Reviews Amerika

Reviews Amerika

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,7 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,5 Natuur
8,3 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 380
  • Aantal waarderingen: 228

First time USA (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Niels Van Dorp op 02 oktober 2016

Na onze vakanties in Mexico, Indonesië, Maleisië en China besloten we om naar de Verenigde Staten te gaan. Sindsdien zijn wij zo verliefd op de Verenigde Staten dat wij ondertussen 3 keer naar de Verenigde Staten zijn geweest. Het voelt ondertussen voor ons al als thuiskomen op het moment dat wij landen in de states;) vooral de diversiteit aan natuurschoon en steden trekt ons erg. En natuurlijk de openhartigheid van de Amerikanen maakt dit land tot ons favoriete vakantie land

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem je tijd voor de national parcs en doe per national parc minimaal 1 "lange" wandeling. Enkele aanraders panorama trail in yosemite en angels landing of the narrows in zion
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

45 dagen met de auto van new york via los angeles en alle parken (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door frans delgman op 02 oktober 2016

wat een fantastisch land met ongelooflijke mooie parken , elke keer denk je dat je het mooiste hebt gezien en komt er om de bocht weer iets wat nog mooier is, en wat een fatsoen op de weg ,heerlijk om daar een auto te besturen dat kun je daar tot je 100e doen .

Pluspunten Amerika

  • park
Ultieme tip: neem als het kan en je het je kan veroorloven ruim de tijd want het is zo ongelooflijk mooi dat voor ons de 45 dagen omgevlogen zijn
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

California & Mauï (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Xafron Emmanuel op 02 oktober 2016

Afgelopen zomer ben ik op reis geweest naar Californië en Mauï.
Als je van ver reizen houdt en ontdekken dan is dit echt een aanrader.

Onze eerste stop was Las Vegas in Nevada, hier verbleven we twee dagen. Super vet om te zien, een stad midden in de woestijn.
Na Las Vegas zijn we door de nationale parken geweest zoals : Zion, Grand Canyon, Yosemite, Antilope Canyon.
Hiervoor moest je wel een pas aanschaffen wat prijzig is, maar je kan wel door alle parken heen, en dat is een ervaring die je nooit meer vergeet.
Vanaf Auckland vlogen we naar Maui. Dit is een eiland van Hawaï.
Schitterend eiland, prachtige stranden, jungles, en the road too Hana met de watervallen was ook WAUW.
Daarnaast zijn we ook de vulkaan op geweest, en hebben we de zon zien opkomen.
Na Mauï zijn we naar LA geweest, hier hebben we een city tour gedaan.
Beverly Hills, Hollywood, Disney land, Downtown LA, het was zo gaaf.

Dit was mijn review over Amerika.
Als je van reizen houdt is dit absoluut de moeite waard.

Xafron Emmanuel

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Betaalbaar.
  • Aardige mensen
  • Vrijheid

Minpunten Amerika

  • Het eten
  • Toeristen
  • Max snelheid (km/u)
Ultieme tip: De National Parks, die moet je gezien hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New york, New york! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Roxanne van de Rhee op 02 oktober 2016

New York, the city that never sleeps. Wat valt er nu te vertellen over New York? Ik denk dat er zoveel te zien is in deze stad, dat er voor iedereen wat te doen is. Op het moment dat je er bent, word je geleefd en lijkt het alsof je op een filmset staat. En ja, op weg naar huis waren wij er beide over eens dat we de eerste 5 tot 10 jaar niet terug hoeven te gaan. Maar de indrukken komen later pas! Dat is wat wij merkten. Als je bij ons nu aan de deur zou staan en ons een ticket zou bieden om direct er naar toe te vliegen hoeven wij er niet over na te denken. We missen de stad en moeten het nu met de foto's doen. Het heerlijke van deze stad is dat je het drukke leven, het rustige leven en zelfs het strandleven kan opzoeken. Maar zelfs in de drukte kan je de rust opzoeken op een rooftop. Over deze stad valt zoveel te vertellen dat 2000 woorden te weinig zijn. Bedenk wat je graag wilt zien van deze stad, deel je tijd goed in, laat de indrukken op je afkomen en vergeet vooral niet te genieten!

9,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals
Ultieme tip: Praat met de locals, vooral in NYC als je meer wilt weten over 9/11.
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Wat een fantastisch land! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 02 oktober 2016

Na 5x in Amerika geweest te zijn, kan ik wel stellen dat ik verslaafd ben! Wat een fantastisch land, met als hoogtepunten Yellowstone N.P., New York, San Francisco en niet te vergeten de kleine cowboystadjes zoals Cody. Dit is een land voor iedereen. Houd je van actie? Ga dan eens varen met een super snelle boot (jett) over de Colorado River in Moab. Houd je van cultuur? Ga dan eens naar Boston en loop de Freedom Trail. Houd je van wandelen? Maak dan één van de prachtige wandelingen in Grand Teton N.P. Houd je van geloof? Ga dan eens naar Salt Lake City en maak kennis met de mormonen. Houd je van zonnen? Ga dan eens lekker liggen op één van de stranden van Florida. Zoals ik zei, voor ieder wat wils. Sommige mensen denken bij Amerika alleen aan dikke vette hamburgers, maar dat is niet alleen Amerika. Amerika heeft heerlijke Mexicaanse restaurants, sushi en tapas. De mensen zijn super vriendelijk en willen je altijd helpen. Ze staan klaar voor je, ze zijn geïnteresseerd en maken een praatje.

Pluspunten Amerika

  • sfeer
Ultieme tip: Tapas bij Tapeo in Boston (heerlijk) The Chapel of Transfiguration in Grand Teton N.P. (wat een plaatje!) The Grand Prismatic Pool in Yellowstone N.P. (hier word je stil van)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The States: het zuidwesten van Amerika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Antonella Klinkhamer op 02 oktober 2016

Vanaf eind juli tot halverwege augustus zijn mijn man en ik op huwelijksreis geweest naar het zuidwesten van de VS. Wij hebben een flink rondje gemaakt: van LA naar de Grand Canyon, weer omhoog naar Antelope Canyon, Bryce en Zyon National Park ontdekt, twee dagen Vegas aangedaan, Mono Lake bekeken, San Fran rondgelopen en toen teruggereden naar LA via meerdere ontzettend mooie kuststadjes. Wat ik zeker zou aanraden is Bryce National Park en het Monolake. Beide plekken zijn een voorbeeld van fantastisch mooie natuur, die je niet snel elders zou zien. Bryce bestaat uit hele bijzondere kalk- en zandsteenformaties, met zo veel verschillende tinten rood dat het op foto's niet eens goed uitkomt. Het Mono Lake is een zoutmeer, één van de oudste meren van de Verenigde Staten. Hier kun je ook bijzondere rotsformaties zien en zul je versteld staan van de hoeveelheid hele kleine vliegjes waar het hele ecosysteem verder op gebouwd is. Het voelt echt aan als een prehistorisch landschap. Zeker de moeite waard!

Pluspunten Amerika

  • Aardige locals
  • Mooie natuur
  • Goed te bereizen

Minpunten Amerika

  • Veel toeristen in de grootste trekpleisters
  • Niet altijd even lekkere restaurants
Ultieme tip: Mono Lake, Mono County, Californië.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amerika; absoluut de moeite waard (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Linda Van Guilik op 02 oktober 2016

Onze reis startte in juli 2016 in San Francisco. Wat een leuke stad, echt de moeite waard voor een bezoek. Tips: bezoek Alcatraz, boek je kaarten van tevoren!! Pak 's ochtends vroeg een cable car, dan staan er geen wachtrijen! En ga eten bij The stinking Rose, alles wordt hier bereid met heel veel knoflook! Je bent gewaarschuwd ;)
Bezoek zoveel mogelijk nationale parken en hun visitor centers!! Wat een ervaring. De parken zijn prachtig en de medewerkers in het visitor center geven je de beste tips over wat wel en wat niet te doen. Hike in yosemite naar nevada en vernal fall, een prachtige hike. Ga vroeg, dan ben je de drukte en de warmte voor. Hike in Zion angels landing, een pittige hike maar eenmaal boven is het alle inspanning waard geweest. Wat een uitzicht!
Ook lower Antelope canyon mag je niet overslaan. Prachtig om te zien en zeer ervaren gidsen met interessante informatie en tips.
Yellowstone national park is ook zeer de moeite waard. Sta vroeg op en ga op zoek naar wild. Vraag aan mensen met telescopen of je eens mag kijken, ze zijn zeer vriendelijk en hebben veel verhalen over het wild in het park. Vergeet je verrekijker niet!!
Mocht je bij mount rushmoure zijn, bezoek de avondshow!
Verder is Las Vegas een ervaring! Ga naar een poolparty overdag, eet een hamburger met Pulled pork en ananas bij The cheeseburger in planet Hollywood en drink een biertje voor 1 dollar bij het best Western casino Royal! Kijk verder je ogen uit in alle hotels.
Ook Chicago is een aanrader. Wat een gezellige stad! Slaap in de wijk Wicker Park, heel gezellig met restaurantjes en kroegjes en maar enkele metro haltes bij het centrum vandaan.
Te veel tips en aanraders! Amerika is prachtig! Groot en heel divers! Maar zeer zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ultieme tip: Door een goede voorbereiding leef je extra naar de vakantie toe én heb je kaarten voor must see bezienswaardigheden al in je bezit! Dat voorkomt teleurstelling!!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Amerika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jan Mussche op 02 oktober 2016

Samen met de buren hebben we een reis gemaakt door Californië, Arizona, Utah en Nevada. Temperaturen schommelden tussen 40 en -5 waarbij de laatste gelukkig alleen 's nachts voorkwam op grote hoogte in het Sequoia park.
We hebben een groot aantal parken bezocht en zijn daarnaast ook in Los Angeles, Las Vegas en San Francisco geweest. De parken die we bezochten zijn: Joshua Tree, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Goblin State park, Capitol Reef, Bryce, Grand Staircase-Escalante, Red Canyon, Cedar Breaks, Zion, Valley of Fire, Death Valley, Yosemite, Sequoia en Kings Canyon. De natuur, de rust, maar ook het weer blijft geweldig. De 40 graden die we hebben gehad zouden in Nederland moordend zijn geweest, maar daar, met de zeer lage vochtigheid, is het heerlijk.
De reis is gedurende meer dan een jaar zeer goed voorbereid en we hebben bijna alles gezien wat op ons lijstje stond. Op sommige plekken kon dat niet door gebrek aan tijd omdat vooral het van A naar B gaan in parken of steden langer duurt dan gepland werd.
De parken geven op vele plekken iedere keer weer een WOW effect, vooral wanneer je voor het eerst de Grand Canyon ziet. De afmeting, de kleuren, het blijft geweldig.
Bij het inrijden van een park krijg je informatie met daarbij een kaart van het park. Hier staan ook de wandelroutes op. Neem tijd om een aantal routes te lopen. Je komt dan op plaatsen en ziet delen van het park die je anders zou missen.

Het rijden in Amerika is relaxed, d.w.z. buiten de steden. Een kleine voorbereiding voor de route van morgen is vaak al genoeg om daar te komen waar je wilt zijn. Schrijf wat wegnummers en de richting waarin je rijdt (10-E, 5-N) op en je komt er. Auto's zijn standaard voorzien van een automaat en cruise-control wat het rijden nog relaxter maakt. Zorg wel voor een auto die groot genoeg is, niet alleen voor het aantal mensen maar vooral voor je bagage. Amerikaanse auto's hebben vaak niet zo'n grote kofferbak. Een SUV is dan zeer praktisch.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Relaxte character van het land en de mensen
  • het weer
  • , natuur

Minpunten Amerika

  • Vette eten
Ultieme tip: Betaal met je creditkaart. Pas in restaurants op. Soms zit de tip al in de prijs. Tip geven hoeft dan niet. Neem ook kleingeld mee. Koop voor 80 dollar een National Park Pass.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Amerika (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Sylvia Droog op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land! De natuur, cultuur en het eten, het is genieten. Met name de nationale parken vinden we geweldig. Verrassend vinden wij Dinosaur NP, met prachtige vergezichten en wandelingen. Natuurlijk behoren Grand Canyon en Yellowstone ook tot de favoriete plekken.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • eten
Ultieme tip: Vermijd de grote steden en parken in de weekenden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip West Coast USA (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ivanka Jasper op 02 oktober 2016

Van L.A naar de Valley of Fire, van Las Vegas naar de Grand Canyon, waar zal ik beginnen? Komt er ooit een einde aan mijn intense liefde voor de Verenigde staten?
Nooit heb ik geweten dat er een pionier schuil ging in mij, een avonturier die bereid is enige risico's te nemen voor de mooiste plekjes in de natuur van Noord- Amerika.
Met mijn voeten op Amerikaanse grond gaat mijn hart direct sneller kloppen, of ik nou wandel over 5th avenue in NYC of de rotsen beklim in Joshua's tree, alligator's spotten in de Everglades of de eieren van een ratelslang bewonderen in Arches National Park.
Nergens in The States heb ik me ook maar een seconde onveilig gevoeld en overal zijn de locals voor Nederlandse begrippen ongekend vriendelijk en behulpzaam.

Pluspunten Amerika

  • de vriendelijkheid van de Amerikanen
  • de grote contrasten van landschappen
  • klimaat en temperatuur

Minpunten Amerika

  • buiten de grote steden heb je altijd een auto nodig
  • weinig openbaar vervoer
Ultieme tip: Huur een auto met 4 wielaandrijving zodat je ook op routes komt waar je geen andere mensen tegenkomt; off-road!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Ingrid Belt-vd Linden op 01 oktober 2016

Een heel afwisselend land met prachtige natuur en heel divers. Ga zeker wandelen in de mooie bekende natuurparken zoals De Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion etc. De mensen zijn heel erg vriendelijk. De wegen zijn heel erg goed en het is echt genieten wanneer je door de bergen en de mooie natuur rijdt. De steden LA, San Francisco en Las Vegas zijn ook zeker de moeite waard. Zeker downtown Vegas!

Pluspunten Amerika

  • natuur
  • vriendelijkheid
Ultieme tip: Helicoptervlucht over de Grand of Bryce Canyon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West To East Roadtrip (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Miriam Huisman op 01 oktober 2016

We went from LA to New York. Had the best time. Visited 9 cities and went to Grand Canyon and the Niagara Falls. We were 20 years old, so weren't allowed into clubs or to drink alcohol, but still had AWESOME parties because of the people around us. We went couch surfing in two places and learnt a lot about the 'culture' of these American citizens. We can never get that time back, but we have peace with the fact that this time can't be taken away from us. From VegasBaby to windy Chicago to peaceful Philadelphia; it all had a great impact on us.

Ultieme tip: In whatever city you are, have dinner at a Mellow Mushrooms. The food is A-MA-ZING. Typically American, but still different.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Exchange week (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Sharissa Klaassen op 01 oktober 2016

Op school doen we een uitwisselingsproject met een college uit Amerika, oftewel uit Orlando FL. Hier wilde ik als reisliefhebber natuurlijk heel graag aan mee doen! In maart 2015 zijn de studenten uit Orlando bij ons op school geweest en hebben we super leuke activiteiten gedaan. (Denk aan Amsterdam en na school gezellig met z'n alle spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen)! In februari was het onze beurt om die kant op te gaan en voor mij was dat extra spannend omdat ik nog nooit gevlogen had! We hadden een overstap in Detroit waar het -15(!!) was en sneeuwde. 1,5 uur later stonden we ineens in 23 graden en omringt met palmbomen. Deze week zijn we natuurlijk niet alleen naar school geweest maar we hebben ook de pretparken bezocht zoals Universal Studios en Disney World. Shoppen kon natuurlijk ook niet ontbreken en wat kan je dat goed daar zeg! Het was echt geweldig en ik ben helemaal verliefd geworden op Amerika! Can't wait to go back.

Pluspunten Amerika

  • gezellige en aardige mensen

Minpunten Amerika

  • het openbaar vervoer is een no go in orlando
Ultieme tip: Neem niet teveel mee in je koffer want je komt met een hoop terug!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

The Sunshine State (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Karin Smit op 01 oktober 2016

Naast de bekende pretparken heeft Florida veel te bieden! Vooral de stranden in het zuidwesten zijn erg mooi (rond Ft Myers), ook is het echt de moeite waard om naar de historische steden te gaan zoals St Augustine en om zelf eens sinaasappels (de vrucht van Florida) of andere fruitsoorten te plukken. Ook mag je Florida eigenlijk niet verlaten zonder een rondje op een van de moerassen te hebben gevaren met de Airboat. Elke keer is een hoogtepunt van onze vakantie, je ziet allerlei wilde dieren zoals krokodillen, slangen en veel vogels zoals de adelaar. Een tip is wel om dit zo vroeg mogelijk te plannen, hoe later op de dag je gaat, hoe minder dieren je ziet.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Aardige bevolking
  • veel verschillende soorten natuur

Minpunten Amerika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Praat met de locals en vraag of zij tips voor je hebben! Zo kom je heel vaak op plekken, en in de VS vooral restaurants, waar je normaal gesproken niet snel naartoe zou gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Perrine Bridge, Twin Falls, Idaho (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Carla Brouwer-Steensma op 01 oktober 2016

Ik ben helemaal gek van Amerika. Waarom? Het is een prachtig mooi land en heeft een geweldige natuur. De bossen, de bergen, geen landschap is hetzelfde. Inmiddels zo'n 45 staten op de teller en nog steeds word ik bij elke trip aangenaam verrast. Altijd op zoek naar de wat minder bekende plekjes en die zijn er zoveel. Hoe minder bekend, hoe minder toeristen, dus meer kans op aparte ervaringen en contacten met de locals.
Tijdens onze laatste trip door Idaho kwamen we terecht in Twin Falls. Voordat je Twin Falls in rijdt moet je over de Snake River welke door een canyon stroomt. Boven deze canyon heb je de Perrine Bridge. Deze brug is 148 meter hoog en heeft een totale lengte van 457 meter. Aan beide zijden zijn fantastische viewpoints, waarvan er eentje een visitor center heeft. In dit visitor center is een hele tentoonstelling van deze brug en de man die het ontworpen heeft. De brug wordt veel gebruikt door base jumpers en met een beetje geluk kun je zien hoe deze adrenaline zoekers er vanaf springen. Een echte aanrader om te stoppen tijdens je roadtrip, want hij is zeker de moeite waard.

Pluspunten Amerika

  • Prachtige natuur
  • veel gratis attracties
Ultieme tip: Perrine Bridge, Twin Falls, Idaho
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het wauw gevoel in Amerika (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Wendy Guichelaar op 01 oktober 2016

Rondreis Amerika is een aanrader. Geweldige afwisseling van prachtige parken en mooie steden!

Auto is gemakkelijk te huren en zo rij je zelf door Amerika. Er is zoveel te zien. Grand Canyon, Yosemite NP, Death Valley maar ook steden als Las Vegas en San Fransisco moet je gezien hebben!

Pluspunten Amerika

  • wallmart
  • grand canyon
Ultieme tip: Amerika is groot, je krijgt echt een 'wauw' gevoel! Monument Valley, bijzondere plek.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, San Diego (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annemarie Dinnissen op 01 oktober 2016

Prachtig land.
Veel afwisseling van grote steden en natuur.
Ben nu één keer naar Amerika geweest maar ga zeker terug.
Wij zijn 21 nachten geweest maar we hadden nog wel 21 dagen er willen zijn.
San Francisco is een super stad en ook San Diego een mooie stad.
Lake Powell vonden we ook een prachtig gebied.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Amerika

  • los angeles veel verkeer
Ultieme tip: Ontbijt bij Denny's.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sturgis Bike Week (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Wim Tuls op 01 oktober 2016

Voor elke motorrijder is het een must om Sturgis Bike Week te bezoeken. Deze motorrally wordt elk jaar bezocht door honderdduizenden motorrijders. Sturgis ligt ten noorden van de Black Hills in South Dakota. Goed te combineren met een bezoek aan Yellowstone Park en de Rocky Mountains.

Pluspunten Amerika

  • gastvrijheid
  • goed wegen
  • lage brandstofprijzen

Minpunten Amerika

  • gewelddadige achterstandswijken
  • douane en immigratiecontrole op luchthaven
  • grote sociale ongelijkheid
Ultieme tip: Als je uit eten gaat probeer eens een familierestaurant. Hier wordt geen fastfood en alcohol geserveerd, maar de kwaliteit/prijsverhouding is zeer goed
Aangeraden voor: Vriendengroep

Roadtrip till you drop (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Robin Blanker op 01 oktober 2016

Amerika is het helemaal, vooral de westkust en met name Californië is bij ons favoriet. Van hippe restaurantjes in Los Angeles tot absolute stilte in Yosemite park. De Amerikanen zijn, in tegenstelling tot wat wij dachten, enorm aardig. En niet alleen de mensen die proberen je iets te verkopen in de winkel of je bedienen in een restaurant, maar ook wildvreemden op straat, zeggen zomaar 'goedemorgen'. Je wordt daardoor zelf een blijer mens. Een absolute aanrader is Lake Tahoe. Het landschap lijkt op iets uit een Bob Ross schilderij en het water... Het water is blauwer dan je ooit hebt gezien. De omliggende dorpjes zijn gezellig en in 'ski-sferen' met heerlijke restaurantjes. Wat je absoluut niet hoeft te doen wanneer je in Californië bent, is Hollywood Boulevard bezoeken. Je weet wel, waar 'the walk of fame' zich bevindt. Niet leuk, veel te toeristisch en eigenlijk is er niks te zien, zonde van je tijd. Je kunt veel beter door het hippie West-Hollywood slenteren of in de 'Santa Monica Mountains' een wandeling maken.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • aardig locals
  • prachtige zonsondergangen

Minpunten Amerika

  • toeristische trekpleisters
Ultieme tip: Lake Tahoe
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op NY (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Afke van der Laan op 01 oktober 2016

Amerika is een geweldig land om op reis te gaan, ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden. Heerlijke, vriendelijke en open mensen. De steden New York en San Francisco hebben ons hart gestolen; zeker een bestemming om meerdere keren naar toe te gaan. (vergeet ook Las Vegas niet) Naast de steden is ook de natuur overweldigend; van woestijnen tot de "pine-woods" indrukwekkend !!

Pluspunten Amerika

  • Vrijheid
  • vriendelijkheid
  • ruimte
Ultieme tip: Reis met een camper zo zie je het echte Amerika, neem in de stad het openbaar vervoer en maak kennis met de "echte" Amerikaan. Ze hebben altijd tijd voor een praatje...geweldig !!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Contradictions (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Jori Symons Debeij op 30 september 2016

LA. Iedereen kent het maar dat is Hollywood. Het echte LA is rauw en interessant. Met veel rare mensen en tegenstellingen. Een klein voorbeeld. Je kan fietsen aan de boulevard van Venice Beach naar Santa Monica. Aan de ene kant prachtig uitzicht op de zee en op mensen met mooie lijven aan de andere kant daklozen die ook van het uitzicht genieten en op het gras tussen het strand en de weg wonen. Amerika is een land vol tegenstellingen. Zo ook het uitzicht van Mount Hollywood. Je kijkt uit over de enorme uitgestrekte stad LA. Mooi op zich maar je ziet dat er een bruine laag op ligt. Hele dikke verstikkende smog. Heel vies denk je dan. Tot de zon ondergaat. De kleuren smog lichten op en geven een heel mooi dromerig effect.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • veel natuur
  • cultuur
  • verstaanbaar

Minpunten Amerika

  • vet eten
Ultieme tip: Loop zoveel je kan. Gebruik niet altijd het openbaar vervoer of de huur auto. Loop ook als men zegt dat je gek bent want dat zullen ze zeggen. Je ziet zoveel meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis westcoast (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Onno Kok op 30 september 2016

Vorig jaar een rondreis gemaakt door de VS. Steden als San Francisco, Las Vegas, San Diego en Los Angeles, afgewisseld met de overweldigende natuur van de nationale parken Zion, Yosemite, Grand Canyon, Bryce, Monument Valley, Death Valley en Joshua Tree. Enorm genoten van de relaxte mensen, het heerlijk cruisen op de highways, de diversiteit in de steden en de natuur die echt overweldigend is.
Bryce heeft vanwege de bijzondere kleur de meeste indruk op ons gemaakt. Geweldige vormen, door de eeuwen door de natuur uitgesleten. Die prachtige kleur, ontstaan door corrosie van het ijzer uit het gesteente, het groen van de bomen wat afsteekt tegen een van de helderste blauwe luchten die ik ooit gezien heb, een lust voor het oog. De Navajo trail voert je in een pittige wandeling van ruim 3 uur vanaf de rand van de canyon naar de bodem en weer terug, en elk moment kom je ogen tekort om van dit geweldige schouwspel te genieten. Een absolute aanrader.

Pluspunten Amerika

  • echt aardige mensen
  • relaxte sfeer op de highways
  • heerlijke steden
  • overweldigende natuur
Ultieme tip: Maak een rondreis, je zult versteld staan van de grootsheid, maar ook de diversiteit van dit land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De westkust van Amerika een reis naar onbeschrijfelijk mooie herinneringen (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door ANITA COOLEN-KLOMP op 30 september 2016

Amerika is een belevenis. De prachtige natuurparken zijn op foto's al zo mooi maar als je ze in het echt ziet geloof je je ogen niet!
De steden San Francisco en Los Angeles zijn zo indrukwekkend en er is zo veel te zien dat de dagen veel te kort zijn. Verder de rondreis Monterey Monument Valley Las Vegas midden in de bloedhete woestijn niet te geloven Dead Valley zo een belevenis Zion en Bryce Canyon zo sprookjesachtig mooi!

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Heel beleefde hulpvaardige bevolking
  • vaak goed weer

Minpunten Amerika

  • Geen ontbijt standaard bij overnachting in hotels
Ultieme tip: Als je een groepsreis boekt boek dan nog een paar dagen extra om van dit prachtige gedeelte van Amerika te genieten !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West coast is nothing like the East coast (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Lea Ajonye op 30 september 2016

In 2012 hebben we een roadtrip met een busje door de West coast gedaan. Alleereerst noem ik overal waar we geweest zijn op en daarna mijn ervaringen. We zijn naar Joshua Tree National Park, Sequoia National Park en Yosemite National Park geweest. Ook zijn wij naar de Grand Canyon, Bryce Canyon en Kings Canyon geweest. Naast de Canyons en National Parken zijn we ook het strand gaan bezoeken, dit was de Santa Monica Pier en Venice Beach. De steden waar we geweest waren Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Ook zijn we naar de Flintstones Prehistoric Park geweest en Hollywood. Ik heb zo genoten van de Roadtrip, want de meeste plekken heb je natuurlijk op tv gezien maar in het echt is de ervaring toch wat anders. Vooral het kamperen in de National Parken was heel erg gaaf, in de natuur wakker worden en allemaal dieren/insecten die je in Nederland niet tegenkomt zijn daar te vinden. Als je erheen gaat moet je wel rekening houden met het weer. We hebben zelfs een filmset mogen bijwonen van NCIS LA. Grappig dat er in LA en LV veel bekende figuren rondlopen. In de hotels of cotels krijg je vaak als ontbijt cereals, donuts, warme maaltijden en soms brood met beleg (brood en beleg is allemaal zoet zoutig). Is toch wat anders qua smaak dan hier in Nederland. Ook fruit was lastig te vinden of duur, maar dat was al algemeen bekend over de VS. We waren in een warme/hete periode geweest waardoor we niet meer naar Death Valley zijn gegaan door het weer en dat vond ik zelf heel erg jammer. Ik raad de Denny's aan als lunchroom/avond eten. Het eten is met liefde bereid en was heel erg lekker, ook de Wendy's was prima te doen. Er zijn diverse one dollar shops of food tree, waarbij je fruit voor een wat goedkoper prijsje kan kopen en handige dingetjes voor tijdens het reizen. Wij hadden de reis in 2,5 week gedaan, maar ik raad aan om langer de reis te doen!

Ultieme tip: Na actief doen in de Nationale Parken (wandelen, klimmen, mountainbiken, helikopter tour), heb je behoefte aan rustig zitten aan het water en dat deed je dan ook bij de stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Sands (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Grace Dekker op 29 september 2016

New Mexico is niet zo bekend bij het publiek . Je vliegt van Amsterdam naar El Paso. Een waanzinnig mooie state van Amerika. Als je er bent moet je naar White Sands. Witte duinen waar je een zonnebril moet dragen als je aankomt. Het zand ( eigenlijk is het een soort nagnesium.) Heel bijzonder. Het voelt koud aan en kleeft niet aan voeten. En natuurlijk in oktober naar Albuquerque voor de balloonfestival. Indrukwekkend. Zoveel ballonnen ( 600 tot 1000)
ballonnen gaan binnen 2 uur de lucht in. Je weet niet waar je moet kijken en je mag gewoon tussen de ballonnen lopen. Niks achter een hek blijven staan. Gewoon het veld op en met je neus boven op staan als ze een ballon opblazen en de lucht in laten gaan. Awesome.

Pluspunten Amerika

  • vriendelijk
  • ,behulpzaam
Ultieme tip: In Hatch New Mexico de lekkerste chiliburger van heel America.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New York - Chicago (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Frank Klein op 27 september 2016

Vorig jaar ben ik zowel in New York als Chicago geweest. En, hoewel ik eerder in New York was geweest, overrompelden beide steden me; groots opgezet, waanzinnige restaurants, mooie parken. Maar als je op je rondreis door Amerika zou moeten kiezen raad ik New York aan. Ik vond de wijken, musea en bars van New York toch net wat leuker en de sfeer net wat toffer.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • zeer goede service
  • vernieuwend (in de steden)
  • 24/7 iets te doen
  • top musea

Minpunten Amerika

  • na een aantal dagen was de drukte genoeg
Ultieme tip: Ga uit ontbijten:)
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Natuur in de USA (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Carla Schijven op 25 september 2016

Wij hebben in mei een rondreis gemaakt in een camper aan de westkust van Amerika. We hebben in totaal zeven natuurparken gezien. Om te beginnen Joshua Tree National Park, in de woestijn, mooie rotspartijen en bloeiende cactussen. Daarna door naar de Grand Canyon. Kamperen midden in de natuur met herten om je heen en de mooiste uitzichten in de canyon. Daarna Bryce Canyon National Park, Zion National Park.
Mooie watervallen, rode rotsen, teveel om op te noemen. Sequoia National Park met de reuze bomen en Kings Canyon National Park. Ook de steden Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas waren de moeite waard maar de natuur was voor ons toch de mooiste ervaring.

Pluspunten Amerika

  • De mensen zijn heel gastvrij en vriendelijk

Minpunten Amerika

  • Op tijd je boodschappen doen want bij de natuurparken is alles heel duur.
Ultieme tip: Neem genoeg tijd om al dit moois te zien, het is best vermoeiend omdat je steeds weer flinke wandelingen maakt door de parken. Dus niet te snel en vooral genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi Monument Valley (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Mieke van der Velden op 25 september 2016

Sinds een paar maanden beiden met prepensioen. Wij haalden een camper op bij Chicago en hadden 6 weken de tijd deze in te leveren in Malibu, bij LA. Wij reden de totale route 66. Waar mogelijk de originele road.
Prachtig weer, ontzettend veel gezien. Memphis, Monument Valley, Petrified Forest National Park, Bryce, Las Vegas, Death Valley, Disneyland, LA, Malibu, Route 66.

Onze ultieme tip: Start een ZANDVERZAMELING; wij verzamelen zand van over de hele wereld en bewaren dit in kleine potjes. Hebben er al ruim 250. Maar VRAAG, in bijvoorbeeld een Indianengebied altijd of je zand MAG nemen, vaak is het Heilige grond.

Pluspunten Amerika

  • Makkelijke taal
  • veel ruimte
  • vriendelijke mensen

Minpunten Amerika

  • Dure vlucht
  • ver weg
Ultieme tip: Leukste restaurantje: in ADRIAN, precies halverwege de route 66, met ongelofelijk lekkere applepie. En aardige mensen, route66 style.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tien maanden in de Mid West van Amerika (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 11 augustus 2016

State Fairs met paarden en cowboys, gillende fans en cheerleaders bij American Football wedstrijden, trick & treat tijdens Halloween, een tafel vol kalkoen en pompoentaart met Thanksgiving en knallend vuurwerk op de Fourth of July. Tijdens mijn eerste reis naar de Verenigde Staten leerde ik direct het échte Amerika kennen. Niet de drukte en hysterie van New York of de glamour van Los Angeles, maar de Amerikaanse Mid West.

Tien maanden lang woonde ik in bij een gastgezin in het dorpje Parkville in de staat Missouri, op steenworp afstand van Kansas City. Mijn gastgezin liet mij de Amerikaanse cultuur zien: de enorm fanatieke teamspirit om de Amerikaanse high schools, de rodeo’s op de Missouri State Fair, eten tot je niet meer kan tijdens Thanksgving en vervolgens midden in de nacht de beste koopjes scoren op Black Friday.

Amerika is een ontzettend divers land. Tijdens mijn jaar in de Verenigde Staten maakte ik reisjes naar oost- en de westkust en was ik steeds weer in een totaal andere wereld. Ik verruilde het kleine dorpje in Missouri een week in voor de concrete jungle van New York, een geweldige stad met enorm veel energie. In Washington D.C. dook ik de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika in en poseerde ik voor een foto voor het Witte Huis. In Los Angeles slenterde ik over de boulevard en het strand van Santa Monica en klom ik naar Griffith Observatory voor het mooiste uitzicht over de stad én het Hollywood Sign.

Mijn tripjes naar New York, Washington D.C., Florida en Los Angeles waren de hoogtepunten van mijn tijd in Amerika, maar toch kan ik iedereen aanraden om ook de Mid West, het hart van Amerika, te bezoeken tijdens een rondreis door Amerika. Je loopt niet tussen hordes toeristen, maar leert de Amerikanen zelf kennen en ziet hun dagelijks leven, hun cultuur, hun gekke eetgewoontes – alles wordt in een frituurpan gegooid – en viert samen de nationale feestdagen waarbij het dak eraf gaat.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • betaalbaar
  • ideaal voor een rondreis
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • slecht openbaar vervoer
  • grote afstanden tussen plekken en bezienswaardigheden
Ultieme tip: Plan je rondreis door de Verenigde Staten tijdens een van de Amerikaanse feestdagen, zoals Thanksgiving of de 4th of July. Zo leer je echt de Amerikaanse cultuur kennen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The biggest, greatest, bestest (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Midden op Times Square stapte ik uit de bus. Ik werd overdonderd door muziek, mensenmassa's, neonverlichting en gigantische tv-billboards. Alles was groot en veel en vrolijk. Bijna kermisachtig. Ik vond het fantastisch: dit is nou een échte metropool.

Behalve New York ben ik in Washington D.C. en Philadelphia geweest: twee steden die bomvol zitten met musea en monumenten. Een bezoek aan deze drie steden vormde voor mij een heel interessante reis door de Verenigde Staten. Ik pakte wat mee van het oude en het nieuwe; van de lange geschiedenis en de extreme consumptiemaatschappij. Maar alles in de V.S. lijkt extreem te zijn. Ik kan niet wachten om ernaar terug te keren en ook de imponerende natuur eens te verkennen.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Amerika

  • Vriendelijke bewoners
  • Interessante bezienswaardigheden

Minpunten Amerika

  • Prijziger dan verwacht
Ultieme tip: Daarvoor is de V.S. véél te groot! Maar mijn favoriete bezigheid was mezelf volvreten in Amerikaanse Diners.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Guido Follens op 20 aug. 2019
9,1

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Sandra Hoogendoorn op 15 aug. 2019
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Faye Khater op 25 jul. 2019
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Corina Otter op 09 jul. 2019
8,5

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Luc Verstraete op 27 jun. 2019
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

7

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Richard Welgraven op 15 apr. 2019
9,3

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Bert Borst op 13 apr. 2019
8,0

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Bert Borst op 13 apr. 2019
8,1

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Willem De Bruijn op 12 apr. 2019
8,3

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

6

Klimaat
Waardering door Gertjan Versteeg op 19 feb. 2019
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Barend Petersen op 19 feb. 2019
9,4

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Thea Van Ballegooij op 19 feb. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Carine van Elst op 06 jan. 2019
8,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Corina Otter op 04 jan. 2019
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Benny Schroyen op 04 jan. 2019
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jan van Steen op 21 nov. 2018
8,6

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Corina Otter op 21 nov. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Richard Welgraven op 20 okt. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Sandra Van Den Berg Ligtermoet op 19 okt. 2018
9,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Sylvia Bakker op 18 okt. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Karin Muller op 14 okt. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

nvt

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Bella Van Der Meulen Lagrand op 10 okt. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Laura van Niekerk op 25 aug. 2018
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jacques Schroder op 24 aug. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Nathalie Foppen op 23 aug. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Carin V. Beuzekom op 23 aug. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

7

Locals

8

Veilig

nvt

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Petra Versnel op 13 aug. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

7

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Valerie Maitimu op 02 jun. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

nvt

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Marja Steuerwald op 31 mei 2018
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door jacobus hofman op 27 apr. 2018
7,8

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

nvt

Natuur

nvt

Stranden

5

Klimaat
Waardering door Cathelijne Nijssen op 08 mrt. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Gonneke Karel op 28 feb. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

7

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Marjolein van Diest op 08 jan. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Karin Muller op 19 nov. 2017
9,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Carin V. Beuzekom op 17 aug. 2017
7,8

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

6

Locals

8

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Matthias Galle op 24 jul. 2017
9,4

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Fab van der Zande op 25 jun. 2017
8,1

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ruby Verboom op 25 nov. 2016
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Peer Heesterbeek op 24 nov. 2016
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Robbert Jan Vermeer op 24 nov. 2016
8,5

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Gertjan Versteeg op 24 nov. 2016
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Rian De Gelder op 23 okt. 2016
8,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

4

Klimaat
Waardering door Liesbeth Verheul op 23 okt. 2016
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Kees Termeer op 23 okt. 2016
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Cecil Koorn-Dorlas op 23 okt. 2016
8,4

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Eric Sangers op 23 okt. 2016
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

7

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Roy Kreuse op 22 okt. 2016
8,0

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ton De rooij op 22 okt. 2016
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

nvt

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Toon Van de Wetering op 30 sep. 2016
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Leny Quené op 28 sep. 2016
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Wim Van Setten op 28 sep. 2016
9,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Anja Koolwaay op 28 sep. 2016
9,3

8

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat