Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 402
  • Aantal waarderingen: 243

Dompel je onder in de natuur van Amerika! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marion Slijpen op 02 oktober 2016

We bezochten Amerika dit jaar voor de derde keer en het was weer een adembenemende ervaring! Dit is een land waar natuur een hele andere betekenis krijgt. Alles is er vele malen groter dan in ons kleine en fijne Holland. Enorme ravijnen (Grand Canyon), geweldig grote bomen (Sequoia), mooie rode rotsformaties in prachtige vormen overal om je heen (Bryce), grote grizzly's en bizons (Yellowstone) en gletsjers en alpenweiden vol kleur (Glacier). Voor het eerst in mijn leven voelde ik me te gast bij de dieren te midden van een enorm grote kudde elks (elanden) in the Rockies boven Denver. De National Parks zijn allemaal adembenemend mooi en als ik een tip mag geven: sta vroeg op en ga er dan op uit! Het licht in de vroege ochtend is fris en mooi en er zijn meer dieren en minder mensen. En een tweede tip, helemaal gratis: ook buiten de nationale parken is het enorm mooi. Ten noordwesten van Yellowstone zijn schitterende meren en de dorpjes lijken nog in de jaren vijftig te leven. Ten noordoosten van Yellowstone is het super fraai! We zagen bij Beartooth Lake een beer een vis vangen in een landschap dat fantastisch mooi was. Dus gewoon gaan en genieten. De wegen zijn supergoed en met een camper van Roadbear heb je een gezellig huisje en een betrouwbare auto. Veel plezier!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Greenville, South Carolina (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Ruben Cress op 02 oktober 2016

Tijdens mijn bezoek in Amerika ben ik naar het zuiden gegaan met als thuishonk Greenville, wat in South Carolina ligt. South Carolina heeft verschillende mooie bezienswaardigheden zoals Charleston, Angel Oak en Downtown Greenville.

Charleston Beach is een must-go wanneer je van zon, zee en strand wilt genieten. De ananas is het teken voor gastvrijheid in Charleston. De ananas kan je dus overal tegenkomen tijdens jouw bezoek. Naast Charleston heb ik veel tijd gespendeerd in Greenville, het simpele leven, geen skyscrapers en de mooie natuur sprak mij aan. En om hier een maand te verblijven voelde voor mij wat veiliger dan in een grote stad zoals New York. In Greenville ben ik een bar tegengekomen, Addy's Dutchcafé. Wat erg leuk was aan dit café, is dat het eten smaakt als dat van thuis, en bij binnenkomst zie je echt typische Nederlandse attributen wat elke bar in Nederland heeft. Even een ommetje om en ik ben in het park wat zich middenin het centrum van Greenville bevindt, lekker! Een andere must-see in South Carolina is de Angel Oak (dichtbij Johns Island), een gigantisch indrukwekkende boom. Met gigantisch bedoel ik twintig Nederlandse bomen gefuseerd in één boom. En wanneer je er toch bent, geef dan ook gelijk een bezoekje aan Clemson, waar alle baseball fanaten te vinden zijn. Zo snuif je nog wat cultuur op van de locals!

Het eten in Amerika is normaal/lekker en betaalbaar. Je kan het uiteraard zo gek maken als wat je zelf wilt, de proporties zijn groter dan in Nederland, wat voor iemand met drie lintwormen ideaal is. De locals in het zuiden van Noord-Amerika zijn er erg vriendelijk en behulpzaam. Als je gaat, ga dan niet in de maand augustus: het is de heetste maand van het jaar. 48 graden zonder wind is geen pretje. Naast de hitte, heb ik niet echt minpunten over de plekken waar ik ben geweest, soms zijn de parkeertarieven belachelijk duur. Maar over het algemeen ben ik snel tevreden en geniet ik liever van de omgeving.

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals
  • gastvrijheid
  • betaalbaar
  • taal

Minpunten Amerika

  • Gevoelsmatig "gemaakte" service
Ultieme tip: Ga zonder planning, maar doe eerst wel wat grondwerk voordat je vertrekt.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groots, gevarieerd land met voor ieder wat wils (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Monique Zaalberg op 02 oktober 2016

Wij zijn met een camper van Chicago naar Los Angeles gereden. Hierdoor hebben we zeven verschillende staten bezocht die allemaal weer iets anders te bieden hadden. Persoonlijk vonden wij Missouri ontzettend mooi! Illinois en Oklahoma vonden we juist niet zo bijzonder. Las Vegas heeft nooit hoog op ons lijstje gestaan, maar was echt fantastisch. Zeker meepakken als je in de 'buurt' bent! In Texas zijn we naar een Cattle Auction geweest, echt heel grappig om mee te maken en tussen de Texaanse boeren plaats te nemen op de tribune. Verder hebben we een aantal prachtige National Parks bezocht. Zoals El Malpais in New Mexico. Je moet hiervoor vaak een eindje omrijden, maar dan kom je ook echt op prachtige plekjes waar je vaak gratis of tegen een kleine vergoeding kunt overnachten met je camper.

Pluspunten Amerika

  • Goedkoop eten
  • diversiteit

Minpunten Amerika

  • niet zo gezellig
  • lange afstanden
Ultieme tip: Als je met een camper reist, kan je gratis overnachten in National Recreation Areas. Ruime plekken midden in de natuur, voorzien van een picknicktafel en firepit/BBQ.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ultieme zomervibes in Carlsbad, California (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Alissa van der Scheer op 02 oktober 2016

Een van de beste plekjes voor een ultieme 'Southern California experience' is toch wel Carlsbad. Hier vind je trendy surfshops, heerlijke Mexicaanse eettentjes en vis dagvers op je bord! Carlsbad heeft een van de beste stranden waar het goed vertoeven is, dan wel om te zonnen, zwemmen, surfen of beachvolleyballen! Ook biedt de prachtige promenade langs het strand een goede plek voor alle sportievelingen. Er zijn op zo'n drie minuten van het strand fietsen en surfboards te huur voor de dagjesmensen. Voor toeristen met een iets groter budget zijn er vele resorts aan de kust, met vaak een luxe vintage 'true American' uitstraling en diverse voorzieningen zoals fitnessruimtes, zwembaden en haute cuisine restaurants.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • divers
  • vriendelijke locals
  • veel gratis activiteiten

Minpunten Amerika

  • dure toeristen trekpleisters
Ultieme tip: De offshore surfshop in Carlsbad heeft mooie surf apparel en alles voor je surf/snorkeluitrusting. Hier zit ook Harbour Fish Cafe waar je verse vis kunt eten met uitzicht op zee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

San Diego (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wytske van der Veen op 02 oktober 2016

San Diego is een mooie stad! Er zijn meerdere stranden, genoeg winkelcentra en het weer is vrijwel altijd rond de twintig/vijfentwintig graden. In North Park hebben ze bijzondere muurschilderingen gemaakt.

Pluspunten Amerika

  • klimaat
  • strand

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Gebruik Uber in plaats van taxi
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yosemite (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wytske van der Veen op 02 oktober 2016

Yosemite is geweldig! Het is groot en er is van alles te zien. Vooral Yosemite Valley is mooi. Wel is het meestal erg druk met auto's dus een parkeerplek vinden is lastig. Daarom is het handig om zo vroeg mogelijk ik de ochtend er heen te gaan.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • klimaat

Minpunten Amerika

  • duur
Ultieme tip: Gebruik Uber in plaats van normale taxi's.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Dream it, do it (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Valery Van Duren op 02 oktober 2016

Wat een geweldig land! Prachtige natuur en drukke steden. De juiste mix voor een ontspannen en avontuurlijke trip. Heerlijke weer en prachtige mensen! Nu de greencard aanvragen en nooit meer terug naar Nederland.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Geweldige natuur
Ultieme tip: In grote steden: ga met de metro of bus. Huur een auto van te voren en niet ter plaatse.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New York City is een must-visit (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Ellis Clay op 02 oktober 2016

Reis je naar Amerika? Dan is New York City een must-visit. Deze bruisende, bijzondere stad 'has it all'. Van groene parken tot kleine straatjes, van water tot torenhoge gebouwen, van musea tot hippe hotspots en van design boutiques tot cheesy toeristenattracties. In elke buurt heerst een andere sfeer en elke wijk verrast je weer met zijn charme, restaurantjes en vriendelijke mensen.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijke mensen
  • Hippe hotspots

Minpunten Amerika

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Wat je echt moet doen wanneer je in New York bent, is street-art bekijken in Bushwick, Brooklyn. Hier vind je te gekke murals van zowel bekende als minder bekende straatartiesten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Amerika - Miama - cruise - Orlando (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Alicia Djemani van Halderen op 02 oktober 2016

Prachtig divers land. In Miami geweest waar we een zevendaagse cruise hebben gemaakt door de Caraïben. Daarna vijf dagen Disney en Orlando. In twee weken ons super vermaakt. Altijd mooi weer waardoor we de leukste Kerst en Oud en Nieuw hebben meegemaakt. Aanrader voor gezinnen!

Pluspunten Amerika

  • vriendelijk
  • mooi
  • gastvrij

Minpunten Amerika

  • druk
  • geen
  • minpunten
Ultieme tip: Boek bij je bezoek naar Disney een speciale armband die toegang geeft tot alle gemakken, zoals toegang tot het park, foto's opslaan, fastpasses, en gebruik het ook als betaalpas.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Get your kicks on route 66! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Daniellé van Beers op 02 oktober 2016

Vorig jaar oktober lekker een tour dagje gehad op route 66. Op weg maar Palm Springs kwamen we het bekende park Joshua Tree tegen. Toen we uit de bus stapte kregen we een klap van de warmte. Het was 39 graden op dat moment! Maar het was geweldig om te zien hoe weinig mensen er voorbij rijden en om er rust te bekennen. Geweldige ervaring!

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Een tip: als je in Los Angeles komt ga dan naar Universal Studios en je wordt de hele dag vermaakt. Echt geweldig om te zien hoe de beste films daar gemaakt worden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Freija Geldof op 02 oktober 2016

Florida barst van de prachtige tropische stranden, waarvan de bekendste natuurlijk Miami Beach is. Daarnaast kan je je in Orlando uitleven in de vele attractieparken. Hier verbleven wij in een huurvilla.

Pluspunten Amerika

  • prachtige stranden

Minpunten Amerika

  • geen!
Ultieme tip: Wij hebben een reis naar New York en Florida gecombineerd, met tussendoor een binnenlandse vlucht. Wat een geweldige combi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis westkust USA (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Freija Geldof op 02 oktober 2016

Ik ben helemaal fan geworden van Amerika na onze rondreis aan de westkust. Je vindt hier een combinatie van geweldige natuur, steden en stranden. De national parken zijn stuk voor stuk adembenemend mooi.

Pluspunten Amerika

  • oneindig veel mogelijkheden

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Langs Highway 1 moet je echt even stoppen voor de McWay Falls. Een waterval die eindigt op een tropisch zandstrand.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn broer weer zien na vier jaar (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rianne Hofs op 02 oktober 2016

Na heel veel keren All You Need is Love schrijven, twaalf jaar lang, geen reactie. Konden we dankzij iets anders, na vier jaar hem niet te hebben gezien, eindelijk naar USA (Bolivar MO) en mijn broer. Vanuit daar zijn we allemaal leuke dingen gaan doen! Echt een super ervaring. Voor mijn wederhelft de eerste keer USA. Eureka Springs, HA HA Tonka, Dogwood Canyon, Branson, St. Louis. En veel ijshockey kijken.
Tijd met en bij mijn broer en zijn gezin en overal rondkijken. Top combi en wat hebben we mooie dingen gezien!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Goed te doen met gluten en lactose allergie de mensen super aardig en behulpzaam.

Minpunten Amerika

  • Criminaliteit soms
Ultieme tip: Eureka Springs, Dogwood Canyon zo mooi, oh ik kan zoveel opnoemen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een droomreis om nooit te vergeten (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Laura Kuijpers op 02 oktober 2016

Wij hebben in april/mei 2015 een rondreis van drie weken door Amerika gemaakt. Vanuit California naar alle bekende nationale parken in Nevada, Utah en Arizona en als afsluiter het indrukwekkende Yellowstone National Park: een droomreis om nooit te vergeten! Elk nationaal park is uniek en de natuur is zo ontzettend mooi dat gewoon geen enkele foto écht recht doet aan hoe bijzonder en geweldig het werkelijk is. Dit moet je gewoon meemaken!

Pluspunten Amerika

  • Avontuurlijk
  • Betaalbaar
  • Aardige bevolking

Minpunten Amerika

  • Verschillende wetgeving in de verschillende staten
Ultieme tip: De mooiste plekken zijn misschien niet de meest bekende; de plekken die je écht moet zien zijn Bryce Canyon, Horseshoe Bend en Antelope Canyon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Road trip (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Rik Mortier op 02 oktober 2016

Onvoorstelbaar. Dit is in 1 woord mijn reis naar Amerika samengevat. Eigenlijk zegt het woord 'onvoorstelbaar' nog niet eens hoe onvoorstelbaar het eigenlijk was... We zijn van het ene uiterste in het andere gevlogen. Van het broeihete en dorre Las Vegas naar het bruisende en glamoureuze Los Angeles. Van de oranje canyons naar roze sterren op de walk of fame.

We zijn aangekomen in Las Vegas. Nog maar pas uit de luchthaven en het was al om te stikken. Het was 22:00 uur 's avonds maar nog broeiend heet. Las Vegas is adembenemend. Toch vooral 's avonds met de vele neonlichten is Las Vegas een stad om nooit te vergeten. Overdag is die 'wauw' factor toch een beetje verdwenen. Persoonlijk vind ik dat je in Las Vegas toch zeker niet langer dan 2 dagen hoeft te blijven. Ga zeker naar de Stratosphere Tower voor een prachtig zicht op Las Vegas. Helemaal bovenaan de toren kan je ook enkele attracties doen die je de schrik van je leven zullen geven. Daarna hebben we onze reis verdergezet naar Zion National Park - Bryce Canyon en Horseshoe bend. In Zion moet je zeker Angel's landing en The Narrows doen, 2 waanzinnige wandelingen. The Narrows was mijn favoriet. Een wandeling door de canyons in het water. Heel verfrissend in het warme Zion klimaat. Verder was ook Horseshoe bend prachtig. Dit was het hoogtepunt van de reis. Het is een korte wandling naar Horseshoe bend maar wel stevig, zeker als het 40 graden is. Neem dus genoeg water mee! Verder was the Grand Canyon South Rim ook zeker de moeite. Er zijn vele stoppunten maar als je 1 gezien hebt heb je ze allemaal gezien. Toch zeker een stop waard!

Hollywood is wat overrated. Heel tof om eens gezien te hebben maar ik zou er niet te lang blijven. Wat je zeker moet zien is de Santa Monica Pier. De sunset is er supermooi. Een mooie afsluiter van een prachtige reis. Oh ja! Vergeet ook niet naar Universal Studios te gaan als je een filmfreak bent zoals mij.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • supervriendelijke mensen
  • alles goed georganiseerd
  • allesheelgroot

Minpunten Amerika

  • geen
Ultieme tip: Bezoek regio Las Vegas niet in de zomer. Veel te warm! Vooral regio rond Hoover Dam is om te stikken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Dreams (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Helma Boom op 02 oktober 2016

Weer een geweldige rondreis gemaakt. In welk deel van Amerika je ook bent, je hebt steeds het idee dat er nog zoveel te zien is. En dat je alweer gaat plannen voor de volgende reis. Gelukkig zijn wij in de gelegenheid om dit te kunnen doen en nu alweer druk aan het kijken zijn voor volgend jaar. Stukje Vancouver en eindigen op fForida.
De geweldige natuur, oneindig veel mooie wandelingen in de Parks en het lekkere eten...
Vakantie op zijn best! Amerika voor de tiende keer, in 2017, here we come...

Pluspunten Amerika

  • locals
  • natuur
  • weer
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een must: Archer National Park (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Desiree va van Adrichem op 02 oktober 2016

Een rondreis Amerika, dat is iets wat bij veel mensen op hun bucket-list staat. Er is al veel over geschreven en als je het laat vallen, komt iedereen aan met bergen tips en must-sees. Mijn tip is om je hier niets van aan te trekken en gewoon je eigen reis te creëren. Huur een auto en rijd en ontdek zelf wat je wilt ontdekken, overal zijn slaapmogelijkheden, eettentjes en informatiepunten. Iedereen wilt je helpen.

Pluspunten Amerika

  • Groot
  • ruim
  • allergie vriendelijk
  • behulpzaam
  • overal plattegrond en infor punten
Ultieme tip: Een vergeten locatie is Archer National Park in Moab. De natuur is uniek. Naast bergen, dalen en gesteente zijn er allerlei soorten planten en dieren. Fantastische rust en ruimte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Sanne De Ceuninck van Capelle op 02 oktober 2016

Vier weken in Amerika geweest, New York is echt een must-see. Wanneer je in NY bent moet je sowieso de Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Madison Square Garden, Top of the Rock en de Brooklyn Bridge bezoeken.

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals

Minpunten Amerika

  • Openbaar vervoer
Ultieme tip: In New York hadden we een NY Pas gehaald voor vijf dagen. Je betaald een bedrag en met de pas kun je alle bezienswaardigheden bezoeken in New York. Veel voordeliger, een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Van Oost naar West (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Thyra Geldof op 02 oktober 2016

Ik heb de Westkust van Amerika gezien (California) en Florida en NY in het oosten. Van kleins af aan was het de droom van mijn zus en mij om dit te doen. Geweldig om de prachtige natuur te zien van dit land en tegelijkertijd de drukte van 'the city that never sleeps'.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Erg vriendelijke locals
  • elke stad heeft een heel ander karakter

Minpunten Amerika

  • Veel steden zijn erg toeristisch
Ultieme tip: Fietsen door Central Park mag je zeker niet overslaan. Ook is een Broadway show een aanrader, koop op de dag van de show bij het loket op Times Square een ticket, veel goedkoper!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Natuurschoon onder de grond (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Charissa Twigt op 02 oktober 2016

De "Lower Antelope canyon" is écht een prachtig stuk natuur in het Navajo park in Page. We hebben onze ogen uitgekeken en hadden het geluk een fantastische gids bij ons te hebben. Ja, het is erg toeristisch, maar als je een goede gids hebt zal hij/zij er voor zorgen dat jouw groep los komt van de meute en je in rust kan genieten van al het moois!

Pluspunten Amerika

  • prachtige natuur
  • behulpzame locals
  • bereikbaarheid
  • diversiteit

Minpunten Amerika

  • toeristisch
Ultieme tip: Ken's Antelope Canyon tours. Onze gids, Sitting Buffalo, was geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

USA 2012 (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door P Wijs op 02 oktober 2016

The USA is een prachtig divers land en een kampeerland bij uitstek.

Hoewel ik wat sceptisch stond tegenover de Amerikaanse mentaliteit, heb ik mij toch laten overhalen om te gaan en hebben we ervoor gekozen om een campertrip te gaan maken. Een keuze waar we zeker geen spijt van hebben gehad en wat geresulteerd heeft in meerder tripjes.

Een trip langs de big National Parks is een mooie start om kennis te maken met de USA.

Dit is overigens de eerste tip die ik graag mee wil geven: neem je tijd! De afstanden tussen de verschillende parken zijn vaak groot en onderweg valt genoeg te beleven en te zien om dit links te laten liggen. Kortom neem eens een aparte afslag of rij eens een typisch dorpje/stadje binnen en ervaar het echte Amerika.

Tip 2: Bereid je goed voor. Plan je reis goed van te voren. Heb bijvoorbeeld een aantal opties voor campings in de plaats van bestemming. Het is zonde van je tijd om na een lange reisdag te moeten gaan zoeken naar een campingplek.

Tip 3: Er zijn goedkope en gratis kampeerplekken te vinden bij bijvoorbeeld de Wallmart en andere winkelketens. Verder zijn er vaak campings in de National Parks. Deze zijn goedkoop maar hebben vaak maar weinig voorzieningen. Back to basic dus....maar je zit midden in een National Park en dus midden in de natuur! Let op: wees snel met reserveren. De lokale bevolking is namelijk gek op kamperen en de plekken zitten snel vol.

Vooral voor de beginnende reiziger is de USA een reisland bij uitstek. Buiten het feit dat de bevolking vaak graag helpt en geïnteresseerd is in je, zijn de voorzieningen vaak goed. Kortom een ander deel van de wereld, een andere cultuur maar toch het vertrouwde gevoel van het westen.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Mijn ultieme tip: ga in de parken naar de rangerbijeenkomsten. De rangers geven je een andere kijk op het park en kunnen je stukken park laten zien buiten de gebaande paden.

Breathtaking West USA (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Charissa Twigt op 02 oktober 2016

De natuur(parken) aan de westkust van Amerika zijn adembenemend mooi! Een reis die ik ieder jaar zou kunnen maken zonder dat het me zou vervelen. De diversiteit aan landschappen is geweldig: De ene dag ben je in de woestijn, de volgende dag tussen de bergen en een paar uur later zit je langs de woeste kust met enorme rotspartijen.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • diversiteit
  • behulpzame locals
  • bereikbaarheid

Minpunten Amerika

  • veel toeristen midden op de dag
  • cuisine
Ultieme tip: Sta vroeg op om naar de parken te gaan, geniet van de rust. Neem vooral ook de tijd om je camera weg te stoppen, op een bankje te zitten en écht te genieten van alles om je heen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

First time USA (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Niels Van Dorp op 02 oktober 2016

Na onze vakanties in Mexico, Indonesië, Maleisië en China besloten we om naar de Verenigde Staten te gaan. Sindsdien zijn wij zo verliefd op de Verenigde Staten dat wij ondertussen 3 keer naar de Verenigde Staten zijn geweest. Het voelt ondertussen voor ons al als thuiskomen op het moment dat wij landen in de states;) vooral de diversiteit aan natuurschoon en steden trekt ons erg. En natuurlijk de openhartigheid van de Amerikanen maakt dit land tot ons favoriete vakantie land

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem je tijd voor de national parcs en doe per national parc minimaal 1 "lange" wandeling. Enkele aanraders panorama trail in yosemite en angels landing of the narrows in zion
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

45 dagen met de auto van new york via los angeles en alle parken (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door frans delgman op 02 oktober 2016

wat een fantastisch land met ongelooflijke mooie parken , elke keer denk je dat je het mooiste hebt gezien en komt er om de bocht weer iets wat nog mooier is, en wat een fatsoen op de weg ,heerlijk om daar een auto te besturen dat kun je daar tot je 100e doen .

Pluspunten Amerika

  • park
Ultieme tip: neem als het kan en je het je kan veroorloven ruim de tijd want het is zo ongelooflijk mooi dat voor ons de 45 dagen omgevlogen zijn
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

California & Mauï (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Xafron Emmanuel op 02 oktober 2016

Afgelopen zomer ben ik op reis geweest naar Californië en Mauï.
Als je van ver reizen houdt en ontdekken dan is dit echt een aanrader.

Onze eerste stop was Las Vegas in Nevada, hier verbleven we twee dagen. Super vet om te zien, een stad midden in de woestijn.
Na Las Vegas zijn we door de nationale parken geweest zoals : Zion, Grand Canyon, Yosemite, Antilope Canyon.
Hiervoor moest je wel een pas aanschaffen wat prijzig is, maar je kan wel door alle parken heen, en dat is een ervaring die je nooit meer vergeet.
Vanaf Auckland vlogen we naar Maui. Dit is een eiland van Hawaï.
Schitterend eiland, prachtige stranden, jungles, en the road too Hana met de watervallen was ook WAUW.
Daarnaast zijn we ook de vulkaan op geweest, en hebben we de zon zien opkomen.
Na Mauï zijn we naar LA geweest, hier hebben we een city tour gedaan.
Beverly Hills, Hollywood, Disney land, Downtown LA, het was zo gaaf.

Dit was mijn review over Amerika.
Als je van reizen houdt is dit absoluut de moeite waard.

Xafron Emmanuel

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Betaalbaar.
  • Aardige mensen
  • Vrijheid

Minpunten Amerika

  • Het eten
  • Toeristen
  • Max snelheid (km/u)
Ultieme tip: De National Parks, die moet je gezien hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New york, New york! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Roxanne van de Rhee op 02 oktober 2016

New York, the city that never sleeps. Wat valt er nu te vertellen over New York? Ik denk dat er zoveel te zien is in deze stad, dat er voor iedereen wat te doen is. Op het moment dat je er bent, word je geleefd en lijkt het alsof je op een filmset staat. En ja, op weg naar huis waren wij er beide over eens dat we de eerste 5 tot 10 jaar niet terug hoeven te gaan. Maar de indrukken komen later pas! Dat is wat wij merkten. Als je bij ons nu aan de deur zou staan en ons een ticket zou bieden om direct er naar toe te vliegen hoeven wij er niet over na te denken. We missen de stad en moeten het nu met de foto's doen. Het heerlijke van deze stad is dat je het drukke leven, het rustige leven en zelfs het strandleven kan opzoeken. Maar zelfs in de drukte kan je de rust opzoeken op een rooftop. Over deze stad valt zoveel te vertellen dat 2000 woorden te weinig zijn. Bedenk wat je graag wilt zien van deze stad, deel je tijd goed in, laat de indrukken op je afkomen en vergeet vooral niet te genieten!

9,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals
Ultieme tip: Praat met de locals, vooral in NYC als je meer wilt weten over 9/11.
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Wat een fantastisch land! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 02 oktober 2016

Na 5x in Amerika geweest te zijn, kan ik wel stellen dat ik verslaafd ben! Wat een fantastisch land, met als hoogtepunten Yellowstone N.P., New York, San Francisco en niet te vergeten de kleine cowboystadjes zoals Cody. Dit is een land voor iedereen. Houd je van actie? Ga dan eens varen met een super snelle boot (jett) over de Colorado River in Moab. Houd je van cultuur? Ga dan eens naar Boston en loop de Freedom Trail. Houd je van wandelen? Maak dan één van de prachtige wandelingen in Grand Teton N.P. Houd je van geloof? Ga dan eens naar Salt Lake City en maak kennis met de mormonen. Houd je van zonnen? Ga dan eens lekker liggen op één van de stranden van Florida. Zoals ik zei, voor ieder wat wils. Sommige mensen denken bij Amerika alleen aan dikke vette hamburgers, maar dat is niet alleen Amerika. Amerika heeft heerlijke Mexicaanse restaurants, sushi en tapas. De mensen zijn super vriendelijk en willen je altijd helpen. Ze staan klaar voor je, ze zijn geïnteresseerd en maken een praatje.

Pluspunten Amerika

  • sfeer
Ultieme tip: Tapas bij Tapeo in Boston (heerlijk) The Chapel of Transfiguration in Grand Teton N.P. (wat een plaatje!) The Grand Prismatic Pool in Yellowstone N.P. (hier word je stil van)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The States: het zuidwesten van Amerika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Antonella Klinkhamer op 02 oktober 2016

Vanaf eind juli tot halverwege augustus zijn mijn man en ik op huwelijksreis geweest naar het zuidwesten van de VS. Wij hebben een flink rondje gemaakt: van LA naar de Grand Canyon, weer omhoog naar Antelope Canyon, Bryce en Zyon National Park ontdekt, twee dagen Vegas aangedaan, Mono Lake bekeken, San Fran rondgelopen en toen teruggereden naar LA via meerdere ontzettend mooie kuststadjes. Wat ik zeker zou aanraden is Bryce National Park en het Monolake. Beide plekken zijn een voorbeeld van fantastisch mooie natuur, die je niet snel elders zou zien. Bryce bestaat uit hele bijzondere kalk- en zandsteenformaties, met zo veel verschillende tinten rood dat het op foto's niet eens goed uitkomt. Het Mono Lake is een zoutmeer, één van de oudste meren van de Verenigde Staten. Hier kun je ook bijzondere rotsformaties zien en zul je versteld staan van de hoeveelheid hele kleine vliegjes waar het hele ecosysteem verder op gebouwd is. Het voelt echt aan als een prehistorisch landschap. Zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals
  • Mooie natuur
  • Goed te bereizen

Minpunten Amerika

  • Veel toeristen in de grootste trekpleisters
  • Niet altijd even lekkere restaurants
Ultieme tip: Mono Lake, Mono County, Californië.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika; absoluut de moeite waard (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Linda Van Guilik op 02 oktober 2016

Onze reis startte in juli 2016 in San Francisco. Wat een leuke stad, echt de moeite waard voor een bezoek. Tips: bezoek Alcatraz, boek je kaarten van tevoren!! Pak 's ochtends vroeg een cable car, dan staan er geen wachtrijen! En ga eten bij The stinking Rose, alles wordt hier bereid met heel veel knoflook! Je bent gewaarschuwd ;)
Bezoek zoveel mogelijk nationale parken en hun visitor centers!! Wat een ervaring. De parken zijn prachtig en de medewerkers in het visitor center geven je de beste tips over wat wel en wat niet te doen. Hike in yosemite naar nevada en vernal fall, een prachtige hike. Ga vroeg, dan ben je de drukte en de warmte voor. Hike in Zion angels landing, een pittige hike maar eenmaal boven is het alle inspanning waard geweest. Wat een uitzicht!
Ook lower Antelope canyon mag je niet overslaan. Prachtig om te zien en zeer ervaren gidsen met interessante informatie en tips.
Yellowstone national park is ook zeer de moeite waard. Sta vroeg op en ga op zoek naar wild. Vraag aan mensen met telescopen of je eens mag kijken, ze zijn zeer vriendelijk en hebben veel verhalen over het wild in het park. Vergeet je verrekijker niet!!
Mocht je bij mount rushmoure zijn, bezoek de avondshow!
Verder is Las Vegas een ervaring! Ga naar een poolparty overdag, eet een hamburger met Pulled pork en ananas bij The cheeseburger in planet Hollywood en drink een biertje voor 1 dollar bij het best Western casino Royal! Kijk verder je ogen uit in alle hotels.
Ook Chicago is een aanrader. Wat een gezellige stad! Slaap in de wijk Wicker Park, heel gezellig met restaurantjes en kroegjes en maar enkele metro haltes bij het centrum vandaan.
Te veel tips en aanraders! Amerika is prachtig! Groot en heel divers! Maar zeer zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ultieme tip: Door een goede voorbereiding leef je extra naar de vakantie toe én heb je kaarten voor must see bezienswaardigheden al in je bezit! Dat voorkomt teleurstelling!!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jan Mussche op 02 oktober 2016

Samen met de buren hebben we een reis gemaakt door Californië, Arizona, Utah en Nevada. Temperaturen schommelden tussen 40 en -5 waarbij de laatste gelukkig alleen 's nachts voorkwam op grote hoogte in het Sequoia park.
We hebben een groot aantal parken bezocht en zijn daarnaast ook in Los Angeles, Las Vegas en San Francisco geweest. De parken die we bezochten zijn: Joshua Tree, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Goblin State park, Capitol Reef, Bryce, Grand Staircase-Escalante, Red Canyon, Cedar Breaks, Zion, Valley of Fire, Death Valley, Yosemite, Sequoia en Kings Canyon. De natuur, de rust, maar ook het weer blijft geweldig. De 40 graden die we hebben gehad zouden in Nederland moordend zijn geweest, maar daar, met de zeer lage vochtigheid, is het heerlijk.
De reis is gedurende meer dan een jaar zeer goed voorbereid en we hebben bijna alles gezien wat op ons lijstje stond. Op sommige plekken kon dat niet door gebrek aan tijd omdat vooral het van A naar B gaan in parken of steden langer duurt dan gepland werd.
De parken geven op vele plekken iedere keer weer een WOW effect, vooral wanneer je voor het eerst de Grand Canyon ziet. De afmeting, de kleuren, het blijft geweldig.
Bij het inrijden van een park krijg je informatie met daarbij een kaart van het park. Hier staan ook de wandelroutes op. Neem tijd om een aantal routes te lopen. Je komt dan op plaatsen en ziet delen van het park die je anders zou missen.

Het rijden in Amerika is relaxed, d.w.z. buiten de steden. Een kleine voorbereiding voor de route van morgen is vaak al genoeg om daar te komen waar je wilt zijn. Schrijf wat wegnummers en de richting waarin je rijdt (10-E, 5-N) op en je komt er. Auto's zijn standaard voorzien van een automaat en cruise-control wat het rijden nog relaxter maakt. Zorg wel voor een auto die groot genoeg is, niet alleen voor het aantal mensen maar vooral voor je bagage. Amerikaanse auto's hebben vaak niet zo'n grote kofferbak. Een SUV is dan zeer praktisch.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Relaxte character van het land en de mensen
  • het weer
  • , natuur

Minpunten Amerika

  • Vette eten
Ultieme tip: Betaal met je creditkaart. Pas in restaurants op. Soms zit de tip al in de prijs. Tip geven hoeft dan niet. Neem ook kleingeld mee. Koop voor 80 dollar een National Park Pass.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Sylvia Droog op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land! De natuur, cultuur en het eten, het is genieten. Met name de nationale parken vinden we geweldig. Verrassend vinden wij Dinosaur NP, met prachtige vergezichten en wandelingen. Natuurlijk behoren Grand Canyon en Yellowstone ook tot de favoriete plekken.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • eten
Ultieme tip: Vermijd de grote steden en parken in de weekenden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip West Coast USA (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivanka Jasper op 02 oktober 2016

Van L.A naar de Valley of Fire, van Las Vegas naar de Grand Canyon, waar zal ik beginnen? Komt er ooit een einde aan mijn intense liefde voor de Verenigde staten?
Nooit heb ik geweten dat er een pionier schuil ging in mij, een avonturier die bereid is enige risico's te nemen voor de mooiste plekjes in de natuur van Noord- Amerika.
Met mijn voeten op Amerikaanse grond gaat mijn hart direct sneller kloppen, of ik nou wandel over 5th avenue in NYC of de rotsen beklim in Joshua's tree, alligator's spotten in de Everglades of de eieren van een ratelslang bewonderen in Arches National Park.
Nergens in The States heb ik me ook maar een seconde onveilig gevoeld en overal zijn de locals voor Nederlandse begrippen ongekend vriendelijk en behulpzaam.

Pluspunten Amerika

  • de vriendelijkheid van de Amerikanen
  • de grote contrasten van landschappen
  • klimaat en temperatuur

Minpunten Amerika

  • buiten de grote steden heb je altijd een auto nodig
  • weinig openbaar vervoer
Ultieme tip: Huur een auto met 4 wielaandrijving zodat je ook op routes komt waar je geen andere mensen tegenkomt; off-road!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Ingrid Belt-vd Linden op 01 oktober 2016

Een heel afwisselend land met prachtige natuur en heel divers. Ga zeker wandelen in de mooie bekende natuurparken zoals De Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion etc. De mensen zijn heel erg vriendelijk. De wegen zijn heel erg goed en het is echt genieten wanneer je door de bergen en de mooie natuur rijdt. De steden LA, San Francisco en Las Vegas zijn ook zeker de moeite waard. Zeker downtown Vegas!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • vriendelijkheid
Ultieme tip: Helicoptervlucht over de Grand of Bryce Canyon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West To East Roadtrip (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Miriam Huisman op 01 oktober 2016

We went from LA to New York. Had the best time. Visited 9 cities and went to Grand Canyon and the Niagara Falls. We were 20 years old, so weren't allowed into clubs or to drink alcohol, but still had AWESOME parties because of the people around us. We went couch surfing in two places and learnt a lot about the 'culture' of these American citizens. We can never get that time back, but we have peace with the fact that this time can't be taken away from us. From VegasBaby to windy Chicago to peaceful Philadelphia; it all had a great impact on us.

Ultieme tip: In whatever city you are, have dinner at a Mellow Mushrooms. The food is A-MA-ZING. Typically American, but still different.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Exchange week (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Sharissa Klaassen op 01 oktober 2016

Op school doen we een uitwisselingsproject met een college uit Amerika, oftewel uit Orlando FL. Hier wilde ik als reisliefhebber natuurlijk heel graag aan mee doen! In maart 2015 zijn de studenten uit Orlando bij ons op school geweest en hebben we super leuke activiteiten gedaan. (Denk aan Amsterdam en na school gezellig met z'n alle spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen)! In februari was het onze beurt om die kant op te gaan en voor mij was dat extra spannend omdat ik nog nooit gevlogen had! We hadden een overstap in Detroit waar het -15(!!) was en sneeuwde. 1,5 uur later stonden we ineens in 23 graden en omringt met palmbomen. Deze week zijn we natuurlijk niet alleen naar school geweest maar we hebben ook de pretparken bezocht zoals Universal Studios en Disney World. Shoppen kon natuurlijk ook niet ontbreken en wat kan je dat goed daar zeg! Het was echt geweldig en ik ben helemaal verliefd geworden op Amerika! Can't wait to go back.

Pluspunten Amerika

  • gezellige en aardige mensen

Minpunten Amerika

  • het openbaar vervoer is een no go in orlando
Ultieme tip: Neem niet teveel mee in je koffer want je komt met een hoop terug!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

The Sunshine State (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Karin Smit op 01 oktober 2016

Naast de bekende pretparken heeft Florida veel te bieden! Vooral de stranden in het zuidwesten zijn erg mooi (rond Ft Myers), ook is het echt de moeite waard om naar de historische steden te gaan zoals St Augustine en om zelf eens sinaasappels (de vrucht van Florida) of andere fruitsoorten te plukken. Ook mag je Florida eigenlijk niet verlaten zonder een rondje op een van de moerassen te hebben gevaren met de Airboat. Elke keer is een hoogtepunt van onze vakantie, je ziet allerlei wilde dieren zoals krokodillen, slangen en veel vogels zoals de adelaar. Een tip is wel om dit zo vroeg mogelijk te plannen, hoe later op de dag je gaat, hoe minder dieren je ziet.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige bevolking
  • veel verschillende soorten natuur

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Praat met de locals en vraag of zij tips voor je hebben! Zo kom je heel vaak op plekken, en in de VS vooral restaurants, waar je normaal gesproken niet snel naartoe zou gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Perrine Bridge, Twin Falls, Idaho (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Carla Brouwer-Steensma op 01 oktober 2016

Ik ben helemaal gek van Amerika. Waarom? Het is een prachtig mooi land en heeft een geweldige natuur. De bossen, de bergen, geen landschap is hetzelfde. Inmiddels zo'n 45 staten op de teller en nog steeds word ik bij elke trip aangenaam verrast. Altijd op zoek naar de wat minder bekende plekjes en die zijn er zoveel. Hoe minder bekend, hoe minder toeristen, dus meer kans op aparte ervaringen en contacten met de locals.
Tijdens onze laatste trip door Idaho kwamen we terecht in Twin Falls. Voordat je Twin Falls in rijdt moet je over de Snake River welke door een canyon stroomt. Boven deze canyon heb je de Perrine Bridge. Deze brug is 148 meter hoog en heeft een totale lengte van 457 meter. Aan beide zijden zijn fantastische viewpoints, waarvan er eentje een visitor center heeft. In dit visitor center is een hele tentoonstelling van deze brug en de man die het ontworpen heeft. De brug wordt veel gebruikt door base jumpers en met een beetje geluk kun je zien hoe deze adrenaline zoekers er vanaf springen. Een echte aanrader om te stoppen tijdens je roadtrip, want hij is zeker de moeite waard.

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • veel gratis attracties
Ultieme tip: Perrine Bridge, Twin Falls, Idaho
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het wauw gevoel in Amerika (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Wendy Guichelaar op 01 oktober 2016

Rondreis Amerika is een aanrader. Geweldige afwisseling van prachtige parken en mooie steden!

Auto is gemakkelijk te huren en zo rij je zelf door Amerika. Er is zoveel te zien. Grand Canyon, Yosemite NP, Death Valley maar ook steden als Las Vegas en San Fransisco moet je gezien hebben!

Pluspunten Amerika

  • wallmart
  • grand canyon
Ultieme tip: Amerika is groot, je krijgt echt een 'wauw' gevoel! Monument Valley, bijzondere plek.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, San Diego (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annemarie Dinnissen op 01 oktober 2016

Prachtig land.
Veel afwisseling van grote steden en natuur.
Ben nu één keer naar Amerika geweest maar ga zeker terug.
Wij zijn 21 nachten geweest maar we hadden nog wel 21 dagen er willen zijn.
San Francisco is een super stad en ook San Diego een mooie stad.
Lake Powell vonden we ook een prachtig gebied.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Amerika

  • los angeles veel verkeer
Ultieme tip: Ontbijt bij Denny's.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sturgis Bike Week (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Wim Tuls op 01 oktober 2016

Voor elke motorrijder is het een must om Sturgis Bike Week te bezoeken. Deze motorrally wordt elk jaar bezocht door honderdduizenden motorrijders. Sturgis ligt ten noorden van de Black Hills in South Dakota. Goed te combineren met een bezoek aan Yellowstone Park en de Rocky Mountains.

Pluspunten Amerika

  • gastvrijheid
  • goed wegen
  • lage brandstofprijzen

Minpunten Amerika

  • gewelddadige achterstandswijken
  • douane en immigratiecontrole op luchthaven
  • grote sociale ongelijkheid
Ultieme tip: Als je uit eten gaat probeer eens een familierestaurant. Hier wordt geen fastfood en alcohol geserveerd, maar de kwaliteit/prijsverhouding is zeer goed
Aangeraden voor: Vriendengroep

Roadtrip till you drop (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Robin Blanker op 01 oktober 2016

Amerika is het helemaal, vooral de westkust en met name Californië is bij ons favoriet. Van hippe restaurantjes in Los Angeles tot absolute stilte in Yosemite park. De Amerikanen zijn, in tegenstelling tot wat wij dachten, enorm aardig. En niet alleen de mensen die proberen je iets te verkopen in de winkel of je bedienen in een restaurant, maar ook wildvreemden op straat, zeggen zomaar 'goedemorgen'. Je wordt daardoor zelf een blijer mens. Een absolute aanrader is Lake Tahoe. Het landschap lijkt op iets uit een Bob Ross schilderij en het water... Het water is blauwer dan je ooit hebt gezien. De omliggende dorpjes zijn gezellig en in 'ski-sferen' met heerlijke restaurantjes. Wat je absoluut niet hoeft te doen wanneer je in Californië bent, is Hollywood Boulevard bezoeken. Je weet wel, waar 'the walk of fame' zich bevindt. Niet leuk, veel te toeristisch en eigenlijk is er niks te zien, zonde van je tijd. Je kunt veel beter door het hippie West-Hollywood slenteren of in de 'Santa Monica Mountains' een wandeling maken.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardig locals
  • prachtige zonsondergangen

Minpunten Amerika

  • toeristische trekpleisters
Ultieme tip: Lake Tahoe
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op NY (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Afke van der Laan op 01 oktober 2016

Amerika is een geweldig land om op reis te gaan, ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden. Heerlijke, vriendelijke en open mensen. De steden New York en San Francisco hebben ons hart gestolen; zeker een bestemming om meerdere keren naar toe te gaan. (vergeet ook Las Vegas niet) Naast de steden is ook de natuur overweldigend; van woestijnen tot de "pine-woods" indrukwekkend !!

Pluspunten Amerika

  • Vrijheid
  • vriendelijkheid
  • ruimte
Ultieme tip: Reis met een camper zo zie je het echte Amerika, neem in de stad het openbaar vervoer en maak kennis met de "echte" Amerikaan. Ze hebben altijd tijd voor een praatje...geweldig !!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Contradictions (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Jori Symons Debeij op 30 september 2016

LA. Iedereen kent het maar dat is Hollywood. Het echte LA is rauw en interessant. Met veel rare mensen en tegenstellingen. Een klein voorbeeld. Je kan fietsen aan de boulevard van Venice Beach naar Santa Monica. Aan de ene kant prachtig uitzicht op de zee en op mensen met mooie lijven aan de andere kant daklozen die ook van het uitzicht genieten en op het gras tussen het strand en de weg wonen. Amerika is een land vol tegenstellingen. Zo ook het uitzicht van Mount Hollywood. Je kijkt uit over de enorme uitgestrekte stad LA. Mooi op zich maar je ziet dat er een bruine laag op ligt. Hele dikke verstikkende smog. Heel vies denk je dan. Tot de zon ondergaat. De kleuren smog lichten op en geven een heel mooi dromerig effect.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • veel natuur
  • cultuur
  • verstaanbaar

Minpunten Amerika

  • vet eten
Ultieme tip: Loop zoveel je kan. Gebruik niet altijd het openbaar vervoer of de huur auto. Loop ook als men zegt dat je gek bent want dat zullen ze zeggen. Je ziet zoveel meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis westcoast (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Onno Kok op 30 september 2016

Vorig jaar een rondreis gemaakt door de VS. Steden als San Francisco, Las Vegas, San Diego en Los Angeles, afgewisseld met de overweldigende natuur van de nationale parken Zion, Yosemite, Grand Canyon, Bryce, Monument Valley, Death Valley en Joshua Tree. Enorm genoten van de relaxte mensen, het heerlijk cruisen op de highways, de diversiteit in de steden en de natuur die echt overweldigend is.
Bryce heeft vanwege de bijzondere kleur de meeste indruk op ons gemaakt. Geweldige vormen, door de eeuwen door de natuur uitgesleten. Die prachtige kleur, ontstaan door corrosie van het ijzer uit het gesteente, het groen van de bomen wat afsteekt tegen een van de helderste blauwe luchten die ik ooit gezien heb, een lust voor het oog. De Navajo trail voert je in een pittige wandeling van ruim 3 uur vanaf de rand van de canyon naar de bodem en weer terug, en elk moment kom je ogen tekort om van dit geweldige schouwspel te genieten. Een absolute aanrader.

Pluspunten Amerika

  • echt aardige mensen
  • relaxte sfeer op de highways
  • heerlijke steden
  • overweldigende natuur
Ultieme tip: Maak een rondreis, je zult versteld staan van de grootsheid, maar ook de diversiteit van dit land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De westkust van Amerika een reis naar onbeschrijfelijk mooie herinneringen (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door ANITA COOLEN-KLOMP op 30 september 2016

Amerika is een belevenis. De prachtige natuurparken zijn op foto's al zo mooi maar als je ze in het echt ziet geloof je je ogen niet!
De steden San Francisco en Los Angeles zijn zo indrukwekkend en er is zo veel te zien dat de dagen veel te kort zijn. Verder de rondreis Monterey Monument Valley Las Vegas midden in de bloedhete woestijn niet te geloven Dead Valley zo een belevenis Zion en Bryce Canyon zo sprookjesachtig mooi!

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Heel beleefde hulpvaardige bevolking
  • vaak goed weer

Minpunten Amerika

  • Geen ontbijt standaard bij overnachting in hotels
Ultieme tip: Als je een groepsreis boekt boek dan nog een paar dagen extra om van dit prachtige gedeelte van Amerika te genieten !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West coast is nothing like the East coast (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Lea Ajonye op 30 september 2016

In 2012 hebben we een roadtrip met een busje door de West coast gedaan. Alleereerst noem ik overal waar we geweest zijn op en daarna mijn ervaringen. We zijn naar Joshua Tree National Park, Sequoia National Park en Yosemite National Park geweest. Ook zijn wij naar de Grand Canyon, Bryce Canyon en Kings Canyon geweest. Naast de Canyons en National Parken zijn we ook het strand gaan bezoeken, dit was de Santa Monica Pier en Venice Beach. De steden waar we geweest waren Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Ook zijn we naar de Flintstones Prehistoric Park geweest en Hollywood. Ik heb zo genoten van de Roadtrip, want de meeste plekken heb je natuurlijk op tv gezien maar in het echt is de ervaring toch wat anders. Vooral het kamperen in de National Parken was heel erg gaaf, in de natuur wakker worden en allemaal dieren/insecten die je in Nederland niet tegenkomt zijn daar te vinden. Als je erheen gaat moet je wel rekening houden met het weer. We hebben zelfs een filmset mogen bijwonen van NCIS LA. Grappig dat er in LA en LV veel bekende figuren rondlopen. In de hotels of cotels krijg je vaak als ontbijt cereals, donuts, warme maaltijden en soms brood met beleg (brood en beleg is allemaal zoet zoutig). Is toch wat anders qua smaak dan hier in Nederland. Ook fruit was lastig te vinden of duur, maar dat was al algemeen bekend over de VS. We waren in een warme/hete periode geweest waardoor we niet meer naar Death Valley zijn gegaan door het weer en dat vond ik zelf heel erg jammer. Ik raad de Denny's aan als lunchroom/avond eten. Het eten is met liefde bereid en was heel erg lekker, ook de Wendy's was prima te doen. Er zijn diverse one dollar shops of food tree, waarbij je fruit voor een wat goedkoper prijsje kan kopen en handige dingetjes voor tijdens het reizen. Wij hadden de reis in 2,5 week gedaan, maar ik raad aan om langer de reis te doen!

Ultieme tip: Na actief doen in de Nationale Parken (wandelen, klimmen, mountainbiken, helikopter tour), heb je behoefte aan rustig zitten aan het water en dat deed je dan ook bij de stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Sands (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Grace Dekker op 29 september 2016

New Mexico is niet zo bekend bij het publiek . Je vliegt van Amsterdam naar El Paso. Een waanzinnig mooie state van Amerika. Als je er bent moet je naar White Sands. Witte duinen waar je een zonnebril moet dragen als je aankomt. Het zand ( eigenlijk is het een soort nagnesium.) Heel bijzonder. Het voelt koud aan en kleeft niet aan voeten. En natuurlijk in oktober naar Albuquerque voor de balloonfestival. Indrukwekkend. Zoveel ballonnen ( 600 tot 1000)
ballonnen gaan binnen 2 uur de lucht in. Je weet niet waar je moet kijken en je mag gewoon tussen de ballonnen lopen. Niks achter een hek blijven staan. Gewoon het veld op en met je neus boven op staan als ze een ballon opblazen en de lucht in laten gaan. Awesome.

Pluspunten Amerika

  • vriendelijk
  • ,behulpzaam
Ultieme tip: In Hatch New Mexico de lekkerste chiliburger van heel America.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New York - Chicago (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Frank Klein op 27 september 2016

Vorig jaar ben ik zowel in New York als Chicago geweest. En, hoewel ik eerder in New York was geweest, overrompelden beide steden me; groots opgezet, waanzinnige restaurants, mooie parken. Maar als je op je rondreis door Amerika zou moeten kiezen raad ik New York aan. Ik vond de wijken, musea en bars van New York toch net wat leuker en de sfeer net wat toffer.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zeer goede service
  • vernieuwend (in de steden)
  • 24/7 iets te doen
  • top musea

Minpunten Amerika

  • na een aantal dagen was de drukte genoeg
Ultieme tip: Ga uit ontbijten:)
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Natuur in de USA (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Carla Schijven op 25 september 2016

Wij hebben in mei een rondreis gemaakt in een camper aan de westkust van Amerika. We hebben in totaal zeven natuurparken gezien. Om te beginnen Joshua Tree National Park, in de woestijn, mooie rotspartijen en bloeiende cactussen. Daarna door naar de Grand Canyon. Kamperen midden in de natuur met herten om je heen en de mooiste uitzichten in de canyon. Daarna Bryce Canyon National Park, Zion National Park.
Mooie watervallen, rode rotsen, teveel om op te noemen. Sequoia National Park met de reuze bomen en Kings Canyon National Park. Ook de steden Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas waren de moeite waard maar de natuur was voor ons toch de mooiste ervaring.

Pluspunten Amerika

  • De mensen zijn heel gastvrij en vriendelijk

Minpunten Amerika

  • Op tijd je boodschappen doen want bij de natuurparken is alles heel duur.
Ultieme tip: Neem genoeg tijd om al dit moois te zien, het is best vermoeiend omdat je steeds weer flinke wandelingen maakt door de parken. Dus niet te snel en vooral genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi Monument Valley (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Mieke van der Velden op 25 september 2016

Sinds een paar maanden beiden met prepensioen. Wij haalden een camper op bij Chicago en hadden 6 weken de tijd deze in te leveren in Malibu, bij LA. Wij reden de totale route 66. Waar mogelijk de originele road.
Prachtig weer, ontzettend veel gezien. Memphis, Monument Valley, Petrified Forest National Park, Bryce, Las Vegas, Death Valley, Disneyland, LA, Malibu, Route 66.

Onze ultieme tip: Start een ZANDVERZAMELING; wij verzamelen zand van over de hele wereld en bewaren dit in kleine potjes. Hebben er al ruim 250. Maar VRAAG, in bijvoorbeeld een Indianengebied altijd of je zand MAG nemen, vaak is het Heilige grond.

Pluspunten Amerika

  • Makkelijke taal
  • veel ruimte
  • vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • Dure vlucht
  • ver weg
Ultieme tip: Leukste restaurantje: in ADRIAN, precies halverwege de route 66, met ongelofelijk lekkere applepie. En aardige mensen, route66 style.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers