grote steden en natuurlijk fastfood restaurants. Maar laat dit je niet afleiden van al het mooie wat Amerika te bieden heeft. Ga vooral op zoek naar die leuke plekjes in Downtown, of Chinatown. Laat je verrassen door het super veranderende landschap. Nu rijd je in San francisco, een uur later in Yosemite.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • sociale mensen
  • veranderend landschap
  • groots en wijds
Ultieme tip: Kom je in Las Vegas? Ga van de strip af en zoek een Vietnamese restaurant, de eigenares is erg geïnteresseerd in Nederlanders.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ultieme vrijheid in het land van ongekende mogelijkheden (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Tibor Lelkes op 12 december 2017

In 2010 ben ik naar het Zuidwesten van Amerika geweest. Een plek waar eigenlijk weinig over gezegd hoeft te worden. Het is algemeen bekend hoe veel mooie en diverse landschappen daar zijn. Van ruige kusten tot dorre woestijnen, van stappen in enerverende steden tot wandelen hoog in de bergen ver van de buitenwereld. En de Amerikanen weten dit en hebben een goede infrastructuur om dit alles te bewonderen. Huur een auto en ervaar de ultieme vrijheid!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige en behulpzame mensen
  • Voor elk budget een accomodatie
  • Diverse en spectaculaire landschappen
  • Vrijheid om te gaan waar je wilt

Minpunten Amerika

  • Streng beleid bij uitgaan
  • niet overal veilig in de grote steden
Ultieme tip: Plan niets en neem ruim de tijd om alle mooie natuur te bewonderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Magical experiences on Native Land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 10 december 2017

Als je van avontuur houdt en terug naar de natuur. Monument Valley is een prachtige ervaring, van en door Navajo beheert. Maar natuurlijk mag je Grand Canyon of Valley of The Gods ook niet missen.
Houd je van Native American Culture (Navajo), dan zijn er enorm veel mooie plekken in Utah en Arizona.

Pluspunten Amerika

  • Natuur
  • Veelzijdig
  • Cultuur

Minpunten Amerika

  • Niet
Ultieme tip: Neem genoeg water mee en zowel lopend. Hiking als met Paard, genoeg te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was het hoogtepunt van onze rondreis door Amerika (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Marloes Kersbergen op 10 december 2017

Het allermooiste van Amerika zijn de nationale parken in Amerika. De een is nog mooier dan de andere. Zeker in het westen heb je de mogelijkheid om tijdens een vakantie van 3 weken de meeste van deze parken te bezoeken.

Pluspunten Amerika

  • hele aardige mensen
  • fantastische natuur

Minpunten Amerika

  • de hoge dollarkoers
  • drukte in grote steden
Ultieme tip: Ga heerlijk rondreizen met eigen vervoer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Grand Teton National Park (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Sandra Bleeker op 10 december 2017

Na het bezoeken van Yellowstone zijn we via Grand Teton National Park naar Jackson gegaan. Grand Teton is bijzonder mooi. Prachtige uitzicht op de Teton's, met de meren ervoor waar serene rust heerst.
Jackson is een echt Amerikaans stadje, met elke dag een cowboyshow op straat. Bezoek de beroemdste bar waar je op zadels aan de bar zit.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige behulpzame mensen
  • Veilig
  • Zeer makkelijk reizen
Ultieme tip: Bar met zadel in Jackson, Million Dollar Cowboy bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Helma de Wit op 09 december 2017

Het mooiste en oudste park van Amerika! Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden en dat is het zeker. Er is voor ieder wat wils, zoals de ongerepte natuur maar ook prachtige steden.
Bezoek ook zeker de kleinere steden zoals Cody of Savanna. Dit is zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • heel veel campgrounds

Minpunten Amerika

  • ben ik nog niet tegen gekomen
Ultieme tip: Maak op tijd een reservering als je met de camper Yellowstone bezoekt, er zijn maar 3 campgrounds in het park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Valley of Fire State Park (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Steffanie Schuster op 09 december 2017

Valley of Fire State park is een absolute aanrader. De wegen zijn goed bereikbaar, er zijn verschillende uitzichtpunten waar je prachtige foto’s kunt maken en van de natuur kan genieten. Dit park staat zonder twijfel hoog in mijn top 5!

Pluspunten Amerika

  • locals zijn zeer behulpzaam en aardig
  • prima eten
  • gedurende het hele jaar mooi weer (oost-west kant)

Minpunten Amerika

  • automobilisten die veelal links blijven rijden
  • prijzig
Ultieme tip: San Francisco heeft mij positief verrast. Ga erheen als het lukt, het is zeer zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

New York (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jérémie Benoit op 08 december 2017

Super toffe ervaring. Vooral om te zien hoe Amerikanen er na een moeilijk jaar er alles proberen uit te halen. Je voelt een gespannen sfeertje maar alles is er gewoon top. Het is er zeer druk, dus wanneer je echt op zoek bent naar een 'chill' vakantie is dit minder aan te raden. Voor kids is dit ook een zeer toffe ervaring!

7,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
5 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige mensen
  • leuke stadjes
  • leuk shoppen

Minpunten Amerika

  • overbevolkt
  • gespannen sfeertje
  • bangelijk gevoel
Ultieme tip: Blijf jezelf! Laat je door niemand leiden. Blijf gewoon jezelf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Roadtrip America 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sharona Stefelmans op 07 december 2017

Afgelopen april hebben mijn vriend en ik een roadtrip door Amerika gemaakt. We zijn 2,5 week onderweg geweest en we zijn met onze huurauto naar de volgende 4 staten gereden: Arizona, Utah, Nevada en Californië. Het was geweldig!!! Vooral Arizona is een echte aanrader!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • In elke staat is het weer zo anders
  • Amerika heeft geweldige wegen voor te rijden
  • de natuurparken zijn geweldig

Minpunten Amerika

  • zelf heb ik aan deze reis geen min punten
Ultieme tip: Mijn vriend en ik hebben de reis helemaal zelf uitgestippeld en de route zelf gereden. Ik denk dat dit net wat spectaculairder is dan als je bijvoorbeeld met een groep meegaat.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowstone de mooiste plek op aarde! (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Laxmi Mohan op 06 december 2017

Yellowstone is voor mij de mooiste plek op aarde! Je moet hier echt geweest zijn. Het ligt vaak niet op de route maar het is er ruig en er zijn beren, elanden, bizons, herten en geisers. Ook een prachtig landschap!

Pluspunten Amerika

  • mooi
Ultieme tip: Yellowstone, ook al ligt dat voor de meeste mensen niet op de route.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Music City USA (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jimmy van den Nieuwenhuizen op 06 december 2017

Nashville staat bekend om zijn niet te stoppen muziekscene. In iedere bar en op iedere straathoek is de hele dag muziek te vinden. Met de 'Grand Ole Opry' bakermat van de country, maar ook van hedendaagse Amerikaanse popmuziek. Er zijn te gekke restaurants en Urban omgevingen. Must see!

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Makkelijk
  • engelstalig
  • toegankelijk
  • vriendelijk
  • natuur
  • parken
  • steden

Minpunten Amerika

  • Prijzig
  • goed eten kan moeilijk zijn
Ultieme tip: Provincetown. Ter hoogte van Boston, op het schiereiland Cape Cod, vind je een van de mooiste dorpjes van Amerika. Provincetown, ga hier zeker heen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door de Green state (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jack Tuip op 06 december 2017

De Green State wordt niet voor niets zo genoemd. Wat een prachtige natuur. In het voormalige Wilde Westen kom je ook dorpjes tegen die zo kunnen figureren in een Western film. In Seattle is veel te beleven: van aquarium, vliegtuigmuseum tot aan techniekmuseum. Erg leuk is Pike's Place.

Pluspunten Amerika

  • Erg veelzijdig
  • heel veel te doen
  • Mooie natuur

Minpunten Amerika

  • De gemaakte vriendelijkheid van horecapersoneel
Ultieme tip: De Boeing Everett Factory is erg interessant en groot. Niet voor te stellen als je zo drie jumbojets binnen naast elkaar geparkeerd ziet.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Havasupai - Grand Canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Monique Janssen op 06 december 2017

Supai is een indianendorp verscholen in een zijtak van de Grand Canyon. Het is een indianenreservaat.
Dit dorp is te voet (zo'n 16 km) of per helikopter bereikbaar. Wij gingen te voet heen. Vanaf daar is het nog eens zo'n 14 km retour om alle schitterende watervallen en het prachtige blauwe water te zien. Wij sliepen 2 nachten in de lodge bij de indianen (kamperen is ook mogelijk, beide beperkt aantal plaatsen).
Je mag alleen de Canyon in afdalen als je vooraf bij de indianen een permit hebt geregeld.

We hebben hier echt de tijd van ons leven gehad. Mooiste wat we ooit hebben gezien. En dit wordt versterkt door het afzien tijdens de hike, in ons geval bij 40 graden!

Al met al iets wat we nooit meer zullen vergeten en voor altijd een hele mooie herinnering blijft :)

Pluspunten Amerika

  • de pluspunten van deze specifieke plaats is de schoonheid en de rust

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Op tijd reserveren, plaatsen zijn beperkt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Geesje van dalen op 06 december 2017

Wat een geweldig land en wat een geweldige mensen. We zijn begonnen in Los Angelos en via San Diego, Phoenix, Mesa Verde, Monument Valley, Las Vegas rond gereden in Amerika.
Vooral de parken Monument Valley en de Grand Canyon waren een droom, die ik al als klein meisje had, en nu uitkwam. Het was prachtig. Het waren 23 dagen met een aaneenschakeling van mooie, ontroerende momenten die wij voor geen goud hebben willen missen en heel graag nog eens zouden willen doen.

Pluspunten Amerika

  • De wijdsheid
  • de mensen
  • nergens problemen met betalen of benzine tanken

Minpunten Amerika

  • Hotel in Mesa Verde niet schoon
Ultieme tip: Misschien heel cliché, maar een helikoptervlucht boven de Grand Canyon mag je niet missen. Ook natuurlijk de Cable Cars en Lombard Street in San Francisco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige huwelijksreis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Tamara Senden-Hamers op 06 december 2017

Los Angeles vond ik persoonlijk het minste. Het was een koude stad. Ik had persoonlijk meer verwacht van deze grote stad. San Francisco en Las Vegas vond ik geweldig. Zoveel te zien en te beleven en totaal anders dan Los Angeles. Totale rondreis van 3 weken gehad, waarvan ook 11 dagen met de camper. Geweldige parken bezocht: Yosemite National Park, Antelope Canyon, Hoover Dam, Grand Canyon, Glen Canyon, Lake Tahoe, Powell Lake. Stuk voor stuk prachtig! Alles zelf geboekt, niks via reisorganisaties, aangezien we nergens aan vast wilden zitten. Alles wat je wilt zien, moet je vooraf boeken! Bij aankomst is er een grote kans dat het die dag of meerdere dagen vol is. Wij hebben een geweldige reis gehad.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Super aardige mensen

Minpunten Amerika

  • Grote steden hebben echt ontzettend veel daklozen.
Ultieme tip: Rondreizen. Er is zoveel te zien. Probeer zo veel mogelijk te zien. Huur een camper, is echt een ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik ben in alle staten! (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Johan de Graaf op 04 december 2017

Er zijn zoveel mooie plekken te noemen hier in volgen enkele bijzondere plekken bij vertrek uit Denver:
Sand dunes, Mesa Verde, Antelope canyon in Page, Bryce canyon, Capitol reef, Monument valley, Yellowstone park, Devils tower, Crazy Horse memorial en Rushmore Monument enz.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Lekker handig is je eigen Camper. gaan en staan waar je wil en alles bij de hand.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onwijs mooie reis door West-Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sandor Kwarten op 03 december 2017

Wat een ontzettend mooi land is Amerika om door te reizen, ontzettend vriendelijk, gemakkelijk, mooie natuurparken en het landschap verandert elk moment. Zo gaaf om daar te rijden en dan heel lang niemand tegen te komen. De steden waren ook erg mooi, zijn in San Francisco, Las Vegas en Los Angeles geweest. 6 weken getourd en het was geweldig.

Pluspunten Amerika

  • Nationale parken
  • , vriendelijke mensen
  • , Alles is goed bereikbaar

Minpunten Amerika

  • Steden zijn groot en druk
Ultieme tip: Neem de tijd om te reizen door dit mooie land als je die hebt, de afstanden zijn groot. En geniet van de parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hier verwarming toegepast, weet nog steeds niet waar de bewoners zijn gebleven! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Rita van Bosch op 03 december 2017

Sinds 1991 toen ik voor het eerst naar Amerika ging om mijn zoon te bezoeken op de Universiteit van North Carolina, ben ik zo blij met elke reis die ik gemaakt heb. Intussen heb ik al zo'n 36 staten bezocht! Maar de reis door West-Amerika van 2010 blijft tot op heden mijn favoriet, ondanks dat wij toen wilden pionieren door in een tent te reizen en van gebaande wegen te gaan. Zelfs met Pinksteren hoog in de bergen sneeuw op ons dak en Brrr in ons bed.

Pluspunten Amerika

  • Altijd willen helpen
  • vriendelijk en geinteresserd
  • ,overal kunnen slapen met goede bedden en eetgelegenheden

Minpunten Amerika

  • Het douane gebeuren
  • soms de tipafdwingen
  • ,nog steeds dat de afstanden verder zijn dan je bedenkt
Ultieme tip: Durf te pionieren, want dan ontdek je de mooiste gebieden. Ga bij elke staat langs een visitors centrum om je te laten informeren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis Amerika. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alie Russchen Pruiksma op 03 december 2017

Samen met mijn man per camper van LA naar LA gereden.
Onderweg veel natuurparken aangedaan en helicoptervlucht boven de Grand Canyon gemaakt.
Las Vegas en San Francisco bekeken.
Langs de kust weer terug.
Een prachtige onvergetelijke reis van bijna 4 weken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige en behulpzame mensen.

Minpunten Amerika

  • Geen
Ultieme tip: Zoveel mogelijk natuur bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amerike (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Caat Juh op 03 december 2017

Montery de scenic drive is erg mooi. Doe een canyonering tour om echt in de canyons te komen. We hebben een skydive boven de Grand canyon gedaan en dat was onvergetelijk. Las Vegas, San Fransisco, Venice Beach niet overslaan. Moab is minder bekend maar ook echt een mooie plaats. Western. Bryce canyon is geweldig!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • locals
  • steden

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Skydive the grand Canyon en een canyonering tocht in Escalante.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Westkust Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Robin Thijs op 03 december 2017

Wij zijn 18 juli 2017 voor 3 weken vertrokken naar de Westkust in Amerika, maar waarom net de westkust? Iedereen heeft al wel eens gehoord van Death Valley of The Grand Canyon. Bekende nationale parken bij mensen over de hele wereld. De Westkust heeft zoveel te bieden van cultuur en natuur. Het hoogste punt en het laagste punt in Amerika liggen in vogelvlucht enorm kort bij elkaar. Dit maakt de natuur heel afwisselend is. Dit maakt het leuker, omdat je veel verschillende nationale parken hebt, maar ook steden. Zo lijkt Las Vegas wel een sprookje. San Francisco stond bij mij persoonlijk op nummer 1. Het is een enorm mooi grote stad dat veel te bieden heeft. Een reis naar de Westkust behoort gegarandeerd op je bucktetlist!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardige locals
  • mooi
  • betaalbaar

Minpunten Amerika

  • grote afstandenden
Ultieme tip: Verblijf meer in nationale parken dan in de steden
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door West Amerika (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Marlou Formijn op 30 november 2017

Amerika is een super vet land. Ik ben samen met 30 andere leerlingen van havo en vmbo op reis geweest. We hebben 17 dagen rondgetrokken door de west kust. We zijn door verschillende parken geweest waaronder the Grandcanon en Bryce Canon. Ik vond de hotels in Las Vegas heel mooi. Daarnaast vond ik de sfeer in Santa Monica ook heel bijzonder. Januari 2018 ga ik naar NYC.

Pluspunten Amerika

  • lekker eten
  • mooie parken
  • beren

Minpunten Amerika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Fietsen door Santa Monica en door het Veneticaanse hotel lopen in Las Vegas.
Aangeraden voor: Avonturiers

een groot avontuur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Overgaauw op 30 november 2017

De reis door West Amerika is afwisselend, avontuurlijk en prachtig wat de natuur betreft. De bevolking is heel behulpzaam wanneer je vragen hebt. Daarbij is de benzine ook heel voordelig. Dus al met al een prima vakantieland!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Amerika

  • veel daklozen in de grote steden
Ultieme tip: Antylope canyoun, Bryce Canyon, Las Vegas.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

een groot avontuur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joke Overgaauw op 30 november 2017

De reis door west Amerika is afwisselend, avontuurlijk en prachtig wat de natuur betreft. De bevolking is heel behulpzaam wanneer je vragen hebt. Daarbij is de benzine ook heel voordelig. Dus al met al een prima vakantieland!

Minpunten Amerika

  • veel daklozen in de grote steden
Ultieme tip: Antylope canyoun, bryce canyon, las vegas.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mysterieuze Schaduwen in de mist! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rita van Bosch op 28 november 2017

Mijn eerste reis was een echte pioniers reis. In een tent, maar wel een grote. Van San Francisco via vele Nationale Parken. De eerste was Yosemite Park met de prachtige hoge bomen. Om half 11 in de avond kwamen we aan op de KOA camping. Wij hadden gehoord dat er in de buurt een leuk zilvermijnstadje Coulterville was., Het plaatsje is ongeveer 45 kilometer rijden. Dwars door de bergen met mooie vergezichten rijden we er heen. Onderweg zien we veel motorrijders op hun Harley's. Voor 80 dollar mogen we Yosemite en de rest van alle Nationale Parken een jaar lang bezoeken. Dat werden er veel! We gaan via de bergen door Sequioa National Park. Via bergachtige wegen gingen we naar Kings Canyon. Bij de meest bekende Sequoia zijn we gestopt om te kijken. De zogenaamde General Sherman Tree stond fier in het midden omringd door een aantal minder hoge bomen. Het pad naar de boom lag nog vol met smeltende sneeuw en was spiegelglad. Al slingerend en stijgend en dalend ging de weg verder richting Visalia. Mooie vergezichten, met uitzicht op bergen met nog meer sneeuw en overal grote bomen. Het eerste deel van de route brengt ons door een gedeelte met geelachtige bergen, weilanden met koeien en squirrels (eekhoornachtige beestjes).
Het is ontzettend mooi en heel erg rustig. Langzaam verandert het soort bergen en de vegetatie. De volgende dag gaan we pionieren. Langs de weg zien we het bord staan Silvermine City. Voor een kleine bijdrage kunnen we het stadje in. Je waant je in het Wilde Westen.
Onze route verder naar Death Valley. Bij Salt Creek op een houten looppad, een easy wandeling gemaakt. We gingen naar Badwater. Dit is geen bad, maar`n zoutvlakte het laagste punt van Noord Amerika en ligt 85 meter onder zeeniveau. Onze reis vervolgen naar LasVegas, Zion Park, in Utah, Dixie forest,. RedCanyon, Bryce Canyon, CapitalReef, Canyonlands NP, Lake Powell, Mesa Verde, Arches, MonumentValley NavajoTribal Park. Laatste NP de Grand Canyon. Dit was onze mooiste reis!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Altijd vriendelijk en behulpzaam
  • ,goede informatie
  • , altijd eet en slaap gelegenheid

Minpunten Amerika

  • Soms lijken de mijlen erg lange mijlen
  • , niet gewend in het kleine Nederland
  • ,Tip bij restaurants is soms wel heel veel
Ultieme tip: Ga naar de visiters centra waar je veel informatie krijgt en je reis meer wordt dan alleen van A naar B. De binnenwegen zijn zo bijzonder en altijd weer spannend wat je tegenkomt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De seizoenen en Florida (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 28 november 2017

Hou je van prachtige stranden, ongerepte natuur, wilde dieren en zon, dan is Florida een prima bestemming. 's Zomers is het weer vaak wel drukkend vanwege de invloed van de Mexicaanse Golf. Vanaf november, aan het einde van het hurricane seizoen, is het echter de "Sunshine State". Vooral aan de westkust van Florida is het dan (bijna) dagelijks heerlijk weer. De ideale plek om de winters door te komen en te genieten van het eten, de natuur en afwisseling die dit deel van de USA kan brengen. Je hoeft niet de Nationale Parken langs te gaan om te genieten van hetgeen Florida te bieden heeft. De State Parks zijn minstens zo interessant. Bovendien is niet alles wat mooi is in parken ondergebracht. Hou je van de eilandencultuur van de Keys met zijn Caraïbische invloeden/sfeer of van de ongerepte natuur van Sanibel en Captiva. Florida heeft het. Zoek je meer naar wilde dieren dan kun je in de Everglades, de bergen of de kuststrook aan je trekken komen. De overal aanwezige Osprey, de dolfijnen van de Mexicaanse Golf, de zeekoeien in het noordelijker deel, de krokodillen in het zuidelijke deel en de moerassen met het vele waterleven. Niet voor niets kun je hier naar hartenlust vissen op de grootste vissoorten. Kortom, Florida heeft het allemaal !

Pluspunten Amerika

  • verstaanbaarheid
  • hulpvaardig
  • openheid
  • ongerepte natuur

Minpunten Amerika

  • lange vluchten
Ultieme tip: Als je van verzorgd eten houdt, bezoek dan eens de Carrabas Grill, een Outback, Bonefish. Ook vele Italiaanse steakrestaurants zijn meer dan de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De ruige natuur van Washington State (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivonne Calis op 27 november 2017

In het uiterste noordwesten van Amerika vind je de prachtige, ruige natuur van Washington State. Je verkent de regio het best met de eigen auto. Natuurlijk moet je ook zeker zo veel mogelijk uit die auto stappen om al dat natuurgeweld van dichtbij te zien en voelen. In de regio is een overvloed aan prachtige campings en er zijn diverse nationale parken. Wat is er fijner dan je eigen potje koken onder een heldere sterrenhemel na een dag buiten. Houtvuurtje aan en daarna heerlijk slapen midden in de natuur.

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • uitgestrekt
  • makkelijk rijden
  • vriendelijke mensen
  • ultieme vrijheid
  • wildlife

Minpunten Amerika

  • Campsites in de zomer zijn moeilijk te verkrijgen als je niet hebt gereserveerd
Ultieme tip: Ga kamperen in de nationale parken, bossen en natuurgebieden die de regio rijk is. De campings zijn zeer ruim opgezet en je bent echt één met de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mystery persons in the shadow Geyser!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rita van Bosch op 27 november 2017

In 2016 deze ongelooflijke mooie reis gemaakt met vrienden. Dit blijft tot op heden nog steeds de mooiste pioniers reis! Daarna nog 5 reizen door veel andere staten gemaakt. De laatste in oktober van Washington via de Bleu Ridge Parkway met de prachtige herfst kleuren,naar het oudste stadje in Florida St Augustine. Mijn hart ligt in Noord Amerika! Waar ik volgende keer heen ga weet ik nog niet. Maar is geen probleem, wat je ook onderneemt je geniet van zoveel!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijke enthousiaste mensen
Ultieme tip: Geniet want het is altijd later dan je denkt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemende vergezichten (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anita Den Hollander-Hart op 26 november 2017

Het was een prachtige vakantie in Amerika, met bezoeken aan een aantal national parken in Amerika, o.a. Yellowstone national park, Archers national park en het Canyonlands national park met adembenemende vergezichten! Onvergetelijke reis door prachtige natuur, met mooie autotochten en prettige overnachtingen.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • ruimte
  • natuur
  • prettige wegen

Minpunten Amerika

  • prijzig
Ultieme tip: Overnachten in Canyon lodge and cabins in Yellowstone park. Dreamcatcher Bed and Breakfast in Victor.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Viva Las Vegas (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linda Stemerdink op 25 november 2017

Geweldige stad! Overweldigend gaaf! Heerlijk weer! Lovely people! Goede reis, 14 uur, maar prima te doen. Huur een auto en bezoek o.a. de Grand Canyon en Red Canyon. Ga zeker nog eens terug.
Love Amerika!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Amerika wat ben je mooi! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Thomas Weiss op 23 november 2017

Samen met mijn schoonouders en vriendin heb ik in augustus een rondreis gemaakt door West-Amerika. De start in het mooie San Francisco was bijzonder en heeft indruk gemaakt. Een onvergetelijk moment was de fietstocht over de Golden Gate bridge naar Sausalito en terug met de boot. Na San Francisco hebben we de reis vervolgd richting Yosemite National Park met een tussenstop in Sonora. Tijdens deze stop werd toevallig een muzikaal festival georganiseerd waardoor we s'avonds hebben genoten de Amerikaanse gezelligheid. De volgende dag werd de wekker vroeg gezet en bezochten we Yosemite. De zon scheen en we waren op tijd in het park aanwezig. Persoonlijk heb ik genoten van de prachtige natuur en de meest geweldige uitzichten. Het nadeel was de enorme mensenmassa die allemaal een poging waagden voor de mooiste foto's. Op dezelfde dag hebben we vele miles afgelegd om de mammoetbomen in Sequoia National Park te zien. Prachtig maar haast niet te combineren op een dag. Na de overnachting in Bakersfield werd onze reis vervolg naar Death Valley. Een bijzonder park met eindeloze uitzichten. Weinig groen, veel zand en erg warm. De echte kenners voelen aankomen dat Las Vegas de volgende tussenstop is geweest. Entertainment ten top! Las Vegas toverde een glimlach op mijn gezicht maar ik snakte na twee dagen weer naar de weelderige natuur van Amerika. Op naar de Grand Canyon... Hier had ik persoonlijk meer van verwacht maar wat het landschap is uiteraard prachtig. Een bezoek aan Flagstaff is zeker aan te raden. Onze tocht werd voortgezet richting Zion en Bryce. De mooie bossen, rotsachtige formaties en stromende rivieren hebben indruk gemaakt. Via Los Angeles hebben we de tocht gemaakt over de bekende Highway 1. Persoonlijke vond ik dit het mooiste gedeelte van de hele reis. Met als hoogtepunt het zien van walvissen en zeehonden vanaf de kust. Bezoek onderweg zeker Santa Barbara even! Dagelijks denk ik nog terug aan deze reis. Wat wil ik graag eens terug...

Ultieme tip: Geniet van ieder moment en neem de tijd om alles te zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige reis (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anouk Kusters op 22 november 2017

Prachtige rondreis gedaan bij de west kust met de auto van hotels naar hotels. Van het begin tot het einde veel hoogtepunten beleefd. Mooie afwisseling met steden en prachtige nationale parken. Vele hikes gedaan en helikopter vlucht boven de Grand canyon.

Ultieme tip: Must do: fietsen over de golden gate
Aangeraden voor: Stellen

Geweldig indrukwekkend! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jacquelien de Vries op 20 november 2017

Deze keer hebben we een stedentrip gedaan. New York, prachtige stad, veel te zien, meeste bezienswaardigheden in Manhattan, alles goed te doen met de metro. Gebruik van de NewYorkpass aan te raden. Bij twijfel doen. Soms zijn de entreeprijzen hoog, maar als je niet gaat, heb je vaak spijt. Washington, prachtig, maar weer totaal anders, gratis musea.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid
  • bezienswaardigheden
  • klimaat

Minpunten Amerika

  • regels
  • rijen
  • tarieven OV
Ultieme tip: Bij twijfel doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

USA fotocursus in Chicago (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

Een camper trip en een foto cursus in USA, Chicago gaf mij de mogelijkheid om dit geweldige land eens te bekijken met andere ogen. Zoveel te zien en prachtig. Een combinatie van een route trip en een cursus geeft je een totaal compleet beeld over dit land.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • betaaldbaar
  • veilig
  • groot
  • vele mogelijkheden

Minpunten Amerika

  • lange reistijd
  • veel te zien
Ultieme tip: Natuurparken en de grote steden, het land met de vele mogelijkheden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ga van de highway af te gaan deze ongelooflijke inspirerende omgeving ontdekt! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Rita van Bosch op 19 november 2017

In 2010 deze ongelooflijke mooie reis gemaakt met vrienden. Van San Francisco door 7 staten gereden en zoveel moois op mijn pad gekregen. Dit blijft tot op heden nog steeds de mooiste pioniers reis! Daarna nog 5 reizen door veel andere staten gemaakt. De laatste in oktober van Washington via de Bleu Ridge Parkway, met de prachtige herfst kleuren, naar het oudste stadje in Florida St Augustine. Mijn hart ligt in Noord Amerika! Waar ik volgende keer heen ga weet ik nog niet. Maar is geen probleem, wat je ook onderneemt je geniet van zoveel! Neem de tijd en ontdek de mooiste gebieden door van de grote wegen te gaan en het pioniers gevoel te krijgen. Ik word nu al blij met het vooruitzicht naar 2018!

Pluspunten Amerika

  • Sinds 1997 ervaringen opgedaan
  • Een prachtige natuur
  • Leuke kleine stadjes
  • ,Vriendelijk en behulpzame mensen
  • Altijd voor eten en slapen een verblijf te vinden

Minpunten Amerika

  • Soms bij grote atracties veel mensen
  • ,bussen met toeristen die dan effe een selfie maken en dringen
  • ,Bij tip geven worden verwachtingen hoog
Ultieme tip: Neem de tijd en ontdek de mooiste gebieden door van de grote wegen te gaan. Geniet van je herinneringen dat doet weer nieuwe energie geven voor je volgende reis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

LA maar dan net wat anders (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

USA heeft zoveel mooie kanten en je kunt er van alles mee maken. Er zijn grote steden maar ook geweldige natuurgebieden en soms kom je andere bijzonder dingen tegen. Elke dag een ervaring rijker en een land met erg veel mogelijkheden.

Pluspunten Amerika

  • groot
  • betaalbaar
  • veilig
  • mooi

Minpunten Amerika

  • groot
  • lange reis
  • je moet kiezen
Ultieme tip: Huur een camper en maak een route trip door het land en geniet van elke moment. Van natuurgebieden tot grote steden of een gokje in Las Vegas. Het kan bijna niet op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Natuurgebied bij stad MOAB is zeer groot en bijna onwerkelijk. (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

De route trip in de USA bracht ons bijna overal. Het land is zo groot dat je steeds een keuze moet maken, dit keer doen we dit en de volgende keer gaan we dat doen. Het natuurgebied bij MOAB is zo groot dat moet je zeker twee keer doen.

Pluspunten Amerika

  • Groot
  • Veelzijdig
  • betaalbaar
  • uitdagend

Minpunten Amerika

  • lange reis
  • erg veel te zien
  • verslavend mooi
Ultieme tip: Breng een bezoek aan MOAB, een natuurgebied wat zo gaaf is en bijna niet onwerkelijk lijkt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

POW WOW bezoek bij de indianen in de USA (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arno Reijnen op 19 november 2017

Een route trip van Chicago naar Los Angels met een camper. Vanuit Chicago een geweldige route trip gehad via vele mooie steden en natuurgebieden. Het bezoek aan de POW Wow was een ook een hoogtepunt. Er is zoveel te zien van natuurgebieden, steden en cultuur en muziek. Er is van alles en allemaal even mooi.

Pluspunten Amerika

  • Mooie Natuurgebieden
  • Amerikanenzijn zeer vriendelijk
  • betaalbaar
  • veilig

Minpunten Amerika

  • Zeer groot land
Ultieme tip: Als je de kans hebt om een bezoek te brengen aan een Pow WOW evenement, zeker doen, echt gaaf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Alles kan in Amerika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marja Van Leeuwen-Lokker op 19 november 2017

Amerika het land van de vele mogelijkheden, en dat geldt zeker voor ons, beide gebruikmakend van een rolstoel. Alles is nagenoeg toegankelijk en anders is iedereen bereid je te helpen zonder opdringerig te zijn. Van aangepaste auto, hotel, blokhut,tent tot trein is toegankelijk. De schoonheid van de natuur vind ik overweldigend mooi en de mensen heel vriendelijk en gastvrij. Je hoeft nooit lang te zoeken naar een eettentje of tankstation of motel/hotel, keuze genoeg. Proberen elke 2 jaar een reis te plannen naar Amerika omdat we het in Europa wel gezien hebben, het is bijna nergens zo goed voor ons geregeld als in Amerika. We houden echt van dit land met zijn mooie steden, fantastische natuur en geweldige mensen en natuurlijk de vrijheid.

Pluspunten Amerika

  • toegankelijkheid
  • vrijheid
  • natuur
  • winkelen

Minpunten Amerika

  • douane
  • veel toeristen
Ultieme tip: Plan goed van tevoren waar je naar toe wilt en wil zien, onze ervaring is dat je overal te kort blijft om het echt te zien, er is ook zoveel te zien en het land is ook zo groot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

USAtrip2017!#4weken#oostnaarwest#prachtige ervaring!!! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Steffie van den Hork op 19 november 2017

Prachtig land, zoveel verschillende culturen! Indrukwekkend, gigantisch, voor ieder wat wils! Vriendelijke mensen, super behulpzaam! Heerlijk om met de auto rond te trekken. Makkelijke wegen en routes!

Ultieme tip: Rondtrekken met de auto/camper!!
Aangeraden voor: Avonturiers

Lower Antelope canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Fleur Stegers op 18 november 2017

Wij zijn begonnen in LA. De stad waar vanuit de mogelijkheden eindeloos zijn. Wij vonden de stad erg tegenvallen. De highlights waren leuk maar de rest van de stad viel ons toch erg tegen. Hierna zijn wij verder gegaan naar Sequoia National Park en Kings Canyon. Dit zijn twee schitterende parken en wat zijn de bomen immens! Na dezelfde twee mooie parken zijn wij richting San Francisco gegaan. Onze favoriete stad van onze reis. Hele mooie, leuke en gezellige stad. Veel bezienswaardigheden. Na SF zijn wij verder gereden naar Yosemite. Dit was ook een groot en mooi NP. Dit was tijdens onze reis onze favoriet. Het park heeft zo veel te bieden! Na Yosemite zijn wij door Death Valley door gereden naar Las Vegas. In Death Valley hebben wij een stop gemaakt bij badwater Basin. Wat een hitte! Maar liefst 52 graden. We zijn na de korte stop snel doorgereden. Las Vegas was geweldig. Alles wat je in de films ziet, zie je zelf ook. Wij hebben erg genoten. Na Las Vegas zijn wij doorgereden naar Zion NP. Dit is ook een schitterend park en heeft ook zo veel verschillende uitzichtpunten. Een immens park met een prachtige natuur. Hierna zijn we naar Bryce Canyon geweest. Heel bizar hoe de natuur zich zo kan uiten. Werkelijk prachtig. Na Bryce zijn we doorgereden naar Arches NP. Ook een erg mooi park met alle natuurlijke bogen. Na Arches zijn wij doorgereden naar Page waar we horse shoe bend hebben bezocht (prachtig) en naar Antelope canyon zijn geweest. Dit is echt een MUST DO. Wij zijn in de lower canyon geweest en dit was echt een super vette ervaring en wat een mooie foto’s hebben wij kunnen maken!! Na deze canyon zijn we doorgereden naar de Grand Canyon. Dit was het park waar wij het meest naar uitkeken en het voldeed aan al onze verwachtingen. Wat een uitzicht!! Na the grand zijn we doorgereden naar San Diego waar we onze laatste dagen hebben doorgebracht van onze mega vette vakantie. Het is zeker een aanrader en een must do voor reisliefhebbers!!!

Ultieme tip: Lower Antelope canyon
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Western roadtrip! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Danielle Polderman op 18 november 2017

Een maand lang hebben we nodig gehad om van Los Angeles met de klok mee weer te eindigen in Los Angeles. En wat was het fantastisch! Highway 1, San Francisco, Yosemite, Sequoia, Death Valley, Vegas, Zion, Bryce, Arches, Monument Valley, Antelope, Horseshoe, Grand Canyon, Sedona, Route 66, Joshua Tree en San Diego. Wat een verschil in natuur en cultuur hebben we meegemaakt. Het was echt geweldig!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • vriendelijkheid
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Amerika

  • veel toeristen (aziaten)
  • lange afstanden
  • Duur
Ultieme tip: Huur een auto! Amerika is zó groot dat een auto echt een must is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers