Amerika.nl Win kaarten tentoonstelling William Eggleston - Los Alamos!
Like ons op Facebook

Win kaarten tentoonstelling William Eggleston - Los Alamos - Amerika.nl

De Amerikaanse William Eggleston pionierde op het gebied van kleurenfotografie vanaf het midden van de jaren zestig en verhief het alledaagse Amerika tot fotogeniek onderwerp. Tussen 1966 en 1974 maakte Eggleston roadtrips door de zuidelijke staten van Amerika zoals New Orleans, Las Vegas en het zuiden van Californië om te eindigen bij de Santa Monica Pier. Tijdens een reis met de schrijver en curator Walter Hopps deed Eggleston ook Los Alamos aan – de plaats in New Mexico waar in het geheim kernwapens werden ontwikkeld en waar de serie zijn titel aan ontleent.

In de tentoonstelling Los Alamos toont Foam Fotografiemuseum Amsterdam het gelijknamige portfolio met foto’s van Egglestons omzwervingen, beginnend in zijn geboorteplaats Memphis. De foto’s werden bijna veertig jaar na het begin van het project herontdekt en in 2003 voor het eerst geëxposeerd en gepubliceerd. De wervelende kleurenfoto’s van verkeersborden, vervallen gevels en interieurs van diners verraden onmiskenbaar de hand van de eigenzinnige autodidact. Het vroege werk getuigt van een niet-aflatende voorliefde voor het ogenschijnlijk triviale: voor het oog van Egglestons ‘democratic camera’ wordt alles even belangrijk.

Meer informatie:
Tentoonstelling William Eggleston - Los Alamos 
Datum: 17 maart tot en met 7 juni
Entree: €11,00
Locatie: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam

Win kaarten tentoonstelling William Eggleston - Los Alamos 

Houd jij van fotografie en kan je niet wachten om deze prachtige tentoonstelling te bezoeken? Van Foam Fotografiemuseum Amsterdam mogen wij twee keer twee kaarten weggeven! Beantwoord de onderstaande prijsvraag

Met wie en waarom wil jij naar de tentoonstelling van William Eggleston?

Vul je antwoord hieronder in. Door mee te doen schrijf je je ook in voor onze nieuwsbrief. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Fotocredits topfoto: William Eggleston, Memphis, 1965 - 1968, from the series Los Alamos, 1965–1974 © Eggleston Artistic Trust / Courtesy David Zwirner, New York/London

 
Like deze pagina

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors