Met je creditcard naar Amerika: drie redenen waarom

Met je creditcard naar Amerika: drie redenen waarom

In de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk om met je creditcard te betalen. Soms is het zelfs de enige manier. Gelukkig hebben reizigers daar alleen maar baat bij. Betalen met je creditcard is namelijk makkelijker, veiliger en niet te vergeten: voordeliger.

Makkelijk

Je creditcard wordt vrijwel overal in de Verenigde Staten geaccepteerd. Je reserveert en betaalt gemakkelijk binnenlandse vluchten, overnachtingen, rekeningen en nog veel meer. En heb je alsnog cash nodig, dan kun je met je creditcard geld opnemen bij een geldautomaat.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 381 reizen naar Amerika

Veilig

Het is misschien een open deur, maar wanneer je geen cash bij je draagt, kun je het ook niet verliezen. Daartegenover zijn betalingen met je creditcard wel veilig en betrouwbaar en krijg je vaak bijkomende garanties en verzekeringen. Lees daarvoor de voorwaarden bij jouw kaartverstrekkende instantie.

Voordelig

Uit onderzoek van Mastercard blijkt dat betalen in het buitenland het goedkoopst is met creditcard of betaalpas. De duurste optie is om geld op te nemen. Hier zijn namelijk - naast een koersopslag - extra kosten van de bank aan verbonden. Ons advies is dan ook om al het cash dat je nodig denkt te hebben, in één keer op te nemen en waar mogelijk te betalen met je creditcard of betaalpas.

Overal welkom

Van kleine betaling tot grootse boeking; in Amerika zal men niet raar opkijken van je creditcard. Dus of je nu boodschappen doet bij Walmart, een ritje maakt met Uber, een boeking doet bij een hotel, een souvenir koopt op de hoek van de straat of tol betaalt van de Golden Gate Bridge, bedenk dat je altijd welkom bent met je creditcard.

Voor je vertrekt

Om betalen met je creditcard nog veiliger te maken, is een pincode steeds vaker verplicht. Ken je hem niet, vraag dan voor vertrek een nieuwe aan. Voor een betaalpas is het noodzakelijk om bij je bank aan te geven dat je hem buiten Europa gaat gebruiken. Aanpassen kan vaak bij de meeste banken snel en gemakkelijk via internet of mobiel bankieren.

Meer weten? Mastercard heeft een complete pagina aan dit onderwerp gewijd.

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors