Amerika
 Partners
 Handig op reis
 Reistips

Tijd en tijdsverschil Los Angeles

door

Als je naar de ‘City of Angeles’ gaat, moet je er rekening mee houden dat deze stad zich in een andere tijdszone bevindt, namelijk in tijdzone PST (Pacific Standard Time).

Tijd en tijdsverschil - Amerika.nl

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

Hierdoor ontstaat er een tijdsverschil tussen Los Angeles en Nederland. In principe is dat tijdsverschil negen uur, alleen twee keer per jaar is daar een uitzondering op, namelijk met het wisselen van de zomertijd naar de wintertijd en andersom. Evenals in New York, gebeurt de wisseling van en naar de zomertijd niet gelijktijdig met Nederland. Tijdens die paar weken ertussen ontstaat er daarom een afwijkende tijd in Los Angeles.

Wat voor tijd is het in Los Angeles?

Houd rekening met de overgang van zomer- en wintertijd, wanneer je wilt weten wat voor tijd het is in LA. In LA gaat de zomertijd in op de tweede zondag van de maand maart. De tijd wordt weer een uur teruggedraaid op de eerste zondag van de maand november. In Nederland, daarentegen, gaat de zomertijd pas in op de laatste zondag van maart en de wintertijd op de laatste zondag van oktober. Houd hier rekening mee, zodat je altijd weet wat voor tijd het is in Los Angeles.

Het tijdverschil in Los Angeles

Het tijdverschil tussen Los Angeles en Nederland is dus negen uur. Het is daar negen uur vroeger dan bij ons. De uitzondering ontstaat bij het niet gelijktijdig wisselen van de zomertijd. Twee keer per jaar ontstaat er daardoor een korte periode van een paar weken waarin het tijdverschil tussen Los Angeles en Nederland acht uur is. Houd hier dus rekening mee als je gaat reizen naar Los Angeles.

Hoe laat is het in Los Angeles?

Wil je zeker weten hoe laat het is in Los Angeles? Bekijk dan de actuele tijdklok, welke bovenaan de pagina is weergeven. De vliegtijd van een directe vlucht van Amsterdam (AMS) naar LA (LAX) bedraagt ongeveer 12 uur. Deze tijden kunnen echter altijd afwijken. Zo duurt een heenreis soms langer dan een terugreis, of andersom, afhankelijk van de windrichting of vliegroute.

Ga je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via VisumCentrale!
Amerika ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Bekijk voor vertrek naar Amerika de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl
Bouw je eigen Amerika reis samen met de reisspecialisten van amerikaonline.nl.
Actieve groepsrondreizen naar Amerika. Djoser, met oog voor de wereld.
Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van interessante Amerika nieuwtjes, weetjes, tips, prijsvragen en speciale acties.
Op een leuke manier je reis vastleggen? Creëer een persoonlijk reisdagboek met verhalen, foto's en routekaarten!