Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,2
8,3 Algemene ervaring
8,4 Boekingsproces
8,5 Reisleiding
7,9 Accommodatie(s)
8,2 Vervoer
8,3 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 127
  • Aantal waarderingen: 480

Je krijgt wat is beloofd. (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Janna Ruitenberg-van den Broek op 03 oktober 2019

Goede hotels en bekwame goed geïnformeerde reisleiders. Vaak bezoeken in overleg met reizigers als het aantal deelnemers dat toe liet.
Bijna alles zoals beschreven in de reisinformatie. Zorgeloos reizen.
Één keer een traject meegemaakt waar alles beneden de maat was. Daar is later wèl compensatie voor verleend.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • v.w.b. de Tanzaniareis een bijzonder vriendelijke ranger
  • Zeer goed toegerust voor zijn taak. Wist practisch alles te vertellen over flora en fauna en deed did op humoristische wijze. Wat hebbeb we een plezier gehad.
  • Één van mijn mooiste reizen

Minpunten Kras

  • Bijna alle lodges en hotels waren goed. Bij één overnachting was het beneden de maat.
  • Misschien toch de overnachtingen een keer extra checken.

Bezochte landen

  • australië
  • fiji
  • indonesië
  • singapore
  • zuid-afrika
  • tanzania
  • namibië
  • botswana
  • zimbabwe
  • swaziland
  • zanzibar
  • nw-zeeland
  • ,marokko
  • tunesië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Altijd een goede gids gehad, en het programa is ook altijd goed. (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Marco Paans op 02 oktober 2019

Reis, vervoer en alles altijd goed georganiseerd.
Prijs kwaliteit is ook goed.......
Volgend jaar gaan wij weer op reis met kras: het zal wel Bali worden.
Bij problemen op reis regelt de gids alles voor je, zodat alles weer goed verloopt.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Viëtnam
  • Sri Lanka
  • java
  • bali
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Xing Schoenmakers op 02 oktober 2019

Het was een singel reis naar Indonesie :)Het was een leuke groep met mensen. Van schiphol tot Indonesie en terug naar NL vond ik het goed geregeld! Ik vond de reisleiders goed en de hotels! :D We hadden heerlijk gegeten daar. Hebben mooie dingen gezien en gedaan.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Excursies
  • dat alles geregeld is
  • Goede prijsverhouding

Minpunten Kras

  • Heb ik niet echt

Bezochte landen

  • Indonesie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Vietnam (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Corina Dieltjes op 30 september 2019

Ten overstaan van eerdere reizen met Kras hadden we veel vrije tijd om ons eigen plan te trekken. De Belgische gids was helaas niet erg ervaren: dit was zijn vierde reis door Vietnam, maar de lokale gidsen ondervingen dat prima. Wat een fantastisch mooi land! Mocht ik winnen dan gebruik ik de voucher om nog eens een bezoek te brengen aan het meest noordelijke deel van het land. De bergvolkeren hebben mijn hart gestolen!!!!!

8,7
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • de fijne hotels tijdens de rondreizen
  • prijs/kwaliteitverhouding is erg goed

Bezochte landen

  • Indonesie
  • thailand
  • gambia
  • equador
  • sri lanka
  • vietnam
  • marokko
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke vakantie (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jolanda van der Luyt-Vonk op 30 september 2019

Super chauffeur die rekening hield met de mensen. Ik reisde mee als begeleiding met iemand die een autistisch spectrum stoornis heeft. Hij heeft een super vakantie gehad en ik dus ook. Ook de rit was goed.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • uitstapjes
  • hotel
  • goed verzorgd
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

USA unforgettable (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Marc Van der Steenhoven op 30 september 2019

Kras is 1 van de weinige waarbij alles tot in de puntjes wordt geregeld EN waarbij ik niet het gevoel krijg dat ik maximaal betaal en minimale kwaliteit krijg. Perfecte prijs-kwaliteit verhouding met een gids die meer dan fantastisch was.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Amerika
  • Brazilië
  • Thailand
  • Maleisië
  • Australië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sylvia Amersfoort op 30 september 2019

Voor de 4e keer met Kras een reis naar Zuid-Afrika gemaakt. Echt top. Reisleiding bijzonder kundig, goede en rustige chauffeurs. Hotels, excursies.. alles perfect geregeld. Reisleidster heeft zelfs extra excursies geregeld.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten Kras

  • Zitplaatsen in het vliegtuig slecht geregeld. wij waren met groep van 4 en zaten verspreid door het hele vliegtuig. Dat zou zeker beter kunnen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Geweldig mooie rondreis (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Loes Hesselberth op 30 september 2019

We hebben al diverse keren een reis bij Kras geboekt en steeds naar volle tevredenheid. De website is heel duidelijk en Kras heeft zeer regelmatig leuke aanbiedingen of acties. Tijdens de rondreis kon je extra excursies boeken. Deze waren betaalbaar. We hebben ze allemaal geboekt wat de reis nog mooier maakt.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goede communicatie
  • Kras denkt mee

Minpunten Kras

  • Betere hotels als je langer dan 1 nacht ergens verblijft in plaats van zakelijke hotels.
  • Minder lange wachttijd aan de telefoon.

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis naar Curacao gehad ... een droom ( reis ) kwam uit !! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Francis Aarts op 29 september 2019

Alles goed geregeld, vanaf boeken tot op de locatie en de terugreis!!
Het was GEWELDIG!! Ook op de locatie zelf excursies met Kras gemaakt en deze waren op en top goed geregeld!! Ik kan het iedereen aanraden!

9,7
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • duidelijk
  • betaalbaar
  • vriendelijkheid

Minpunten Kras

  • niet ontdekt ...

Bezochte landen

  • indonesie
  • suriname
  • curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke reis! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Vivian Luiten op 29 september 2019

We hebben in juli 2019 een geweldige reis naar Australië gemaakt. Eenmaal op het vliegveld werden we ontvangen door onze reisleiding. Ze had zeer veel kennis over het land en passie voor het vak. Mede dankzij haar hebben wij een geweldige reis gehad. Ze regelde alles tot in de puntjes. We hebben fantastische dingen gezien met als hoogtepunt het beklimmen van de Sydney Harbour Bridge. Al met al in Australië een fantastisch land waar ik zeker nog een keer naartoe wil!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede reisleiding
  • kwalitatief goede accomodaties
  • prijs kwaliteits verhouding

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • australie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prima en mooie rondreis Canada (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Els van der Wal-Ruigrok op 29 september 2019

Een mooie reis met een fantastische reisleider en een hele goede chauffeur. In 18 dagen heel veel gezien en gedaan, goede hotels en leuke excursies. Ook de ruimte om onverwachte (foto)stops te maken of "even" langs een waterval te rijden of onverwachts ergens te picknicken.

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • Amerika
  • canada
  • australie
  • new zealand
  • fidji
  • mexico
  • antillen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

schotland met Kras (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Evert Menting op 29 september 2019

Beste reisleidster ever. Goed programma en alles verliep uitstekend. Wat beter kan is wat minder met de groep eten en meer op jezelf. Alle tijd in Schotland werd benut en we hebben veel gezien van het land in 8 dagen.

8,7
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit
Aangeraden voor: Stellen

Een geweldige reis, goed georganiseerd. Heel veel gezien. (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Thea Griffioen op 28 september 2019

Een hele mooie rondreis, veel gezien en veel te weten gekomen via de goede gidsen.
Het programma was wel erg vol. Iets minder waren de lange dagen, maar dat kwam ook door de afstanden en infrastructuur. Geweldige reis.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Altijd alles top georganiseerd
  • Goede prijs

Bezochte landen

  • Indonesië
  • sumatra
  • Java
  • Bali..
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Vietnam (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Corina Dieltjes op 11 september 2019

De veelzijdigheid van de reis en de vele vrije tijd in tegenstelling tot eerdere reizen. Op deze manier was je toch met de groep weg maar kon je met eenieder je eigen erbaringen delen. Vietnam heeft ons ontzettend verrast! Vooral het ongerepte noorden. Daar willen we dolgraag nog eens heen dus die voucher zou heel besteed worden door ons!

9,0
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • deze reis en vooral de vele vrije tijd die wete besteden hadden

Minpunten Kras

  • de reisleider was niet heel ervaren en het voelde soms alsof hij reisgenoot was ipv reisleider.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Rondreis Sri Lanka (bezocht in april 2013)

Review geschreven door ans has op 02 januari 2019

Alles was goed verzorgd. Mooie excursies. Een dikke plus was de ontzettend goede en zorgzame gids. De hoogtepunten waren: De leeuwenrots en het safaripark Uda Walawe . De natuur is schitterend en lieve mensen. Wat tegenviel waren soms de ver van de bewoonde wereld hotels. Ik was mee met een singlereis en dan is het wel handig als er nog een restaurant/barretje open is om samen wat te drinken.

8,8
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Indonesie
  • Maleisie
  • Cuba
  • Australie
  • Canada
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis door Zuid-Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Veerle Tholen op 30 december 2018

Een heerlijk verzorgde reis. Vanaf het begin tot het eind hebben we genoten. We hadden een gezellig gezelschap, een goede chauffeur en een leuke, fijne gids (beide met humor!). Een aantal accommodaties hadden een prachtig uitzicht en locatie, wat een rust. We hadden het excursiepakket erbij geboekt, dus we hebben de big five gespot en nog vele andere prachtige plaatsen bezocht. De twee weken zijn voorbij gevlogen! Kortom, een topvakantie!

Pluspunten Kras

  • Het spotten van de big five tijdens de safari
  • Fijne accommodaties

Minpunten Kras

  • Meerdere wandelingen / beweegmomenten (je zit vrij veel in een bus)
  • Er was niet veel te doen rondom de accommodaties (vrijetijdsbesteding moest worden gezocht in de accommodatie)

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prima organisatie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sandra Van Dam op 19 december 2018

Goede reisleiding, mooi programma met van dag tot dag veel variatie. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Prima hotels en goede bus met chauffeurs. Kras heeft ons de reis van ons leven bezorgd. En blij dat het Elwohant Transit Home ook bezocht werd.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
6 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Amerika
  • Zuid Afrika
  • Maleisië
  • Indonesië
  • China
  • Canada
  • Mauritius
  • Sri Lanka
  • India
  • Brazilië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis met KRAS (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sefanja Lebens op 18 november 2018

Goede Nederlandse en Thaise (Engelssprekende) reisleiding. Mooie reis met veel weetjes van de reisleiders. De reisleiding liet ons regelmatig verschillende lokale lekkernijen proeven. Goede hotels en resorts. De bus waarmee we gat land door reden was mooi, met airco en hele aardige bemanning.

Pluspunten Kras

  • extra excursies die niet in het programma zaten worden er bij tijd over gewoon bij gedaan als iedereen dit leuk vond

Minpunten Kras

  • meer duidelijkheid over gebruikelijke fooien

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis China (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Bauer op 16 november 2018

Bijzonder uitgebreide en interessante rondreis. Vervoer per bus, slaaptrein en hogesnelheidstrein. Goede hotels. Een gids die goed op de hoogte was en ons alle in en outs wist te vertellen. Een mooie kennismaking met het ons onbekende china

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis China (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Bauer op 16 november 2018

Bijzonder uitgebreide en interessante rondreis. Vervoer per bus, slaaptrein en hogesnelheidstrein. Goede hotels. Een gids die goed op de hoogte was en ons alle in en outs wist te vertellen. Een mooie kennismaking met het ons onbekende china

Pluspunten Kras

  • veel diversiteit

Minpunten Kras

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers