Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,2
8,3 Algemene ervaring
8,3 Boekingsproces
8,4 Reisleiding
7,9 Accommodatie(s)
8,1 Vervoer
8,3 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 94
  • Aantal waarderingen: 431

Verrassend Vietnam (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Corina Dieltjes op 11 september 2019

De veelzijdigheid van de reis en de vele vrije tijd in tegenstelling tot eerdere reizen. Op deze manier was je toch met de groep weg maar kon je met eenieder je eigen erbaringen delen. Vietnam heeft ons ontzettend verrast! Vooral het ongerepte noorden. Daar willen we dolgraag nog eens heen dus die voucher zou heel besteed worden door ons!

9,0
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • deze reis vooeal de vele vrije tijd die we te besteden hadden

Minpunten Kras

  • de reisleider was niet heel ervaren en het voelde soms alsof hij reisgenoot was ipv reisleider.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Rondreis Sri Lanka (bezocht in april 2013)

Review geschreven door ans has op 02 januari 2019

Alles was goed verzorgd. Mooie excursies. Een dikke plus was de ontzettend goede en zorgzame gids. De hoogtepunten waren: De leeuwenrots en het safaripark Uda Walawe . De natuur is schitterend en lieve mensen. Wat tegenviel waren soms de ver van de bewoonde wereld hotels. Ik was mee met een singlereis en dan is het wel handig als er nog een restaurant/barretje open is om samen wat te drinken.

8,8
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Indonesie
  • Maleisie
  • Cuba
  • Australie
  • Canada
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis door Zuid-Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Veerle Tholen op 30 december 2018

Een heerlijk verzorgde reis. Vanaf het begin tot het eind hebben we genoten. We hadden een gezellig gezelschap, een goede chauffeur en een leuke, fijne gids (beide met humor!). Een aantal accommodaties hadden een prachtig uitzicht en locatie, wat een rust. We hadden het excursiepakket erbij geboekt, dus we hebben de big five gespot en nog vele andere prachtige plaatsen bezocht. De twee weken zijn voorbij gevlogen! Kortom, een topvakantie!

Pluspunten Kras

  • Het spotten van de big five tijdens de safari
  • Fijne accommodaties

Minpunten Kras

  • Meerdere wandelingen / beweegmomenten (je zit vrij veel in een bus)
  • Er was niet veel te doen rondom de accommodaties (vrijetijdsbesteding moest worden gezocht in de accommodatie)

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prima organisatie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sandra Van Dam op 19 december 2018

Goede reisleiding, mooi programma met van dag tot dag veel variatie. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Prima hotels en goede bus met chauffeurs. Kras heeft ons de reis van ons leven bezorgd. En blij dat het Elwohant Transit Home ook bezocht werd.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
6 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Amerika
  • Zuid Afrika
  • Maleisië
  • Indonesië
  • China
  • Canada
  • Mauritius
  • Sri Lanka
  • India
  • Brazilië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis met KRAS (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Sefanja Lebens op 18 november 2018

Goede Nederlandse en Thaise (Engelssprekende) reisleiding. Mooie reis met veel weetjes van de reisleiders. De reisleiding liet ons regelmatig verschillende lokale lekkernijen proeven. Goede hotels en resorts. De bus waarmee we gat land door reden was mooi, met airco en hele aardige bemanning.

Pluspunten Kras

  • extra excursies die niet in het programma zaten worden er bij tijd over gewoon bij gedaan als iedereen dit leuk vond

Minpunten Kras

  • meer duidelijkheid over gebruikelijke fooien

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis China (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Bauer op 16 november 2018

Bijzonder uitgebreide en interessante rondreis. Vervoer per bus, slaaptrein en hogesnelheidstrein. Goede hotels. Een gids die goed op de hoogte was en ons alle in en outs wist te vertellen. Een mooie kennismaking met het ons onbekende china

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis China (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Bauer op 16 november 2018

Bijzonder uitgebreide en interessante rondreis. Vervoer per bus, slaaptrein en hogesnelheidstrein. Goede hotels. Een gids die goed op de hoogte was en ons alle in en outs wist te vertellen. Een mooie kennismaking met het ons onbekende china

Pluspunten Kras

  • veel diversiteit

Minpunten Kras

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Colombia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yvonne Jonker op 14 november 2018

De reis was erg mooi, veel gezien en kunnen doen. De reisleider (Harold) was geweldig. Hotels prima, de één beter dan de ander, je merkt dat Colombia nog niet is overlopen door toeristen. (Wat ik heel prettig vind). De prijs van de reis is goed, zeker in vergelijking met andere reisorganisaties.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede prijs
  • rechtstreekse vlucht

Bezochte landen

  • colombia
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika trip (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Esther Langstraat op 13 november 2018

Mooie reis alles goed geregeld en erg nette hotels . Wel was de reisleidster te erg op haar fooi gericht en twee weken lang werd ons nadrukkelijk verteld wat en wanneer we haar fooi moesten geven. De excursies waren erg leuk en vooral de safaries een ervaring om nooit meer te vergeten.

Bezochte landen

  • zuid afrika
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Safari en strandvakantie in Kenia! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Gwenn Oosterom op 12 november 2018

De beste aspecten was de luxe tentenkamp waar ik in sliep tijdens de geweldige safaritochten. Het uitzicht was prachtig en het eten was daar erg lekker. De transfers waren erg goed geregeld. Echt een top organisatie!

Pluspunten Kras

  • safari en strandvakantie

Minpunten Kras

  • slechte communicatie

Bezochte landen

  • kenia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

15 dagen Thailand (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Daniëlle Meijer op 12 november 2018

Super! Alles werd tip top geregeld. Taxi stond klaar en onze koffers stonden bij de hotelier bij aankomst. Onze reisleider was top! Super gezellig en heel georganiseerd. Altijd ruimte voor vragen of een gezellig praatje.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • veel gezien in korte tijd
  • gezelligheid

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Groepsreis Sri lanka - Malediven (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door R Bos op 11 november 2018

Wij zijn op een groepsreis geweest, en hadden de allerleukste reisleider Dharmin! We zijn op de mooiste plekken geweest en alles werd goed voor je geregeld! Als laatst zijn we naar de Malediven geweest, en vlogen de dagen voorbij. Wij gaan in 2019 zeker nog een reis maken met Kras

8,7
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goed geregeld
  • mooie hotels
  • bus stops onderweg

Bezochte landen

  • sri lanka
  • maledvien
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van Tempels en Paleizen (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Aartje de Vries op 11 november 2018

De afwisseling in de reis was erg goed. Afspraken worden na ge komen. Goede reisleiding, zei heeft veel tips tijdens de reis. De highlighs van China was geweldig. Enorm veel gezien en veel mooie belevingen.

8,2
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Prijs/kwaliteit is sterk.

Bezochte landen

  • Panama
  • Equador
  • Kenia
  • Japan
  • Canada
  • Trinidad/Tabago
  • Maleisië
  • Tanzania
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Janine Scheurwater op 11 november 2018

Afgelopen september voor het eerst een groepsreis gemaakt. Ik was alleen, maar gelijk de eerste dag voelde ik me niet alleen. De reisleider die we hadden zorgde er echt voor dat iedereen bij de groep betrokken was en maakte ook tijd vrij als je hem even wilde spreken. De organisatie is super en de reis was helemaal tip top geregeld. Het is ook een van de goedkoopste organisaties dus ik raad het echt iedereen aan

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • behulpzaam
  • leuk

Bezochte landen

  • java
  • bali
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Yvonne Nijnens op 11 november 2018

Goed georganiseerde reis door het baie mooie Zuid-Afrika! De hotels waar we overnacht hebben waren goed en de bus waarmee we de reis gemaakt hebben was ook goed. Onze reisleidster Magda en chauffeur Hannes waren zeer enthousiaste mensen die graag hun land willen laten zien!

8,8
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goede accomodaties
  • Goed vervoer
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis zuid afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Johan van Schie op 11 november 2018

Mooie reis veel gezien een geweldige ervaring vooral de safarie's .
GLASFABRIEK Zwazieland was mooi.
Pannoramaroute erg mooi
Santo pass eert leuke en mooie dag.
En de safarie's die vergeet je nooit meer.

Bezochte landen

  • Zuid afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka met landarrangement (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Sander Koers op 18 oktober 2018

Beste was dat ze onze reis goed geregeld hebben, we hadden gekozen voor een landarrangement in Sri Lanka omdat we daarna nog naar Maleisië en Thailand zijn geweest, dit was geen probleem en communicatie Hierover was heel goed.

Misschien was het schema niet helemaal goed verspreid. We bezochten wel erg veel tempels in het noorden van Sri Lanka terwijl we naar ons idee iets te weinig hebben gezien van het zuiden.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • je weet waar je aan toe bent
  • ze kunnen omgaan met aangepaste reizen
  • reisleiding was zowel in Zuid-Afrika als sri lanka heel goed

Minpunten Kras

  • in sri lanka kunnen ze het programma nog wel aanpassen

Bezochte landen

  • zuid-afrika
  • sri lanka
  • Maleisië
  • thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Amazing Thailand was amazing! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Petra Visser op 14 oktober 2018

De reisleider was top. Alles was tot in de puntjes verzorgd tijdens de 15-daagse rondreis Amazing Thailand. Kris van Kras heeft ons "zijn Thailand" laten beleven, ruiken, proeven, zien en ervaren. De prijs- kwaliteit verhouding was prima. Geen enkele andere reisorganisatie bood deze reis aan voor hetzelfde geld. Ze waren allemaal veel duurder. De reis was zeer afwisselend. Er waren een aantal optionele excursies maar op verzoek heeft Kris ons nog wat extra's aangeboden zoals het wassen van de olifanten in het elephant rescue center. Geweldig. De hotels en het vervoer waren allemaal dik in orde.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouden
  • Prima reisleiding
  • Professioneel

Minpunten Kras

  • ik zou het echt niet weten

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische safari in Tanzania en meerdere landen in Afrika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Janna Ruitenberg-van den Broek op 11 oktober 2018

Het beste van de reizen in Afrika natuurlijk de natuur met het wild, vwb. De reisorganisatie: goed gedocumenteerde vriendelijke reisleiders, fijne onderkomens en wat geboden wordt is wat is beloofd. Minpunt is dat wanneer er in Afrika een andere reisorganisatie in de arm wordt genomen er nog wel eens iets niet volgens de afspraak loopt.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • wat met belooft gebeurt voor zover men dat in de hand heeft.
  • zeer goed geïnformeerde reisleiders
  • alle hulp bij het boeken van een reis

Minpunten Kras

  • vliegtijden niet zo vroeg in de ochtend

Bezochte landen

  • australie
  • nw.zeeland
  • namibië
  • botswana
  • z-afrika
  • tanzania
  • bali
  • singapore
  • zimbabwe
  • fiji eilanden
  • marocco
  • zanzibar
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbekende mooie hak van de laars (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Piet Freijters op 08 oktober 2018

Er zaten geen fouten of vertragingen in het boekingsproces. Alles was duidelijk. Op vakantie ook geen assistentie nodig gehad, omdat het van tevoren duidelijk was en geregeld. Bij het huurproces van de auto was het ook allemaal oké. Het proces van de verhuurder kan alleen beter, maar daar kan Kras niet direct wat aan doen. Het hotel was echt een mooi Italiaans hotel.

9,0
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
nvt Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers