Staten Amerika

door Getaway Travel

Welkom in de Verenigde Staten van Amerika. Dat is de officiële naam van het op twee na grootste land ter wereld. Afgekort wordt dit de VS. In het Engels zijn het de United States of America ofwel USA. Alaska is de grootste staat, Rhode Island de kleinste staat. Hawaii is als eilandengroep in de Stille Oceaan de meest afgelegen staat. De dichtstbevolkte staat is California die ook wel Golden State wordt genoemd. Alle 50 staten van Amerika hebben een bijnaam. Florida heeft als Sunshine State een van de meest bekende bijnamen. Ook wordt de afkorting voor de staat California, Golden State, regelmatig gebruikt.

De dichtstbevolkte staat is California. Met bekende steden als San Francisco en Los Angeles, wereldberoemde nationale parken als Sequoia en Yosemite, maar ook Death Valley heeft California genoeg bezienswaardigheden om een vakantie in Amerika onvergetelijk te maken.

Staten westkust en oostkust Amerika

De westkust van Amerika heeft meer te bieden! Iets meer landinwaarts vind je bekende staten als Nevada met gokparadijs Las Vegas als belangrijkste bestemming. Een rondreis door Amerika is niet compleet zonder een bezoekje aan een casino of wedding chapel in Las Vegas.

Een andere bekende staat in Amerika is The Sunshine State Florida. Deze staat aan de oostkust bezoek je om te relaxen op Miami Beach, dromen te laten uitkomen in Disney World of alligatoren te spotten in Everglades National Park.

50 staten Amerika

Amerika telt dus vijftig staten waarvan Alaska de grootste staat is. Ingeklemd tussen buurland Canada strekt zich de eindeloze wildernis van Alaska uit. Deze staat is maar liefst veertig keer groter dan Nederland. In Denali National Park bewonder je de besneeuwde top van Mount McKinley en spot je grizzlyberen. In de winter bekijk je het magische Noorderlicht.

District of Columbia

Hoofdstad Washington D.C. ligt niet in een staat, maar in een speciaal federaal gebied. D.C. staat voor District of Columbia. De stad is geen officiële staat en valt ook niet in één van de andere vijftig staten. Om verwarring met de westelijke staat Washington te voorkomen wordt Washington simpelweg afgekort tot D.C..

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Amerika.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Staten Amerika
Reizen Amerika
Meer Reizen
Specialisten Amerika
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors
Meer Amerika.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Amerika kenner
Reis van de maand
Hollywood, hamburgers en rockin' highway - va € 1758
ReisvdMaand_Feb_Rondreis-Amerika.jpg

Reis tijdens deze rondreis West Amerika in een kleine drie weken langs Hollywood, de Grand Canyon, Las Vegas en de Golden Gate bridge; de bekendste hoogtepunten van het zuidwesten. 

  •  Start tussen de sterren in Los Angeles.
  •  Rijdt over eindeloze highways naar de Grand Canyon en sta aan de voet van indianenrotsen.
Bekijk reis