Amerika
 Partners
 Handig op reis
 Reistips

Staten Amerika

Welkom in de Verenigde Staten van Amerika. Dat is de officiële naam van het op twee na grootste land ter wereld. Afgekort wordt dit de VS. In het Engels zijn het de United States of America ofwel USA. Alaska is de grootste staat, Rhode Island de kleinste staat. Hawaii is als eilandengroep in de Stille Oceaan de meest afgelegen staat. De dichtstbevolkte staat is California die ook wel Golden State wordt genoemd. Alle 50 staten van Amerika hebben een bijnaam. Florida heeft als Sunshine State een van de meest bekende bijnamen. Ook wordt de afkorting voor de staat California, Golden State, regelmatig gebruikt. Lees meer

De dichtstbevolkte staat is California. Met bekende steden als San Francisco en Los Angeles, wereldberoemde nationale parken als Sequoia en Yosemite, maar ook Death Valley heeft California genoeg bezienswaardigheden om een vakantie in Amerika onvergetelijk te maken.

Staten westkust en oostkust Amerika

De westkust van Amerika heeft meer te bieden! Iets meer landinwaarts vind je bekende staten als Nevada met gokparadijs Las Vegas als belangrijkste bestemming. Een rondreis door Amerika is niet compleet zonder een bezoekje aan een casino of wedding chapel in Las Vegas.

Een andere bekende staat in Amerika is The Sunshine State Florida. Deze staat aan de oostkust bezoek je om te relaxen op Miami Beach, dromen te laten uitkomen in Disney World of alligatoren te spotten in Everglades National Park.

50 staten Amerika

Amerika telt dus vijftig staten waarvan Alaska de grootste staat is. Ingeklemd tussen buurland Canada strekt zich de eindeloze wildernis van Alaska uit. Deze staat is maar liefst veertig keer groter dan Nederland. In Denali National Park bewonder je de besneeuwde top van Mount McKinley en spot je grizzlyberen. In de winter bekijk je het magische Noorderlicht.

District of Columbia

Hoofdstad Washington D.C. ligt niet in een staat, maar in een speciaal federaal gebied. D.C. staat voor District of Columbia. De stad is geen officiële staat en valt ook niet in één van de andere vijftig staten. Om verwarring met de westelijke staat Washington te voorkomen wordt Washington simpelweg afgekort tot D.C..

New York State - Amerika.nl

New York State

De stad New York ligt in de gelijknamige staat New York. Hoewel New York City de grootste en belangrijkste stad van de staat is, is het niet de hoofdstad. Dat is Albany. New York State is van oorsprong de toegangspoort van Amerika.

Lees verder: New York State

Florida - Amerika.nl

Florida

Wil je relaxen op Miami Beach, jeugdherinneringen ophalen in Disney World of krokodillen spotten in de Everglades? Ga naar Florida. De Sunshine State staat bekend om zijn Spaanse invloeden, subtropische klimaat en vele witte zandstranden.

Lees verder: Florida

Hawaii - Amerika.nl

Hawaii

Hula dansers, witte zandstranden, blauwe surfgolven, cocktails met parasolletjes, felgekleurde bloemen en vuurspuwende vulkanen. Hawaii is de definitie van het paradijs. De 50ste staat van Amerika leeft op aan de hoogste verwachtingen.

Lees verder: Hawaii

California - Amerika.nl

California

Gouden stranden, de helden van Hollywood, schitterende natuurparken en de meest liberale Amerikanen. In California is alles mogelijk. Ooit schopte filmster Arnold Schwarzenegger het zelfs tot senator. Live the American Dream!

Lees verder: California

Texas - Amerika.nl

Texas

Everything is bigger in Texas. En dat klopt: de staat is gigantisch, het is de tweede staat van Amerika. Niet alleen in oppervlakte, ook met haar 22 miljoen bewoners in steden als Dallas, Fort Worth, Houston en hoofdstad Austin.

Lees verder: Texas

Alaska - Amerika.nl

Alaska

Grizzlyberen, kolkende rivieren, groene bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. In Alaska kan de natuur nog ongestoord zijn gang gaan. Maak een cruise of rondreis door de laatste wildernis van Amerika.

Lees verder: Alaska

Colorado - Amerika.nl

Colorado

Colorado is de outdoorbestemming van Amerika. In de Rockies trek je ’s winters je ski’s aan in wintersportoorden als Aspen en Vail. Als de sneeuw wegtrekt biedt het berglandschap prachtige wandel- en fietsroutes. 

Lees verder: Colorado

Washington - Amerika.nl

Washington

In het noordwesten van Amerika ligt de staat Washington, niet te verwarren met Washington D.C. Washington kent een overweldigende natuur: ruige bergen, diepe ravijnen en heldere meren. Seattle is de meest bekende stad.

Lees verder: Washington

Arizona - Amerika.nl

Arizona

Arizona bestaat voornamelijk uit woestijn en stukken woestijn waar de vele nieuwe inwoners oases hebben geschapen met behulp van aangevoerd en opgepompt water. Tussen 1945 en 1995 verzesvoudigde de bevolking.

Lees verder: Arizona

Montana - Amerika.nl

Montana

Montana is de laatste jaren steeds populairder geworden, zowel als vestigingsplaats voor stadslieden als voor toeristen. Zo heeft CNN's Ted Turner er een ranch en behoort Glacier National Park nu tot de veelbezochte parken.

Lees verder: Montana

Georgia - Amerika.nl

Georgia

Midden in de Deep South ligt 'Peach State' Georgia. Je reist van hoofdstad Atlanta naar uitgestrekte katoenplantages, drassige moerassen en grillige bergketens. Aan de kust liggen vriendelijke badplaatsen. Ideaal voor een roadtrip.

Lees verder: Georgia

Mississippi - Amerika.nl

Mississippi

The 'hospitality state' van het zuiden is Mississippi. De armste staat van Amerika heeft een roerige geschiedenis. Je luistert er naar blues, eet crawfish en vaart met een stoomboot langs katoenvelden en traditionele dorpjes.

Lees verder: Mississippi

Oregon - Amerika.nl

Oregon

Een ruige kustlijn, oeroude bossen, vruchtbare valleien, dorre woestijnen en besneeuwde bergen. De verschillen binnen Oregon zijn imposant! Begin je reis in het vooruitstrevende Portland en verken de veelzijdige staat.

Lees verder: Oregon

New Jersey - Amerika.nl

New Jersey

Arm New Jersey: altijd het onderwerp van grappen en sneren. De reputatie van deze staat is een public relations probleem van de eerste orde. Een deel van het probleem is dat New Jersey nooit een eigen gezicht heeft kunnen ontwikkelen.

Lees verder: New Jersey

Oklahoma - Amerika.nl

Oklahoma

‘In the middle of nowhere' was de meest gehoorde omschrijving en al kun je beter zeggen ‘in het midden van Amerika', die kwalificatie zat er niet zo heel ver naast. Oklahoma heeft iets ongedefinieerds.

Lees verder: Oklahoma

Kentucky - Amerika.nl

Kentucky

Paarden, fried chicken, country muziek en een schilderachtig landschap. In de Amerikaanse staat Kentucky ervaar je de Southern hospitality. Ook bezoek je het grootse grottencomplex op aarde: Mammoth Cave.

Lees verder: Kentucky

Connecticut - Amerika.nl

Connecticut

Connecticut is de meest zuidelijke staat van New England. Maar hoort hij er eigenlijk wel bij? De staat ligt recht onder Massachusetts maar vaak wordt vergeten dat de staat in het zuiden zowat tegen New York aan ligt.

Lees verder: Connecticut

Ohio - Amerika.nl

Ohio

Ohio heeft een lange kustlijn met het Erie meer en heeft een goede waterverbinding met de Atlantische Oceaan. Dat heeft de geschiedenis van de staat bepaald want daardoor ontwikkelde Ohio zich tot een belangrijke industriestaat.

Lees verder: Ohio

Alabama - Amerika.nl

Alabama

Afwisselende landschappen, vooroorlogse architectuur en geschiedenis. In de staat Alabama leer je rijkelijk over de strijd om burgerrechten in Amerika, terwijl je van de beboste heuvels in het Noorden naar het vruchtbare en vlakke Zuiden reist.

Lees verder: Alabama

Pennsylvania - Amerika.nl

Pennsylvania

Pennsylvania is een grote en belangrijke industriestaat, zo groot dat hij ook nog een behoorlijk stuk natuur heeft. Vanaf de grootste stad Philadelphia, die vrijwel aan de Atlantische kust ligt, steekt de staat nog verrassend ver het land in.

Lees verder: Pennsylvania

Tennessee - Amerika.nl

Tennessee

Tennessee is een verbindingsstaat tussen Noord en Zuid. Het westen en midden van de staat kunnen alleszins als Deep South gekwalificeerd worden, het oosten hoort eerder bij het midden westen van het land.

Lees verder: Tennessee

Kansas - Amerika.nl

Kansas

De meeste mensen kennen Kansas alleen als een staat vol met schouderhoog graan, of, als ze van films houden, als de saaie, fantasieloze plaats van waaruit de heldin van The Wizard of Oz per tornado werd weggevoerd naar betere oorden.

Lees verder: Kansas

Michigan - Amerika.nl

Michigan

Deze staat wordt vaak gezien als de thuishaven van de autoindustrie. Maar het klopt niet. Ten eerste zit de autoindustrie nu over het gehele land verspreid; ten tweede heeft Michigan ook fantastische natuur te bieden.

Lees verder: Michigan

Minnesota - Amerika.nl

Minnesota

Minnesota noemt zichzelf ‘10.000 lakes' en daarmee is niets teveel gezegd. Het zijn er 14.000 om precies te zijn. Dit is een outdoors staat bij uitstek, zelfs in de barre winter zult u bewoners zien rennen, skiën etc.

Lees verder: Minnesota

Utah - Amerika.nl

Utah

Nationale parken en mormonen, dat is waar vrijwel iedereen de staat Utah onmiddellijk mee associeert. De parken waren er altijd al, de mormonen kwamen in het midden van de vorige eeuw naar de Great Salt Lake.

Lees verder: Utah

Virginia - Amerika.nl

Virginia

Deze staat beroemt zich graag en vaak op zijn lange geschiedenis. In 1607 stichtten kolonisten in Jamestown de eerste nederzetting. Vanaf 1624 was Virginia een Britse kolonie, ook wel The Old Dominion genoemd.

Lees verder: Virginia

Nevada - Amerika.nl

Nevada

Nevada is vooral bekend door gokparadijs Las Vegas en kleine broertje Reno. Het zuiden van deze staat wordt getekend door een ruige bergketen. Andere highlights van de 'Silver State' zijn Lake Tahoe, de Hoover Dam en Burning Man.

Lees verder: Nevada

South Carolina - Amerika.nl

South Carolina

Het echte zuiden ervaar je in South Carolina. In de prachtige staat laat je je verleiden door de natuur en de gastvrijheid van de inwoners. Reis van de Blue Ridge Mountains naar het koloniale Charleston en ontspan op Myrtle Beach.

Lees verder: South Carolina

Idaho - Amerika.nl

Idaho

Idaho is een van de dunstbevolkte staten van Amerika. Het is een pure wildernis. Met enorme bergen, dichte bossen, wilde dieren, geheime valleien en bevroren meren. Perfect voor avonturiers en mensen die op zoek zijn naar rust.

Lees verder: Idaho

Wyoming - Amerika.nl

Wyoming

Leegte definieert Wyoming. De dunstbevolkte staat van Amerika bestaat uit enorme prairies, hoge woestijnen en de Rocky Mountains. Naast Yellowstone Park kom je hier voor het traditionele westernleven en de uitgestrekte wildernis.

Lees verder: Wyoming

Massachusetts - Amerika.nl

Massachusetts

Geschiedenis, cultuur en fijne stranden. Massachusetts heeft een rijke historie en die kom je in iedere dorp en stad tegen. Begin in hoofdstad Boston en reis verder naar Cape Cod, Martha’s Vineyard, Nantucket, Harvard en Salem. 

Lees verder: Massachusetts

South Dakota - Amerika.nl

South Dakota

Net als voor North-Dakota geldt voor South Dakota dat kolonisatie pas laat op gang kwam. Oorspronkelijk was het westelijk deel aan Indianen toegewezen en voor blanken niet te koloniseren.

Lees verder: South Dakota

Illinois - Amerika.nl

Illinois

De noordoostelijke staten van Amerika worden ook wel The Great Lake District genoemd. Dit Grote Merengebied wordt gevormd door Lake Michigan, Ontario, Superior, Huron en Erie. De staat Illinois geniet bekendheid door Chicago.

Lees verder: Illinois

New Mexico - Amerika.nl

New Mexico

Land van Betovering is de bijnaam van New Mexico. De staat in het zuiden van Amerika staat bekend om haar rijke culturele erfgoed. Je vindt hier een mix van Spaanse, Indiaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden. 

Lees verder: New Mexico

Arkansas - Amerika.nl

Arkansas

Zonder Bill Clinton zouden weinig mensen de naam Arkansas kennen. Dat zal na Bill Clinton weer het geval zijn. Het is nou eenmaal zo dat Arkansas een onopvallende zuidelijke staat is, in veel opzichten een achtergebleven gebied.

Lees verder: Arkansas

Delaware - Amerika.nl

Delaware

Het is gemakkelijk Delaware over het hoofd te zien. De grootste faam dankt de staat aan het feit dat ze het erg gemakkelijk heeft gemaakt om een bedrijf te incorpereren (een bv op te richten).

Lees verder: Delaware

Indiana - Amerika.nl

Indiana

Hoewel Indiana er op de kaart landelijk uitziet, met weinig grote plaatsen, is het een typisch industriestaat. In Gary liggen nog steeds grote staalfabrieken en rondom Indianapolis liggen autofabrieken en toeleveringsbedrijven.

Lees verder: Indiana

Iowa - Amerika.nl

Iowa

De staat Iowa ligt in het hart van het Midden Westen en is voor de gemiddelde Amerikaan zo ongeveer synoniem met mais en varkens. Dat komt gedeeltelijk door de voorverkiezingen voor het presidentschap die traditioneel beginnen in Iowa.

Lees verder: Iowa

Louisiana - Amerika.nl

Louisiana

Louisiana wordt sinds jaar en dag gedomineerd door zijn warm kloppende hart: New Orleans, de stad van het plezier. De staat is veel gevarieerder dan dat. Louisiana is vlak en dicht begroeid, moerassig aan de kust.

Lees verder: Louisiana

Maine - Amerika.nl

Maine

Maine is een grote staat, de grootste van New England. Toch wonen er bijzonder weinig mensen, en daarvan woont dan ook nog een flink deel in het zuiden en langs de kust. Het binnenland is bedekt met uitgestrekte bossen.

Lees verder: Maine

Maryland - Amerika.nl

Maryland

Maryland ligt ingeklemd tussen Pennsylvania en Virginia, met Washington DC in het midden. De staat vouwt zich om de Chesapeake Bay heen, een imponerend watergebied waarop een enorm gebied aan de oostkust afwatert.

Lees verder: Maryland

Missouri - Amerika.nl

Missouri

Missouri is het centrum van Amerika, geografisch gezien dan. In Missouri komen de twee grote rivieren van het land, de Missouri en de Mississippi samen. Het was het vertrekpunt van de vele expedities in de negentiende eeuw.

Lees verder: Missouri

Nebraska - Amerika.nl

Nebraska

Het grote misverstand over Nebraska is dat de staat vlak is. Dat is niet zo, de Platte River heeft een mooie geul uitgeslepen, dwars door de staat, en aan weerszijden daarvan ligt een golvend landschap.

Lees verder: Nebraska

New Hampshire - Amerika.nl

New Hampshire

New Hampshire is één maal per vier jaar wereldberoemd dank zij het feit dat hier de eerste presidentiële voorverkiezingen worden uitgevochten. Tsja, 't is ook een manier om de krant te halen.

Lees verder: New Hampshire

North Carolina - Amerika.nl

North Carolina

Ook North Carolina heeft die twee paradoxale kanten van het diepe zuiden in zich die zo typisch zijn voor de staten in deze regio. Enerzijds modern, Anderzijds achterlijk op economisch gebied.

Lees verder: North Carolina

North Dakota - Amerika.nl

North Dakota

Nadat de Indianen waren verdreven en de spoorwegen gearriveerd aan het eind van de negentiende eeuw, werd North Dakota een graanschuur voor Amerika. In 1920 woonden in deze staat 632.000 mensen, dat is niet veel veranderd.

Lees verder: North Dakota

Rhode Island - Amerika.nl

Rhode Island

Rhode Island is de kleinste staat van de VS. De bekendste en populairste plaats is Newport, een dure badplaats. Hier maakt al sinds jaar en dag de rijke elite van de oostkust zijn zomerkwartier.

Lees verder: Rhode Island

Vermont - Amerika.nl

Vermont

Vermont is een van de plezierigste staten van de VS, zeggen de bewoners (dat zijn er niet zoveel, want Vermont is een kleine staat met een kleine bevolking). Al zijn ze ietwat bevooroordeeld, ze konden best wel eens gelijk hebben.

Lees verder: Vermont

West Virginia - Amerika.nl

West Virginia

West Virginia staat bekend als een arme staat. Dat heeft te maken met de geringe hoeveelheid bebouwbare grond die er te vinden is, aangezien de staat voor het grootste deel bestaat uit bergen en rotsen.

Lees verder: West Virginia

Wisconsin - Amerika.nl

Wisconsin

Wisconsin is de melk- en kaasstaat van Amerika. De staat komt de laatste jaren steeds meer op als plezierige plek om te leven. Diverse blaadjes kiezen Madison, en daarmee ook Wisconsin tot de most livable city van het land.

Lees verder: WisconsinOverige Staten AmerikaGa je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via VisumCentrale!
Amerika ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Bekijk voor vertrek naar Amerika de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl
Bouw je eigen Amerika reis samen met de reisspecialisten van amerikaonline.nl.
Actieve groepsrondreizen naar Amerika. Djoser, met oog voor de wereld.
Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van interessante Amerika nieuwtjes, weetjes, tips, prijsvragen en speciale acties.
Op een leuke manier je reis vastleggen? Creëer een persoonlijk reisdagboek met verhalen, foto's en routekaarten!